CULTURĂ
Un proces învăluit în tăcere: cele mai importante edituri din România vs. Bookster, autodescris "Uber-ul" bibliotecilor publice ​O acțiune în instanță, fără precedent pentru piața de carte din România, se desfășoară pe tăcute la Tribunalul București. Zece dintre cele mai mari edituri împreună cu Asociația Editorilor din România au reclamat o firmă și o asociație, care operează Bookster, pentru "acțiune în concurența neloială". Bookster este o bibliotecă activă de câțiva ani pe piață și care se descrie, în propriile prezentări, un "Uber, Spotify sau Airbnb" al bibliotecilor publice locale, cu zeci de mii de abonați. Niciuna dintre părți nu dorește să spună clar despre ce este vorba în proces, doar Bookster oferind Hotnews.ro informații despre activitatea sa. Nici instanța nu a permis HotNews.ro acces la dosar. Ce vizează acesta?
webPR: ExpoCaligrafia 2019 la Muzeul Antipa Peste șaizeci de lucrări caligrafice vor împodobi Holul Central de la Etajul Muzeului Antipa în perioada 8 noiembrie – 15 decembrie 2019, în cadrul unei inedite expoziții temporare de caligrafie „ExpoCaligrafia 2019”, organizată de Asociația „Liber la Educație, Cultură și Sport” în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Universitatea Națională de Arte București. „Biodiversitatea, comuniunea om-natură” va fi tema comună prin care interculturalitatea, specificitatea scrisului în diferite limbi internaționale și arta vor inspira publicul vizitator.
Premiul Goncourt 2019: Jean-Paul Dubois, pentru "Tous les hommes n'habitent pas le monde de la même façon" Romancierul Jean-Paul Dubois a primit luni premiul Goncourt, cel mai prestigios premiu literar al lumii francofone, pentru "Tous les hommes n'habitent pas le monde de la même façon" (L'Olivier), roman bulversant și nostalgic despre fericirea pierdută, scrie AFP.
Ludice. Exerciții de umor criptic: Gabriel Liiceanu în dialog cu Radu Paraschivescu Joi, 7 noiembrie, ora 19, sunteti asteptati la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului Ludice. Exerciții de umor criptic de Gabriel Liiceanu. Invitatul evenimentului de lansare este Radu Paraschivescu care va discuta cu autorul despre carte. Dialogul se va încheia cu o sesiune de autografe.
Premiul Goncourt Alegerea României a fost câştigat de Santiago H. Amigorena cu romanul "Le ghetto intérieur" Premiul Goncourt Alegerea României a fost câştigat de Santiago H. Amigorena pentru romanul "Le ghetto intérieur". Anunţul a fost făcut de doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franţei în România în cadrul unei conferințe de presă organizată la Institutul Francez din București.
Expoziție eveniment: Benzi Desenate din "Epoca de Aur" Reviste precum „Luminița”, „Cutezătorii”, „Șoimii Patriei”, „Arici Pogonici”, „Luceafărul Copiilor” și nu numai, care au fost citite de sute de copii in perioada comunista, vor putea fi vazute in cadrul expozitiei „Benzi Desenate din <Epoca de Aur>”, care va fi deschisă la Palatul Suțu, în perioada 1-30 noiembrie 2019.
Omul care mută norii, o nouă carte de Radu Paraschivescu, la Editura Humanitas Marți, 5 noiembrie, de la ora 19.00, sunteti invitati la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea celei mai recente cărți a lui Radu Paraschivescu, Omul care mută norii. Șapte întâmplări. La eveniment vor vorbi, alături de Radu Paraschivescu, Sever Voinescu, redactor-șef al revistei Dilema veche, și Horia Ghibuțiu, jurnalist și scriitor.
31 octombrie și nu prea se amintește de Elizabeth Krebs, mama Halloween-ului modern Probabil multă lume, chiar și în România, sărbătorește Halloween. Nici în presa de astăzi nu apare un nume emblematic asociat acestei sărbători. Dacă anul trecut nu a apărut nimic, am sperat că anul acesta o să fie ceva despre ea. Foarte ciudat, având în vedere ca Halloween-ul, așa cum există el azi, se datorează acestei femei: Elizabeth Krebs.
Joi, 31 octombrie, se lansează Ludoteca Habarnam Joi, de la ora 17.00 se deschid porțile Ludotecii Habarnam - Club de joacă și lectură, pe str. Gavril Musicescu, nr. 39/A, cu un Carnaval al personajelor din poveste, prin care este sărbătorită crearea unui loc special dedicat copiilor în zona de sud-vest a orașului și nu numai.
Romanian Chamber Orchestra, cu Alexandru Tomescu concertmaestru, pe 3 noiembrie, la Sala Radio Două nume foarte bine cunoscute publicului meloman se vor afla pe 3 noiembrie, de la ora 19.30, la Sala Radio: violonistul Alexandru Tomescu și dirijorul Cristian Măcelaru. Cel mai apreciat violonist român al momentului, Alexandru Tomescu, nu apare însă în postură solistică, ci în calitate de concertmaestru al unui nou ansamblu: Romanian Chamber Orchestra .Programul concertistic cuprinde cuprinde Divertismentul de Béla Bartók, MikroDivertisment de Dan Variu (primă audiție absolută) și Serenada op. 48 în Do major de Piotr Ilici Ceaikovski.
"Seară italiană" la Librăria Cărturești Verona dedicată antologiei bilingve Mario Luzi, Poesie. Nel corpo oscuro della metamorfosi/Poezii. În corpul obscur al metamorfozei Joi, 31 octombrie, ora 19, sunteți așteptați la Librăria Cărturești Verona (demisol, strada Pictor Arthur Verona nr. 13–15), la o „seară italiană“ dedicată antologiei Mario Luzi, Poesie. Nel corpo oscuro della metamorfosi/Poezii. În corpul obscur al metamorfozei, apărută la Editura Humanitas, în colecția „Biblioteca italiană“, în traducerea și îngrijirea lui Dinu Fămând, cu o introducere de Stefano Verdino.
Nil Mladin, câștigătorul Concursului Drumul spre celebritate editia a X a Pe 26 și 27 octombrie, în atmosfera de poveste a Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia, s-a desfășurat ediția a X-a a Concursulului Internațional “Drumul spre celebritate”. Câștigătorul Trofeului, care în acest an a purtat numele pianistului Dan Mizrahi, a fost declarat Nil Mladin, anunta Asociatia Pro Valores.
Medalion expozitional Gheorghe Tattarescu la Palatul Suțu În așteptarea redeschiderii Muzeului Memorial Gheorghe Tattarescu din casa artistului situată în Str. Domnița Anastasia nr. 7, în sălile căreia va fi expusă opera majoră a pictorului Gheorghe Tattarescu (1820-1894), Muzeul Municipiului București invită publicul la un medalion expozițional inedit de pictură de șevalet dedicat unui subiect prea puțin explorat de maestru: peisajul. Șapte tablouri din colecția muzeului sunt prezentate publicului în cadrul Medalionului Gheorghe Tattarescu deschis la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2) în perioada 30 octombrie – 6 noiembrie 2019.
Premiul Goncourt - Alegerea României 2019 Pe 1 noiembrie, va fi anunţat titlul romanului preferat al studenților români a șapte mari universități din țară (Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sibiu și Timișoara) în cadrul selecției oficiale propuse de Academia Goncourt. Incepand cu ora 12.00, doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franţei în România va anunța alegerea studenților români în cadrul unei conferințe de presă deschisă publicului larg, organizată la Institutul Francez din București (Bd. Dacia, nr. 77).
A murit soția lui Mircea Dinescu / Mașa Dinescu avea 58 de ani Mașa Dinescu, soția poetului Mircea Dinescu, a murit la 58 de ani. Anunțul a fost făcut de Teatrul Național București, unde Mașa Dinescu, traducător de literatură rusă, a condus Secretariatul literar.
Istoricii Georgeta Filitti, Alina Pavelescu și Daniel Cain despre jurnalul inedit al secretarului regilor Carol I și Ferdinand, Louis Basset Vă invităm la Librăria Humanitas de la Cișmigiu marți, 29 octombrie, ora 19, la o întâlnire cu Georgeta Filitti, Alina Pavelescu și Daniel Cain despre jurnalul inedit al secretarului regilor Carol I și Ferdinand, Louis Basset, publicat recent la Humanitas, cu titlul Războiul unui slujitor devotat, într-o ediție îngrijită de istoricul Alina Pavelescu.
Regizoarea Carmen Lidia Vidu, pe scena Bozar din Bruxelles: După Colectiv, am simțit că nu mai pot merge la un director de teatru să îi spun că vreau să montez Shakespeare sau Cehov ​"A fost un moment în care s-a schimbat ceva în mine, pentru că a fost pentru prima dată când am ieșit în stradă. Eu nu sunt un activist, dar în acel moment am simțit că nu mai pot merge la un director de teatru să îi spun că eu vreau să montez Shakespeare sau Cehov", a mărturisit regizoarea Carmen Lidia Vidu pe scena teatrului Bozar din Bruxelles, unde spectacolul său, "Jurnal de România. Constanța" s-a jucat vineri seară. Spectacolul, care face parte dintr-un proiect născut după incendiul din clubul Colectiv, a ajuns la Bruxelles la 4 ani după tragedia care a schimbat complet cariera și viziunea regizoarei.
Capodopere ale barocului german, în interpretarea Corului Filarmonicii „George Enescu”, la Ateneul Roman Corul Filarmonicii „George Enescu”, condus de maestrul Iosif Ion Prunner, va susține miercuri, 30 octombrie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, primul concert dintr-o serie dedicată muzicii baroce. În program, vor fi lucrări de Johann Sebastian Bach și de Georg Friedrich Händel, anunta comunicatul Filarmonicii.
O pictură semnată de Van Dyck sugerează o relaţie pe care acesta ar fi avut-o cu soţia maestrului său, Rubens O celebră pictură a Şcolii Flamande, semnată de Anthony Van Dyck, sugerează că acesta ar fi avut o relaţie amoroasă cu soţia maestrului său, Peter Paul Rubens, închizându-se astfel cea de-a treia latură a unui triunghi amoros în care erau implicaţi doi dintre giganţii picturii secolului XVII, conform unui profesor de la Cambridge, Dr. John Harvey, informează luni Press Association, preluată de Agerpres.
Richard Flanagan, celebrul scriitor australian și câștigător al Premiului Man Booker, vine în România Editura Litera anunță prezența în România a unuia dintre cei mai importanți autori contemporani: Richard Flanagan. Cu această ocazie, scriitorul australian va participa la două întâlniri cu cititorii români, la București și la Sibiu.

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by