Asociatia Comerciantilor si Micilor Intreprinzatori din munici-piul Arad acuza Primaria orasului ca nu respecta legea in ceea ce priveste modernizarea Pietei "Mihai Viteazu". Concret, pietarii acuza municipalitatea ca nu tine cont de un proces aflat pe rol la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

"Exista un proces pe rol, la Strasbourg, iar Primaria nu tine cont de acest lucru. Procesul de la Strasbourg a fost intentat de catre Mircea Ardelean, un comerciant din piata care are sentinte definitive si irevocabile prin care trebuiau sa i se atribuie toate spatiile din piata", a declarat Aurelian Toma, unul dintre liderii pietarilor.

La randul sau, Ardelean a spus ca a actionat Primaria in instanta pentru nerespectarea sentintelor irevocabile ale Curtii de Apel Timisoara. Acesta sustine ca administratia locala a refuzat sa-i vanda spatiile din piata, desi era obligata la acest lucru. "Puteau, daca negociam, sa le vanda celorlalti comercianti care sunt in chirie acolo, dar nu au vrut.

Apoi modernizam noi piata, cum voiam noi, nu cum vor altii. Acum, Primaria trebuie sa astepte decizia de la Strasbourg. Daca nu respecta institutiile din Romania, macar pe cele internationale sa le respecte", a mai declarat comerciantul.

In replica la afirmatiile oamenilor, membrii din conducerea Primariei sustin ca nu au informatii despre un proces la CEDO in care sa fie implicata institutia. "Nu avem cunostinta despre nici o citatie la Strasbourg. Din punctul nostru de vedere procesul nu mai exista. Mircea Ardelean a facut o cerere de punere in posesie, iar noi am facut o contestatie la executare.

Acesta este punctul nostru de vedere. Nu avem nimic impotriva daca acesta vrea sa calatoreasca la Strasbourg. E un oras frumos si e un exercitiu de normalitate", a afirmat purtatorul de cuvant al Primariei, Valer Marginean.