OPINII
O suta de ani de comunism… Proiectul totalitar leninist s-a constituit pe mai multe dimensiuni: politica, economica, morala, nationala, culturala si antropologica. Esentiala in aceasta obsesiva inginerie sociala era replasmuirea conditiei umane, construirea unei noi specii. Exaltarea Omului Nou o intalnim deopotriva la Lenin, Stalin, Trotki si Buharin. Politic, pentru Lenin si acolitii sai, era necesara distrugerea pluralismului si a statului de drept.
Intre politici si crize: flux si reflux in politica monetara Este tot mai evident faptul ca politicile economice nu au doar valente anti-ciclice, asa cum ne spune teoria ca ar trebui sa se intample. Foarte adesea, din diverse ratiuni, de regula politice, deciziile de politica economica ajung mai degraba sa adanceasca tensiunile ciclice ale economiei, in loc sa le atenueze. In aceste conditii, politicile economice devin puternic pro-ciclice, fapt valabil atat in privinta politicilor monetare, cat mai ales in privinta cadrului fiscal-bugetar.
Mai multa indignare, mai putina expertiza contabila. Opriti haosul fiscal-juridic daca nu vreti sa traim PE ALTA LUME Romania a devenit in ultimul timp un spatiu al schimbului sofisticat de argumente tehnice din sfera juridica ori fiscala. E paradisul expertilor contabili si al celor in drept constitutional, voiosi sa iasa la rampa si sa traduca omului de rand consecintele si impactul proiectelor legislative. E necesar, insa nicidecum suficient. Ne inecam in argumente aride facand exact jocul borfasilor care ne arunca saptamanal cate un os de rontait. Intr-o tara normala la cap, studiile de impact si opiniile ¬plictisitoare¬ ale expertilor fiscali se dezbat in culise, in cercurile specialistilor. In spatiul public, apar concluziile in forma distilata, percutanta si, daca se poate, ambalate intr-un program electoral.
Aceste femei magistrat Scenariul conform căruia eșafodajul democratic al unei țări întregi, zgîlțîit puternic, la limita prăbușirii, de politicieni corupți, mediocri și lași, populiști și iresponsabili, e salvat in extremis de o femeie magistrat se repetă deja prea insistent ca să nu fie semnificativ... Vocea bunului simț este acum, în Spania, vocea justiției și ea are timbru feminin. Vă sună cunoscut? Mie da. Uitîndu-mă la femeile magistrat spaniole, judecătoare sau procurori, pe umerii cărora se află în acest moment toată imensa presiune generată de aventura catalană, mă gîndesc la cîteva femei magistrat din România.
Arestati chefliii si bormasina. Scapati coruptii, scoateti talharii, violatorii din puscarii! Ce sa mai inteleaga un om simplu, cand vede cum un guvern scoate talharii, violatorii si hotii din puscarii, se da peste cap sa scape marii corupti, cauta sa dezincrimineze cu orice pret abuzul in serviciu, dar propune inchisoare pentru nuntasi, chefliii si maniacii bricolajului in ore de liniste? Nu cumva se plang toata ziua domnul Dragnea, PSD si Antena 3 ca Romania s-a transformat in tara procurorilor? Ei, cum vor sa faca ordine in tara, dar numai printre plebei? Tot cu procurori si nu oricum, ci drastic, adoptand masuri vadit disproportionate cu gravitatea faptelor.
Scaderea impozitului de venit si impactul dezastruos asupra bugetelor locale Zilele acestea se discuta foarte mult despre transferul contributiilor de la angajat la angajator cat si despre impactul acestui transfer asupra venitului net al angajatului. In incercarea de a minimiza acest impact negativ, guvernul a propus scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Aceasta scadere de aproape 40% va avea insa repercusiuni serioase asupra bugetelor locale.
​Calendarul unei ierni grele. Se misca tara? Guvernarea PSD-ALDE a reusit sa-si ridice in cap pe aproape toata lumea: sindicate, patronat, societate civila, fiecare afectat in felul lui si nemultumit din motive diferite. Angajatii, in special cei de la stat, se tem ca pierd bani dupa trecerea contributiilor in sarcina lor, angajatorii sunt bulversati de haosul fiscal iar societatea civila se pregateste de proteste din cauza modificarilor anuntate la legile justitiei. Se acumuleaza tot mai multa tensiune sociala. Semnificativ pentru starea de spirit a populatiei a fost episodul de miercuri seara de la Sibiu, unde mai multi cetateni au manifestat indignati in fata sediului PSD, unde se presupunea ca vor fi Mihai Tudose si Liviu Dragnea. Liderul PSD  a avut parte de huiduieli si a doua zi, la Deva.
GDPR - O reteta cu 4 pasi simpli Regulamentul UE nr. 679/2016 are ca scop asigurarea unui echilibru intre progresul rapid al tehnologiei si apararea dreptului la viata privata in privinta prelucrarii datelor cu caracter personal. Din cauza faptului ca zona de tehnologie este complet eterogena, cerintele regulamentului se concentreaza mai mult pe drepturile cetatenilor decat sa ceara niste schimbari cu subiect si predicat de genul "Split TVA". Pasii de mai jos va vor ajuta sa constientizati de unde sa incepeti si care sunt zonele in care trebuie facute schimbari pentru a respecta cerintele UE.
Misterul celor doua miliarde de lei disparuti din Sanatate. De ce raman spitalele romanesti fara bani iar pacientii trebuie sa aduca pana si Paracetamol de acasa Pana la sfarsitul anului multe spitale vor avea grave probleme financiare si vor ajunge in imposibilitatea de a plati salarii din cauza strategiei bugetare a guvernantilor. Acesta a fost avertismentul meu din urma cu aproape doua luni, atunci cand am vazut cifrele oficiale ale executiei si rectificarii bugetare.
Trump la un an de la alegeri: contestat de americani, dispretuit de vest-europeni, ignorat si batjocorit de nord-coreeni. Ce garantii mai ofera astazi Statele Unite lumii libere? Puncte cheie: Prin anvergura functiei obtinute in urma alegerilor din 8 noiembrie 2016, desi cu trei milioane de voturi populare mai putine decat contracandidata sa, Donald Trump ar trebui sa fie astazi depozitarul/garantul aspiratiilor de securitate si prosperitate ale lumii occidentale si democratiilor liberale, asa cum au fost toti presedintii americani din 1945 incoace, indiferent de afilierea lor democrata sau republicana;
Haosul fiscal propus de guvern: ghid de utilizare si care sint principalii beneficiari ai noilor portite de evaziune Salarii de zeci de mii de euro mascate sub forma de contracte de consultanta sau in PFA-uri cu regim avantajos? Da. De la 1 ianuarie, smecherii vor putea din nou sa-si mascheze veniturile salariale sub forma unor false contracte de consultanta, platind astfel contributii mult mai mici la stat. Mica revolutie fiscala propusa saptamina trecuta de ministrul Ionut Misa, cu binecuvintarea Guvernului si a Partidului, produce un haos inutil in contabilitatea firmelor oneste, aduce un risc clar pentru o parte din salariati, dar deschide portite de evaziune.
Cronica de film: Un pas in urma serafimilor In Dubai este lansat un elicopter-taxi pentru doua persoane, fara sofer, cu independenta de zbor de circa 30 de minute. Este inaugurat astfel un nou nivel urban de trafic, suprapus, ce aminteste de Star Wars. La ONU este prezentata Sophia, un robot de tip inteligenta artificiala, a carei coordonare intre emisia fonica, miscarea buzelor, a pupilelor si expresia faciala este uimitoare. Oare de ce simt oamenii nevoia ca aceste creatii sa semene oamenilor? Poate alte forme exterioare ar crea mai putine angoase. Fundamentalistii crestini au inceput deja sa posteze clipuri cu "iluminati vanduti demonilor" ...
De ce ne judecam domnule? Pentru aur, monser! Proiectul minier propus de Gabriel Resources este, la acest moment, un exemplu tipic de afacere proasta in care este implicat statul roman. Asa cum evolueaza el de aproape doua decenii, proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana pune in fata autoritatilor o oglinda necrutatoare pentru toate slabiciunile, erorile, complicitatile si stupiditatile unor administratii care nu si-au servit tara ci propriile interese.
Cum aplicam directiva pentru limitarea deducerii dobanzilor: de la "copy-paste" la "mai catolici decat Papa" Acum o luna, Guvernul trimitea la Camera Deputatilor o nota prin care solicita respingerea proiectului "Transpunerea Directivei (UE) 2016/1164..." In deja celebrul pachet de modificari fiscale care tine capul de afis de cateva zile, s-a inclus si noua forma a acestei Directive 1164 (mai cunoscuta ca ATAD, de la tax avoidance). Pe scurt, este vorba de o directiva cu impact direct asupra impozitelor platite de o companie, prin supra-reglementari (pentru ca, evident, nu lipseau reglementarile nici pana acum) asupra tranzactiilor intra-grup, cele susceptibile, acuzate, vanate, cum preferati, de erodarea bazei de impozitare si mutarea profiturilor (celebrul acronim BEPS).
Senatorul Serban Nicolae a invatat istoria din manualele interne ale Securitatii si brosurile propagandistice ale partidului comunist Recentele declaratii ale domnului senator Serban Nicolae reprezinta un real motiv de ingrijorare pentru modul in care alesii nostri interpreteaza, inteleg si transmit mai departe istoria noastra recenta, o istorie traumatica si sangeroasa, caracterizata de asasinarea in timpul regimului comunist a mai multor mii de detinuti politici, luptatori si opozanti anticomunisti de catre fosta Securitate si "aliatii ei institutionali". Ceea ce este frapant in declaratiile domnului Serban Nicolae este similitudinea intre viziunea sa si cea a Securitatii...
FNT 2017 si criza unanimitatii Scriu din 2008 incoace, pentru revista Teatrul azi, sinteza fiecarei editii a Festivalului National de Teatru. Marturisesc insa ca niciodata pana astazi nu am avut un atat de acut sentiment al dificultatii acestei misiuni in cea mai mare parte autoasumata. Cred ca la originea acestui sentiment nu tocmai stenic se afla cel putin doua motive. Primul este ceea ce s-ar putea numi bogatia numerica a ofertei de spectacole. Cele care, la urma urmei, reprezinta miezul, punctul de maxim interes al Festivalului. Pe afisul celei de-a doua editii s-au aflat nu mai putin de 57 de spectacole (adica titluri) dintre care trei au fost spectacole din strainatate.
[poliție + psihiatrie] x politică = ? Pe 26 octombrie pe la ora 16 am fost pe platoul din Dealul Patriarhiei. Aveam la piept un colan pe care erau insirate patru portrete: al Patriarhului Kiril, al lui Vladimir Putin, al Patriarhului Daniel si al lui Liviu Dragnea. M-am taiat la mana stanga si am impartit bani. Actiunea a durat circa un minut, dupa care am fost oprit de jandarmi, dus la sectia de politie si anchetat. N-am sa ma opresc aici asupra partii politienesti, ci asupra ultimului episod al acestei zile, in care am fost dus la Spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia. Cred ca dintre cele intamplate in ziua aceea, acesta este episodul cel mai grav si care arata in ce lume traim.
Revelatia post Colectiv „Ia bagă aici!E arsă acolo, domnu’ doctor, nu merge.Mă doare, vă rog, mă doare capul!E, te doare, nu te doare nimic!Apoi îmi intoarce iarăși capul pe partea stângă cu aceleași gesturi dure.”
Cu o politica fiscala permanent prociclica, am putea pierde democratia si politica monetara Daca, intr-o democratie tanara cu institutii slabe, unul si acelasi partid guverneaza in virtual toate fazele ascendente ale ciclului de afaceri si de fiecare data promoveaza politici fiscale prociclice, atunci apar trei efecte negative grave. Primul efect este pierderea politicii fiscale. Al doilea efect este pierderea democratiei. Al treilea efect este pierderea politicii monetare conventionale.
Strigoii Un articol intitulat Adio, batrane asasin, deopotriva eseu si document, aparut in Revista 22 din 2 octombrie 2017, a trecut complet ignorat de televiziuni si de comentatorii de presa. A fost urmat de altele doua: Din nou despre Iulian Vlad. Faza pe DOCUMENTE. Agenda generalului de Securitate Stefan Alexie (6 octombrie 2017) si 9 zile lipsa: ce a facut Securitatea intre 22 si 30 decembrie 1989? (10 octombrie 2017). Toate aceste texte au fost scrise de cercetatorul la CNSAS Madalin Hodor, in saptamanile care au urmat mortii lui Iulian Vlad (30 septembrie 2017), ultimul sef al Securitatii din vremea lui Ceausescu.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă