Adina Florea
Foto: Digi24

Raportul GRECO va cere României desființarea de îndată a Secției pentru investigarea magistraților: O anomalie (surse)

de Robert Mihăilescu HotNews.ro
Raportul GRECO va cere României desființarea de îndată a Secției pentru investigarea magistraților, deoarece afectează independența Justiției, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale.
Corveta SIGMA 10514
Foto: Damen

Procedura de atribuire a contractului de achiziție a corvetelor a fost suspendată / Ministrul Gabriel Leș: Și așa programul acesta este extrem de întârziat

de V.M. HotNews.ro
Procedura de atribuire a contractului de achiziție a corvetelor multifuncționale a fost suspendată de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, iar acest lucru ar putea avea influențe asupra bugetului Ministerului Apărării Naționale (MApN), a declarat joi, pentru Agerpres, ministrul Apărării, Gabriel Leș.
Adrian Zuckerman, audiat in Senatul SUA
Foto: Captura video - senate.gov

Adrian Zuckerman, propus ambasador la București, a fost audiat în Senatului SUA: „Dacă voi fi confirmat în funcție, voi susține notabilele eforturi anticorupție din România”

de V.M. HotNews.ro
Adrian Zuckerman, propus de președintele SUA Donald Trump pentru postul de ambasador în România, a fost audiat joi în comisia de politică externă a Senatului american, în vederea avizării pentru acest post. În cadrul audierii, Adrian Zuckerman a lăudat performanțele României, dar a insistat că sunt necesare eforturi pentru independența justiției, combaterea corupției și îmbunătățirea mediului de afaceri.
Politisti
Foto: Facebook

Maramureș: Fetiță de 7 ani, rănită după ce polițiștii au tras focuri de armă pentru prinderea unui presupus contrabandist

de V.M. HotNews.ro
O fetiță în vârstă de 7 ani din comuna Poienile de Sub Munte, județul Maramureș, a fost rănită în timp ce polițiștii încercau să oprească mașina unui localnic implicată în acțiuni de contrabandă cu țigări, a anunțat joi seara purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, Florina Meteș, transmite Agerpres.


Cladirea TVR
Foto: TVR

UPDATE TVR a "ratat" transmiterea Festivalului Enescu în favoarea Trinitas - șeful Comisei de Cultură din Cameră. Președintele Festivalului confirmă: TVR a cerut bani / Trinitas oferă condiții mai bune

de C.I. HotNews.ro
Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, susține într-un comunicat citat joi de Mediafax că TVR a "ratat" transmiterea Festivalului Enescu, pe care anul acesta ar urma să îl difuzeze Trinitas TV. HotNews.ro a cerut lămuriri Televiziunii publice și le va publica în momentul când le va primi.
  • UPDATE Mihai Constantinescu, directorul Festivalului Enescu, a confirmat pentru HotNews.ro trecerea de la TVR la Trinitas, afirmând că "principalul motiv a fost că [TVR] a cerut bani", iar Trinitas oferă condiții mult mai bune decât a oferit Televiziunea publică.
Spital
Foto: Pixabay.com

Sindicatele din sănătate resping "ideea introducerii indicatorilor de performanță ca soluție pentru scăderea salariilor"

de Alina Neagu HotNews.ro
Federația Solidaritatea Sanitară, unul dintre cele mai mari sindicate din sistemul sanitar, a anunțat, joi, că "respinge ideea introducerii indicatorilor de performanță ca soluție pentru scăderea salariilor". Reacția vine după ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, pentru HotNews.ro, că angajații din spitale ar urma să fie plătiți în funcție de performanță, Ministerul Sănătății urmând să elaboreze un regulament în acest sens.
Pentru Femeile din Știință
Foto: L'Oreal
Articol susținut de L'Oreal

Femei din Știință care pun România pe harta cercetării internaționale

de Smile Media
Ce vrei să te faci când o să fii mare? O întrebare cunoscută pentru cei mai mulți dintre noi, pe care o auzim încă din copilărie, iar cu cât se apropie vremea deciziei, începe să vină împreună cu presiunea unei alegeri sigure, care să aducă stabilitate și perspective. Oare câți dintre noi iau în serios varianta de a urma o carieră în știință?
Apple
Foto: Apple

Posesori de laptopuri Apple, chemați pentru înlocuirea bateriilor

de CZ HotNews.ro
Compania Apple a anunțat joi un program important de recall: posesori de laptopuri sunt îndemnați să înceteze imediat utilizarea acestor dispozitive și să facă demersuri pentru schimbarea bateriei pe cheltuiala firmei, din cauza riscului de supra-încălzire a acumulatorului.
Subiecte matematica evaluare nationala 2019
Foto: Hotnews
Secțiune susținută de MedLife

Evaluare Națională 2019. Rezolvarea subiectelor la matematică, primite de elevi la Evaluarea Națională

de A.O. HotNews.ro
Evaluare Națională 2019 subiecte matematică. Subiectele la matematică, primite de elevii de clasa a VIII-a la Evaluare Națională 2019, au un grad de dificultate medie, consideră profesoara de matematică Roxana Goga, de la Colegiul Național ”Sf Sava” din Capitală. Roxana Goga a rezolvat pentru HotNews subiectele la matematică primite de absolvenții de clasa a VIII-a la Evaluare Națională 2019.
Maia Morgenstern
Foto: Hotnews

UPDATE Primăria Capitalei notifică Teatrul Evreiesc să reducă bugetul pe anul acesta cu 500.000 lei, altfel va tăia aleatoriu

de V.M. HotNews.ro
Maia Morgenstern, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat (TES) din București, prezintă joi, pe pagina sa de Facebook, o notificare primită din partea Primăriei Capitalei în care i se cere să vină cu o propunere de reducere a bugetului teatrului pe anul acesta cu suma de 500.000 lei, în caz contrar se va tăia această sumă din bugetul instituției în mod aleatoriu. Teatrul are în 2019 un buget aprobat de 12,3 milioane lei.
Ludmila Ulițkaia
Foto: Hotnews

VIDEO Interviu cu Ludmila Ulițkaia despre populism, Rusia și Boris Akunin

de L.P. Contributors.ro
”În ultimii ani, vedem o anumită tipologie a șefului de stat. E o tipologie destul de nouă, din ea face parte și liderul nostru și cel american, și cel din Ungaria și cel din Turcia. Și această tipologie psihologică este așa, un om cu o educație modestă, cu o concepție destul de primitivă asupra lumii, puțin educat. Din păcate, este, cumva, o slăbiciune a democrației...Havel nu este o figură la modă astăzi, ” spune Ludmila Ulițkaia într-un interviu Contributors.ro

Conferința "Noutăți în dreptul Uniunii Europene"
Foto: STOICA & Asociatii

webPR ​Concluziile conferinței de drept european "Noutăți în dreptul Uniunii Europene - ediția a VI-a"

de STOICA & Asociatii
În contextul politico-economic din ultimii ani, dreptul Uniunii Europene a devenit un instrument indispensabil fiecărui jurist. Această "nouă ordine juridică de drept internațional" (CJCE, cauza Van Gend en Loos) se întâlnește în domenii din cele mai variate, intersectându-se totodată cu aspecte de drept constituțional și reglementând aspecte ce țin de viața economică a operatorilor de pe piața unică: arbitrajul investițiilor, guvernanța corporatistă, transferul de întreprindere și protecția consumatorului.
Banca Romaneasca
Foto: Facebook

EximBank achiziționează Banca Românească

de V.M. HotNews.ro
EximBank și National Bank of Greece au semnat acordul de achiziție a 99,28% din Banca Românească, conform unui comunicat al băncii.
Horia Roman Patapievici
Foto: Hotnews

Patapievici anii linșajului său public. Ura românului. Lașitatea mea. Cum Libertatea poate fi scuipată, violată/ cronica cărții “Anii urii”, Editura Humanitas, 2019

de Eugen Istodor HotNews.ro
Miercuri, 19 Iun 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
Cât de mult poate urî românul? Uite! Patapievici scuipat, înjurat, împins, îmbrâncit, crucea tatălui său devastată. Cât de laș am putut eu să fiu? După ceva băsism în opțiunea mea politică, am privit în altă parte. În viața mea, în amarul meu. Am dezertat. În toți acești ani Horia Roman Patapievici în România asta a trăit Anii urii.
Masina de politie
Foto: Facebook / Politia Romana

Agresorii sexuali vor fi înscriși într-un Registru național și monitorizați de Poliție. Ce obligații au și ce se întâmplă cu datele lor / Legea a fost promulgată

de MH HotNews.ro
Legea care permite identificarea rapidă, prin intermediul Registrului național automatizat, a celor care au comis infracțiuni sexuale a fost promulgată joi de președintele Klaus Iohannis. Potrivit actului normativ, persoanele înscrise în registru au obligația să comunice poliției, odată la cel mult trei luni, informații precum profesia, mijloacele de existență, cu ce persoane minore, în vârstă, cu dizabilități sau vulnerabile locuiesc sau intră în contact frecvent sau ce școli sau spitale de copii frecventează. De asemenea, dacă își schimbă locuința sau pleacă într-o călătorie trebuie să anunțe Poliția în cel mult 3, respectiv 15 zile. La rândul său, Poliția trebuie să facă verificări la domiciliul persoanelor înscrise în registru, nu mai târziu de trei luni.

Toți cei care lucrează în Învățământ, Sănătate și Protecție socială vor trebui să prezinte un certificat de integritate care să arate că nu sunt în Registrul infractorilor sexuali
Ford DSFL 2019
Foto: Ford
Material realizat cu sprijinul Ford România

Ford DSFL: Cursurile de condus defensiv dau deja rezultate. O experiență personală și învățăminte de la Bogdan Marișca

de Luiza Sirețeanu 0-100.ro
Programul Ford Driving Skills For Life (DSFL), care constă în cursuri practice și teoretice de condus defensiv, încep deja să-și arate efectele pozitive în mentalitatea conducătorilor auto din România, spune pilotul și intructorul Bogdan Marișca. Dar bătălia cu siguranța rutieră este departe de a fi câștigată. Ca participantă la DSFL am conștientizat că în doar câțiva ani și câteva mii de kilometri am căpătat prea multă încredere în mine și prea devreme. Astfel de cursuri sunt un fel de readucere cu picioarele pe pământ pentru toți cei care au o impresie (prea) bună despre ei ca șoferi.
Raniere
Foto: Digi 24

Digi 24: Bărbatul, autoproclamat „geniu”, care și-a construit un adevărat harem de sclave sexuale. Detaliile polițiștilor sunt șocante

de Digi24.ro Digi 24
Verdict în Statele Unite, într-un caz șocant. Liderul unei organizații de tip cult care menținea zeci de femei într-o stare asemănătoare sclaviei a fost declarat vinovat de juriul unui tribunal din New York.
Internet
Foto: Pixabay

MediaStandard: Dacă ai acces la internet, e mai probabil să votezi. Modurile în care social media ne influențează convingerile

de MediaStandard
Apariția internetului și dezvoltarea acestuia în moduri în care în anii ’80-’90 păreau doar niște ficțiuni au schimbat multe elemente ale societății. Putem spune chiar că net-ul și rețelele de socializare au modelat sub o altă formă chiar și modul de gândire al oamenilor atunci când vine vorba de scrutine electorale.
Delegatia Romaniei la Minsk
Foto: Facebook - COSR

​Jocurile Europene 2019: Laura Coman și Alin Moldoveanu au plantat copacul "România" la Minsk, unde va avea loc competiția

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Delegația României a participat, joi, la ceremonia oficială de primire în satul sportivilor la Minsk, pentru Jocurile Europene, informează COSR.
Gradinita
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: Părinții care nu-și mai pot ține copiii la grădiniță din cauză că salariul minim a crescut

de Știrile ProTV Stirile ProTV
Din cauza măsurilor fiscale din ultimii doi ani, multe familii nevoiașe nu își mai permit să-și lase copiii la grădiniță. Deși legea prevede un ajutor lunar de 50 de lei, aproape jumătate dintre beneficiari au pierdut banii, pentru că pe hârtie câștigă mai mult.
Valeriu Iftime
Foto: Digisport.ro

​DigiSport: Milionarul român care merge cu metroul prin București! Cum au reacționat cei care l-au recunoscut

de Digisport Digisport.ro
Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, a surprins pe toată lumea atunci când a dezvăluit faptul că merge cu metroul prin București. Asta chiar dacă averea lui este de peste 20 de milioane de euro.
Coperta
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Ambiții politice, spionaj industrial, amatorism și competență în economia romaneasca. O istorie fascinantă a industrializării comuniste

de A.V. HotNews.ro
Istoricul Petre Opris face o treaba extraordinara in aceasta carte: scoate la lumina istoria economiei romanesti din vremea comunismului, publica documente de arhiva (din Romania si din Statele Unite) extrem de interesante si arata cum se luau deciziile in organizatiile de partid si de stat. Veti gasi aici texte despre industria aeronautica, despre datoriile externe ale Romaniei sau despre industria de aparare, foarte relevante pentru vremea respectiva.

Adina Florea
Foto: Ziua de Constanta

Numirea procurorului Adina Florea la șefia secției de anchetare a magistraților, amânată / Ședința CSM nu a avut cvorum

de MH HotNews.ro
Ședința de joi a plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în care ar fi urmat ca Adina Florea să fie numită în funcția de procuror-șef al contestatei secții de anchetare a magistraților a fost amânată pentru luni, din cauză că nu a fost întrunit cvorumul de prezență, lipsind inclusiv ministrul Justiției, Ana Birchall.
anatomia-inotului
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Anatomia inotului - Ghid practic

de A.V. HotNews.ro
Anatomia inotului nu se rezuma la exercitii, ci te asaza pe blocul de start, in apa si in toiul competitiei. Ilustratiile muschilor activi pentru starturi, intoarceri si cele patru stiluri competitionale (liber, bras, fluture si spate) demonstreaza legatura fundamentala dintre exercitii si performanta in inot.
Boris Johnson si Jeremy Hunt
Foto: Colaj foto - sursa: Flickr

Boris Johnson și Jeremy Hunt, cei doi finaliști în cursa pentru succesiunea Theresei May

de V.M. HotNews.ro
Fostul ministru britanic de externe Boris Johnson și actualul titular al aceluiași portofoliu, Jeremy Hunt, se vor confrunta în runda finală pentru succesiunea premierului demisionar Theresa May, informează Reuters și Agerpres, după a cincea rundă de vot din cadrul Partidului Conservator.
Mirel Radoi
Foto: frf.ro

Mirel Rădoi: "Indiferent de adversar, în minutele de început vom ataca"

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Selecționerul naționalei under 21, Mirel Rădoi, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că indiferent de adversar echipa sa va ataca în primele minute ale meciurilor. Rădoi a menționat că indiferent de parcursul pe care îl va avea reprezentativa de tineret la Campionatul European, el va rămâne la conducerea echipei.
Comisia Europeana
Foto: pixabay.com

Iohannis, despre negocierile pentru posturile de conducere din instituțiile UE: Cred că vom face pași spre o soluționare, dar nu mă aștept să avem o decizie la reuniunea Consiliului European

de MH HotNews.ro
Președintele Klaus Iohannis a declarat că la reuniunea Consiliului European de joi de la Bruxelles vor fi discuții despre posturile de conducere ale instituțiilor UE, însă nu se așteaptă ca până la final să fie luată o decizie care să fie apoi transmisă Parlamentului European.
Danemarca U21
Foto: UEFA/ Getty Images

CE Under 21: Danemarca, victorie în Grupa B (3-1 vs Austria) / Austriecii au ratat un penalti

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Danemarca a învins Austria, scor 3-1, în a doua partidă disputată de cele două reprezentative în Grupa B a Campionatului European de tineret. În urma acestui rezultat, danezii se clasează pe locul secund în grupă, cu trei puncte, la egalitate cu Germania (un meci mai puțin) și adversarii de joi.
Roger Federer
Foto: atp/ twitter

ATP Halle: Roger Federer s-a calificat în sferturi / Elvețianul a avut probleme în fața lui Jo-Wilfried Tsonga

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Roger Federer a avut probleme serioase în fața lui Jo-Wilfried Tsonga, în optimile turneului de la Halle. Francezul a rezistat până în tiebreak în primul set, a câștigat setul secund după ce elvețianul făcuse break încă din primul game și a pus probleme și în decisiv, unde Roger a făcut break-ul decisiv la scorul de 5-5. A fost 7-6(5), 4-6, 7-5 pentru Federer, care s-a calificat pentru a 17-a oară în sferturile competiției din Germania. Meciul a durat două ore și 16 minute.
Trump
Foto: Captura YouTube

Trump: "Iranul a făcut o eroare enormă!"

de R.M. HotNews.ro
Președintele american Donald Trump a afirmat joi că Iranul a făcut o "eroare enormă", la puțin timp după ce Pentagonul a confirmat că forțele iraniene au doborât o dronă de supraveghere a US Navy, scrie AFP.
Alexandru Pascanu
Foto: frf.ro

Alexandru Pașcanu: "Englezii sunt jucători cu valori mari, dar până la urmă sunt oameni, nu sunt roboți"

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Fotbalistul Alexandru Pașcanu a declarat, joi, într-o conferință de presă, că jucătorii din naționala under 21 a Angliei au valori mari, dar “sunt oameni, nu roboți”, astfel că nu pot face ceva prin care să îi surprindă pe tricolori în mod deosebit.
Spitalul Floreasca
Foto: Captura video

VIDEO Medic de la Spitalul Floreasca, acuzat de un pacient că l-a agresat: Mi-a sucit mâna, a spus că mă va consulta dacă va avea chef / Cazul, în atenția Comisiei de Disciplină a spitalului

de Alina Neagu HotNews.ro
Un pacient care a ajuns la Spitalul Floreasca, pentru a fi consultat, cu o infecție la picior, îl acuză pe medicul ortoped Bogdan Mehedințu că a refuzat să îl consulte atunci când i-a venit rândul și a vrut să consulte, peste rând, o altă pacientă, "care era pila asistentei lui, doamna lăudându-se în gura mare cu acest lucru". Bărbatul spune că, în momentul în care i-a atras atenția medicului că este rândul său să fie consultat, acesta "mi-a aruncat telefonul la coșul de gunoi, mi-a sucit mâna și mi-a vorbit extrem de agresiv, spunându-mi că la el în spital el face legea, iar pe mine mă va consulta când va avea chef și dacă va avea chef!" Bărbatul a publicat și imagini video care surprind momentul în care este agresat de medic.
Donald Trump si Vladimir Putin
Foto: Agerpres/EPA

Vladimir Putin s-a declarat dispus să discute cu Donald Trump la summitul G20 de la Osaka

de V.M. HotNews.ro
Președintele rus Vladimir Putin a declarat, joi, că este pregătit să poarte discuții cu omologul său american Donald Trump dacă și cealaltă parte este de acord, adăugând că lansarea candidaturii lui Trump pentru un al doilea mandat ar putea complica relațiile dintre SUA și Rusia, relatează Mediafax citând Reuters.


Corneliu Stefan
Foto: corneliustefan.ro

Deputatul Corneliu Ștefan și-a dat demisia din funcția de președinte executiv al PSD Dâmbovița

de V.M. HotNews.ro
Deputatul Corneliu Ștefan și-a anunțat, joi, într-o conferință de presă, demisia din funcția de președinte executiv al PSD Dâmbovița, invocând probleme în activitatea politică a organizației județene a partidului, scrie Agerpres.
Marius Copil
Foto: atpworldtour.com/ Getty

Ilkley challenger: Marius Copil, eliminat în optimi de Go Soeda / Arădeanul, în semifinale la dublu

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Marius Copil (84 ATP) a fost învins în optimile turneului challenger de la Ilkley (Marea Britanie), scor 7-6(5), 6-3, de japonezul Go Soeda (169 ATP). Meciul a durat o oră și 27 de minute. Arădeanul s-a calificat în semifinalele probei de dublu, unde face echipă cu francezul Ugo Humbert.
Solstitiul de vara 2019
Foto: Observatorul Astronomic din Bucuresti

Solstițiul de vară 2019: 21 iunie cea mai lungă zi din acest an. Tradiții și obiceiuri

de Redactia HotNews.ro
Solstițiul de vară 2019 are loc la 21 iunie care este cea mai lungă zi din an și marchează începutul verii astronomice. După momentul solstițiului de vară, durata zilei va începe să scadă, iar a nopții să crească, timp de 6 luni, până la 21 decembrie, momentul solstițiului de iarnă. Solstițiul de vară este asociat cu diverse tradiții populare în toată lumea, de sorginte păgână și creștină, în România fiind asociat cu Sânzienele sau Drăgaica.

Ciprian Marica
Foto: Facebook

Ciprian Marica: "Voi face tot ceea ce depinde de mine ca Farul Constanța să se lupte la promovare"

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Finanțatorul echipei de liga a doua Farul Constanța, Ciprian Marica, spune că va face tot ce depinde de el ca echipa de la malul mării să se lupte la promovare în sezonul următor, dar recunoaște că acest obiectiv nu este unul ușor de îndeplinit, clubul neavând încă un buget, dar va conta pe sprijinul autorităților locale.
Aidy Boothroyd
Foto: thefa.com

Aidy Boothroyd, selecționer Anglia U21: "România se va mulțumi, probabil, și cu o remiză"

de Silviu Dumitru HotNews.ro
România U21 se pregătește de al doilea meci din grupa C a Campionatului European din Italia și San Marino, contra Angliei, vineri, de la ora 19:30. Aidy Boothroyd, selecționerul englezilor, a declarat la conferința de presă că tricolorii se vor mulțumi, probabil, și cu o remiză.
INFOGRAFIC descentralizare
Foto: Hotnews

Memorandum privind continuarea descentralizării, aprobat de Guvern: În doi ani nu au fost finalizate nici analizele de impact

de CP HotNews.ro
Procesul de descentralizare în domeniile educație, tineret, sport și turism, ape și păduri, cultură va continua, iar în acest sens, Guvernul va aproba joi un memorandum, a anunțat premierul Viorica Dăncilă. Descentralizarea presupune transferul de competențe de la nivel central la nivel local. Potrivit memorandumului, au fost constatate câteva disfuncționalități, precum neimplicarea grupurilor de lucru în elaborarea documentelor privind descentralizarea.
Ianis Hagi
Foto: uefa/ twitter

Ianis Hagi: "Evident că visez să joc la Euro 2020 la București. Totul este încă în mâinile noastre"

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Internaționalul under 21 Ianis Hagi a declarat, într-un interviu pentru site-ul oficial al UEFA, că își dorește să obțină cu naționala mare calificarea la Campionatul European din 2020 și să joace meciuri de la turneul final la București.
Cisplatin
Foto: Producator

Ministerul Sănătății cumpără Cisplatin și Asparaginase, medicamente esențiale pentru bolnavii de cancer, care lipsesc frecvent de pe piața din România

de Alina Neagu HotNews.ro
300 de cutii de Asparaginase urmează să ajungă în țară săptămâna viitoare, după ce s-a aprobat achiziția medicamentului în baza unei autorizații de nevoi speciale, anunța Ministerul Sănătății. De asemenea, 40.000 de fiole de Cisplatin urmează să fie achiziționate în perioada următoare. Cisplatin și Asparaginase sunt medicamente esențiale în tratamentul bolnavilor de cancer și lipsesc frecvent de pe piața din România, de câțiva ani.
Angelique Kerber
Foto: Twitter - MallorcaOpen

​WTA Mallorca: Angelique Kerber, victorie în două seturi cu Maria Sharapova

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Angelique Kerber (6 WTA și principală favorită) a obținut o victorie destul de ușoară în fața Mariei Sharapova (85 WTA), în optimile turneului de la Mallorca. Jucătoarea din Germania s-a impus cu 6-2, 6-3, după o oră și 30 de minute de joc.
Instanta de judecata
Foto: pixabay.com

Adela Golea, directorul medical al Spitalului Județean din Cluj, condamnată la un an și 9 luni de închisoare cu suspendare

de Alina Neagu HotNews.ro
Adela Golea, directorul medical al Spitalului Județean Cluj, a fost condamnată la un an și 9 luni de închisoare cu suspendare pentru două infracțiuni - instigare la abuz în serviciu și instigare la favorizarea infractorului. Faptele pentru care a fost condamnată Adela Golea s-au petrecut în urmă cu 3 ani, în perioada când aceasta era medic șef la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Cluj. Adela Golea ar fi cerut atunci personalului medical să preia cu prioritate pacienții veniți la urgență în stare gravă și nu cazurile de șoferi depistați cu alcoolemie de către polițiști.
Naomi Osaka
Foto: wtatennis.com/ getty

WTA Birmingham: Naomi Osaka, eliminată în optimi de Yulia Putintseva - Locul 1, în pericol pentru niponă

de A.I. HotNews.ro
Naomi Osaka nu s-a simțit prea bine pe iarba de la Birmingham, liderul mondial părăsind turneul încă din faza optimilor. Nipona a fost depășită în două seturi, scor 6-2, 6-3, de Yulia Putintseva (43 WTA).
Atacuri informatice
Foto: Pixabay

LISTA: Cele 10 măsuri să previi infectarea cu ransomware

de CZ HotNews.ro
Persoanele fizice și juridice din România sunt ținta unor atacuri tip ransomware tot mai frecvente pe computere și alte dispozitive conectate la internet, prin email, Whatsapp, Messenger și Facebook, victimele fiind șantajate să plătească sume importante în schimbul deblocării accesului la sistemul informatic. Avertismentul vine de la CERT-RO-Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, care are o listă de 10 măsuri de prevenire a atacurilor.
Comisia Europeana
Foto: Comisia Europeana

Încep negocierile pentru posturile-cheie în Uniunea Europeană - candidații și marile dispute între puterile blocului comunitar: „E prea devreme ca oamenii să-și dea cărțile pe față”

de Redactia HotNews.ro
Liderii Uniunii Europene se întâlnesc joi pentru a negocia funcțiile de conducere la nivelul blocului comunitar, surse diplomatice și oficialități consultate de Reuters fiind sceptice în privința unui acord în acest sens.
Ursi veniti la hranitoare
Foto: Captura video Facebook

VIDEO Suceava: Imagini cu 4 urși ieșiți din pădure să mănânce, filmate de angajații Romsilva

de V.M. HotNews.ro
Imagini senzaționale cu patru urși ieșiți din pădure să mănânce la un punct de hrănire amenajat de pădurari au fost filmate de angajații Direcției Silvice Suceava și postate pe pagina de Facebook a instituției. Într-o oră, imaginile au fost văzute de peste 2.000 de utilizatori ai rețelei sociale.
Evaluare Nationala 2019
Foto: Hotnews
Secțiune susținută de MedLife

Evaluare națională 2019. Subiecte la matematică, date astăzi la Evaluarea națională 2019. UPDATE

de A.O. HotNews.ro
Evaluare Națională 2019 subiecte matematică. Elevii de clasa a VIII-a susțin, joi, a doua probă, cea de matematică, la Evaluare Națională 2019, modele de subiecte fiind publicate pe site-ul Ministerului Educației, subiecte.edu.ro. Proba de matematică din cadrul examenului de Evaluare Națională 2019 este considerată cea mai dificilă. Vineri, 21 iunie, este programată proba la Limba și literatura maternă, iar primele rezultate la Evaluare Națională 2019 vor fi publicate marți, 25 iunie, până la ora 12:00, în centrele de examen. Vezi în articol ce subiecte la matematică la Evaluare Națională 2019 au primit elevii
Vadim Komarov
Foto: Facebook

Ucraina: Un ziarist anticorupție a murit după ce a fost bătut crunt

de R.M. HotNews.ro
Un ziarist și militant anticorupție care a fost bătut de persoane necunoscute în luna mai în centrul Ucrainei a murit în urma rănilor, a anunțat poliția, citată de AFP.
Juan Martin del Potro
Foto: atpworldtour.com

Vești rele pentru Juan Martin del Potro - Are fractură la rotula dreaptă și va fi operat

de A.I. HotNews.ro
Argentinianul Juan Martin del Potro, locul 12 ATP, a suferit o fractură la rotula dreaptă la turneul de la Queen’s și va trebui să fie operat, relatează L’Equipe.
Cupa Africii 2019
Foto: fifa.com

Cupa Africii 2019: Prezentarea evenimentului, programul disputelor

de A.I. HotNews.ro
Ediția a 32-a a Cupei Africii pe Națiuni va avea loc în Egipt, în perioada 21 iunie - 19 iulie, cu participarea a 24 de echipe, împărțite în șase grupe.
Uber
Foto: Stirile ProTV

​DOCUMENT Noua variantă a proiectului pentru reglementarea Bolt, Uber și Clever

de Florin Barbuta HotNews.ro
Autoritățile au modificat proiectul inițial care reglementează aplicațiile Uber, Bolt și Clever. Această variantă va fi discutată în ședința de guvern de astăzi (joi- 20 iunie) într-o primă lectură. Potrivit noului proiect consultat de HotNews.ro, transportul alternativ de persoane se poate efectua numai prin intermediul unei platforme digitale avizate tehnic de către Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.
Vladimir Putin
Foto: kremlin.ru

Vladimir Putin: Un recurs la forță al Statelor Unite împotriva Iranului ar fi o catastrofă

de R.M. HotNews.ro
Președintele rus Vladimir Putin a avertizat joi că recursul la forță de către Statele Unite împotriva Iranului ar fi "o catastrofă", după ce o dronă a fost doborâtă de Iran, scrie AFP.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

​DOCUMENT În atenția contabililor: Proiect de ordin al ministrului Teodorovici cu privire la ​raportarea semestrială

de F.B. HotNews.ro
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a pus în dezbatere un proiect de ordin al ministrului Eugen Teodorovici care privește, printre altele, și situațiile financiare interimare. Este vorba despre "Sistemul de raportare contabilă la 30 iunie 2019 a operatorilor economici".
Putin in Crimeea
Foto: kremlin.ru

Anexarea Crimeii de către Rusia: UE prelungește cu un an sancțiunile

de R.M. HotNews.ro
Uniunea Europeană a prelungit joi cu o nouă perioadă de un an seria de sancțiuni adoptate pentru a riposta față de anexarea ilegală a Crimeii și Sevastopolului de către Rusia, în cadrul summitului de la Bruxelles, scrie AFP.
Dr. Armand Agache
Foto: MedLife

Sinuzită cronică care tot reapare? Chirurgia endoscopică nazală, o soluție minim invazivă cu recuperare rapidă. Dr. Agache Armand a discutat online cu cititorii

de R.F. HotNews.ro
Miercuri, 19 Iun 2019 DoctorH - Intreaba un Medic
Cand se recomandă chirurgia endoscopică nazală? Cum se desfășoară operația și care sunt beneficiile? Dr. Agache Armand, medic primar Hyperclinica MedLife Grivita – specialitate ORL si Spitalul de Pediatrie MedLife – specialitate ORL pediatrie, a discutat online cu cititorii.
Drona Global_Hawk
Foto: Wikimedia Commons

UPDATE Iranul afirmă că a doborât o dronă americană ce i-a încălcat spațiul aerian / Un oficial SUA spune că incidentul a avut loc în spațiul aerian internațional

de G.S. HotNews.ro
Gărzile Revoluționare iraniene au doborât o dronă americană ”de spionaj” în provincia Hormozgan, a anunțat joi site-ul acestor forțe de elită ale Teheranului, Sepah News, citat de Reuters.
UPDATE 09.30 O dronă militară a Statelor Unite a fost doborâtă în spațiul aerian internațional, deasupra Strâmtorii Hormuz, de o rachetă iraniană sol-aer, a declarat un oficial american, care a dorit să nu i se dea numele. Oficialul a spus că a fost vorba de o dronă MQ-4C Triton a Marinei SUA.
Inimi Sanatoase pentru Copii
Foto: MedLife.ro

Zece inimi sănătoase de copii: un nou maraton de operații cardiace s-a încheiat la Sibiu

de A.R. HotNews.ro
Antonia, 4 ani, o fetiță veselă, a fost diagnosticată cu defect septal ventricular la naștere, fiind născută prematur. Patrick, 11 ani, energic și pasionat de fotbal, are și el același diagnostic. David, 1 an, din Republica Moldova, este un băiețel puternic, iar diagnosticul lui poartă numele de canal atrio-ventricular comun. Pe fișa curajoasei Natalia, 7 luni, a fost trecut diagnosticul tetralogia Fallot, în timp ce pe fișa lui Ionuț-Florin, 9 ani, un viteaz, medicii au scris defect septal atrial cu insuficiență cardiacă.
Costel Campeanu, in vremea in care se afla in poarta Gloriei Bistrita
Foto: Captura YouTube

Povestiri din epoca de aur - Costel Câmpeanu explică cum funcționa celebra Cooperativă din campionatul intern

de A.I. HotNews.ro
Invitat la Gsp Live, Costel Câmpeanu (fost portar al Gloriei Bistrița) a dezvăluit cum stăteau lucrurile în celebra Cooperativă. Câmpeanu a recunoscut că a luat parte la mai multe meciuri trucate, partide în care încerca cum putea să evite întâlnirea cu mingea: "Eu plonjam într-o parte, dădea peste mine. Sau plonjam mai repede cu o fracțiune, două, de secundă ca să încerce o execuție".
Ashleigh Barty
Foto: wta/ twitter

WTA Birmingham: Ashleigh Barty, în sferturi - A noua victorie consecutivă în circuit

de A.I. HotNews.ro
Ashleigh Barty a reușit și a noua victorie consecutivă în circuitul WTA, australianca trecând în două seturi, scor 6-3, 6-1, de Jennifer Brady. Succesul îi aduce calificarea în sferturile turneului de la Birmingham (se dispută pe iarbă, competiție pregătitoare pentru Wimbledon).
Evolutia pe grupe de varsta a parcului auto national
Foto: APIA

Românii și mașinile lor - Care e vârsta medie a parcului auto, unde sunt cele mai vechi mașini și cât de mult a crescut ponderea diesel-ului

de Vlad Barza HotNews.ro
În România vârsta medie a parcului auto este de 15,4 ani, cu câțiva ani peste media UE, iar în Mehedinți și Caraș-Severin media a depășit 17 ani. Deși în 11 ani parcul auto a crescut cu aproape 3 milioane de mașini, România rămâne cu un grad de motorizare cu 40% sub media UE, arată datele dintr-un raport APIA.
Evaluare nationala 2019
Foto: AGERPRES
Secțiune susținută de MedLife

Barem matematică Evaluare Națională 2019. Cum se notează subiectele la matematică la Evaluare Națională 2019

de A.O HotNews.ro
Barem Matematică Evaluare Națională 2019. Ministerul Educației a publicat baremul de corectare pentru subiectele la matematică la Evaluare Națională 2019. Elevii de clasa a VIII au primit la primul dintre subiectele la matematică la Evaluare Națională 2019 mai multe exerciții constând în operații de scădere și împărțire, calcularea perimetrului unui pătrat a ariei totale a unui tetraedru. HotNews.ro va publica baremul pentru subiecte la matematică de la Evaluare Națională 2019, imediat ce acestea vor fi disponibile.
Atac informatic
Foto: istock.com

UPDATE Atacuri informatice la 5 spitale din București. Sorina Pintea: Îngreunează foarte mult activitatea medicală / Fiecare spital are obligația să își protejeze datele

de Alina Neagu HotNews.ro
Există atacuri cibernetice asupra a 5 spitale din București, unul dintre ele fiind Spitalul "Victor Babeș", iar celelalte urmând să fie identificate, a anunțat joi ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Ea a spus că Ministerul Sănătății va face plângere la DIICOT dacă sunt afectate spitale din subordinea ministerului, precizând că în trecut au mai existat astfel de situații, iar într-un caz autoritățile au plătit 10.000 de euro pentru recuperarea datelor.
Saci cu polistiren
Foto: Captura Facebook

VIDEO Saci plini cu polistiren, găsiți pe marginea șoselei Transalpina / Drumari: Oare ne mai facem bine?

de Redactia HotNews.ro
Drumarii din Târgu Jiu au găsit, joi, mai mulți saci cu resturi de polistiren pe marginea DN 67C - Transalpina, la câteva zile după ce drumul a fost redeschis. Drumarii au postat imaginile pe Facebook, cu mesajul: "Oare ne mai facem bine?”.
Ionut Simion, Presedinte AmCham
Foto: AmCham

Investitorii străini sună la instituțiile românești: Vorbiți engleză?/ Răspuns: Nu!/ Li se închide telefonul

de Florin Barbuta HotNews.ro
Potențialul de creștere al României este foarte mare, iar din punctul de vedere al raportului cu media UE suntem la 62% ca nivel de trai, a declarat Ionuț Simion, președintele Camerei de Comerț Americane în România (AmCham Romania), într-o conferință de presă. Potrivit acestuia, pentru a putea să ajungem la 80% avem nevoie de investiții semnificative în toate domeniile, iar asta înseamnă business.
Iohannis, întalnire cu procurorul general al SUA
Foto: Administratia Prezidentiala

Procurorul general al SUA: Sperăm ca autoritățile din România să revină asupra recentelor amendamente care amenință să submineze capacitatea de combatere a corupției

de MH HotNews.ro
Procurorul general al SUA, William Barr, aflat într-o vizită la București, speră ca autoritățile din România să revină asupra recentelor amendamente care amenință să submineze capacitatea de combatere a corupției și se declară convins că vor fi luate măsuri pentru a asigura o justiție eficientă, transparentă și imparțială.
Politia Rutiera
Foto: Facebook / Politia Romana

​Un biciclist din Hunedoara a murit după ce a fost lovit de portiera unei mașini și călcat apoi de un alt autovehicul

de R.M. HotNews.ro
Un bărbat de 53 de ani, din Lupeni, și-a pierdut viața după ce a fost lovit accidental cu portiera unei mașini care staționa pe banda I de mers, iar apoi, prăbușit la pământ, a fost călcat de un autoutilitară care venea din spate, a informat joi Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara, scrie Agerpres.
Mihai Poalelungi
Foto: Unimedia

R. Moldova: Președintele Curții Constituționale și-a dat demisia

de G.S. HotNews.ro
Președintele Curții Constituționale din Republica Moldova, Mihai Poalelungi și-a dat demisia, anunțul venind după deciziile controversate luate de judecători în weekendul 7-9 iunie contra noii puteri de la Chișinău, anulate ulterior de Curte.
Erik ten Hag
Foto: Captura Twitter

Erik ten Hag, nouă înțelegere cu Ajax - Antrenorul, "legat" de lăncieri până în 2022

de A.I. HotNews.ro
Erik ten Hag, antrenorul care a uimit fotbalul european cu Ajax-ul său, și-a prelungit, joi, înțelegerea cu formația din Amsterdam, noul acord fiind valabil până în 2022. ''Sunt foarte mulțumit. Am avut un an fantastic și acum dorim să mergem și mai sus", a precizat tehnicianul.
Arbitraj video
Foto: fifa.com

Cupa Africii 2019: VAR-ul, prezent în competiție începând cu faza sferturilor

de A.I. HotNews.ro
Sistemul VAR va fi utilizat la Cupa Africii pe Națiuni începând din faza sferturilor, a anunțat, joi, președintele Confederației Africane de Fotbal (CAF), Ahmad Ahmad.
Ioan Oltean
Foto: Facebook - Ioan Oltean

Ioan Oltean, la DNA într-un dosar din 2015: ”Eu nu am fost niciodată în Chitila. Dacă nu ai fost, nu poți să primești un sac cu bani” / Fostul deputat, trimis în judecată pentru a doua oraă

de G.S. HotNews.ro
Fostul deputat Ioan Oltean a fost chemat la sediul DNA într-un dosar din 2015 în care este acuzat că ar fi primit mită de la un om de afaceri pentru a interveni la ANRP în favoarea sa. Oltean susține că este nevinovat, pentru că nu a fost niciodată în Chitila, unde ar fi primit banii, transmite Mediafax.
UPDATE 14.31 Oltean a fost pus sub acuzare pentru a doua oară în dosarul ANRP, acuzațiile fiind aceleași ca în momentul în care a fost trimis în judecată prima dată.
Mihai Voicu
Foto: Facebook

Deputatul PNL Mihai Voicu, condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare de Înalta Curte. Decizia nu este definitivă

de G.S. HotNews.ro
ÎCCJ l-a condamnat, joi, pe deputatul PNL Mihai Voicu la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție, decizia nefiind definitivă. Voicu este acuzat de DNA că le-a impus membrilor de partid să plătească pentru campania electorală dacă voiau să candideze pe un loc eligibil, transmite Mediafax.
UPDATE 15.21 Ludovic Orban a declarat, joi că Mihai Voicu nu mai este membru al PNL, această calitate fiindu-i suspendată, conform prevederilor statutului partidului
Cristi Dulca
Foto: fc-vaslui.ro

Liga 2: Cristi Dulca este noul antrenor al echipei U Cluj

de A.I. HotNews.ro
Oficialii Universității Cluj au ajuns la un acord verbal cu Cristian Dulca (46 de ani), pentru a antrena echipa în sezonul viitor al Ligii 2, având ca obiectiv promovarea.
CCR
Foto: Facebook

Legea care prevede că o diplomă de doctorat poate fi anulată doar în urma unei decizii definitive a instanței este constituțională - decizie CCR

de MH HotNews.ro
Legea care prevede că o diplomă de doctorat poate fi anulată doar în urma unei decizii definitive a instanței este constituțională, a stabilit, joi, Curtea Constituțională, care a respins o sesizare a președintelui Klaus Iohannis
Criptomonede
Foto: Pixabay

Doar o persoană din zece înțelege cum funcționează criptomonedele - studiu

de RA HotNews.ro
Insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede, potrivit unui raport Kaspersky, care dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru această tehnologie, doar o persoană din zece (10%) înțelege pe deplin cum funcționează.
Tren
Foto: Hotnews

Președintele Iohannis a trimis Parlamentului spre reexaminare legea statutul personalului feroviar. Care sunt obiecțiile

de Vlad Barza HotNews.ro
Președintele Klaus Iohannis a trimis joi Parlamentului, spre reexaminare, legea privind statutul personalului feroviar, informează Administrația Prezidențială. "Din expunerea de motive a legii transmise la promulgare nu rezultă că a fost evaluat impactul pe care aceste dispoziții îl au în piața serviciilor feroviare ori că au fost identificate sursele de susținere a acestor drepturi și beneficii", arată Iohannis, care apreciază că efectele acestor dispoziții au potențial de a afecta mediul concurențial și de a perturba activitatea de transport feroviar din România”, se spune în cererea de reexaminare.
Cal la etaj
Foto: Facebook

VIDEO Satu Mare: Poliția locală a găsit un cal în bucătăria unei garsoniere de la etajul 4

de G.S. HotNews.ro
Un cal a fost găsit în bucătăria unei garsoniere de la etajul 4 al unui bloc din Satu Mare. Polițiștii locali se aflau în zonă sesizați de vecini, care erau deranjați de o petrecere.
Corina Cretu
Foto: Comisia Europeana

Corina Crețu despre spitalele regionale: CE nu a fost notificată că banii europeni din acest exercițiu vor fi cheltuiți doar pentru documentație și nu e de acord

de Alina Neagu HotNews.ro
Comisia Europeană nu a fost notificată în legătură cu decizia Guvernului de la București de a cheltui banii europeni alocați în actualul exercițiu bugetar pentru spitalele regionale doar pentru documentație și nu este de acord cu acest lucru, a afirmat joi comisarul Corina Crețu. Ea mai spune că a avut ultima discuție cu Viorica Dăncilă pe tema spitalelor regionale în anul 2018.
Adina Florea
Foto: Digi24

CSM ar urma să valideze azi numirea Adinei Florea la șefia Secției de anchetare a magistraților / Unul dintre procurorii candidați cere invalidarea concursului: Câștigătorul, decis după criterii străine interesului justiției

de MH HotNews.ro
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ar urma să valideze joi rezultatele concursului pentru numirea procurorului șef al Secției pentru investigarea magistraților și să o numească în funcție pe Adina Florea, care conduce de facto această structură. Pentru acest post au mai candidat procurorii Sorin Iasinovschi, care a obținut un punctaj de 8,85 și procurorul Bogdan Pîrlog, care a avut un punctaj de 3,25. Procurorul Pârlog, cel care a deschis dosarul 10 august, cere plenului CSM invalidarea concursului, invocând că procedura este lovită de nulitate, iar "candidatul declarat câștigător a fost decis anterior, după criterii străine interesului justiției".
Atac cibernetic
Foto: SRI

Spitalul din Huși a fost ținta unui atac cibernetic în luna aprilie. Manager: Atacul a însemnat pierderea tuturor datelor

de Alina Neagu HotNews.ro
Spitalul Municipal "Dimitrie Castroian" din Huși, una dintre marile unități medicale atacate cibernetic în ultima perioadă, a pierdut toate datele, chiar dacă avea sisteme de securitate. Spitalul a recuperat parțial informațiile și au fost luate măsuri suplimentare, a declarat Lucia Rotaru, managerul unității medicale.
OMV Petrom
Foto: Facebook/ OMV Petrom

OMV Petrom alocă 4 milioane de euro pentru promovarea eficienței energetice

de CP HotNews.ro
OMV Petrom va contribui cu 4 milioane de euro la programul „România Eficientă”, lansat de Energy Policy Group (EPG), pentru promovarea eficienței energetice, în perioada 2019-2022. În cadrul programului „România eficientă” vor fi organizate campanii de educare și informare.
Sorina Pintea
Foto: AGERPRES

Angajații din spitale vor fi plătiți în funcție de performanță. Sorina Pintea: Nu e normal ca un medic care face 5 operații să primească același salariu ca unul care face 30 de operații

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 19 Iun 2019 Actualitate | Sanatate
Angajații din spitale ar urma să fie plătiți în funcție de performanță, după ce Ministerul Sănătății va elabora un regulament ce va include indicatori în funcție de care să se facă plata personalului. Noul regulament ar putea deveni realitate la finalul acestui an, deoarece sunt necesare consultări ample și publicarea lui în dezbatere publică, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pentru HotNews.ro. Ministrul Sănătății a subliniat că noul regulament nu va aduce scăderi de salarii, însă "nu e normal ca un medic care face 5 operații să primească același salariu ca unul care face 30 de operații".
AmCham România - imagine din timpul evenimentului
Foto: Hotnews

Simion (AmCham): Mediul de afaceri nu susține amnistii fiscale decât dacă au sens economic, nu pentru oportuniști

de F.B. HotNews.ro
O amnistie fiscală creează un dezechilibru major și încurajează un comportament nesănătos, susține Ionuț Simion, președintele Camerei de Comerț Americană în România (AmCham Romania).
Herbert, challenger-ul lipsa si bunatatea adversarului
Foto: Captura Instagram
ATP Halle

VIDEO Așa ceva nu vezi în fiecare zi: Cum să îndrepți lucrurile și să oferi punctul adversarului

de A.I. HotNews.ro
Pierre-Hugues Herbert a simțit că serviciul său este unul bun, însă a rămas fără reluări oficiale. În aceste condiții, i-a cerut adversarului să "comande" un challenge, iar Sergiy Stakhovsky s-a conformat. Mingea a fost pe tușă, iar punctul i-a revenit francezului, nu însă fără ajutorul sportivului din Ucraina. Sergiy a primit aplauze și s-a înscris cu șanse mari la titlul de <jucătorul fair-play al lunii>.
Pelicam
Foto: Pelicam

[P] Începe Pelicam, cel mai verde festival de film din România

de Smile Media
Documentare despre mediu și oameni în premieră națională, întâlniri cu regizori străini, proiecții de film în aer liber, mult pește și aer blând de vară, ateliere creative, concerte, expoziții și o comunitate de oameni iubitori de film și de natură - un șir de experiențe care vor avea loc timp de 4 zile la Tulcea, pentru că de joi, 20 iunie, începe Pelicam, singurul festival de film din România dedicat mediului înconjurător.
Gabriela Firea
Foto: PMB

Invazie de țânțari în București. Cum am ajuns în această situație și de ce Primăria Capitalei a început tratamentele abia în iunie, cu aproape două luni mai târziu

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Bucureștiul se confruntă cu o adevărată invazie de țânțari, fiind aproape imposibil să stai în aer liber fără să te alegi cu o duzină de pișcături. Problema este cu atât mai gravă cu cât de câțiva ani în București au apărut și țânțarii tigru care atacă și ziua. Primăria Capitalei, instituția cu atribuții în acest domeniu, trebuia să înceapă încă din luna aprilie tratamentele de combatere a insectelor, însă a început abia în iunie.
Brasov Sighisoara in Mersul Trenurilor din 2018
Foto: Hotnews

Calea ferată Brașov - Sighișoara - A fost atribuit contractul de 660 milioane euro pentru reabilitarea a două secțiuni

de Vlad Barza HotNews.ro
După o întreagă sarabandă de contestări în instanță, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a decis să atribuie consorțiului condus de Alstom contractul pentru calea ferată Brașov – Sighișoara, loturile 1 și 3, scrie Club Feroviar. Este vorba de subsecțiunile: 1. Brașov – Apața și 3. Cața - Sighișoara, în total 86 km.
AmCham România - imagine din timpul evenimentului
Foto: Hotnews

Calitatea de membru al UE, unul dintre principalele avantaje competitive ale României pentru investitorii americani (sondaj)

de F.B. HotNews.ro
Anul 2018 din punct de vedere al performantelor companiilor a fost văzut ca un an bun și foarte bun de către investitorii americani, reiese dintr-un sondaj realizat de AmCham România.
produse cosmetice
Foto: Pixabay

Românii au cumpărat cosmetice de 1,7 miliarde euro, anul trecut. TOPUL producătorilor din România

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Afacerile din sectorul producției de cosmetice din România s-au dublat între 2013 și 2017, la peste 100 de milioane de euro, iar datele preliminare din 2018 indică depășirea pragului de 120 de milioane de euro. Extinderea gamei de produse și publicitatea susținută s-au pliat excelent pe trendul de creștere economică și pe diversificarea obiceiurilor de consum, arată o analiză a unei companii de consultanță.
echipamente de stomatologie
Foto: Pixabay

Firmă românească de distribuție de produse stomatologice, cumpărată de fondul de investiții Abris Capital Partners

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Fondul de investiții cu capital privat Abris Capital Partners a semnat un acord de achiziție a Dentotal Protect, firmă românească de distribuție a consumabilelor, instrumentelor și echipamentelor stomatologice, fondată de familia Dogariu, care va rămâne implicată în afacere. Tranzacția este condiționată de aprobarea Consiliului Concurenței.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

Financial report Imobiliar: boom-ul post-criză se apropie de sfârșit. De ce controalele fiscale aduc tot mai puțini bani. Moartea nedreaptă a lui Mohamed Morsi demonstrează cât de mult a regresat Egiptul

de Dan Popa HotNews.ro
Financial Times: Imobiliar: boom-ul post-criză se apropie de sfârșit.● Les Echos: De ce controalele fiscale aduc tot mai puțini bani. ● The Washington Post: Moartea nedreaptă a lui Mohamed Morsi demonstrează cât de mult a regresat Egiptul (editorial) ● Le Monde: Afacerea ascultării telefoanelor: Nicolas Sarkozy va fi judecat pentru corupție.
Subway Romania
Foto: Subway Romania

webPR Subway România deschide primul Fresh Forward Decor restaurant din București

de Smile Media
"Colorfully fresh, by Subway". Sub acest slogan, Subway Romania deschide al doilea restaurant Fresh Forward Décor din țară, după cel de la Pitești, și primul din București. Mai îndrăzneț, mai jucăuș, complet digitalizat și cu milioane de variante de sandwhich-uri fresh si gustoase, la alegere, gata sa fie preparate, Fresh Forward Decor este un concept revoluționar, implementat de Subway în toată lumea.
prof Stefanie Stantceva, Harvard University
Foto: Hotnews

Profesor Harvard: ​Percepția oamenilor e foarte diferită de realitate. Sondajele arată că în Damemarca, bogații cred că vecinii lor sunt mai bogați decât sunt, iar cei săraci cred că vecinii lor sunt și mai săraci. Despre lupta cu populișmul

de Dan Popa HotNews.ro
Modul în care sunt gândite și apoi comunicate politicile publice și în special cele economice trebuie să se schimbe, crede Stefanie Stantcheva, profesor la Harvard, premiata cu titlul de cel mai bun tânăr economist al anului 2019 de către Cercul Economiștilor. Într-o conferință ținută în aceste zile la Bruxelles Economic Forum, ea a vorbit despre necesitatea ca Guvernele să facă sondaje riguroase, după toate regulile științifice, care să le aducă informații directe despre ceea ce așteaptă oamenii. ”Există deja un grup de oameni care pretind că fac asta și care pretind că oferă soluții: aceștia sunt politicienii populiști. Aici putem noi interveni pentru a combate populismul: venind cu rigoarea informațiilor și cu soluții corecte”, mai spune Stantcheva.
Meng Hongwei
Foto: Captura YouTube

China spune că fostul șef Interpol, pe care l-a arestat în toamna anului trecut, a recunoscut că a luat mită

de G.S. HotNews.ro
Presa de stat chineză spune că fostul șef al Interpol, Meng Hongwei, și-a recunoscut vina în timpul unei audieri judecătorești de joi, el fiind acuzat de procurori că a luat mite în valoare totală de 14,5 milioane de yuani (2,11 milioane de dolari), transmite Reuters.
Interiorul avionului
Foto: Needpix

Topul celor mai bune companii aeriene din lume

de Gabriela Florea HotNews.ro
Miercuri, 19 Iun 2019 Economie | Companii
Compania de cercetare aviatică Skytrax a acordat premiul anual pentru cea mai bună companie aeriană firmei Qatar Airways, care a surclasat câștigătorul de anul trecut, Singapore Airlines. Premiile anuale sunt anunțate în cadrul Expoziției Aviatice de la Paris și sunt horărâte în urma consultării a peste douăzeci de milioane de pasageri, scrie The Indepedent.

SUA: O adolescentă din Alaska și-a ucis cea mai bună prietenă pentru 9 milioane de dolari

de A.Z. HotNews.ro
O adolescentă din Alaska și-ar fi ucis cea mai bună prietenă după ce o persoană pe care a cunoscut-o pe internet și care susținea că este un milionar din Kansas, i-a oferit bani pentru a realiza crima, scrie BBC News.
SuneoClub Aqua Plaza
Foto: Hotnews

„Germania e țară de prieteni, iar românii sunt ca noi” – discuție cu Cengiz Yilmaz, managerul unui complex turistic de pe Riviera turcească

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Miercuri, 19 Iun 2019 Actualitate | Esențial
Nu doar Germania are o mică Turcie integrată în ea prin milioanele de rezidenți. Pe Riviera turcă de la Mediterana se află Alanya, sau „Almanya”, după cum îi spun unii localnici, datorită zecilor de mii de germani care locuiesc sau fac regulat vacanțe acolo. Pe lângă ei, la început de sezon plajele au fost înțesate de britanici și ucraineni. Români mai puțini. Despre noul trend și mai vechile ispite ale Alanyei am stat de vorba cu Cengiz Yilmaz, managerul complexului turistic SuneoClub Aqua Plaza.
Stephen Fry a scris o carte despre miturile grecesti
Foto: Editura Trei

Stephen Fry, celebrul actor britanic, într-un rol inedit: de autor al celor mai amuzante legende grecești repovestite în cartea Mythos, la Editura Trei

de HotNews.ro

Cel mai vândut volum de ficțiune la Salonul International de Carte Bookfest 2019, Mythos, recent publicat la Editura Trei, îl duce în atenția cititorilor români pe Stephen Fry, în postura de autor de carte. O personalitate versatilă, celebrul comediant britanic și-a câștigat notorietatea ca actor de teatru și film, ca prezentator de radio și televiziune, ca regizor, dar și ca poet și scriitor.Alte titluri din Actualitate:

Cine sunt suspecții în prăbușirea zborului MH17: "Trăgătorul", ex-colonel FSB, „Posacul”, suspectat de legături cu GRU, "Vipera", fost ofițer al Armatei Rusiei și ucraineanul Leonid Harcenko, supranumit "Cârtița"
Profesorul de religie care a lăsat însărcinată o elevă din Alba a recunoscut copilul
Eliminarea pensiilor speciale, propusă de PNL, respinsă de Senat
Conducerea Penitenciarului Rahova a aprobat cererea de cununie a lui Radu Mazăre
Proiectul ceaușist Tarnița-Lăpuștești ar putea fi aprobat joi/ Vezi controversele din jurul investiției: "Doar chinezii pot să intre la finanțare, că alții nu sunt nebuni"
Cum au ”urcat” doi elvețieni pe Mont Blanc: Au aterizat cu un avion ușor la câteva sute de metri de vârf
Avocatul Poporului intervine în problema salarizării magistraților: Diferențe salariale sunt neconstituționale


ECONOMIE

Trenuri unguresti MAV
Foto: MAV Start

S-a semnat un contract de două miliarde de dolari pentru modernizarea unei secțiuni a liniei de cale ferată Budapesta - Belgrad. Finanțarea vine în mare parte din China

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 19 Iun 2019 Economie | Industrie Feroviara
​Legătura feroviară dintre Budapesta și Belgrad are mare nevoie de modernizare și trenurile sunt mult mai lente decât acum 30-40 de ani. Recent, a fost semnat un contract pentru modernizarea unei secțiuni din această linie, secțiune de 150 km la care 85% dintre fonduri vor veni dintr-un împrumut de la banca EximBbank din China. Între cele două capitale sunt 350 km, dar viteza medie de circulație este cam 40 km/h.
Declaratia unica
Foto: ANAF

DOCUMENT Declarația unică pe format hârtie. Cum arată formularul

de F.B. HotNews.ro
Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice nu mai este obligatoriu să se depună prin mijloace electronice de transmitere la distanță, ci se poate depune și în format hârtie, la registratura organului fiscal competent sau prin poștă, cu confirmare de primire, potrivit unui proiect de Ordin al ANAF. Astfel, prin acest document se propune modelul și conținutul formularului.
Christophe Dridi, seful Dacia
Foto: Dacia

Industria auto are o contribuție de 14% în PIB și de 26% în exporturi, spune șeful Automobile Dacia

de V. B. HotNews.ro
​Industria auto reprezintă una dintre cele mai importante forțe economice ale României, cu o contribuție de 14% în PIB și de 26% în exporturi, a afirmat, miercuri, într-o conferință de presa, Christophe Dridi, director general Automobile Dacia și Groupe Renault România, citat de Agerpres.
Audi e-tron la #ElectricRomania
Foto: Ciprian Mihai

#ElectricRomânia, ziua 5: Audi e-tron e un vârf tehnologic, dar retrovizoarele digitale sunt de evitat

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Cu Audi e-tron și ale sale retrovizoare digitale am unit două piețe ale Unirii superbe din Vestul României, în ziua a cincea de #ElectricRomânia: Piața Unirii din Oradea și Piața Unirii din Timișoara. Cu alte cuvinte, aproape 200 de kilometri la bordul primului model 100% electric al Audi, numit e-tron. Mașina e spectaculoasă din multe puncte de vedere și are o autonomie mare, dar „oglinzile” retrovizoare digitale, bazate pe camere video și monitoare, aș zice că sunt de evitat. Detaliez, în acest articol, plusurile și minusurile lui Audi e-tron.


SPORT

Neymar
Foto: psg.fr

Se conturează o despărțire scumpă: PSG cere 300 de milioane de euro pentru Neymar

de A.I. HotNews.ro
De acum e oficial: PSG vrea să-l vândă pe Neymar și nu vrea să o facă oricum. Conform Le Parisien, formația de pe Parc des Princes vrea în schimbul brazilianului 300 de milioane de euro.


Bancul zilei

​Bancul zilei: Un tip pretentios

de I.B. HotNews.ro
Un tip la un fast food:
- Buna ziua, vreau 4 saorme la pachet va rog, doua cu pui, doua cu vita. In cele cu pui vreau puiul pe o parte ars, pe o parte crud si pita arsa. La o saorma cu vita vreau


LIFE

Vedete
Foto: Colaj foto

Caru' cu vedete: Ioana Ginghină și Alexandru Papadopol au depus actele de divorț. „Alexandru a vrut să renunț la numele lui, ceea ce intenționam oricum”; Fiica lui Edith Gonzalez, scrisoare emoționantă după moartea mamei: „Mi-ar fi plăcut să fiu jumătate din femeia care erai tu”

de Gabriela Florea HotNews.ro
Știai că Smiley are un frate? Iată cu ce se ocupă Filip și cât de apropiat este de artist. Pe numele real Andrei Tiberiu Maria, Smiley și-a implicat și familia în afaceri...

Robin Williams n-a fost uitat. Gestul emoționant al fiului său la 5 ani după ce superstarul s-a sinucis. Robin William n-a fost uitat, fiul său a vrut să-l onoreze pe legendarul actor prin...
Faze tari
Foto: Colaj foto

Faze tari: Un șofer băut a ieșit cu tancul de 36 de tone, pe stradă, într-un oraș din Polonia; Cel mai fierbinte trend de pe Instagram. Femeile dotate își folosesc sânii pe post de suport de pahar

de Gabriela Florea HotNews.ro
Cea mai sexy doctoriță nu mai are voie să profeseze: „Nu m-am îmbrăcat provocator în fața pacienților!” Nang Mwe San (28 de ani) s-a trezit cu licența suspendată, din cauza unor fotografii provocatoare...

Imagini virale. Reacția unui chelner care varsă halbele de bere de două ori, la aceeași masă. Imaginile au fost surprinse într-un bar din Dublin, Irlanda. Ajuns la o masă cu tava plină de halbe de bere, chelnerul...
Utile
Foto: Colaj foto

Utile: Cinci câini prietenoși cu cei mici. Și rase recomandate pentru copiii alergici; Apă plată vs apă minerală: care este mai sănătoasă și hidratează intens

de Gabriela Florea HotNews.ro
Cum previi petele de transpirație de pe haine în vară. Poartă haine din bumbac. Fiind o fibră naturală, bumbacul permite pielii să...

Una dintre cele mai comune boli din lume este provocată de consumul de pâine și nu are simptome. O anemie care nu mai trece, dificultatea de concentrare sunt semne care pot anunța boala...


ESRI

Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Cine evită sexul și de ce
Durerea în timpul sexului și libidoul scăzut sunt probleme majore.
citeste mai multe articole din SmartWoman
Life
​Bancul zilei: Un tip pretentios
Un tip la un fast food: - Buna ziua, vreau 4 saorme la pachet va rog, doua cu pui, doua cu vita. In cele cu pui vreau puiul pe o parte ars, pe o parte crud si pita arsa. La o saorma cu vita vreau
Bancul zilei: Superioritatea blondelor
O companie aeriana anulase unul din zborurile principale ale zilei. Functionara companiei, o blondina sexy, statea tacticoasa si reprograma pasagerii la urmatoarele zboruri. Se formase o coada lunga la ghiseul ei. Dintr-o data aparu un tip elegant, dar cam uratel, care o lua inaintea tuturor, imbrancindu-i. Tranti biletul pe tejghea...
Bancul zilei: Ghinionistul
Trăia odinioară un om ghinionist rău de tot, dar groaznic de ghinionist. Aflat într-o zi la pescuit, prinde peștișorul de aur care-i promite îndeplinirea unei singure dorințe, că de, era super ghinionist.
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version