Portarul lui Dinamo, Bogdan Lobont a fost convocat de selectionerul Victor Piturca pentru partida amicala dintre Romania si Italia, programata miercuri, 7 februarie, la Siena.

Lobont a jucat de 50 de ori pentru echipa nationala, dar a absentat de la ultimele doua jocuri, cu Belarus si Spania, din cauza lipsei de meciuri in picioare la echipa sa de club, Fiorentina. Locul sau in poarta nationalei a fost luat de rapidistul Danut Coman. Revenit in intrecerea interna in aceasta iarna, Lobont reintra astfel si in circuitul echipei nationale.

Alaturi de Lobont, alti doi dinamovisti vor face parte din lotul Romaniei: Claudiu Niculescu si Stefan Radu. Cei trei au fost anuntati cu o zi mai devreme decat restul jucatorilor din campionatul intern pentru a putea ajunge la reunirea lotului de duminica dimineata.

Lobont, Niculescu si Radu au parasit deja cantonamentul lui Dinamo din Portugalia, pentru a reveni in tara. Alaturi de ei, a plecat de la Rio Maior si Adrian Ropotan, convocat la nationala de tineret pentru amicalul cu Republica Moldova, de marti.

Piturca va numi ceilalti jucatori sambata seara, dupa partidele amicale sustinute de Steaua in Cipru si Rapid in tara, cu CSM Ramnicu Valcea.

Pana acum se cunosc numele jucatorilor care evolueaza in strainatate: Cosmin Contra (Getafe), Gabriel Tamas (Celta Vigo), Cristian Chivu (AS Roma), Razvan Rat (Sahtior Donetk), Florentin Petre (TSKA Sofia), Paul Codrea (Siena), Razvan Cocis (Serif Tiraspol), Laurentiu Rosu (Recreativo Huelva), Adrian Mutu (Fiorentina) si Ciprian Marica (Sahtior Donetk).