O parte a romanilor din Marea Britanie care au incercat sa voteze duminica la Ambasada Romaniei la Londra si de la Institutul Cultural Roman au transmis o petitie catre Biroul Electoral Central in care cer reluarea votului la sectiile votare din Londra si suplimentarea sectiilor de vot pentru cel de al doilea tur de scrutin. Petitia adresata BEC a fost semnata pana acum de peste 200 de persoane.

Romanii din Marea Britanie cer reluarea alegerilorFoto: Hotnews

Textul petitiei

"Catre Biroul Electoral Central,

In cadrul turului I de scrutin pentru alegerile prezidentiale din 2014, desfasurate pe 2 Noiembrie 2014, conditiile de votare de la Ambasada Romaniei la Londra si de la Institutul Cultural Roman nu au fost suficiente pentru a permite votul tuturor celor care au dorit sa isi exercite acest drept fundamental.

De aceea, solicitam reluarea votului la sectiile de votare din Londra. Solicitam, de asemenea, mai multe sectii de votare pentru cel de‐al II‐lea tur de scrutin."

HotNews.ro a scris aseara pe larg despre bataia crunta de joc la adresa alegatorilor din diaspora, dupa ce cititorii au trimis la redactie fotografii, inregistrari video si marturii de la cozile din Paris, Roma, Londra sau Munchen.

O petitie asemanatoare a fost trimisa catre BEC de catre alegatorii romani din Germania, acestia solicitand reluarea alegerilor in Stuttgart. In cadrul documentului, ei fac demonstratia matematica a faptului ca "cele 5 persoane din comisia de votare au fost insuficiente pentru numarul de circa 5.000 de persoane prezente la sectia de vot".

Citeste si: