Coronavirus in Romania
Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia

Medic din prima linie: Nu există pacient asimptomatic. Nu există pacient cu COVID care se simte extraordinar de bine

de Alina Neagu HotNews.ro
"Nu există pacient asimptomatic" infectat cu SARS-CoV2, este semnalul de alarmă tras de Florin Roșu, medic ATI și șeful secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași, într-o dezbatere HotNews LIVE. "Noi spunem că pacientul este asimptomatic, dar nu există ca el să nu fi avut un puseu febril, o tuse, i-a curs nasul, o răgușeală sau o zi în care i s-a întâmplat să nu fie în formă maximă sau să simtă o stare de oboseală. Niciunul dintre pacienți, în momentul în care SARS-CoV2 începe să determine modificări în organism, nu merge la fotbal și se simte extraordinar de bine."
Camera Deputatilor
Foto: Facebook
 documente
(09 Iul 2020) PDF, 180KB

DOCUMENT Legea carantinei și izolării, amendată de PSD/ Principalele prevederi votate în Camera Deputaților

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Actualitate | Politic
Noua lege a carantinei și izolării a fost votată, joi, de deputați. Actul normativ urmează să fie transmis Senatului pentru dezbatere și adoptare. Votul a venit după ce Comisia juridică a adoptat un raport favorabil la proiectul Guvernului privind carantinarea și izolarea, fiind acceptate mai multe amendamente convenite și în urma discuției cu secretarul de stat în MAI Raed Arafat. Mai exact, izolarea va fi obligatorie pentru bolnavi, carantina va fi instituită printr-un ordin al Direcției de Sănătate Publică pentru fiecare persoană și se aplică suspecților. Ordinul DSP poate fi atacat in instanță.
Coronavirus Italia. Soldați din Napoli în timpul carantinei
Foto: Salvatore Laporta/IPA/ Profimedia Images

Italia interzice accesul persoanelor care sosesc din 13 țări, între care Republica Moldova

de I.B. HotNews.ro
Italia și-a închis joi granițele pentru persoanele care sosesc din 13 țări, între care Republica Moldova, acestea fiind considerate locuri cu risc ridicat de răspândire a infecțiilor cu noul coronavirus, relatează dpa.
Testare coronavirus in Romania
Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

S-ar putea întoarce România la starea de urgență? Răspunsul ministrului Sănătății

de I.H. HotNews.ro
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că întoarcerea la starea de urgență s-ar impune dacă am avea 10.000 de cazuri în trei-patru zile și că nu putem vorbi despre o astfel de măsură după două zile în care a fost depășit pragul de 500 de îmbolnăviri. În schimb, ar putea fi instituite măsuri precum carantinarea unor orașe sau cartiere în județele cu un număr foarte mare de cazuri - Argeș, Prahova, Galați, Brașov.
Ministerul Finantelor
Foto: Ministerul Finantelor Publice
DOCUMENT

Programul “O familie, o casă” ar putea deveni „Noua casă”. Se dublează plafonul de credit - UPDATE

de F.B. HotNews.ro
Guvernul a discutat într-o primă lectură noua variantă a proiectului „O familie, o casă”, adică „Prima casă”, modificată de Parlament și promulgată de Președintele Iohannis. Conform proiectului, ar urma să se numească „Noua casă”. Plafonul pentru creditele destinate achiziției de locuințe noi s-a dublat, după ce Guvernul a adoptat, joi, o ordonanță de urgență prin care plafonul crește la 140.000 de euro, cu o valoare a garanției de 80%.


Copiii și coronavirusul
Foto: Profimedia Images

VIDEO Sunt sau nu copiii și tinerii afectați de coronavirus? Medici din prima linie: Ideea că populația tânără nu este afectată - un mit. La Iași am tratat 66 de copii de COVID, avem un pacient de 18 ani la terapie intensivă

de Alina Neagu HotNews.ro
Coronavirusul nu ocolește copiii și tinerii, în ciuda miturilor care circulă pe această temă, afirmă Beatrice Mahler și Florin Roșu, medici din prima linie în lupta cu virusul, într-o dezbatere HotNews LIVE. "Ideea aceasta că populația tânără nu este afectată este un mit", spune Florin Roșu, medic ATI, șeful secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași, care are chiar în acest moment internat în secția sa un tânăr de 18 ani. În spitalul în care lucrează Florin Roșu au fost internați, de la începutul epidemiei, 66 de copii, inclusiv bebeluși. "Copiii dezvoltă COVID-19, este adevărat că fac forme ușoare, deocamdată, nu știm exact ce ne rezervă viitorul", subliniază medicul Florin Roșu.
scandal Spital Craiova
Foto: Captura YouTube

VIDEO Scandal la Spitalul Județean Craiova: o femeie decedată de cancer, pusă pe lista suspecților de coronavirus deși nu fusese testată / Explicațiile medicilor

de N.O. HotNews.ro
Familia unei femei decedate de cancer la colon află că vor primi rămășițele într-un sac sigilat ca și cum aceasta ar fi murit de Covid-19, deși nu fusese testată. Directorul medical al unității spune că femeia fusese internată singură în salon pe Secția Chirurgie, dar personalul a găsit-o noaptea dormind cu o pacientă care a fost confirmată cu Covid, relatează Gazeta de Sud.
Absolvenți ASE
Foto: ASE
Articol susținut de Academia de Studii Economice

Te pregătești să devii student? Alege un Lider și vei deveni un Lider! Înscrieri la ASE: 13 - 17 iulie 2020

de Smile Media
Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului superior economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est, îți oferă oportunitatea de a-ți clădi un viitor sigur și de a face parte dintr-o comunitate universitară de prestigiu, cu cea mai bună inserție a absolvenților pe piața muncii autohtone, conform QS World University Rankings. 85% dintre absolvenți își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății, în domeniul studiat.
Tigari de contrabanda, gasite dupa perchezitii DIICOT
Foto: DIICOT

Contrabanda și contrafacerea, tablou general - Cât de mare este fenomenul, ce produse cuprinde și ce s-a schimbat din cauza crizei Covid-19 (II)​

de Vlad Barză HotNews.ro
De la coletele confiscate în port și mașinile cu compartimente mascate descoperite la vamă, până la tricoul "fake" cumpărat din piață sau parfumul "piratat" cumpărat la colțul străzii, contrabanda și contrafacerea sunt fenomene extrem de răspândite. Estimarea este că peste 15% dintre produsele din piață sunt contrafăcute sau de contrabandă, iar din cauza aceasta pierd toate părțile: consumatorii, firmele corecte, dar și statul. Aceasta este partea a doua a analizei și o să puteți citi despre criza Covid și comerțul ilicit, contrabanda de țigări și despre cum poți recunoaște produsele contrafăcute și diferența față de cele originale.
Elena Geageac, Claudia Matei
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Fiscalitate

Capitalizarea companiilor poate deveni criteriu pentru obținerea unor facilități fiscale

de Elena Geageac, Claudia Matei Deloitte Romania
Măsurile necesare la nivel global pentru atenuarea efectelor sociale și economice ale pandemiei de COVID-19 intră într-o nouă etapă. Odată cu relaxarea graduală a restricțiilor impuse în acest context, pentru relansarea economiilor este nevoie de elaborarea și implementarea unor planuri de acțiuni etapizate, pe termen mediu și lung. În esență, este vorba de trecerea de la măsuri directe de sprijin la stimularea investițiilor pentru o dezvoltare durabilă.
Răzvan Avram
Foto: DrinkInsider

DrinkInsider: Mâncarea va fi fudulie, iar băutura temelie!

de Răzvan Avram Smile Media
Joi, 9 Iul 2020 Drink Insider
Dragi prieteni ai băuturilor de tot felul, vă salut c-o reverență! Îmi revine onoranta sarcină de a scrie primul material pentru noua secțiune „DrinkInsider” de pe HotNews.ro și de a vă prezenta, cât mai la obiect, coordonatele acestui proiect. Înainte de toate, însă, vă propun o scurta poveste cu tâlc, un mic fragment de istorie care va explica, printre altele, titlul acestui articol.
Ludovic Orban
Foto: Agerpres

Orban, către miniștri: Faceți controale la sânge și fiți fără milă cu cei care nu respectă regulile sanitare / Începeți verificările cu ministerele, sunt și funcționari care ignoră normele

de I.H. HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban le-a cerut joi miniștrilor, la începutul ședinței de guvern, să mobilizeze autoritățile din subordinea lor pentru a face "controale la sânge" privind respectarea normelor sanitare și să înceapă cu ministerele din subordine, spunând că există inclusiv funcționari publici care încalcă regulile. "Prefer să izolăm virusul decât să ajungem în situația de a izola românii sau de a fi izolați de alte țări", a afirmat Orban.
Donald Trump
Foto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Donald Trump are 91% șanse pentru un al doilea mandat, prezice modelul elaborat de un profesor

de A.Th.C. HotNews.ro
Acesta este pronosticul unui profesor de științe politice care a prezis corect rezultatele în cinci din șase alegeri care au avut loc din 1996. „Modelul Primarelor îi dă lui Donald Trump o șansă de 91% de a câștiga în noiembrie”, a declarat joi pentru Mediaite Helmut Norpoth, profesor la Stony Brook.
Romani in carantina
Foto: Andrei PUNGOVSCHI / AFP / Profimedia
INTERVIU​

Cum apărăm drepturile și libertățile românilor când îi băgăm în carantină, îi izolăm sau îi internăm în spital într-o pandemie? Interviu cu directorul executiv al APADOR-CH, Georgiana Gheorghe

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Este România în acest moment complet lipsită de pârghii legale împotriva pandemiei și, mai ales, ce trebuie făcut pentru ca măsurile (carantina, izolarea, internarea în spital) luate pe viitor să respecte totuși și drepturile individuale ale cetățenilor? I-am adresat directorului executiv al APADOR-CH, Georgiana Gheorghe, mai multe întrebări legate de acest subiect.
Michel Barnier, negociatorul-sef al UE
Foto: Facebook

FT: UE avertizează cetățenii britanici asupra efectelor expirării tranziției post-Brexit fără acord

de I.B. HotNews.ro
Uniunea Europeană a avertizat, joi, cetățenii britanici să se pregătească pentru controale amănunțite la frontierele europene și pentru alte probleme care ar putea apărea în cazul expirării tranziției post-Brexit fără niciun acord, informează cotidianul Financial Times.
Gură mare. Pe rețele. La șaormerie. În Parlament
Foto: Facebook
​PERSPEKTIVA

Coronavirus. Românii - dovada aclimatizării și dezvoltării tulpinilor letale

de Eugen Istodor HotNews.ro
Regula este simplă: îți pui masca. Prețul măștii este maxim un leu. Ba, sigur a căzut sub un leu. Nemții nu discută această regulă și țin în balans virusul, economia. Românii demolează legile, invocă castrarea, teroarea, se bat în șaormerii, magazine, la primării, în parlament. Trăncănesc. Doar că fiecare cuvânt în situații de criză perpetuează modele, influențează comportamente. Cuvintele în criză, repetate, precum COVIZII, au o putere mortală. Românii trăncănesc. Nu respectă regulile. Este dovada aclimatizării COVID-ului în România. Ba, chiar este dovada că acesta dezvoltă rădăcini. Ce pot fi letale.
Militar român în timpul pandemiei de coronavirus
Foto: MApN
Lumea în schimbare

Criza de apărare și securitate ce ne așteaptă după pandemie: Butoiul fierbinte din Marea Neagră, bugetele tăiate drastic și „prioritizarea la sânge” a investițiilor militare

de Victor Cozmei HotNews.ro
Marți, 7 Iul 2020 Lumea in schimbare
Pandemia de coronavirus nu a eliminat, ci a amplificat riscurile de securitate deja existente - avertismentul vine direct de la vârful alianței nord atlantice, în timp ce foști comandanți supremi ai forțelor NATO în Europa sunt și mai vehemenți: Rusia e deja în război cu alianța, iar Marea Neagră e un butoi cu pulbere, „cel mai probabil viitorul teatru de conflict”. În același timp, pandemia lasă în urmă un impact uriaș în plan economic și strategic și va forța statele occidentale să ia decizii dificile în viitor.
Universitatea Descartes Paris
Foto: Captura Google Maps

Cadavre donate pentru a fi studiate, ”lăsate să fie mâncate de șobolani într-un centru științific din Paris”

de N.O. HotNews.ro
Autoritățile din Franța vor investiga o serie de acuzații potrivit cărora cadavreme umane donate științei au fost lăsate să putrezească și să fie mâncate de șobolanu într-o clădire de cercetare a unei universități, a spus Parchetul din Paris, relatează The Guardian.
Ventilator suport respirato printat 3D Timisoara
Foto: Hotnews

​VIDEO Povestea ventilatoarelor de suport respirator din piese printate la imprimanta 3D – proiect realizat la Timișoara

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Economie | IT
În luna martie, când se preconiza o criză majoră în sistemul românesc de sănătate, iar prețurile dispozitivelor medicale esențiale, precum ventilatoarele de suport respirator, au crescut enorm peste noapte, câțiva timișoreni au venit cu ideea de a produce astfel de ventilatoare din piese imprimate 3D. Am stat de vorbă cu doi dintre inițiatorii proiectului pentru a vedea în cât timp ar trebui să fie gata ventilatorul, cât a costat și care a fost fiecare pas, cu eșecurile inevitabile, al realizării lui.
Carantinare altădată
Foto: editiadedimineata.ro

Edițiadedimineață.ro: Cum arătau și ce presupuneau carantinele de altădată. O istorie cu demonizări și tensiuni rasiale

de editiadedimineata.ro
Epidemiile există dintotdeauna și de aceea a apărut practica carantinei, prin separarea bolnavilor de cei sănătoși, din cele mai vechi timpuri. În Vechiul Testament, de exemplu, sunt descrise reguli pentru izolarea leproșilor.
atacurile-de-panica-un-program-pentru-a-evita-capcanele-panicii
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

Cum trebuie să reacționezi la atacurile de panică?- Ghid practic

de A.V. HotNews.ro
Cand cineva sufera pentru prima data de un atac de panica, nu stie exact cu ce se confrunta: sa fie o boala, sa fie niste probleme cu inima sau cu respiratia, sa fie oare „un dezechilibru chimic" sau vreo perturbare emotionala ori mentala? Iar cand nici doctorul si nici cei apropiati nu mai inteleg ce se intampla, cel afectat ajunge tot mai derutat si mai speriat, pierzandu-si speranta in orice sansa de vindecare.
Angela Merkel
Foto: John MacDougall / AFP / Profimedia Images

Angajat al Biroului de presă al Guvernului Angela Merkel, suspectat de spionaj în favoarea Egiptului

de I.B. HotNews.ro
Un angajat al Biroului de presă al Guvernului Angela Merkel este suspectat de activități de spionaj în favoarea Egiptului, arată un raport citat de revista Bild și de postul N-TV.
in-slujba-razboiului-alianta-secreta-dintre-astrofizica-si-armata
Foto: Hotnews

In slujba razboiului. Alianta secreta dintre astrofizica si armata

de A.V. HotNews.ro
Extrem de provocator si bine documentat, volumul de fata studiaza aceasta simbioza de la primele incercari de navigatie celesta si pana la tehnicile de recunoastere militara prin satelit din prezent, dezvaluind legatura stransa dintre stiinta, tehnologie, industrie si puterea politica.
protest Grecia
Foto: Captura video

VIDEO Protest în Grecia față de un proiect de lege privind manifestațiile. Politia folosește gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea

de N.O. HotNews.ro
Poliția greacă a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii strânși, joi, în fața Parlamentului pentru a denunța un proiect de lege care încearcă să reglementeze manifestațiile de stradă din țară, relatează Reuters.
sursa-deschide-ti-mintea-schimba-ti-viata
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

Daca ti-ai putea alege de la viata orice lucruri iti doresti, care ar fi acestea?

de A.V. HotNews.ro
Creierul tau are peste 86 de miliarde de neuroni, fiecare dintre acestia fiind pregatit sa poarte raspunsurile tale catre lumea inconjuratoare. Dar oare mintea ta se concentreaza pe cele mai profunde dorinte si valori proprii sau functioneaza pe pilot automat?
Pacient cu coronavirus in spital
Foto: Profimedia Images/Piero Cruciatti/AFP

Vindecarea de coronavirus se face "de regulă, cu sechele". Pacienții vindecați vor trebui reevaluați la o lună, 3 luni, 6 luni și la un an după vindecare

de Alina Neagu HotNews.ro
Vindecarea de infecția cu noul coronavirus se face, de cele mai multe ori, cu sechele, iar aceste sechele trebuie reevaluate periodic, avertizează Beatrice Mahler și Florin Roșu, medici care lucrează în spitale aflate în prima linie în lupta cu virusul, într-o dezbatere HotNews LIVE. La modul ideal, pacienții vindecați ar trebui să se prezinte la medic la o lună, la 3 luni, la 6 luni și la un an după vindecare, spun cei doi medici.
Donald Trump
Foto: JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia

Trump continuă să vadă hidroxiclorochina ca pe un tratament promițător împotriva Covid-19 - Casa Albă

de N.O. HotNews.ro
Președintele american Donald Trump continuă să vadă tratamentul împotriva malariei, hidroxiclorochina, ca pe un medicament promițător pentru a fi folosit pentru a preveni infecția cu coronavirus, a spus joi Casa Albă, deși Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) a spus că eficacitatea și siguranța acestuia nu sunt dovedite, relatează Reuters.
Ionel Danca
Foto: Guvern

Programul IMM Leasing a fost discutat de Guvern în primă lectură

de C.P. HotNews.ro
Guvernul a discutat joi în primă lectură programul IMM Leasing, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă. Acesta este un program care face parte din Planul național de investiții și relansare economic și prevede finanțarea achizițiilor de utilaje prin societăților financiare nonbancare.
Cupa Romaniei
Foto: frf.ro

​Cupa României: Sepsi s-a calificat în finală (8-1 la general cu Poli Iași) / Duel cu FCSB pentru trofeu

de Red. Sport HotNews.ro
Formația Sepsi Sfântu Gheorghe s-a calificat, joi seară, în finala Cupei României, învingând cu scorul de 3-0 (1-0) echipa Poli Iași, în deplasare, în manșa secundă a semifinalelor. Sepsi a câștigat și meciul tur, în urmă cu două săptămâni, scor 5-1.
Miting Trump Tulsa
Foto: Captura video
LIVETEXT

Coronavirus în lume: Bilanțul îmbolnăvirilor a depășit pragul de 12 milioane, la nivel mondial / Bulgaria revine la restricții / Mitingul lui Trump ar fi contribuit la creșterea numărului de cazuri

de Redactia HotNews.ro
Polizei
Foto: Dani Rockhoff

Controverse în Germania privind legăturile dintre poliție și mișcarea de extremă-dreaptă

de N.O. HotNews.ro
Autoritățile germane trebuie să facă față unui număr tot mare de acuzații de proximitate între poliție și mișcarea de extremă-dreaptă, în urma amenințărilor cu moartea trimise mai multor responsabili politici, comentează AFP, potrivit Agerpres.
copil de 11 ani pus sa cerseasca
Foto: Gazeta Valceana

Digi24: Copil de 11 ani pus să cerșească în parcarea unui supermarket în timp ce familia îl supraveghea dintr-o mașină de lux

de Digi24 Digi24
Un jandarm aflat în timpul liber a observat scena și a sesizat autoritățile. El venise la cumpărături în seara de 7 iulie, iar în parcarea subterană a supermarketului l-a observat pe băiețelul care cerea bani de la clienți.
Melissa Satta
Foto: Profimedia via DigiSport

Digi Sport: La opt ani de la cele mai controversate declarații făcute vreodată de o soție de fotbalist, a ”lovit” din nou

de DigiSport Digi Sport
Melissa Satta (34 de ani), soția fostului jucător al Barcelonei Kevin Prince Boateng (33 de ani), a lămurit cea mai controversată declarație făcută vreodată de o parteneră a unui fotbalist.
obiceiuri-mici-schimbari-mari
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Obiceiuri mici, schimbari mari

de A,V, HotNews.ro
„Fogg explica structura micilor obiceiuri care ne definesc identitatea. Intelegerea acestor microcomportamente este esentiala pentru reusita, fie ca vrei sa slabesti, fie ca vrei sa intemeiezi o companie." — TONY FADELL, inventator al iPod-ului si coinventator al iPhone-ului
balcanii-nationalism-razboi-si-marile-puteri-18042012
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Balcanii. Nationalism, razboi si Marile Puteri 1804–2012

de A.V. HotNews.ro
Nicio alta carte nu acopera atat de exhaustiv intreaga regiune, nu ofera perspective atat de profunde asupra surselor violentelor locale si nu explica atat de graitor originile aparitiei statelor moderne din zona: Serbia, Croatia, Bosnia, Grecia, Bulgaria si Romania. Totodata, lucrarea exploreaza relatia, adesea dezastruoasa, dintre Balcani si Marile Puteri, ridicand ingrijoratoare semne de intrebare cu privire la interventiile occidentale, mai vechi sau mai noi.seducatorul-domn-nae-viata-lui-nae-ionescu
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Seducatorul domn Nae. Viata lui Nae Ionescu

de A.V. HotNews.ro
Este deopotriva venerat si detestat: un seducator al mintilor si al inimilor, pentru care Maria Cantacuzino (Maruca), prietena reginei Maria, e gata sa se sinucida, Cu inteligenta, umorul si farmecul lui aparte isi conduce discipolii pe carari politice periculoase.
Plaja redeschisa Grecia
Foto: Captura YouTube

Coronavirus Grecia: Creta a pregătit trei hoteluri pentru turiștii depistați cu Covid-19

de N.O. HotNews.ro
Autoritățile din Creta au pus la dispoziția turiștilor testați pozitiv cu SARS-CoV-2 trei unități de cazare, una în Chania și două în Heraklion, a declarat, joi, Emmanuel Volikakis, șeful Departamentului de Turism, regiunea Chania, relatează Agerpres.
Pasaj Nicolae Grigorescu 2
Foto: Hotnews

​​FOTOGALERIE La zece ani de la deschiderea șantierului, lucrările la Pasajul Nicolae Grigorescu din Capitală sunt gata/ UPDATE Firea: Sâmbătă se deschide circulația

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei a finalizat lucrările la Pasajul Nicolae Grigorescu, zilele acestea fiind realizate ultimele teste de siguranță și retușuri, înainte de deschiderea circulației. Primarul Gabriela Firea va anunța când șoferii vor putea circula pe pod. Pasajul este realizat în proporție de 90% încă din 2018, dar nu a putut fi terminat din cauza cablurilor de înaltă tensiune care treceau pe deasupra și era nevoie să fie înălțate, lucrarea fiind făcută în această primăvara.
Testare medicala de laborator
Foto: Pixabay.com

Grecia își face propriul test pentru detectarea COVID-19, mai ieftin decât kiturile din import

de I.H. HotNews.ro
Cercetătorii din Grecia spun că sunt aproape de a lansa un test molecular pentru detectarea COVID-19, care ar putea oferi o alternativă mai ieftină la kiturile provenite din import, precum și accesul la stocuri suficiente, potrivit Reuters.
Michael Cohen, avocatul lui Trump
Foto: Captura Twitter

Fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen, reținut de poliție

de N.O. HotNews.ro
Michael Cohen, fostul avocat personal al președintelui american Donald Trump, a fost luat în custodia poliției joi, potrivit avocatului acestuia, relatează Reuters.
Andrzej Duda, presedintele Poloniei
Foto: Facebook

Financial Times: Polonia se confruntă cu o alegere privind locul ei în lume

de I.B. HotNews.ro
Lupta intensă dintre naționalismul conservator și centrismul liberal care a configurat politica poloneză în ultimele două decenii va continua cu siguranță și după alegerile prezidențiale de duminică. Ca și în alte democrații europene ori în SUA, liniile de clivaj din societatea poloneză sunt profunde, iar cele două tabere refuză adesea compromisul.
Pasajul Mogosoaia
Foto: Asociatia Pro Infrastructura

​FOTO Pasajul Mogoșoaia, primele lucrări: „Este nevoie de creșterea ritmului”, avertizează Pro Infrastructura

de Victor Cozmei HotNews.ro
Lucrările la pasajul rutier de 800 de metri de la Mogoșoaia, care va „duce” actuala Șosea de Centură peste DN1A și giratoriul de la sol, au început în luna aprilie și au ajuns la un stadiu de circa 7%. Asociația Pro Infrastructura a fotografiat din dronă șantierul aflat în stadiul incipient și transmite un avertisment: „Este nevoie de creșterea ritmului, în caz contrar existând riscul de a împinge finalizarea șantierului în 2022”.
Virusuri imprastiate de stranut
Foto: Pixabay.com

OMS: Coronavirusul se poate răspândi prin aer, dar trebuie investigat cât de frecvent

de N.O. HotNews.ro
Organizația Mondială a Sănătății a publicat joi noi recomandări cu privire la răspândirea noului coronavirus care recunosc că sunt informații cu privire la transmiterea noului coronavirus prin aer, dar apoi a spus că este nevoie de ”investigarea urgentă suplimentară”, relatează Reuters.
"La grande bellezza" de Paolo Sorrentino
Foto: European Film Academy / Gianni Fiorito

Sorrentino revine pe marele ecran cu ”Mâna lui Dumnezeu” / Maradona și moartea părinților

de I.B. HotNews.ro
22:21
Realizatorul italian Paolo Sorrentino și-a anunțat întoarcerea pe marele ecran cu „A fost mâna lui Dumnezeu”, un film care povestește moartea tragică a părinților săi la Napoli, în timp ce el s-a salvat mergând să-l vadă pe Maradona să joace, potrivit AFP.
Camioane vama
Foto: politiadefrontiera.ro

Firmele de transport românești ar putea fi afectate de noi legi europene

de CZ HotNews.ro
Firmele de transport românești ar putea avea de suferit ca urmare a unor legi europene aprobate, miercuri seara, de Parlamentul European, comisarul European pentru Transport, Adina Vălean, și fostul comisar european pentru politică regională, Corina Crețu, contestând forma actelor normative trecută prin legislativul comunitar.
Avion Tarom pneuri explodate
Foto: Facebook/ BoardingPass

FOTO De ce au fost distruse complet roțile unui avion Tarom la aterizarea pe aeroportul Otopeni. Cauza descoperită de investigatori

de Victor Cozmei HotNews.ro
Un avion ATR 42 al companiei Tarom, cu 26 de persoane la bord, care efectua în iulie 2019 o cursă Satu Mare - București, a suferit un incident atipic la aterizarea pe Aeroportul Otopeni - toate pneurile și jantele trenului de aterizare au fost distruse la contactul cu pista. Un an mai târziu anchetatorii au finalizat raportul de investigație și au descoperit cauzele incidentului.
Ungaria
Foto: Flickr/ Neil

Guvernul ungar cheltuie sute de milioane de forinți pentru promovarea muzicii ușoare creștine

de I.B. HotNews.ro
Prin lansarea unor proiecte, Guvernul Ungariei alocă mai multe sute de milioane de forinți reprezentanților muzicii ușoare creștine pentru achiziționarea și reînnoirea instrumentelor muzicale, a anunțat, la Budapesta, secretarul de stat pentru cultură în Ministerul Resurselor Umane, Péter Fekete. Apelul de proiecte se va încheia pa data de 10 august, potrivit Rador care citează Nepszava.
Park Won-soon
Foto: CQ-Roll Cal / ddp USA / Profimedia Images

Primarul capitalei sud-coreene Seul a fost găsit mort / Poliția suspectează că acesta s-ar fi sinucis

de S.J. HotNews.ro
Primarul capitalei sud-coreene Seul, Park Won-soon a fost găsit mort vineri, informațiile preliminare ale poliției indicând că acesta s-ar fi sinucis relatează Korea Herald.
Mesajul BLM pictat in fata Trump Tower
Foto: youtube.com

VIDEO Sloganul "Black Lives Matter" a fost pictat în fața Trump Tower

de I.B. HotNews.ro
Sloganul "Black Lives Matter" a fost pictat cu litere uriașe în fața Trump Tower de pe 5th Avenue, New York City, potrivit AFP. O operațiune similară a avut mare succes la începutul lunii iunie la Washington, unde primarul democrat a pictat aceste cuvinte pe o stradă care duce la Casa Albă.
Coronavirus, imagine generică
Foto: Profimedia Images

Două județe nu au înregistrat niciun caz de COVID-19 în ultimele 24 de ore / Numărul infectărilor față de ziua precedentă, județ cu județ

de D.D. HotNews.ro
Sălaj și Tulcea sunt singurele două județe care nu au raportat niciun nou caz de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Alte patru județe au raportat doar un singur caz nou: Sibiu, Satu Mare, Arad și Giurgiu. Cele mai multe infectări de la o zi la alta au fost raportate în București, 71, urmat de Dâmbovița cu 66, Argeș și Brașov, cu câte 55, și Buzău, cu 43.
Donald Trump
Foto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Trump, obligat să își pună declarațiile fiscale la dispoziția unui procuror - decizie a Curții Supreme / Furtună pe pagina de Twitter a președintelui american

de S.J. HotNews.ro
Curtea Supremă a Statelor Unite a arătat joi că un președinte în exercițiu nu poate eluda o investigație criminală, hotărând că un procuror din orașul New York poate obține documentele financiare ale președintelui Donald Trump, inclusiv declarațiile fiscale ale acestuia, relatează Reuters.
Joe Biden
Foto: Facebook

SUA: Biden face public un imens plan de redresare economică / 700 de miliarde de dolari și 5 milioane de locuri de muncă

de I.B. HotNews.ro
Joe Biden a promis joi să injecteze 700 de miliarde de dolari pentru a revigora producția americană după criza coronavirusului, un plan care va concura programul economic al lui Donald Trump, adversarul său la alegerile prezidențiale din noiembrie, potrivit AFP.
Testare Covid-19
Foto: pixabay.com

Cel mai grav bilanț de COVID-19 din România: 614 noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore / Bilanțul îmbolnăvirilor ajunge la 30.789

de Redactia HotNews.ro
România înregistrează joi, 9 iulie, cel mai grav bilanț de COVID-19, de la debutul pandemiei. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 614 noi îmbolnăviri. Bilanțul infecțiilor cu coronavirus a ajuns astfel la 30.789 . Cu o zi în urmă, au fost raportate 555 de noi cazuri, ceea ce a reprezentat cel mai mare număr, până ieri.
Poliția Locala a Municipiului București
Foto: Facebook

EXCLUSIV Salarii impresionante la Poliția Locală a Primăriei Capitalei: circa 18.000 lei/brut pentru directorul general și până la 8.200 lei/brut, fără toate sporurile, pentru un polițist local

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
În ciuda dificultăților economice din mediul privat, generate de pandemia COVID 19, salariile angajaților de la Poliția Locală a Municipiului București au crescut în ultimul an și ajung la cifre impresionante. Directorul general are un salariu de 18.148 brut, directorul general adjunct și cel executiv au 17.687 lei/brut, un șef serviciu 13.842 lei/brut, un polițist local până la 8.196 lei brut, iar un șofer 4.093 lei brut. Acestea nu cuprind toate sporurile și nici norma de hrană.
Medicii Beatrice Mahler și Florin Roșu
Foto: Hotnews
VIDEO

România, în vârful epidemiei de coronavirus. Dezbatere HotNews LIVE cu Beatrice Mahler și Florin Roșu, medici în spitale din prima linie COVID-19: Coronavirusul nu ocolește copiii / Suntem în mijlocul primului val al pandemiei

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
România, care a înregistrat joi 614 noi cazuri de coronavirus, un record de la debutul pandemiei, se află "în mijlocul primului val" al epidemiei de coronavirus, afirmă Beatrice Mahler și Florin Roșu, medici din prima linie, într-o dezbatere HotNews LIVE. Beatrice Mahler, medic pneumolog și managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, cel mai mare spital de boli pulmonare din România, și Florin Roșu, medic ATI, șeful secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași, se așteaptă în continuare la o creștere a numărului de cazuri. "Sper să ne trezim cu toții și să conștientizăm că suntem într-o realitate extrem de dură. Dacă respectăm regulile, poate vom reuși și de data aceasta, însă acum reponsabilitatea este în întregime pe umerii noștri și ține doar de noi, comparativ cu perioada stării de urgență", afirmă Beatrice Mahler. "Dacă vom menține acest număr de cazuri în creștere, sistemul de sănătate va fi sufocat și vor apărea probleme serioase", avertizează dr. Florin Roșu.
Liga 2
Foto: frf.ro

​Liga 2: UTA Arad vs Turris 3-4 / Oaspeții au marcat golul victoriei în minutul 89

de Red. Sport HotNews.ro
​Formația UTA Arad a fost învinsă, joi, pe teren propriu, cu scorul de 4-3 (2-2), de echipa Turris-Oltul Turnu Măgurele, într-un meci din etapa a doua a play-off-ului Ligii 2.
Elon Musk
Foto: Wikimedia Commons

Elon Musk a anunțat o Tesla 100% autonomă până la sfârșitul anului

de S.J. HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Economie | Companii
Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a anunțat joi că producătorul de mașini este foarte aproape de dezvoltarea unei Tesla model 5 de condus autonom care ar permite deplasarea fără șofer, relatează Les Echos.
Drum Expres Satu Mare - Oar
Foto: Hotnews

Drum expres de la Satu Mare la granița cu Ungaria: Contractul de proiectare a fost semnat

de Victor Cozmei HotNews.ro
Un drum expres de circa 14 kilometri va lega Satu Mare de un viitor punct de trecere a frontierei cu Ungaria în zona localității Oar, acolo unde se va continua cu drumul expres M49 pe care vecinii maghiari îl vor construi de partea lor. Studiul de Fezabilitate și Proiectarea a fost contractată joi de către Compania de Drumuri cu firma Search Corporation pentru circa 3,6 milioane de lei.
Card de sanatate
Foto: CNAS

Oameni neasigurați la sănătate, deși li s-a plătit contribuția. CNAS spune că-și ia datele de la ANAF, iar șefa instituției spune că se lucrează la soluții

de F.B. HotNews.ro
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a constatat și ea că sunt mulți oameni din șomaj tehnic neasigurați și nu pot beneficia de servicii medicale, deși au fost virate sumele. Ea spune că își ia datele de la ANAF. Despre situația aceasta, HotNews.ro a scris miercuri. Practic, Declarația 112, deși inițial a avut probleme, a fost pe urmă actualizată o lună mai târziu. Odată ce au fost scoși din sistemul CNAS, oamenii nu au fost reintroduși, deși declarațiile din mai completate de angajatori trebuiau să ducă la reactivarea lor.
Testare Covid-19
Foto: pixabay.com

Mesajul unei judecătoare cu COVID-19: Virusul e între noi, se plimbă, adulmecă și atacă, îl prinde pe cel mai slab. Apără-te, armele sunt la tine!

de I.H. HotNews.ro
O judecătoare de la Curtea de Apel Alba Iulia - instanță unde au fost depistate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 - transmite un mesaj emoționat din spital, unde este internată de o săptămână. Ea spune că virusul este printre noi, se plimbă, adulmecă și atacă, îl prinde pe cel mai slab și face apel la oameni să se protejeze: "Stai deoparte, respectă distanța, nu te înghesui, ieși din turmă! Nu știi cum vei trece peste boală! Poate ușor, poate nu vei simți nimic, dar copilul tău, mama ta?".
Marcel Bolos
Foto: Ministerul Fondurilor Europene

Marcel Boloș: Avem aprobarea Comisiei Europene pentru programul de racordare la rețeaua de gaze

de C.P. HotNews.ro
Comisia Europeană a aprobat Programul de extindere a distribuției de gaze în România, a anunțat joi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, la începutul ședinței de Guvern. Este vorba despre racordarea la rețea în zonele în care nu există distribuție de gaze.
schimbari la achizitiile publice prin OUG
Foto: Hotnews

Guvernul Orban vrea să modifice legislația achizițiilor publice printr-o Ordonanță de Urgență de peste 40 de pagini: Digitalizarea controlului ex-ante, printre măsuri

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Invocând riscul pierderii unor fonduri europene de peste 2,1 miliarde de euro, întârzierea unor proiecte de investiții majore și litigiile care întârzie constant graficul de realizare a unor proiecte finanțate din fonduri UE, Guvernul vrea să adopte joi printr-o Ordonanță de urgență de peste 40 de pagini mai multe măsuri de 'flexibilizate a sistemului achizițiilor publice'. Una dintre măsuri este digitalizarea controlului ex ante, care ar reduce timpul alocat verificărilor fără a scădea și calitatea controlului, se arată în proiect. UPDATE Proiectul de OUG a fost aprobat.
Arhiepiscopul Teodosie
Foto: Facebook

VIDEO Teodosie se întoarce. Arhiepiscopul Tomisului a oficiat o slujbă la care au participat câteva sute de oameni în condiții de zero distanțare socială, zero măști de protecție și zero respect pentru regulile transmise de Patriarhie

de DP HotNews.ro
Recunoscut ca un rebel al Bisericii Ortodoxe, după ce a împărtășit mai mulți copii folosind aceeași linguriță și același potir (sfidând regulile impuse de autorități și de Sfântul Sinod), și a reluat Sărbătoarea Paștelui (fiind criticat de BOR), Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a oficiat miercuri seara o slujbă la care au participat câteva sute de oameni în condiții de zero distanțare socială sau măști de protecție și chiar a regulilor transmise de Patriarhie la redeschiderea bisericilor. Slujba a avut loc la o mănăstire din satul Gheorghițeni, comuna Dorna Arini din județul Suceava.
MAE
Foto: Facebook

MAE: Românilor care merg în Olanda li se recomandă ”ferm” să stea în autoizolare 14 zile

de N.O. HotNews.ro
Ministerul Afacerilor Externe anunță că, începând cu data de 9 iulie, cetățenilor care se deplasează din România în Olanda le este recomandată ferm auto-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos.
Minge de fotbal in timpul Covid-19
Foto: CFR Cluj / Facebook

Bulgaria: Fotbal cu porțile închise, după creșterea numărului de cazuri de coronavirus

de Red. Sport HotNews.ro
Bulgaria, confruntată cu o creștere a numărului de contaminări cu coronavirus în ultimele zile, va impune ca meciurile de fotbal și toate celelalte competiții sportive să se dispute cu porțile închise, a anunțat joi guvernul bulgar, potrivit Le Figaro.Alte titluri din Actualitate:

Irlandezul Paschal Donohoe a fost ales președinte al Eurogrup
Focar de COVID-19 la un centru de persoane cu handicap din Dâmbovița: 106 cazuri
Grecia ar putea anunța luni noi restricții de călătorie (presă)
Doi turiști români aflați în Grecia, confirmați cu coronavirus / Testarea la frontieră se face în continuare aleatoriu / Noua procedură în cazul turiștilor testați la intrarea în țară - Ministerul de Externe
Financial Times: Lumea se năruie pe măsură ce SUA se retrag
Transcriptul ultimelor minute din viața lui George Floyd: A strigat de cel puțin 20 de ori ”Nu pot respira!” / Polițist: Ai nevoie de al naibii de mult oxigen ca să vorbești
Un startup de criptomonede, în care este implicat și un IT-ist român, a primit 4 milioane dolari finanțare
Lemurienii din Madagascar, în pericol de a rămâne simple personaje în desene animate. A fost publicată noua listă roșie a speciilor pe cale de dispariție
VIDEO ​Un guvernator rus, reținut cu mascații pentru că ar fi ucis mai mulți antreprenori acum 15 ani
INTERACTIV Harta cazurilor de coronavirus din fiecare județ din țară / Situația la zi - 9 iulie
Bulgaria revine la restricții: Cluburile de noapte parțial închise, adunările publice limitate la 30 de persoane


ECONOMIE

Revenirea la impozitarea progresiva - opinii diferite in BNR
Foto: Pixabay

Revenirea la cota progresivă, o idee susținută de Valentin Lazea/ Eugen Rădulescu nu e de acord: Nu poți să dai cu ciomagul tot în cei care muncesc. Cum văd alți specialiști problema

de Florin Barbuta HotNews.ro
Într-un material publicat de Valentin Lazea pe site-ul BNR de opinii personale, acesta dă „Trei motive pentru revenirea la impozitarea progresivă”: economic, socio-politic, cultural. Le vom detalia spre final din opinia sa. Contactat de HotNews.ro, Eugen Rădulescu, directorul Direcției de Stabilitate Financiară din BNR nu e de acord cu ce spune Valentin Lazea, precizând că impozitul progresiv e pentru țările bogate, nu pentru cele care vor să se dezvolte.
Viorel Vasile, Safety Broker
Foto: Arhiva personala

Ce anomalii ar putea scoate la iveală apariția unui comparator online de prețuri RCA cu toate ofertele din piață

de Adrian Vasilache HotNews.ro
O platformă online în care șoferii români să poată compara ofertele RCA de la toți asigurătorii autorizați ar fi extrem de utilă, inclusiv pentru opinia publică, susțin unii brokeri de asigurări. Dacă se va realiza s-ar constata diferențe uriașe de prețuri și că mulți asigurători nu transmit oferte către actualele platforme private cu prețuri RCA. "Eu sunt surprins ca asigurătorii își doresc să fie atât de transparenți în tarifarea RCA. După episodul plafonării tarifelor RCA din 2017, am asistat la un concurs în piața RCA, care poate fi plastic intitulat: “fuga de camioane”, declară pentru HotNews.ro Viorel Vasile, patronul Safety Broker, cel mai mare broker de asigurări din piață.
Salariul mediu net din luna mai - 3179 lei
Foto: sxc.hu

Salariul mediu net din mai, mai mic cu 3 lei decât în aprilie. Bancherilor li s-au redus salariile cu peste 16%, petroliștilor le-au urcat cu 20%, iar în sectorul bugetar au crescut ușor

de DP HotNews.ro
În luna mai 2020, salariul mediu net a fost de 3179 lei, cu 3 lei mai mic decât în aprilie, au transmis joi reprezentanții Institutului Național de Statistică. Pe diferitele ramuri ale economiei, salariile au înregistrat, în aproape egală măsură, atât scăderi, cât și creșteri față de luna precedentă. Scăderile (față de luna aprilie 2020) au fost cauzate de întreruperi/încetări ale activității, de continuarea șomajului tehnic în cazul multor firme, sau pe fondul disponibilizărilor de personal cu salarii mai ridicate decât media. Cele mai mari salarii vin tot din zona IT&C-ului (7772 lei), în vreme ce salariile cele mai mici sunt cele din sectorul ospitalității (1394 lei), mai arată datele INS.


0-100.hotnews.ro

Sistem alimentare autovehicule electrice
Foto: Phoenix Contact

România continuă eforturile pro mașini electrice mai mult ca niciodată, în pofida pandemiei: prima stație de 150 kW, plus noi jucători puternici în piață

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Eforturile pro mașini electrice continuă mai mult ca niciodată în România, în pofida pandemiei. Prima stație electrică de 150 kW, pentru autoturisme, este pusă în folosință la Târgu Mureș, Joi, 9 Iulie 2020, în rețeaua Renovatio e-charge. Trei dealeri – BMW Automobile Bavaria Băneasa; BMW Automobile Bavaria Otopeni și BMW Auto Cobălcescu – vor instala în scurt timp stații electrice de 200 kW, capabile să încarce 3 mașini electrice simultan, prin eforturile dealerilor respectivi, dar și ale Stratum Enclosures (furnizor de echipamente), TSG (partener instalare) și AG Movement (proiect/investiție). Acestea sunt doar câteva dintre informațiile cheie anunțate de oficialii acestor companii, într-o conferință energynomics.ro (Mașini electrice – distanța până la maturitate), ținută la sediul Automobile Bavaria Băneasa și transmisă online.


SPORT

Roger Federer
Foto: Australian Open / Twitter

Roger Federer: "Momentul retragerii se apropie" / Elvețianul, despre începutul carierei: "Părinții mei au înnebunit"

de Red. Sport HotNews.ro
Tenismenul elvețian Roger Federer, care va împlini 39 de ani la 8 august, a recunoscut că ar trebui să se pregătească în scurt timp pentru a trăi fără sportul pe care îl iubește și l-a dominat mulți ani, informează lequipe.fr.
Chris Froome
Foto: lavuelta.com

Ciclism: Chris Froome se desparte de Ineos și va concura pentru Israel Start-Up Nation

de Red. Sport HotNews.ro
​Chris Froome, cvadruplu câștigător al Turului Franței, va concura din 2021 pentru echipa Israel Start-Up Nation, a dezvăluit joi această grupare, la scurt timp după ce formația Ineos a anunțat că nu îi va prelungi contractul ciclistului britanic.
Darren Cahill si Simona Halep
Foto: wta adelaide / twitter

Darren Cahill: "Mi-ar plăcea să fiu ca o voce a lui Dumnezeu pentru Simona Halep"

de Red. Sport HotNews.ro
​Antrenorul Simonei Halep, australianul Darren Cahill, a afirmat, într-o discuție publicată de Tennis Australia, că i-ar plăcea să fie ca o ''voce a lui Dumnezeu'' pentru jucătoarea română în timpul antrenamentelor acesteia, la care asistă prin intermediul unei aplicații video.


Bancul zileiESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Cum poți să scoți din sărite un polițist
Un polițist stă într-o intersecție din Capitală. Apare un șofer și trece pe roșu. Polițistul nimic. Acelasi șofer parchează lângă el neregulamentar. Polițistul nimic. Șoferul se dă jos din mașină și scuipă în direcția polițistului. Nimic...
Bancul zilei: Sfaturi pentru o viață sănătoasă la birou
- Rodica, ar trebui sa inchizi fereastra cand intri in biroul directorului. - De ce? - Presupun ca acolo e..
Bancul zilei: Cum dispare rapid durerea de cap
– Alo , Ioane hai la o bere la barul din colt. – Pai cand te-am sunat eu acum o jumatate de ora ai zis ca ai o durere ingrozitoare de cap....
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by