Haosul de la sectiile de vot din strainatate a scandalizat intreaga opinie publica si a pus o presiune majora pe PSD, care a organizat alegerile. PSD a inventat o strategie ofensiva pentru a pasa responsabilitatea in curtea lui... Basescu. Astfel, gurile de foc ale propagandei PSD - Antena 3, Romania TV si Gabriela Firea i-au acuzat pe ambasadorii numiti de Traian Basescu in capitalele europene unde cetatenii romani sunt tinuti cu orele pana la vot.

Astfel, Romania TV prezinta imagini cu cozile din strainatate, iar moderatorii sustin ca de vina sunt ambasadorii numiti de Basescu, care ar fi organizat intentionat prost procesul electoral pentru a nu vota romanii din strainatate cu Ponta. Titlurile pe burtiera puse de RTV sunt Ambasadorii lui Basescu isi bat joc de alegatori si Traian Basescu acuzat de frauda in ziua votului.

Pe de alta parte, Antena 3 a preluat acuzele Gabrielei Firea, care a spus ca "PSD atrage atentia unor elemente care ridica suspiciuni de frauda in Berlin, Paris, Chisinau. Ambasadorii fac presiuni pentru a perturba procesul electoral. Ambasadorii romani in strainatate sa uite ca au fost numit de Băsescu. Cerem maxima vigilenta igilenta in Diaspora. Reprezentantii PSD au semnalat comportamente dubioase care amintesc de votul din 2009. Avem informatii ca si azi ca si acum 5 ani se forteaza cu intentii clare de fraudare a votului" - potrivit stiripesurse.ro.

Si PSD, si Antena 3, si RTV omit informatia esentiala: aceea ca procesul electoral a fost organizat de Guvern si de MAE, ambasadorii fiind doar executanti.

De altfel, invitatii prezenti in emisiunea RTV, Cristian Parvulescu, Dorel Visan si Adrian Izvoranu, au condamnat acuzatiile facute de PSD si propagate de moderatorii RTV. Cristian Parvulescu, profesor de stiinte politice, a explicat faptul ca Ministerul de Externe este principalul organizator al alegerilor, iar ambasadorii, care sunt diplomati de cariera, nu pot fi acuzati ca ar bloca procesul electoral. De cozile imense din strainatate vinovat este, in primul rand, Ministerul de Externe, condus de pesedistul Titus Corlatean, au concluzionat invitatii prezenti in platoul RTV.

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorale. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.