Romanii din diaspora stau la coada ore in sir ca sa isi exercite dreptul de vot. Pe adresa redactiei au venit fotografii de la alegatorii din Strasbourg, Viena, Paris, Munchen, care sunt revoltati ca desi au stat ore intregi la cozi nu vor reusi sa voteze. Nici in Boston situatia nu este diferita. Aici, sectia de votare e organizata intr-un hol de trecere, la doua masute. Nu exista niciun semn care sa indice alegatorilor ca acolo pot vota. Urna de vot e o cutie de carton invelita in afise cu manastiri bucovinene si castelul Bran.

Urna de vot la BostonFoto: HotNews

Este vreme rea la Boston, furtuna si ploaie cu zapada. Dureaza jumatate de ora-o ora sa gasesti sectia. Pe site-ul MAE e trecuta adresa 77 Massachusets Av, dar asta e adresa MIT, una din cele mai mari facultati din lume. Intri in cladirea imensa si nimic, nimic nu e semnalizat catre sectia de vot. Daca nu ai mai votat aici o poti gasi doar din noroc.

Pe site-ul MAE ieri era trecuta la adresa sectiei de vot precizarea "cu intrare din Str Ames 21". Imposibil de gasit acel nr 21 pe Ames si cand am intrat de pe mobil pe site-ul MAE, nu mai era precizarea respectiva

Pui buletinul in urna si langa tine un student isi mananca pranzul, alti doi se pupa. Romantic, vot ca in gara. I-am intrebat pe oficiali de ce nu e deloc semnalizata sectia. Raspunsul, aruncat din coltul gurii: "Mda, poate ar trebui sa punem un semn ceva la intrare". Se vota deja de 6 ore cand am ajuns eu. Erau aproximativ 8 oameni la votare.