Carmen Iohannis a fost primită la Casa Albă de către Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, care i-a mulțumit pentru modul în care românii au primit refugiații din Ucraina sosiți în țara noastră după declanșarea invaziei rusești.

Jill Biden și Carmen Iohannis la întâlnirea de la Casa AlbăFoto: Facebook - First Lady Dr. Jill Biden

„Carmen, a fost minunat să te primesc la Casa Albă după ce m-ai primit cu amabilitate în România în urmă cu doi ani. Nu am să uit niciodată cum tu și poporul român ați primit cu brațele deschise refugiații veniți din Ucraina. A fost și încă este o adevărată inspirație”, a scris Jill Biden pe contul ei de Facebook.

Jill Biden a postat și două fotografii împreună cu soția președintelui României: una de la întâlnirea care tocmai a avut loc, cealaltă de la întrevederea de acum doi ani.

Președintele Klaus Iohannis a fost primit de Joe Biden, marți, la Casa Albă. Printre subiectele discutate s-au numărat întărirea securității la Marea Neagră și a flancului estic al NATO, găsirea de noi modalități pentru a ajuta Ucraina, dar și necesitatea întăririi militare a României prin creșterea cheltuielilor.