CULTURĂ
Fran��a va returna un tablou al lui Gustav Klimt proprietarilor de drept la 80 de ani dup�� ce acesta a fost vândut sub constrângerea nazi��tilor Fran��a va returna o capodoper�� a pictorului Gustav Klimt mo��tenitorilor proprietarei sale la peste 80 de ani dup�� ce aceasta a fost for��at�� s�� vând�� tabloul de c��tre nazi��ti, a anun��at luni ministrul francez al culturii Roselyne Bachelot citat�� de Reuters ��i Jerusalem Post.
Despre „O istorie a Bibliei. Povestea celei mai importante c��r��i a lumii“ de John Barton – eveniment live, online mar��i, 16 martie, ora 19.30 Mar��i, 16 martie, ora 19.30 v�� invit��m la o întâlnire eveniment cu Pr.prof.dr Wilhelm Danc��, profesor al Facult����ii de Teologie Romano-Catolic��, Universitatea Bucuresti, ��i Marian Voicu, jurnalist premiat ��i realizator de emisiuni ��i documentare pentru TVR, despre „O istorie a Bibliei. Povestea celei mai importante c��r��i a lumii“ scris�� de teologul britanic John Barton. Distins�� cu Duff Cooper Prize 2019 ��i bestseller Sunday Times, „O istorie a Bibliei“ a ap��rut recent la Editura Humanitas, în traducerea lui Corneliei Dumitru.
Prim��vara muzical�� austriac�� 2021 - concerte online transmise LIVE de la Ia��i ��i Bucure��ti Câ��iva dintre cei mai buni muzicieni austrieci ai momentului concerteaz�� în aceast�� prim��var�� special pentru publicul român, în s��li de renume ale ����rii, la invita��ia Forumului Cultural Austriac Bucure��ti ��i a partenerilor s��i.
Despre „O istorie a Bibliei. Povestea celei mai importante c��r��i a lumii“ de John Barton - eveniment live, online mar��i, 16 martie, ora 19.30 Mar��i, 16 martie, ora 19.30 sunteti invitati la o întâlnire eveniment cu Pr.prof.dr Wilhelm Danc��, profesor al Facult����ii de Teologie Romano-Catolic��, Universitatea Bucuresti, ��i Marian Voicu, jurnalist premiat ��i realizator de emisiuni ��i documentare pentru TVR, despre „O istorie a Bibliei. Povestea celei mai importante c��r��i a lumii“ scris�� de teologul britanic John Barton. Distins�� cu Duff Cooper Prize 2019 ��i bestseller Sunday Times, „O istorie a Bibliei“ a ap��rut recent la Editura Humanitas, în traducerea lui Corneliei Dumitru.
Grammy2021: S��rb��toare a muzicii în pofida pandemiei La aproape un an dup�� primele închideri ale unor s��li de spectacole americane sub presiunea pandemiei, premiile Grammy s��rb��toresc duminic�� muzica ��i vedetele sale, cu regina Beyonce cap de afi�� ��i cu un hit dedicat mi��c��rii Black Lives Matter, transmite AFP, ppreluat�� de Agerpres. La fel ca multe alte ceremonii, tradi��ionala sear�� de gal�� a fost amânat�� din cauza coronavirusului ��i se va desf����ura în principal într-o manier�� virtual��, alternând spectacole live cu secven��e preînregistrate.
Juri��tii italieni vor reexamina procesul lui Dante la 700 de ani dup�� ce acesta a fost exilat Capodopera literaturii universale „Divina Comedie” a fost scris�� de Dante Alighieri când poetul italian se afla în exil, condamnat în urma unui proces nedrept, pe care juri��tii se preg��tesc s��-l reexamineze ��apte secole mai târziu, relateaz�� AFP ��i France24, potrivit Agerpres.
Ce ��i se întâmpl�� dac�� vei c��dea într-o gaur�� neagr��?, fragment din volumul "R��spunsuri scurte la marile întreb��ri" de Stephen Hawking, ultima carte a marelui fizician. Duminic��, 14 martie, la ora 18:00, Cristian Presur��, Doru C��st��ian ��i Vlad Zografi vor prezenta cartea lui Stephen Hawking recent publicat�� în colec��ia ��tiin����, R��spunsuri scurte la marile întreb��ri, un ultim mesaj transmis de unul dintre cei mai cunoscu��i fizicieni ai ultimelor decenii ��i una dintre cele mai str��lucite min��i ale umanit����ii. Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook Humanita
Scriitorul Nicolae Dabija a murit, dup�� ce s-a infectat cu Covid-19 Scriitorul Nicolae Dabija, în vârst�� de 72 de ani, a murit în urma infect��rii cu virusul Covid-19, anun���� presa de peste Prut. Informa��ia a fost confirmat�� pentru jurnal.md de Dorina Arsene, purt��toarea de cuvânt a Institutului de Medicin�� Urgent�� din Chi��in��u, unde poetul fusese internat în urm�� cu câteva zile.
O oper�� digital�� (NFT) a artistului Beeple a fost vândut�� cu suma record de 69,3 milioane de dolari O oper�� integral digital�� (NFT) a artistului american Beeple a fost vândut�� joi cu 69,3 milioane de dolari de casa de licita��ii Christie's, un record care st�� m��rturie pentru revolu��ia care are loc pe aceast�� pia����, scrie AFP.
Love Around the World: concert de jazz, live de la Sala Radio Joi, 11 martie 2021, de la ora 19.00, sunteti invitati la o c��l��torie virtual�� în jurul lumii, prin cântecele de dragoste propuse într-o abordare inedit��. Concertul Love Around the World (concert f��r�� public) este un cadou muzical, dedicat Zilei Interna��ionale a Femeii.
Accesul la concertele în aer liber ar putea fi posibil cu adeverin���� de vaccinare sau test COVID - ministrul Culturii Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, propune ca accesul spectatorilor la evenimentele în aer liber s�� se poat�� face în baza unei adeverin��e de vaccinare împotriva COVID 19, a unui test negativ sau a unui document care s�� ateste c�� persoane respectiv�� a trecut prin boal��.
Acuza��ii dure între Ana Blandiana ��i Mircea Dinescu: "I-a numit „Hitlerjungend” pe tinerii mor��i la Revolu��ie" / "Plutind pe aripile amneziei, continu�� s��-��i re��apeze trecutul" Ana Blandiana scrie în cartea "Sor�� lume", publicat�� recent de editura Humanitas, c�� Mircea Dinescu i-ar fi numit "Hitlerjungend" ("Tineretul lui Hitler") pe tinerii mor��i la Intercontinental în zilele Revolu��iei. Poetul a reac��ionat dur, sus��inând despre Ana Blandiana c�� "sufer�� de amnezie" ��i "continu�� s��-��i re��apeze trecutul".
Crinul din Pietrari O bibliotec�� s��teasc��, în Oltenia? Înc��perea întunecoas��, pr��fuit��, are un perete de c��r��i obosite ��i o bibliotecar��, la fel de pr��fuit�� ��i de obosit��, îmbr��cat�� cu o flanea vi��inie, ce st�� lipit�� de soba rece de teracot�� ��i tricoteaz�� ��osete de lân�� pentru nepo��ic��. Ridic�� privirea deasupra ochelarilor, mije��te ochii ��i întreab�� ce dore��ti, pe tonul ”da’ tu ce-ai pierdut aici?”, scrie Anca Popa pe blogul personal.
Andrei Cornea în dialog cu Cristian P��tr����coniu despre „Excep��ia. O încercare de antropologie filozofic��“ ”Oare ce în��elegem atunci când spunem „Mi���e ru��ine de ceea ce am f��cut“, sau chiar „Mi���e ru��ine c�� am fost a��a sau altfel (r��u, la��, egoist, corupt, în��el��tor, f��r�� onoare, ridicol etc.)“? ” cu aceast�� întrebare începe cel mai recent volum al lui Andrei Cornea, un eseu alert si provocator despre soarta sau destinul omului pe P��mânt. Mar��i, 9 martie, ora 19.30, puteti afla mai multe la o întâlnire #Live #Online cu Andrei Cornea ��i Cristian P��tr����coniu despre volumul Excep��ia. O încercare de antropologie filozofic��, recent ap��rut la Humanitas.
Cele mai valoroase flori Vestitorii „Prim��verii” la Casa de Licita��ii A10 by Artmark sunt marii mae��tri ai artei române��ti ��i capodoperele acestora. Expozi��ia celui mai mare eveniment de art�� al sezonului – Licita��ia de Prim��var��, programat�� mar��i, 23 martie, ��i-a deschis ast��zi por��ile ��i surprinde cu aproximativ 200 de opere de importan���� muzeal�� ��i nume de referin���� pentru pia��a româneasc�� de art��.
29 de ani de la izbucnirea conflictului din Transnistria În urm�� cu 29 de ani, pe 2 martie începea „oficial” r��zboiul moldo-rus de pe Nistru, de��i primele ciocniri între voluntarii Republicii Moldova ��i armata a 14-a Rusiei avuseser�� loc înc�� de la finele anului 1991. La 29 de ani distan���� de la acest episod sângeros, umbra conflictului secesionist d��inuie asupra fo��tilor combatan��i.
Expozi��ia "Haplea - band�� desenat�� interbelic��" (partea a II-a), la Casa Filipescu-Cesianu Seria expozi��iilor „Mae��tri ai benzii desenate române��ti” revine ��i anul acesta la Muzeul Municipiului Bucure��ti cu expozi��ia "Haplea - band�� desenat�� interbelic��" (partea a II-a), care va fi deschis�� la Casa Filipescu Cesianu (Calea Victoriei nr. 151), în perioada 3 martie - 30 aprilie 2021.
Filarmonica "George Enescu" reia stagiunea cu public - Lec��ia de jazz. De prim��var��... Filarmonica "George Enescu" ��i Asocia��ia „Clasic e fantastic” anun���� reluarea concertelor în stagiunea 2020-2021. Publicul este invitat, din nou, în Sala mare a Ateneului Român, pentru seria de concerte Clasic e fantastic. Cum s�� în��elegem muzica, în patru dimine��i de sâmb��t�� din lunile martie, aprilie, mai ��i iunie. Din p��cate, la dispozi��ia publicului stau doar 210 locuri.
Angelina Jolie a ob��inut un pre�� record pentru un tablou rar pictat de Winston Churchill Un tablou rar pictat de Winston Churchill ��i d��ruit pre��edintelui american Franklin Delano Roosevelt în timpul celui de-al Doilea R��zboi Mondial a devenit luni cel mai scump tablou al fostului premier britanic vândut vreodat�� la o licita��ie, relateaz�� CNN.
Ana Blandiana în dialog cu Gabriel Liiceanu despre volumul "Sor�� lume" Sunteti invitati mar��i, 2 martie, ora 19.30 la o întâlnire #live #online cu Ana Blandiana în dialog cu Gabriel Liiceanu despre Sor�� lume, volum publicat recent la Humanitas ��i devenit bestseller la scurt timp de la apari��ie.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by