Consiliul Tineretului din Romania le cere public autoritatilor romane sa asigure buna desfasurare a alegerilor prezidentiale din 16 Noiembrie. "Nu putem sa acceptam ca oameni care au ajuns la urne din timp sa nu poata vota deloc sau sa fie nevoiti sa stea ore intregi la coada", a declarat Mihai Dragos, presedintele federatiei.

Consiliul Tineretului din Romania (CTR), federatie ce reuneste mai multe organizatii studentesti si de tineret printre care si ANOSR, avertizeaza autoritatile ca "neregulile de tipul celor constatate Duminica afecteaza legitimitatea rezultatelor, increderea cetatenilor in institutiile statului si prestigiul international al tarii".

"In 2 noiembrie, tinerii romani au dat un semnal ca le pasa de viitor si doresc sa-si manifeste dreptul constitutional de a vota, participand in procent mare la vot. Atat in tara, cat mai ales in strainatate, mii de tineri s-au deplasat uneori zeci si sute de kilometri pentru a isi exercita acest drept. Cu toate acestea, foarte multi dintre ei nu au reusit sa voteze", se arata in comunicatul remis HotNews.ro.

CTR sustine ca face acest apel in urma semnalelor referitoare la conditiile inacceptabile de la unele sectii de votare. "Printre problemele aparute si care trebuie rezolvate pentru buna desfasurare a turului 2 de scrutin putem mentiona numarul prea mic de cabine de vot, lipsa formularelor tipizate, neacceptarea completarii in afara sectiilor de votare a declaratiilor pe propria raspundere referitoare la votul multiplu si respingerea dreptului cetatenilor care nu au intrat in sectia de votare pana la ora 21:00 de a isi exercita acest drept, chiar daca statusera pana in acel moment la coada ore in sir. Aceste probleme au afectat grupuri de sute sau chiar mii de cetateni din diferite localitati si tari", precizeaza Consiliul Tineretului din Romania.

Mihai Dragos, presedintele federatiei, sustine ca "autoritatile au datoria de a lua masurile necesare pentru ca in 16 Noiembrie sa nu mai apara probleme de genul celor de Duminica."

Citeste si:

Vezi mai jos cum si-au batut joc autoritatile de romanii din strainatate care au vrut sa voteze: