BAC 2011 Sesiunea a II-a Absolventii de liceu au sustinut examenul scris de Limba si literatura romana / 27 elevi eliminati in Bucuresti, pentru frauda si tentativa de frauda

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Luni, 29 august 2011, 8:55 Actualitate | Esenţial


Absolventii de liceu au sustinut luni, 29 august, prima proba scrisa din cadrul sesiunii de toamna a Bacalaureatului 2011: examenul la Limba si literatura romana. Subiectele au fost transmise in conditii de securitate catre toate centrele de examinare, anunta ministerul, iar examenul a inceput la ora 9:00 in conditii normale. 62.348 de candidati s-au inscris pentru prima proba scrisa a Bac-ului, sesiunea august-septembrie.

UPDATE: 27 elevi au fost eliminati din examen in Bucuresti, pentru frauda si tentativa de frauda, a declarat pentru Agerpres inspectorul scolar general al Capitalei, Cristian Alexandrescu
UPDATE: In judetul Timis, elevii sunt supravegheati video si audio in toate centrele de examinare, potrivit Timis Online.  

Citeste si:
Marti, 30 august, se desfasoara proba scrisa la limba si literatura materna, proba E(b). In data de 31 august elevii vor sustine proba obligatorie a profilului -  E(c), urmand ca in data de 2 septembrie examenul de bacalaureat sa se incheie cu proba scrisa la alegere a profilului sau specializarii -  E(d).

Conform metodologiei, afisarea rezultatelor se va face in data de 4 septembrie 2011, data la care pot fi depuse si eventuale contestatii. Termenul de rezolvare a contestatiilor este prevazut in intervalul 5-6 septembrie 2011. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamna, vor fi afisate in data de 7 septembrie 2011.
In sesiunea iunie-iulie 2011 a Bacalaureatului, la proba scrisa de limba si literatura romana au fost dati afara din examen 233 de candidati, la nivel national, pentru tentativa de copiere sau pentru ca au intrat cu telefoane mobile in sala de examinare. Numarul este aproape dublu fata de cel al elevilor eliminati anul trecut.

Calendarul examenului de Bacalaureat Sesiunea august-septembrie 2011


22-23 august    Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A
22-24 august    Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B
23-24 august    Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C
25-26 august    Evaluarea competentelor digitale - proba D
29 august         Limba si literatura romana - proba E)a) - proba scrisa
30 august         Limba si literatura materna - proba E)b) - proba scrisa
31 august         Proba obligatorie a profilului - proba E)c) - proba scrisa
2 septembrie    Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d) - proba scrisa
4 septembrie    Afisarea rezultatelor (pana la orele 16:00) si depunerea contestatiilor (orele 16:00 - 20:00)
5-6 septembrie    Rezolvarea contestatiilor
7 septembrie    Afisarea rezultatelor finale

Ministerul Educatiei a alocat linia TEL VERDE 0800801100 (linie gratuita), la care cetatenii pot semnala orice neregula constatata in derularea examenului de bacalaureat. Ministerul le reaminteste parintilor ca examenul de bacalaureat este gratuit pentru elevii clasei a XII-a si solicita elevilor si parintilor sa semnaleze la numarul amintit orice situatie in care se solicita bani pentru organizarea examenului sau pentru protocol. Linia de telefon va fi disponibila zilnic, pe toata durata desfasurarii examenului, intre orele 9.00-19.00, incepand cu data de 22 august 2011.

Inspectorii scolari i-au promis ministrului Educatiei ca vor asigura supravegherea video in toate salile de examen

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat ca numai acei elevi care s-au pregatit pentru a doua sesiune de bacalaureat vor promova acest examen. "Avem certitudinea ca cei care s-au pregatit vor trece Bacalaureatul, iar cei care nu s-au pregatit nu-l vor trece", a spus ministrul Educatiei, citat de Agerpres.

In ceea ce priveste organizarea, ministrul a precizat ca inspectorii generali l-au asigurat, in ultima videoconferinta pe care a avut-o, ca ea va fi foarte buna, cel putin la fel de buna cum a fost in prima sesiune a bacalaureatului. Corectarea va fi echitabila, inspectorii scolari promitandu-i ministrului ca vor asigura supravegherea video in toate salile de examen.

"Cel mai important este insa cadrul didactic care este in spatele camerei video, si nu camera video in sine", a precizat Funeriu, subliniind ca faptele celor care vor incerca sa fraudeze nu vor ramane nepedepsite. La aceasta sesiune de bacalaureat vor participa 14.000 de elevi cu media cuprinsa intre 5,00 si 6,00.

Accesul candidatilor in centrul de examen

Accesul candidatilor in centrul de examen la probele scrise se face in intervalul 7:30 - 8:30. La accesul elevilor in centrul de examen se procedeaza astfel:
 • un cadru didactic si un membru al personalului de paza solicita la intrarea fiecarui candidat prezentarea actului de identitate si verifica daca fotografiile corespund;
 • candidatii sunt indrumati spre zona din centrul de examen unde se gasesc salile de examen;
 • candidatii care au materiale/obiecte nepermise in sala de examen sunt indrumati spre sala de depozitare a acestora.
 • Candidatul care are asupra sa materiale nepermise in sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notite, insemnari etc., precum si orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poseta/geanta etc.) va primi o punga/plic in care sa le introduca, impreuna cu o declaratie tip in care se mentioneaza numele si prenumele si obiectele personale care vor fi depozitate si va fi indrumat de catre un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale.
 • Dupa ce au trecut de punctul de legitimare si de cel de depozitare a obiectelor personale (nepermise in sala de examen), candidatii se deplaseaza spre sala de examen, unde sunt repartizati conform tabelelor afisate pe usi.
 • Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise in sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de catre presedintele comisiei de examen, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu, si, dupa caz, la sanctionarea asistentilor.
 • Candidatii se aseaza cate unul in banca, in ordine alfabetica, in functie de disciplina si de tipul de subiect primit, conform listelor afisate. Fiecare candidat primeste o coala de hartie tipizata, pe care isi scrie cu majuscule numele, prenumele tatalui, toate prenumele personale, in ordinea in care sunt trecute in actul de identitate si completeaza citet celelalte date de pe coltul ce urmeaza a fi lipit.
 • Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore, socotit din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru elaborarea lucrarii scrise, candidatii folosesc numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor folosesc numai creion negru
Metodologia de desfasurare a examenului

Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a examenului de Bacalaureat 2011, aprobat prin ordinul de ministru nr. 4799/31.08.2010, examenele se desfasoara astfel:
 • Candidatii au dreptul sa sustina examenul de bacalaureat, fara taxa, de cel mult doua ori. Prezentarile ulterioare la examen sunt conditionate de achitarea unor taxe. Taxele de examen se stabilesc anual, pana la data de 1 martie, de catre Ministerul Educatiei
 • Candidatii care au fost eliminati de la o proba, pentru frauda sau tentativa de frauda, nu mai pot participa la probele urmatoare si sunt declarati 'eliminati din examen', fara posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii sau a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. Se considera ca acesti candidati nu au promovat examenul de bacalaureat.
 • Candidatii care au fost eliminati de la o proba, pentru frauda sau tentativa de frauda, nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat. Acestia vor relua integral examenul de bacalaureat, cel mai devreme in a treia sesiune dupa cea in timpul careia au fost eliminati.
 • Elevii care, in una din clasele a IX-a - a XII-a, au obtinut premii individuale la concursuri/olimpiade scolare internationale recunoscute de catre MECTS au posibilitatea de a-si echivala, la cerere, proba scrisa de examen la disciplina la care au obtinut premiul. Echivalarea se face cu nota maxima.
 • Candidatii care au participat si au fost respinsi la sesiuni anterioare de bacalaureat organizate incepand cu anul 2003 si care solicita recunoasterea unor probe promovate in aceste sesiuni vor prezenta la inscriere si o adeverinta, eliberata de unitatea de invatamant absolvita, din care sa reiasa rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat in sesiunile mentionate.
BAC 2011 Sesiunea de vara: Cele mai slabe rezultate din ultimii 20 de ani si numar record de eliminati pentru frauda

Amintim ca in cadrul sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului 2011 au fost dati afara din examene 661 de elevi, pentru frauda sau tentativa de frauda, au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii Ministerului Educatiei. Numarul elevilor eliminati in sesiunea de vara este dublu fata de cel inregistrat in 2010, tot in sesiunea iunie-iulie.

65 de elevi din intreaga tara au obtinut media 10 la examenul de Bacalaureat din acest an. Cele mai multe note maxime s-au luat in judetul Dolj, de unde provin 10 dintre cei 65 de elevi.

Promovabilitatea la nivel national in sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2011 a fost de 44.47%, inainte de solutionarea contestatiilor. Dupa rezolvarea contestatiilor, promovabilitatea a fost de 45,72%, ramanand cea mai scazuta din ultimii 20 de ani.

In ce priveste numarul contestatiilor depuse la prima sesiune a BAC-ului 2011, acesta a fost de 80.160 de solicitari de recorectare a lucrarilor, dublu fata de 2010, cele mai multe fiind la Limba si literatura romana si Matematica. In 2010 au fost inregistrate aproximativ 43.000 de contestatii la nivel national.
 

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7231 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Curaj gaina, ca te tai ! (Luni, 29 august 2011, 11:00)

  HP [utilizator]

  Daca nu pica macar 30%, bacalaureatul a fost fraudat. Elevul roman e incapabil sa invete si sa sintetizeze.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by