POLITIC
T��riceanu, despre GRECO: Aceia��i exper��i care nu au avut nimic de comentat despre protocoale Pre��edintele ALDE, C��lin Popescu T��riceanu spune c�� exper��ii Grupului Statelor contra Corup��iei (GRECO) recomand�� desfiin��area sec��iei speciale dar nu au avut nimic de comentat despre dezv��luirile din ultimii ani privind protocoalele sau dosarele f��cute la comand��. T��riceanu a reac��ionat pe pagina sa de socializare dup�� publicarea celor dou�� rapoarte GRECO în care se recomand�� României s�� defiin��eze sec��ia special��.
Guvernul a stabilit data alegerilor preziden��iale: 10 noiembrie, primul tur Primul tur al alegerilor preziden��iale va avea loc pe 10 noiembrie, potrivit unei hot��râri de Guvern care va fi adoptat�� în ��edin��a de mar��i.
PNL cere Guvernului s�� se angajeze c�� desfiin��eaz�� Sec��ia special�� de anchetare a magistra��ilor: „Deciziile PSD-ALDE au avut scopul de a compromite lupta anticorup��ie” Liberalii cer Guvernului D��ncil�� s�� se angajeze c�� sus��ine desfiin��area Sec��iei Speciale, dup�� publicarea raportului GRECO, iar Consiliului Superior al Magistraturii s�� abandoneze procedura de instalare în func��ie a noului ��ef al Sec��iei Speciale.
Ministrul de Interne nu mai vrea ca STS s�� se ocupe de sistemul antifraud�� de la alegeri Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, mar��i, în Parlament, c�� Serviciul de Telecomunica��ii Speciale (STS) nu ar trebui s�� se mai ocupe de alegerile din România, iar sarcinile STS ar putea fi preluate de Autoritatea Electoral�� Permanent��.
Carmen Dan: Premierul nu mi-a cerut s�� plec. Nu m�� tem de remaniere ���Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, mar��i, în Parlament, c�� nu se teme de o eventual�� remaniere dispus�� de premierul României, Viorica D��ncil��.
Alian��a USR-PLUS va anun��a, în cel mult dou�� s��pt��mâni, candidatul la preziden��iale Pre��edintele USR Dan Barna a declarat pentru Mediafax c�� este posibil ca la finalul acestei s��pt��mâni sau în maxim o s��pt��mân�� ��i jum��tate Alian��a 2020 USR-PLUS s�� anun��e candidatul la alegerile preziden��iale.
UPDATE Fifor: Congresul PSD pentru desemnarea candidatului la preziden��iale va avea loc pe 3 august Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat luni sear��, la postul România TV, c�� data Congresului PSD în care se va desemna candidatul pe care îl va sus��ine partidul pentru alegerile preziden��iale este 3 august.
Elena Udrea: Da, m-am întors în România. Am renun��at de bun��voie la statutul de refugiat în Costa Rica, cred c�� m�� voi ap��ra mai bine de aici Elena Udrea confirm��, într-o postare pe Facebook, c�� s-a întors în ��ar��, ea spunând c�� a renun��at de bun��voie la statutul de refugiat în Costa Rica, pentru c�� vrea s�� î��i creasc�� feti��a acas��.
„���Legea recuno��tin��ei”, care-i obliga pe copii s��-��i între��in�� p��rin��ii, a fost retras�� „���Legea recuno��tin��ei”, ini��iat�� de peste 70 parlamentari PSD,��i care-i obliga pe copii s��-��i între��in�� p��rin��ii, a fost retras�� de ini��iatori. La finalul s��pt��mânii trecute, Viorica D��ncil�� a anun��at c�� Guvernul ��i PSD nu sus��in ini��iativa.
���Gabriela Firea mesaj dup�� externare: Nu mor caii când vor câinii Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anun��at, luni c�� s-a întors acas�� dup�� ce a suferit o nou�� interven��ie chirurgical�� care a avut loc la Spitalul Cantacuzino din Capital��. Firea a scris pe pagina sa de Facebook c�� se va întoarce la PMB dup�� recuperare.
Codul administrativ, criticat de liberali. PNL va cere Avocatului Poporului s��-l conteste la Curtea Constitu��ional�� Ludovic Orban a anun��at, luni, c�� un grup de lucru al PNL va preg��ti argumentele necesare pentru a solicita Avocatului Poporului s�� sesizeze Curtea Constitu��ional�� în leg��tur�� cu ordonan��a de urgen���� pe Codul administrativ.
Legea pensiilor a fost promulgat�� de Iohannis. Impact bugetar de 8,4 miliarde de lei numai în acest an Pre��edintele Klaus Iohannis a promulgat legea pensiilor. Actul normativ prevede o cre��tere treptat�� a punctului de pensie, începând din 1 septembrie 2019 ��i pân�� în 2022
UPDATE PNL amân�� cu o s��pt��mân�� validarea noii echipe pentru Bucure��ti Pre��edintele PNL Ludovic Orban va prezenta liberalilor, s��pt��mâna viitoare, propunerile de pre��edin��i interimari ai organiza��iilor PNL de sectoare în Bucure��ti.
Digi24: Viorica D��ncil�� ��i-a ales favoritul pentru preziden��iale. T��riceanu, ��anse mici s�� fie candidatul PSD-ALDE Sondajele pe care le realizeaz�� partidul, ��i care vor fi prezentate par��ial s��pt��mâna viitoare, sunt doar de fa��ad��, spun surse din PSD.
Proiect de lege: Amenzi mai mari ��i suspendarea permisului timp de 90 de zile pentru dep����ire neregulamentar�� Deputatul PNL Florin Roman a depus la Senat un proiect care prevede cre��terea sanc��iunilor între 9 ��i 20 de puncte amend�� plus suspendarea permisului pentru o perioad�� de 90 de zile pentru dep����ire neregulamentar�� sau conducerea sub influen��a alcoolului.
���VIDEO Ramona Ioana Bruynseels ��i-a lansat candidatura la preziden��iale, din partea partidului fondat de Dan Voiculescu / Evenimentul, transmis în direct de Antena 3 Ramona Ioana Bruynseels, fost consilier de stat, ��i-a lansat oficial duminic��, în fa��a a 1.000 de oameni, candidatura la alegerile preziden��iale din toamna acestui an. Ea candideaz�� din partea Partidului Puterii Umaniste, fondat de Dan Voiculescu. De altfel, Antena 3, televiziunea acestuia, a promovat-o intens pe Bruynseels.
Ioan Mircea Pa��cu: Nu exist�� nicio list�� neagr�� în PSD. Codrin ��tef��nescu este un traseist înr��it ��i un exponent al unor interese potrivnice partidului Fostul europarlamentar Ioan Mircea Pa��cu îl atac�� pe fostul secretar general al PSD Codrin ��tef��nescu pe care îl descrie drept ”traseist înr��it, exponent al unor interese exterioare ��i potrivnice partidului”. El spune c�� nu exist�� niciun fel de list�� neagr�� în PSD, a��a cum a sus��inut ��tef��nescu dup�� înfrângerea în alegerile europarlamentare.
15 organiza��ii din PNL Vâlcea, care au avut scor sub 25% la europarlamentare, au fost dizolvate PNL Vâlcea a anun��at c�� a dizolvat un num��r de 15 organiza��ii care nu au ob��inut, la alegerile europarlamentare, un scor de minim 25%, decizia fiind votat�� în cadrul Biroului Politic Jude��ean, transmite Mediafax.
Proiect de lege: 16 august s�� fie declarat�� ziua comemor��rii martirilor Brâncoveni Deputatul PNL Daniel Gheorghe a depus un proiect de lege la Senat prin care 16 august s�� fie declarat�� ziua de comemorare a martirilor Brâncoveni, scrie Mediafax. În acest sens, Parlamentul, Guvernul, Arcul de Triumf ��i Palatul Mogo��oaia vor fi luminate în ro��u, între orele 20.00 ��i 24.00.
Proiect de lege: Vehiculele rutiere lente, care merg cu maximum 25 km/h, s�� fie înmatriculate ��i înregistrate de RAR Deputatul UDMR Attila-Zoltán Cseke a depus la Senat un proiect care prevede ca vehiculele rutiere, care se deplaseaz�� cu maxim 25 km/h, s�� fie înmatriculate ��i înregistrate de c��tre Regia Autonom�� „Registrul Auto Român” (RAR). Excep��ie fac doar cele înmatriculate într-un alt stat membru al UE.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2580 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version