A doua editie a „Condominium“ debuteaza astazi la Cluj, in pavilioanele ExpoTransilvania. Clujenii vor putea gasi la tirg oferta dezvoltatorilor imobiliari si a agentiilor imobiliare.

18 ansambluri rezidentiale: Clujenii pot cumpara case pe loc

Organizatorii tirgului "Condominium“, si anume reprezentanti ai Uniunii Nationale Imobiliare (UNIM), inclusiv filiala Cluj a UNIM, alaturi de companiile ProActive Business Communication si Plus Media, spun ca valoarea totala a proiectelor prezentate la tirg depaseste 200 de milioane de euro si, astfel, acesta este cel mai important volum de investitii din industria apartamentelor cumulat intr-o manifestare dedicata domeniului imobiliar clujean.

"La tirg vor fi prezentate 18 ansambluri rezidentiale care in acest moment pot fi oferite publicului, cu apartamente care deja pot fi contractate. In principal, sint prezenti la tirg membrii UNIM, dar nu numai ei“, a declarat Sanda Moldovan, presedinta UNIM. Aceste ansambluri vor fi prezentate de companii de dezvoltare imobiliara si agentii imobiliare din Cluj si din Bucuresti.

"Mai exista si o firma din Arad care va fi prezenta la tirg, dar aceasta se axeaza in principal pe decoratiuni interioare. Ceea ce se poate spune cu certitudine este faptul ca toate constructiile au toate aprobarile si pot fi scoase spre vinzare fara probleme“, a declarat si Felicia Iordache, directoarea Plus Media.

Preturi si piata imobiliara

Diferentele de pret intre Capitala si Cluj inca exista in domeniul imobiliar, chiar daca sint relativ mici. Astfel, cea mai ieftina locuinta pe care o poti cumpara in Bucuresti costa 49.000 de euro (spre deosebire de 22.900 de euro la Cluj), dar un "penthouse“ in Baneasa a fost vindut la editia anterioara a "Condominium“ la pretul de 1,6 milioane de euro, si asta chiar in prima zi de tirg, a precizat Felicia Iordache.

Ea a mai declarat ca la nivelul tarii piata imobiliara va cunoaste o tendinta ascendenta pentru urmatorii 10 ani, potrivit studiilor. „E posibil sa fie cu 1 sau 2 ani mai mult sau mai putin decit acest deceniu, dar aceasta variabila depinde de evolutia pe parcurs a pietei imobiliare.

Anul 2007 este asteptat sa fie unul destul de efervescent, dar oricum va fi o crestere mai ponderata decit cele din anii anteriori. Daca acum asistam la lansarea unui proiect rezidential pe saptamina in Romania, anul viitor nu va mai fi exact la fel, vor fi mai putine“, a conchis Felicia Iordache.