Augustin Zegrean
Foto: Digi 24

Augustin Zegrean, despre eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraților: Un demers politicianist. Nu este prima dată când politicienii nu țin cont de decizii ale Curții Constituționale

de MH HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Legea care elimină pensiile speciale pentru magistrați este un demers politicianist, în prag de alegeri, și nu este prima dată când politicienii nu țin cont de decizii ale Curții Constituționale, a declarat pentru HotNews.ro fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean. El amintește că CCR a spus în mai multe rânduri că o soluție legislativă declarată neconstituțională nu mai poate fi adusă în altă lege.
Simona Halep, in semifinale la AO
Foto: Australian Open / Twitter

Simona Halep, în semifinale la Australian Open (6-1, 6-1 cu Anett Kontaveit) - Victorie încântătoare în 53 de minute

de Adrian Ilincescu HotNews.ro
Simona Halep a defilat contra lui Anett Kontaveit, succesul conturându-se în doar 53 de minute (6-1, 6-1). Jucătoarea noastră a avut o serie impresionantă de 11 game-uri consecutive, sportiva din Estonia arătând în multe moment precum o colegă de antrenament. Halep a evoluat perfect din punct de vedere tactic, a avut răspuns pentru aproape orice, iar unghiurile găsite au fost parcă importate din manualul de geometrie. Simona este în semifinale la Australian Open, primul Grand Slam al sezonului.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

​Financial report Marea Britanie după Brexit nu va fi singură, ci mai singură. Piața ciudată din Wuhan unde se vindeau pui de lup, șerpi și șobolani. Pentru interesele Rusiei în Bulgaria se lucrează în Guvern, Parlament și în presă

de Dan Popa HotNews.ro
The Financial Times: Marea Britanie după Brexit nu va fi singură, dar va fi mai singură.● Les Echos: Coronavirusul: piața ciudată din Wuhan unde se vindeau pui de lup, șerpi și șobolani. ● Venezuela lui Nicolas Maduro ar putea privatiza sectorul petrolier.● DNEVNIK: Pentru interesele Rusiei în Bulgaria se lucrează în Guvern, Parlament și în principalele mijloace de informare în masă.● Știri pe scurt.
Mitutelu Buica, intalnire cu Kuzmin
Foto: Facebook

Ultimul „ministru” al lui Dragnea. Șeful AEP s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei pentru "dezvoltarea unei relații de colaborare în materia organizării proceselor electorale"

de Mona Hera HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Șeful Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, s-a întâlnit, de Ziua Unirii Principatelor Române, cu ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin, iar cele două instituții au transmis că discuțiile au vizat "dezvoltarea unei relații de colaborare între autoritățile administrative autonome specializate în materia organizării proceselor electorale din cele două țări, în vederea realizării schimbului de experiență și de bune practici". Mitulețu-Buică, numit de Parlament la conducerea AEP la propunerea PSD, în februarie 2019, este ultimul "ministru" rămas în funcție din regimul Dragnea.


Votare
Foto: Agerpres

Guvernul a modificat condiția vizei de flotant la vot: Perioada se reduce de la 90 la 60 de zile / Forma finală a proiectului pe care Executivul își asumă răspunderea

de I.H. HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Guvernul a aprobat, cu amendamente, forma finală a proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin pe care urmează să își angajeze răspunderea miercuri în Parlament. Una dintre modificări este că se reduce la 60 de zile condiția la vot pentru cei cu viză de flotant. În forma inițială a proiectului era prevăzută interdicția de vot pentru cetățenii care dobândesc viza de flotant cu mai puțin de 90 de zile față de data alegerilor.
Corporate News
Foto: pixabay.com

​Corporate News. Bijuteriile industriilor: Companiile cele mai admirate de lumea afacerilor

de A.Th.C. HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Economie | Companii
Sistemul de punctaj utilizat în sondajul Cele Mai Admirate Companii al revistei Fortune le favorizează pe acelea despre care concurenții lor recunosc că fac bine multe alte lucruri. Nicio companie nu ilustrează mai bine aceasta decât Apple, care este în vârful listei All-Stars.
Ludovic Orban
Foto: Facebook - Partidul National Liberal

Orban vrea și recalcularea „pensiilor nesimțite” ale șefimii din Armată și Poliție: „Sunt o sfidare la adresa unui om care a muncit o viață”

de C.D. HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Actualitate | Politic
La scurt timp după ce Parlamentul a votat pentru eliminarea pensiilor speciale, premierul Ludovic Orban le-a cerut, la începutul ședinței de guvern, miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării o soluție pentru modificarea vârstei de pensionare și recalcularea „pensiilor nesimțite” pe care „și le-a tras șefimea”.
Trump si Netanyahu
Foto: Captura video

VIDEO Trump propune o soluție ''realistă'' cu două state la conflictul israeliano-palestinian: Ierusalimul va rămâne capitala indivizibilă a Israelului, iar statul Palestinian va avea capitala în estul Ierusalimului - UPDATE

de N.O. HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Donald Trump a prezentat, marți, stând alături de premierul israelian Benjamin Netanyahu, ”o soluție realistă privind două state” pentru a rezolva conflictul israelo-palestinian, care ar condiționa nașterea unui stat palestinian de ”respingerea clară a terorismului”. Trump a mai spus că Ierusalimul va rămâne ”capitala indivizibilă a Israelului” și a propus crearea statului Palestinian cu capitala în estul Ierusalimului.
Florin Citu
Foto: Hotnews
​Opinii HotNews.ro

Lui Cîțu "i-a mâncat câinele tema". O conferință ciudată

de Florin Barbuta HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, nu s-a prezentat bine în conferința de marți. A ales câteva subiecte: executia bugetară, Gabriela Firea și împrumutul de pe piețele externe. Am aflat că unele cifre pe care ni le-a dat instituția la începutul evenimentului sunt greșite. Referitor la Gabriela Firea (adică Primăria Capitalei) am auzit cam aceleași declarații făcute cu o seară înainte la un post de televiziune, împrumutul de pe pietele externe, cam nimic nou. Noroc că presa a mai întrebat și alte lucruri, asta deși Cîțu a spus că ne dă doar 10-15 minute. Am avut puțin mai mult: 23-24 minute.
Annual Meeting - Davos
Foto: Procter & Gamble
Corespondență de la Davos - rubrică susținută de Procter & Gamble

Importanța unui lanț de aprovizionare media responsabil

de Marc S. Pritchard Smile Media
În urmă cu 25 de ani, odată cu lansarea primei reclame online, se năștea o revoluție în media. De atunci, datele și tehnologia digitală au avut un impact disruptiv asupra fiecărui aspect din industria publicității, din ecosistemul media și al marketingului, transformând modul în care publicul este informat, distrat și implicat.
Carmen Peli, Oana Ambrozie
Foto: PeliPartners
Dosare Juridice - Legea concurenței - GDPR

Interacțiunea dintre concurență, protecția consumatorilor și GDPR. Care, cum și când ar trebui să intervină?

de Carmen Peli, Oana Ambrozie PeliPartners
Regulile în materie de concurență, protecția consumatorilor și protecția datelor cu caracter personal împărtășesc obiectivul general de a proteja bunăstarea persoanelor fizice în economia de piață, în principal prin corectarea disproporției de putere dintre acestea și operatorii economici.
A. Nuntu
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul.ro

Criza imobiliară: Vinzi acum, cumperi la toamnă. Sau viceversa?

de A.Nunțu Smile Media
Marți, 28 Ian 2020 Economie | Imobiliar
Vă povesteam anul trecut pe vremea asta de vecina mea, rămasă „pe stoc” cu un apartament cumpărat în 2007, înainte de criză, și care mă tot întreba dacă să vândă sau nu. Mi-a zis zilele trecute că a văzut la noi pe Anunțul Telefonic că apartamentul ei de două camere din Titan se apropie de suma cu care l-a luat acum 12 ani, mai exact a sărit binișor de 62.000 de euro. Nu știe dacă să se bucure sau nu, pentru că a mai trăit perioada asta: credea că o să-și dubleze valoarea, dar a venit criza și i-a mușcat din preț. Între timp și-a scos ceva bani pe el, din închiriere, deși a avut ghinion la un moment dat cu niște chiriași care i l-au devastat și a trebuit să bage în renovare, cât a scos pe chirie într-un an. Acum e speriată că iar vine criza și iar îi scade valoarea.
Bani
Foto: Stirile ProTV

Cea mai mare pensie specială din România este de 77.000 de lei

de I.H. HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Cea mai mare pensie specială din România este de 77.000 de lei și este încasată lunar de un comandant de penitenciar în perioada comunistă, a declarat, marți, deputatul PNL Florin Roman.
Declaratia unica 2020
Foto: Hotnews

​Declarația unică 2020. Termenul de depunere de către persoanele fizice a fost prelungit până la 25 mai

de Redactia HotNews.ro
Contribuabilii persoane fizice au termen până la 25 mai să depună declarația unică privind impozitul pe venit și contribuții sociale, a decis marți Guvernul. Termenul inițial era 15 martie. Documentul trebuie depus de către contribuabilii persoane fizice care au realizat în anul 2019 venituri extrasalariale supuse impozitului pe venit prin declarare la autoritatea fiscală.
Subiectele zilei
Foto: Colaj foto

Subiectele zilei: Care sunt fructele și legumele cu cele mai multe pesticide; Urgia la Academia de Poliție : Autoplagiatul în formă continuată al rectorului Veronica Stoica; Achiziții publice „de lux” pe timp de criză

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Surse. Ciolacu și-a ales cei patru locotenenți la șefia PSD. Ce nume grele rămân pe dinafară...

Căldură din măruntaiele pământului în caloriferele ieșenilor. Noi instalații la CET...
Grammy: Cristian Măcelaru
Foto: grammy.com

Măcelaru din Diaspora a luat premiul Grammy. Așa ceva este rar, in-credibil și extra-ordinar. Care-i rețeta de succes a Măcelaru-lui?

de Eugen Istodor HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Dirijorul Cristian Măcelaru nu-i sută la sută produs românesc. Dar ce-a învățat din România este munca asta nebună. Este în mare parte produs american. "Adoptat" la 17 ani, a trăit prin școlile americane. De acolo a învățat meseria, imaginația dirijorală. De acolo încă învață ce este bine și rău să faci cu o orchestră. Duminică, la 40 de ani de viață, ia un premiu cum altul nu este, un premiu în care a dat trei lovituri: a făcut înregistrarea cu un solist de marcă (Nicola Benedetti), a interpretat muzică cât de actuală se poate (Wynton Marsalis) și a condus una dintre cele mai tari orchestre din lume (The Philadelphia Orchestra). Români, cum este posibil?
Concurs Digitaliada
Foto: Digitaliada.ro

#Digitaliada caută creatori de conținut digital educațional

de Digitaliada.ro Digitaliada.ro
Marți, 14 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Fundația Orange deschide a patra ediție a concursului național #Digitaliada, care premiază cele mai bune materiale educaționale digitale. Ca element de noutate, din acest an, participanții pot înscrie materiale în patru categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale. În plus, competiția se deschide și pentru materiale dedicate ciclului de învățământ primar. Pentru că aceste materiale vor fi folosite la clasă, o comisie de elevi va evalua materialele create de adulți și va acorda un Premiu de Popularitate. Totodată, din acest an se pot înscrie și elevii cu vârsta peste 14 ani, într-o categorie dedicată exclusiv lor.
Business report
Foto: Colaj foto

Business report: Companiile de asigurări au lansat oferte de polițe pentru cei cu trotinete electrice; Philips vrea să vândă divizia de electrocasnice; Enel ar fi început discuțiile pentru vânzarea de pachete minoritare la companiile din România

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
81 din 1,4 miliarde! Epidemia, isteria și economia: pierderi de zeci de miliarde de dolari când lumea întreagă își pierde simțul măsurii...

Lukoil anunță investiții fără precedent! Suma ar putea depăși 100 miliarde de dolari...
Victor Costache
Foto: AGERPRES

Victor Costache, despre declarația potrivit căreia din cauza plecărilor părinților ”avem din ce în ce mai multe cazuri de autism”: La Socola, mulți dintre copiii cu sindroame de tip autism au fost abandonați de părinți care au plecat în străinătate / Îmi cer scuze dacă am jignit

de N.O. HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
Victor Costache și-a cerut scuze marți seară pentru declarația potrivit căreia ”datorită plecărilor persoanelor active în străinătate, avem din ce în ce mai multe cazuri de autism”, subliniind că medicii de la Socola i-au spus că mulți dintre copiii care au ”sindroame de tip autism” au fost abandonați de părinți și au plecat în străinătate.
De ce nu se citește?
Foto: ​Edițiadedimineață.ro

Edițiadedimineață.ro: De ce nu se citește? „Părinții văd în lectură o cheltuială și o oboseală”

de Edițiadedimineață.ro ​Edițiadedimineață.ro
„În ultimii doi ani, numărul de cititori de cărți literare românești de oarecare ținută a continuat să scadă în așa fel, încît putem afirma că azi la 10.000 de locuitori n-avem decît un cititor. Comparînd România mică de altădată cu România Mare de azi, e cazul de a ne întrista”, scria G. Călinescu, în 1939, într-un articol intitulat De ce nu se citește?, apărut în ‘Jurnalul literar’. După mai bine de 80 de ani, un raport despre venituri și cheltuieli, realizat de Institutul Național de Statistică, arată că într-o familie obișnuită din România, cu venituri medii, suma lunară pentru educație în anul 2019 este de patru lei. E cazul de a ne întrista.
Teodor Melescanu
Foto: Agerpres

Guvernul l-a retras pe Adrian Pîrvulescu, fiul lui Meleșcanu, din funcția de consul la Strabourg

de Redactia HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Adrian Pîrvulescu, fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu, a fost retras din funcția de consul la Strasbourg printr-o hotărâre adoptată marți de Guvern, a anunțat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.
gardieni nazisti Sobibor
Foto: Captura Twitter

FOTO Fotografii proaspăt descoperite cu lagărul de exterminare Sobibor îl înfățișează cel mai probabil pe gardianul nazist John Demjanjuk

de N.O. HotNews.ro
Istoricii din Germania au publicat poze nevăzute până acum cu lagărul de exterminare Sobibor, inclusiv imagini cu cel despre care se crede că este John Demjanjuk, care a fost condamnat în 2011 pentru rolul său în uciderea a aproximativ 28.000 de oameni în lagăr, relatează Reuters.
Victor Costache
Foto: AGERPRES

Ministrul Sănătății, prima reacție privind sângele contaminat aruncat în sistemul de canalizare: Este ilegal / Vom trimite Corpul de Control la Spitalul Universitar

de N.O HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
Victor Costache a spus că este ilegal să arunci sânge la canal și că imaginile publicate de către deputatul Emanuel Ungureanu în care se vede că sângele contaminat este aruncat într-o chiuvetă sunt ”șocante”. El a anunțat că va trimite Corpul de Control la Spitalul Universitar.
incontestabil-evolutia-si-stiinta-creatiei
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Apariția și evoluția omului pe înțelesul tuturor

de A.V. HotNews.ro
Bill Nye arata, intre altele, cum au aparut oamenii si daca specia noastra isi continua evolutia, care sunt promisiunile si pericolele organismelor modificate genetic, precum si cat de probabil este ca si pe alte planete sa se fi produs un proces evolutiv similar cu cel de pe Pamant.

Cafea
Foto: pixabay.com

Savanții spun cu hotărâre: „Nu beți cafea? Poate că ar fi bine să începeți...”

de A.Th.C. HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Life | Natural
Oamenii beau cafea cel puțin din secolul al 15-lea și a devenit o obișnuință la locul de muncă de mai bine de un secol. Dar numai de dată recentă a început știința să prezinte beneficiile ei incredibile pentru sănătate: încetinește îmbătrânirea, reduce greutatea și păcălește moartea. Există acum studii fascinante care explică de ce este cafeaua o băutură miraculoasă.
Smartphone-uri si telefoane simple
Foto: Hotnews

Un hoț român, prins de poliție în Olanda cu 30 de telefoane în pantaloni

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Un bărbat de naționalitate română a fost prins cu 30 de telefoane furate pe care le ascundea în pantaloni. Totul s-a întâmplat la un concert rock din Amsterdam, potrivit BBC.
Ludovic Orban
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: Concedieri masive decise de Guvernul Orban. Sute de angajați din ministere vor dispărea

de Știrile ProTV HotNews.ro
Guvernul a decis, în sedința de marți, reorganizarea a două ministere, reducând de la 721 la 584 numărul angajaților la Transporturi și de la 424 la 346 a angajaților de la ministerul Muncii.


Avion prabusit
Foto: Digi 24

Digi 24: Avionul misterios prăbușit în Afganistan: Americanii vor să ajungă la el, dar sunt atacați de talibani. Doi pasageri ar fi în viață

de Digi 24 Digi24
Forțe ale armatei afgane și luptători talibani au purtat lupte în regiunea din centrul țării unde luni s-a prăbușit un avion militar american, transmite Reuters, citând surse oficiale. Forțe ale guvernului încearcă să ajungă la epava avionului, aflată într-o zonă controlată de talibani.
digisport
Foto: Hotnews

Digisport: Darren Cahill a reacționat imediat după revenirea superbă a lui Federer. Antrenorul Simonei a fost din nou la înălțime

de Redactia HotNews.ro
Roger Federer (38 de ani, 3 ATP) este primul semifinalist de la Australian Open. Campionul elvețian a salvat nu mai puțin de 7 mingi de meci înainte de a-l învinge pe americanul Tennys Sandgren, locul 100 mondial, cu scorul de 6-3, 2-6, 2-6, 7-6 (8), 6-3.
Comisia Europeană
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Noul Coronavirus: Comisia Europeană va cofinanța repatrierea cetățenilor europeni din China / O primă solicitare, din partea Franței

de I.H. HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Comisia Europeană a anunțat marți seară că a activat Mecanismul de protecție civilă în urma unei solicitări de ajutor din partea Franței pentru repatrierea cetățenilor europeni aflați în Wuhan, centrul epidemiei de coronavirus, care a provocat peste 100 de decese și a afectat deja 12 state, din Asia și Australia și până în Europa și America de Nord. Aceasta înseamnă că CE va cofinanța repatrierea din China a cetățenilor din statele membre.
Benjamin Netanyahu
Foto: Captura YouTube

Netanyahu va cere duminică guvernului să aprobe anexarea unei părți din Cisiordania

de I.B. HotNews.ro
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, va cere duminică miniștrilor săi să aprobe anexarea de către Israel a unor părți din Cisiordania ocupată, au făcut cunoscut AFP mai mulți responsabili israelieni, citează Agerpres.
Florin Cîțu
Foto: Guvernul Romaniei

Cîțu reamintește că nu va umbla pe Codul fiscal în 2020. Referitor la IT-iști: Optim ar fi să plătim toți aceleași taxe

de F.B. HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
​În 2020 nu vom umbla la Codul fiscal, dar sunt de acord cu principiul pe care l-a enunțat domnul președinte, că normal și optim ar fi să plătim toți aceleași taxe, contribuții și așa mai departe, a declarat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, într-o conferință de presă.
masca sanitara
Foto: Hotnews

"Piața coronavirus": Cine câștigă de pe urma epidemiei izbucnite în China

de R.H. HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Multiple companii de produse de protecție și sanitare, dar și furnizori de servicii și aplicații, precum și vânzători de kituri concepute să exploateze "fenomenul coronavirus" sunt printre cei care câștigă ca urmare a epidemiei izbucnite la Wuhan, China și care a atins mai multe țări ale lumii, potrivit unei analize MarketWatch.
orhideea-si-papadia-de-ce-exista-copii-cu-probleme-de-dezvoltare-si-cum-pot-toti-copiii-sa-creasca-frumos
Foto: Hotnews
Ghid practic

D​e ce exista copii cu probleme de dezvoltare si cum pot toti copiii sa creasca frumos

de A.V. HotNews.ro
Anumite variante ale genelor cresc predispozitia unei persoane la depresie, anxietate, tulburare hiperkinetica cu deficit de atentie si comportamente antisociale, sociopate sau violente. Insa in loc sa considere aceasta gena „de risc” ca fiind o slabiciune, Boyce schimba modul in care ne raportam la fragilitatea umana, dovedind ca, desi aceste gene „rele” pot crea probleme, in situatia si mediul adecvate, pot sa duca la aparitia unor copii care nu doar ca se descurca mai bine decat inainte, dar care isi depasesc cu mult colegii.

Harta lui Trump
Foto: Twitter

Harta lui Donald Trump de pe Twitter: ”Așa ar putea arăta un viitor stat al Palestinei”

de Ionut Baias HotNews.ro
Președintele SUA a publicat pe contul său de twitter o hartă cu ceea ce ar putea fi ”viitorul stat Palestina” cu capitala în Ierusalimul de Est. Proiectul de pace pentru Orientul Mijlociu al președintelui american, Donald Trump, prevede anexarea Văii Iordanului și a coloniilor israeliene din Cisiordania. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, va cere duminică miniștrilor săi să aprobe anexarea de către Israel a unor părți din Cisiordania ocupată.


Varujan Vosganian
Foto: Facebook

Cine sunt deputații care s-au abținut marți la votul pe proiectul de eliminare a pensiilor speciale

de I.B. HotNews.ro
Printre deputații care s-au abținut, marți, la votul asupra proiectului de eliminare a pensiilor speciale, se numără șase deputați ALDE, printre care Varujan Vosganian, Anton Anton, Toma Petcu și Andrei Gerea, și 13 deputați UDMR, printre care și Korodi Attila, potrivit Mediafax.
Joe Biden
Foto: Facebook

Joe Biden se află în campanie electorală în statul american Iowa iar studenții nu sunt foarte încântați de asta

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Aflat în campanie electorală în statul american Iowa, Joe Biden nu a fost primit cu entuziasm de studenți, conform Reuters.
Facebook
Foto: Pixabay

Facebook îți permite să ștergi informații colectate de părți terțe

de N.O. HotNews.ro
Facebook a anunțat marți că aproximativ două miliarde de utilizatori din lume vor avea acum acces la datele colectate de pe site-uri și aplicații din afara rețelei de socializare și vor putea să le șteargă, relatează AFP.
Alegeri 2019
Foto: Hotnews

AEP anunță ce subvenții au primit partidele pentru luna ianuarie: Un total de peste 15.000.000 lei

de I.B. HotNews.ro
Autoritatea Electorală Permanentă a transmis, marți, sumele acordate partidelor politice pentru luna ianuarie. Astfel, PSD a luat o subvenție în valoare de peste 7.000.000 lei, în timp ce PNL a primit aproape 4.000.000 lei, iar USR 1.000.000 lei, potrivit Mediafax.
Dumitru Babu
Foto: Facebook

Viceprimarul Constanței, către un jurnalist care l-a întrebat despre construirea unui bloc pe rămășițele Cetății Tomis: Faci umbră pământului degeaba

de Redactia HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Actualitate | Esențial
"Faci umbră pământului degeaba. Așa sunteți voi, ăștia care vreți să schimbați lumea", a fost replica viceprimarului PSD din Constanța Dumitru Babu către un jurnalist Vice care i-a solicitat un punct de vedere în scandalul construirii unui bloc peste vestigiile Cetății Tomis.
Pinterest
Foto: Hotnews

Pinterest introduce posibilitatea de a „încerca” rujuri online

de CZ HotNews.ro
Platforma social media cu imagini Pinterest a lansat, marți, o opțiune de comerț online, prin care femeile pot „încerca” online rujuri de la mari branduri de cosmetice, prin intermediul unei tehnologii de realitate augmentată.
Recomandari de securitate in Marea Britanie
Foto: www.gov.uk

DOCUMENT Cum a decis Marea Britanie să permită un acces limitat chinezilor de la Huawei la dezvoltarea rețelelor 5G, deși compania e considerată cu risc ridicat de securitate

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Economie | Telecom
Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a decis marți să acorde chinezilor de la Huawei un rol limitat în dezvoltarea viitoarelor rețele 5G din țară, o decizie care ar putea afecta relațiile cu SUA care se tem că producătorul chinez de echipamente de comunicații ar putea fi folosit de China pentru operațiuni de spionaj, scrie Reuters. Furnizorii 'cu risc ridicat' vor fi excluși din toate rețelele critice din infrastructura națională și din 'inima' (core) rețelelor 5G, dar vor putea avea o prezență de până la 35% în zona periferică a rețelelor, care conectează dispozitivele și echipamentele la stâlpii de telefonie mobilă. Vezi în articol recomandările oficiale din Marea Britanie cu privire la Huawei și furnizori cu risc ridicat de securitate.
Uniunea Ziaristilor Profesionisti sin Romania
Foto: Captura

Chestiunea "pensiilor speciale pentru jurnaliști". Despre ce e vorba, de fapt?

de Costin Ionescu HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Când deputații au adoptat, marți, proiectul de lege care elimină pensiile speciale, ei au respins un amendament ce abroga indemnizațiile speciale pentru unii artiști, jurnaliști și sportivi. Chestiunea "pensiilor speciale pentru jurnaliști" a surprins pe mulți. Despre ce e vorba?
NBA, logo
Foto: nba.com

Peste două milioane de persoane vor apariția lui Kobe Bryant pe sigla NBA, neschimbată din 1969

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Sport | Teamball
Peste două milioane de persoane au semnat petiția online prin care se solicită apariția lui Kobe Bryant pe sigla NBA, care nu a fost modificată din 1969. Petiția a fost lansată la scurt timp după decesul fostului mare baschetbalist de la Los Angeles Lakers.
Securitate cibernetica
Foto: Pixabay

6 sfaturi de la Google pentru a-ți proteja datele

de Adi Iacob HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Economie | IT
În prezent se spune că datele sunt noul petrol și de aceea trebuie să iei măsuri de securitate pentru a-ți proteja datele personale. 28 ianuarie este Ziua Protecției Datelor, iar Google marchează acest moment cu câteva sfaturi care să ajute orice utilizator de internet să-și păstreze în siguranță datele.
Adi Pop
Foto: Arhiva personala

INTERVIU. Biolog român care trăiește în Arctica: „Urșii polari se adaptează. Noi avem șanse mai mari, ca specie, să dispărem înaintea lor”

de Sebastian Jucan HotNews.ro
Luni, 27 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Am vorbit cu un biolog român care locuiește tocmai în Insulele Svalbard, la jumătatea distanței dintre Norvegia și Polul Nord, despre cum e să trăiești acolo și cum se văd schimbările climatice din extremitatea nordică a Terrei.
Claudia Postelnicescu
Foto: Arhiva personala

Copiii, încotro?

de Claudia Postelnicescu Contributors.ro
În acest moment, România face prea puțin pentru copiii abandonați și perpetuează un ciclu extrem de vicios. Soarta acestor copii, fie abandonați în instituții, fie lăsați singuri de izbeliște, în grija unor rude cărora nu le pasă, trebuie să devină o prioritate națională de sănătate publică. Într-un studiu făcut de UNDP și UNICEF în anii 2006 – 2007 s-a constatat că acești copii ai emigranților de muncă rămân ai nimănui, abandonează școala, devin alcoolici la vârste foarte mici și sunt expuși pericolului răpirii sau abuzurilor sexuale. Acești copii sunt complet alienați și au, fără excepție, un spectru larg de patologii comportamentale.
cutremur
Foto: Captura

Cutremur cu magnitudinea 7,7 în Cuba și Jamaica - Alerta de tsunami a fost ridicată. pericolul a trecut

de N.O. HotNews.ro
Un puternic cutremur cu magnitudinea 7,7 a lovit sudul Cubei marți, declanșând o avertizare de tsunami pentru Cuba, Jamaica și Insulele Cayman, scrie Reuters.
----
UPDATE Alerta pentru tsunami a fost ridicată de Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific. "Amenintarea de tsunami legată de acest cutremur a trecut și nu mai exista niciun risc", a declarat Centrul, potrivit AFP
StartUp Nation
Foto: Hotnews

Start-Up Nation după 3 ani: Cu bugetul alocat pe 2020 se poate lansa pentru 5.000 de firme câștigătoare

de CZ HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Economie | EuROfonduri
Luni s-au împlinit 3 ani de la adoptarea oficială a programului Start-Up Nation, iar în prezent, în anul 2020 în bugetul de stat sunt promiși 1 miliard de lei, sub formă de credite de angajament, care ar permite lansarea unei a treia ediția a schemei de finanțare cu maximum 5.000 de firme câștigătoare, la o valoare maximă de câte 200.000 de lei a ajutorului nerambursabil.
Moneda euro
Foto: europa.eu

Ministrul bulgar de finanțe: Scepticismul cu privire la adoptarea monedei euro este alimentat de partidele rusofile

de I.B. HotNews.ro
Partide rusofile încearcă să schimbe orientarea geopolitică a Bulgariei și acesta este unul dintre motivele de speculațiile cu privire la aderarea Bulgariei la zona euro și la uniunea bancară. Cealaltă axă a rezistenței este neîncrederea în euro, a declarat ministrului bulgar de finanțe, Vladislav Goranov, potrivit Dnevnik, citată de Rador.
Sedinta de plen a deputatilor
Foto: Hotnews

VIDEO Camera Deputaților a decis eliminarea pensiilor speciale, inclusiv ale magistraților și parlamentarilor. Pensiile militarilor rămân neatinse/ Punctul vulnerabil al legii la CCR

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Actualitate | Politic
Camera Deputaților a adoptat cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri proiectul de lege care elimină pensiile speciale. Măsura îi vizează pe deputați și senatori, judecători și procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, funcționarii publici cu statut special, funcționarii publici parlamentari, membrii corpului diplomatic și consular, membrii Curții Constituționale, precum și personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă. Actul normativ nu-i vizează pe militari și polițiști. Chiar dacă parlamentarii au eliminat pensiile speciale legea riscă să nu poată fi aplicată.
coronavirus China
Foto: CNN

UPDATE China: Peste 130 de oameni au murit din cauza infecției coronavirus. Numărul cazurilor de îmbolnăviri s-a dublat în 24 de ore. HARTA INTERACTIVĂ a cazurilor confirmate la nivel mondial

de Redactia HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Bilanțul morților a ajuns la 132 în China, în timp ce numărul cazurilor de infecție cu coronavirus s-a dublat în doar 24 de ore, potrivit autorităților din China, transmiteReuters și BBC News.
Instanta de judecata
Foto: pixabay.com

UPDATE Instanța supremă va ataca la Curtea Constituțională legea privind eliminarea pensiilor speciale pentru magistrați - surse

de MH HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Instanța supremă va ataca la Curtea Constituțională actul normativ adoptat marți de către deputați care vizează eliminarea pensiilor de serviciu ale judecătorilor și procurorilor, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. De altfel, magistrații au deja de partea lor o decizie a CCR din 2010 care le-a "sigilat" pensiile și pe care au invocat-o frecvent în ultimele două luni, de când s-a pus problema unui act normativ de abrogare a pensiilor de serviciu.
Guvernul Orban
Foto: gov.ro

Miniștrii au termen 10 zile să prezinte planurile de derulare a marilor proiecte de investiții

de CP HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Economie | Companii
Guvernul a aprobat în ședința de marți un proiect de Ordonanță de Urgență prin care proiectele mari de investiții vor trece de la Comisia Națională de Strategie și Prognoză la ministerele de resort. Premierul Ludovic Orban a spus că miniștrii trebuie să prezinte în 10 zile de la adoptarea actului normativ planuri de derulare a acestor proiecte.
Ivan Savvidis (centru), patronul celor de la PAOK
Foto: Captura YouTube

Controverse în Grecia: Guvernul a modificat o lege pentru a evita retrogradarea lui PAOK Salonic

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Guvernul elen a decis să modifice regimul sancțiunilor echipelor de fotbal pentru a evita retrogradarea lui PAOK Salonic, liderul campionatului, și a lui Xanthi, pe motiv că ar avea același acționar, magnatul rus Ivan Savvidis.Alte titluri din Actualitate:

VIDEO Noi proteste în Franța: Ciocniri violente între polițiști și pompierii care cer salarii mai mari
Declarație nefericită a lui Victor Costache: Datorită plecărilor persoanelor active în străinătate, avem din ce în ce mai multe cazuri de autism / Ministerul Sănătății spune că declarațiile au fost scoase din context
Fashion Days a trecut pe profit după 4 ani de când a fost preluat de eMag
Ministrul Cîțu spune că sunt câteva companii care nu au dat dividende cât trebuia. Problemele au apărut când a fost rugat să dea exemple
Reorganizarea Ministerelor Transporturilor și Muncii, aprobată în ședința de Guvern / Cu cât a fost redus numărul posturilor
UPDATE Noi școli și grădinițe din București, parțial închise din cauza gripei/ Alte 5 școli din județele Brăila, Sibiu, Călărași și Giurgiu sunt închise parțial
Două persoane originare din România, condamnate în Franța pentru că au cules prea multe ciuperci
VIDEO Broaște de sticlă extrem de rare au fost văzute pentru prima oară în 18 ani și duse la un centru special
Cele două autostrăzi „mari și late” pentru care ministrul Finanțelor ar găsi bani în buget. Cîțu: „Nu putem să ne împărțim iarăși în o mie de proiecte”
Dăncilă, întrebată de ce a anunțat mutarea ambasadei la Ierusalim: Ne uităm și noi la televizor


ECONOMIE

Dan Vilceanu
Foto: Facebook

Umbra deputatului gorjean Vîlceanu la Finanțe: Finanțistul șef din Gorj „mutat disciplinar” în alt județ

de F.B. HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Dan Vîlceanu, deputat de Gorj, l-ar fi mutat “disciplinar” pe șeful Finanțelor dar și pe un coleg al acestuia din județul respectiv după ce aceștia au sesizat organele de cercetare penală pentru presupuse ilegalități ale unei firme condusă de familia Vîlceanu, reiese dintr-o investigație realizată de România Liberă. De precizat că potrivit informațiilor HotNews.ro, deputatul a fost văzut des prin Minister, în ultima perioadă.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews
Articol actualizat

Deficitul bugetar a fost de 4,6% din PIB, în 2019. Cel mai mare deficit din ultimii 9 ani

de F.B. HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
România a înregistrat un deficit bugetar de 4,6% din PIB, în 2019, conform execuției preliminare prezentate de Ministerul Finanțelor Publice (MFP). Practic, este cu 0,2 puncte procentuale peste cel preconizat prin rectificarea bugetară de anul trecut. Este cel mai mare deficit bugetar din ultimii 9 ani.
Iohannis
Foto: Presidency.ro

Klaus Iohannis, despre scutirea de impozit pentru IT-iști: Trebuie să ne gândim dacă dorim acum să introducem impozitările sau progresiv / Este o discuție care se va purta

de R.M. HotNews.ro
Luni, 27 Ian 2020 Economie | Finanțe
Președintele Klaus Iohannis a declarat că ideea unui tratament fiscal egal este „în esență adevărată” dar trebuie avut în vedere că sectorul IT, unde salariile sunt scutite de impozit pe venit, a crescut în 10 ani de la „ceva nesemnificativ la 6% din PIB”.
Vagon in Tejas Express
Foto: IRCTC

​VIDEO Cum arată unul dintre cele mai confortabile și rapide trenuri din India

de Vlad Barza HotNews.ro
​În urmă cu 10 zile o companie privată din India a lansat un tren expres care parcurge 480 km în 6 ore și un sfert, are tablete pe scaunele de la clasa business, WiFi și jaluzele acționate electric. India este celebră pentru trenurile ultra-aglomerate și pentru călătorii care stau pe vagoane, dar a investit mult în ultimii ani, vrea să crească porțiunile cu viteză de 130-160 km/h și plănuiește și o linie de mare viteză.


0-100.hotnews.ro

Volkswagen ID.3 pe linia de fabricatie
Foto: Oliver Killig

Nou „scandal” Volkswagen, de data asta cu mașini electrice și declanșat de fake news

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 23 Ian 2020 Economie | Auto
Un nou „scandal” planează în jurul mărcii Volkswagen, de data aceasta pe subiectul mașinilor electrice și pornit din fake news – știri false. Concret, „cartoful fierbinte” vizează modelul electric Volkswagen ID.3, care 1) n-ar avea software-ul finalizat și 2) livările către clienți ar fi amânate pentru 2021, cu mai bine de jumătate de an în plus față de termenul de livrare anunțat anterior. Doar că aceste „informații” sau „știri” sunt false. Internetului nu pare să-i pese, iar setea de senzațional a publicului nu face decât să propulseze în online, cu viteze amețitoare, orice zvon neconfirmat.


SPORT

Ekaterina Makarova
Foto: wta/ twitter

Ekaterina Makarova și-a anunțat retragerea din tenis

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Sportiva rusă Ekaterina Makarova, în vârstă de 31 de ani, și-a anunțat, marți, retragerea din tenis. Ea s-a aflat în top 10 WTA atât la simplu, cât și la dublu.
John McEnroe si Martina Navratilova, pe Margaret Court Arena
Foto: Twitter

John McEnroe și Martina Navratilova, protest la Australian Open - Cer schimbarea numelui arenei Margaret Court

de Diana Ene HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Sport | Tenis
Foștii jucători de tenis John McEnroe și Martina Navratilova au intrat, marți, cu un banner pe Margaret Court Arena, cerând schimbarea numelui celui de-al doilea stadion din Melbourne Park, informează Reuters.
Florin Segarceanu
Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FedCup: Jucătoarele cu care Florin Segărceanu va aborda meciul cu Rusia - Marile absențe din tabăra noastră

de Red. Sport HotNews.ro
Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător al echipei de Fed Cup a României, a nominalizat următoarele jucătoare pentru întâlnirea cu Rusia din Grupa Mondială a Fed Cup by BNP Paribas.
Novak Djokovic
Foto: Australian Open / Twitter

VIDEO Australian Open: ​Novak Djokovic, în semifinale - Urmează duelul de cinci stele cu Roger Federer

de A.I. HotNews.ro
Milos Raonic nu pierduse set până în faza sferturilor de la Australian Open, parcursul canadianului fiind unul imaculat. Nuanțele de gri aveau însă să-și facă loc odată cu meciul contra lui Novak Djokovic. Sârbul a făcut ce a știut mai bine: a amortizat foarte bine forța serviciului adversarului, l-a obligat să lovească din poziții tot mai dificile și a rupt ritmul atunci când Milos dădea semne că este puternic în schimburi. Nole s-a impus în trei seturi, iar semifinala cu Roger Federer nu mai este un vis pentru fanii tenisului, ci o certitudine.


REVISTA PRESEI

Bancul zilei: Totul pentru sport

de I.B. HotNews.ro
Un tip se adresează vânzătoarei dintr-un magazin de articole sportive:
- Aș dori un trening vă rog.
- De care? Pentru indoor sau outdoor? Alergat, fitness sau...
Caru`cu vedete
Foto: Colaj foto

Caru`cu vedete: Gwen Stefani a ajuns de nerecunoscut din cauza intervențiilor estetice; Cristi Borcea și-a obligat toate soțiile să facă un gest uluitor!

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Oana Radu, mărturisiri cu ochii în lacrimi despre relația cu fostul iubit: ”Nu mi-a fost atât de fidel”...

Fratele cântăreței rap Nicki Minaj, condamnat la închisoare pe viață: fapta îngrozitoare care l-a trimis după gratii pe Jelani Maraj...

Faze tari: Adolf Frederick, regele care a mâncat până când „a crăpat”; Doi români, condamnați în Franța pentru că au cules prea multe ciuperci

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Compania care promite că livrează cumpărături în doar 15 minute. Serviciile de livrare mâncare sau cumpărături au devenit firești...

Cu scheletul în mașină, pe post de pasager. Un șofer din SUA a fost prins circulând pe banda specială destinată vehiculelor ocupate de mai mult de o persoană...
Utile
Foto: Colaj foto

Utile: De ce schimbările climatice ale planetei ne vor lăsa fără vin; De ce ar trebui să nu-ți mai ții telefonul mobil în dormitor

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
10 adevăruri importante despre hrană. Sfaturi medicale explicate de nutriționist...

Bărbații, de două ori mai emotivi la locul de muncă decât femeile. Concluziile complete ale cercetătorilor britanici...


ESRI

Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Totul pentru sport
Un tip se adresează vânzătoarei dintr-un magazin de articole sportive: - Aș dori un trening vă rog. - De care? Pentru indoor sau outdoor? Alergat, fitness sau...
Bancul zilei: Puteri sporite pentru polițiști
Doi tineri turișți sunt opriți de un polițist pe autostradă. Polițistul se apropie, cere carnetul de șofer și talonul de înregistrare și văzând că trebuie să aștepte după ele, îi da una peste cap șoferului.– Asta pentru că nu ai carnetul de șofer la îndemână, se răstește el. N-am...
Bancul zilei: - Iubito, plec la sală, ai vrea să vii cu mine?
- Iubito, plec la sală, ai vrea să vii cu mine?- Îți par grasă?...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by