BAC 2011 Peste 230 de elevi au fost dati afara din examenul de Limba si literatura romana pentru copiat / 22 dintr-un singur liceu, in Drobeta-Turnu Severin

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Luni, 27 iunie 2011, 17:33 Actualitate | Esenţial


22 de elevi de la un singur liceu au fost dati afara din sala de examen, dupa ce au fost prinsi copiind. Acestia sunt absolventi ai Liceului de constructii 'Lorin Salagean' din Drobeta-Turnu Severin si nu vor mai putea da Bacalaureatul urmatoarele doua sesiuni. In total, in municipiul Drobeta-Turnu Severin au fost eliminati de la examenul de Limba si literatura romana 33 de elevi, care au fost gasiti cu fituici, manuale si telefoane mobile, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Scolar Mehedinti, Emil Mirica, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, masura a fost luata impotriva a 22 de elevi de la Liceul de constructii 'Lorin Salagean', opt de la Colegiul tehnic 'Domnu Tudor' si trei de la Liceul Auto, toate din municipiul Drobeta-Turnu Severin. "Gestul elevilor este inexplicabil. Ei cunosteau faptul ca examenele sunt supravegheate video. Cu toate acestea au riscat. Ei nu vor mai putea sa se inscrie timp de doua sesiuni la examenul de bacalaureat", a declarat Mirica, citat de Agerpres.

In judetul Mehedinti, in cele opt centre de evaluare a liceenilor se afla inscrisi 3.153 de candidati.

La nivel national - au fost eliminati 233 de candidati

La nivelul intregii tari, au fost eliminati 233 de candidati din examenul de Limba si literatura romana, adica aproape dublu fata de numarul de elevi eliminati anul trecut pentru tentativa de copiere sau pentru ca au intrat cu telefoane mobile in sala de examinare. Un centralizator al Ministerului Educatiei, citat de Agerpres, arata ca in Bucuresti au fost eliminati pentru tentativa de frauda si prezenta cu telefoane mobile 29 de candidati.

Unele cazuri de tentativa de copiere au fost semnalate la linia Tel Verde special creata pe durata examenului de bacalaureat de catre MECTS.

Cei mai multi eliminati au fost in Mehedinti - 33, in Bucuresti - 29 si in Constanta - 19.

Vaslui: 11 elevi si doi supraveghetori eliminati

11 elevi si doi supraveghetori au fost eliminati luni de la prima proba a examenului de Bacalaureat din judetul Vaslui. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, citati de Agerpres, cei 11 elevi au fost prinsi cand incercau sa copieze cu ajutorul unor telefoane mobile, al fituicilor sau prin schimbarea ciornelor cu alti colegi.

Un elev a fost eliminat de la liceul 'Gheorghe Rosca Codreanu' din Barlad. Zece candidati au fost de la Liceul 'Nicolae Iorga' din Negresti, liceu de unde au fost eliminati si doi asistenti supraveghetori care sunt in prezent verificati pentru a stabili exact daca au fost implicati in fraudare. "Supraveghetorii provin de la clasele unde s-a facut schimb de ciorne. Oricum, indiferent de rezultat, si-au pierdut dreptul de a supraveghea", a declarat inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Vasile Ursanu.

In judetul Vaslui, 3.800 de absolventi sustin examenul de Bacalaureat.

Galati: 11 elevi eliminati

Unsprezece candidati din judetul Galati au fost eliminati de la examenul de bacalaureat, dupa ce au incercat sa copieze folosind fituici si sisteme 'hands free'. Seful Inspectoratului Scolar Judetean Galati, Dorulet Resmerita, a declarat ca dintre cei 4.824 de elevi asteptati la sustinerea probei, 310 au amanat examenul pentru toamna si au absentat.

Peste 260 de camere web au fost instalate in toate salile din Galati si Tecuci in care se sustin cele trei probe scrise ale examenului de bacalaureat. ,,Capturile video pe durata examenului vor fi responsabilitatea informaticianului centrului de evaluare. Fisierele vor fi stocate si ulterior arhivate pe sali si pe centre de examen. Sper ca si alte judete sa monitorizeze la fel de atent examenul', a spus Resmerita.

Timis: 6 elevi eliminati

Sase absolventi de liceu din Timis au fost dati afara din examenul de BAC, dupa ce au fost prinsi copiind. Tinerii au motivat ca au copiat, nu pentru ca nu stiau subiectele, ci pentru ca doreau sa obtina note mai mari, transmite Agerpres.

Inspectorul general scolar din Timis, Marin Popescu, a declarat ca "sunt instalate camere video in toate cele 390 de sali unde se desfasoara bacalaureatul in Timis, cu scopul de a preveni copierea". In Timis, aproape 7.000 de absolventi de liceu sustin examenul de bacalaureat.

Hunedoara: 2 elevi eliminati
 

Doi elevi hunedoreni au fost eliminati, luni, din salile de examen la Bacalaureat, dupa ce au fost prinsi de supraveghetori ca au copiat, unul ajutat de un telefon mobil, iar celalalt de pe o brosura cu fituici cumparate de pe internet. "In primul caz este vorba de un elev de la Colegiul 'Iancu de Hunedoara' din municipiul Hunedoara, care a fost prins de supraveghetorul de sala ca avea la el un telefon mobil pe care l-a ascuns la intrare in clasa. Al doilea elev este de la Grupul Scolar Minier Lupeni si a fost prins cu o carte miniaturizata pe care a cumparat-o de pe internet", a declarat inspectorul general scolar al judetului Hunedoara, Alexandru Lautaru.

La examenul de bacalaureat, din acest an participa 4.800 de elevi hunedoreni, testarea acestora fiind organizata in 308 sali de clasa, toate dotate cu camere de supraveghere, potrivit Agerpres.

Alba: 3 elevi eliminati

Trei elevi din Alba au fost eliminati, dupa ce doi dintre ei au fost surprinsi avand asupra lor telefon mobil, iar altul fituici, potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar al Judetului (ISJ) Alba. Doi dintre cei eliminati sustineau proba de Limba si Literatura Romana la centrele de examinare din orasul Cimpeni, iar al treilea a fost depistat la Colegiul 'I.D. Lazarescu' din orasul Cugir. Anul trecut, au fost eliminati din Bacalaureat pentru tentativa de frauda opt elevi.

In judetul Alba, au fost stabilite 13 centre de examen si trei centre zonale de evaluare. Doua din centrele de examen, de la Abrud si Baia de Aries, functioneaza fiecare cu un efectiv de sub 250 de elevi, pentru a nu-i deplasa la zeci de kilometri distanta.

Gorj: 6 elevi eliminati

Sase elevi din judetul Gorj au fost eliminati din examen dupa ce profesorii supraveghetori i-au prins copiind, a declarat inspectorul scolar Camelia Bibere.
Potrivit Agerpres, patru dintre elevi au fost eliminati de la centrul de examinare din municipiul Motru, iar ceilalti doi de la centrul din orasul Turceni. "Profesorii supraveghetori au fost ajutati si de camerele web montate in fiecare sala de examen", a precizat Camelia Bibere.

Pentru prima proba scrisa a Bacalaureatului au fost inscrisi 5.102 elevi, acestia fiind supravegheati in cele 16 centre de examinare din judet de 727 de cadre didactice.

Salaj: O eleva eliminata

O absolventa a Colegiului National 'Simion Barnutiu' din Simleu Silvaniei a fost eliminata de la examen, dupa ce a fost surprinsa de supraveghetori cu un telefon mobil si un dispozitiv 'hands free' la ea. "Conform metodologiei de bacalaureat elaborate de Ministerul Educatiei, candidatilor le este interzisa intrarea in sali cu telefoane mobile sau alte astfel de instrumente asupra lor, printre care dictionare, notite, insemnari care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Asupra elevei au fost gasite un telefon mobil si cu un dispozitiv hands free si ea a fost eliminata din examen, chiar daca poate nu le-a folosit", a declarat luni, pentru Agerpres, inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan.

Buzau: Trei elevi eliminati

Trei elevi, dintre care doi de la Colegiul agricol din Buzau si unul de la Grupul scolar Berca, au fost prinsi copiind si au fost eliminati la proba de luni a examenului de Bacalaureat. La cele 13 centre de examinare din judetul Buzau la primul examen scris al Bacalaureatului au fost prezenti 3.700 de elevi din cei 4.148 inscrisi initial.

Botosani: Doi elevi eliminati

Doi candidati la Bacalaureat au fost eliminati din examen, dupa ce au fost prinsi copiind. Unul dintre candidati este elev la Colegiul National 'Mihai Eminescu' din Botosani, iar al doilea la Grupul Scolar 'Nicolae Balcescu' din orasul Flamanzi.

"Unul a fost prins de comisia de monitorizare. In momentul cand cei din comisie au intrat in sala, copilul a scapat fituicile, iar al doilea a fost prins de comisia de examen cand s-a dus la stampilat lucrarea. Avea fituica foarte bine ascunsa, numai un colt se vedea", a declarat inspectorul scolar Carmen Nechita de la Inspectoratul Scolar Judetean Botosani. Pentru sesiunea de vara a Bacalaureatului, in judetul Botosani s-au inscris 3.640 de elevi.

Bistrita-Nasaud: Trei elevi eliminati

Trei absolventi de clasa a XII-a din judetul Bistrita-Nasaud au fost eliminati. Este vorba despre trei baieti, elevi ai Grupului scolar forestier din Bistrita. Doi dintre ei au fost gasiti cu fituici asupra lor, iar al treilea cu un telefon mobil. La examenul de Bacalaureat din acest an s-au inscris 3.583 de elevi din judetul Bistrita-Nasaud, dintre care 461 au absolvit in promotii anterioare.

Mures: Un elev eliminat

Un elev de la Liceul 'Lucian Blaga' din municipiul Reghin a fost eliminat din examen. Potrivit ISJ Mures, pentru sesiunea iunie - iulie, la proba scrisa de Limba si literatura romana in judetul au fost inscrisi 5.217 elevi, din care 5.138 au fost prezenti, iar 79 au absentat.

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10826 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  Elevi eliminati la Bacau (Luni, 27 iunie 2011, 18:17)

  TodY [anonim]

  La Bacau au fost eliminati 9 elei pe motiv de frauda.
 • +2 (2 voturi)    
  doar atat? (Luni, 27 iunie 2011, 18:27)

  ady [anonim]

  ptii..sunt de 5 ori mai multi care au copiat..
 • +6 (8 voturi)    
  fata de realitate ... (Luni, 27 iunie 2011, 18:36)

  Tudor [anonim]

  mult prea putini dar este un inceput. stati sa vdem rezultatele. si daca adaugam si rezultatele de la capacitate chiar va trebui sa ne intrebam pt ce platim un asemenea corp profesoral. hai Funeriu, stiu ca e greu dar lupta pt ca bacalaureatul sa insemne ceva.
  • +2 (2 voturi)    
   corectie (Luni, 27 iunie 2011, 18:56)

   flo [anonim] i-a raspuns lui Tudor

   se spune "lupta cu BALAUReatul"...
 • +2 (2 voturi)    
  5 si in Bihor (Luni, 27 iunie 2011, 18:38)

  cristi767 [utilizator]

  Au fost 5 cazuri si in Bihor - http://www.bihon.ro/cinci-eliminati-la-prima-proba-scrisa-la-bac/941700
 • +12 (14 voturi)    
  ...excelent... (Luni, 27 iunie 2011, 18:53)

  mihai [anonim]

  tot respectul pentru domnul ministru Funeriu..este primul domeniu din România în care se vede că lucrurile au început să meargă...totul ţine de comunicare, dialog, respect faţă de lege şi de colegi...
  Felicitări atât ministerului EDU, cât şi Inspectoratelor Şcolare!!!
  felicitări şi primului ministru dl E. Boc că are încredere în dl.Funeriu!...
  P.S. ...se pare că "ieşirea" lui funeriu în afara ţării dă roade în România!

  cu stimă,.
  mihai
 • +8 (8 voturi)    
  Bravo!!! (Luni, 27 iunie 2011, 19:03)

  Ivanu [utilizator]

  Se vede ca Funeriu nu este interesat de un post de inspector cand se retrage de la minister prin faptul ca are curajul sa taie in carne vie. Felicitar!!!
 • +4 (4 voturi)    
  un lucru bun (Luni, 27 iunie 2011, 19:14)

  Adrian [anonim]

  E un inceput. E evident ca mult mai multi au copiat decat 33, insa e un inceput.
 • -1 (5 voturi)    
  Nimeni nu a fost eliminat din Secuime ? (Luni, 27 iunie 2011, 19:54)

  ungurubulan [anonim]

  Si din Secuime nici unul nu a fost eliminat ... probabil la limba romana toti au primit acelasi subiect Patrium si Tinutul Secuiesc iar dascalii au corectat cu lacrimi frumusetile de lucrari pline de patos si daruire sufleteasca.
 • +3 (3 voturi)    
  Felicitari, dle Funeriu! (Luni, 27 iunie 2011, 19:56)

  Adrian Buzatu [anonim]

  In sfarsit incepe sa se faca curatenie la copiat la bacalaureat! Ministerul chiar a pus camere video in fiecare sala de examen, cum a promis. Si elevii prinsi ca au copiat sau ca au avut celulare la ei stau 2 serii de bac, ca sa se invete minte si sa fie sperietoare pentru altii. In cativa ani, in ritmul asta, chiar va scadea copierea la bac. Felicitari, domnule Funeriu!

  Adrian Buzatu, doctorand in strainatate
  • -3 (3 voturi)    
   de ce (Luni, 27 iunie 2011, 21:23)

   Boron [anonim] i-a raspuns lui Adrian Buzatu

   iti permiti sa-ti dai cu parerea can tu stai in strainatate ?:|tu nici macar nu stii ca domnul funeriu(nu merita sa uzez tasta shift pentru a-i scrie numele cu majuscula)are 12 clase amarate ...insa si-a luat bacul la varsta de 22 sau 24 de ani pe undeva prin franta ...nu mai vorbit daca nu stiti nimic ...doctorandul ala din strainatate aici e zero ...scuza-ma !!!
   • 0 (0 voturi)    
    Dezinformare (Marţi, 28 iunie 2011, 0:45)

    Valentin [anonim] i-a raspuns lui Boron

    Funeriu si-a luat bacalaureatul afara pentru ca era foarte bun. Te faci probabil ca nu stii, dar tipul este medaliat la olimpiada internationala de chime. Cind va convine, va laudati cu olimpicii, cind nu, va faceti ca ploua si dezinformati.

    Un doctor inginer. In strainatate ...
  • -1 (1 vot)    
   Felicitari, da nu prea (Luni, 27 iunie 2011, 21:34)

   Nume 12345 [anonim] i-a raspuns lui Adrian Buzatu

   Suna frumos, camere video in fiecare sala, insa modul in care au fost implementate este de-a dreptul jalnic, niste camere de inregistrare de tip webcam care nici macar nu cuprind intreaga clasa in cadru ci doar jumatate. Desi stirea prezinta cei prinsi, nu are cum sa ii numere pe cei care au scapat din pacate, pentru ca spun cu siguranta, s-a copiat ca in codru.
 • +2 (2 voturi)    
  s-auzim de bine....! (Luni, 27 iunie 2011, 22:19)

  sile [anonim]

  Bravo Funeriu si bravo tuturor profesorilor care-l sprijina in demersul sau de a curma furtul ( a copia inseamna de fapt a fura)

  A porni in viata cu ideea ca poti reusi furand este un lucru profund nociv,generator de coruptie si de inversare a scarii valorilor.
 • 0 (0 voturi)    
  BAC-ul si Limba Romana (Luni, 27 iunie 2011, 22:53)

  Amadeus [anonim]

  Dragi Compatrioti,

  S-a copiat, se copiaza si se va copia la BAC indiferent de cate masuri de siguranta se vor lua.
  Scapam insa ceva extrem de important. O gramada de note mari mai ales la oral la Limba si Literatura Romana la BAC in judetele Harghita si Covasna. Aceste judete dupa cum bine stiti sunt niste modele in materie de utilizare a limbii romane atat in conversatiile uzuale CAT SI CA LIMBA OFICIALA a STATULUI ROMAN. :) Nu inteleg de ce eu tot scriu acest text cu negru cand unii compatrioti din cele doua judete ar fi dorit ca eu sa scriu acest text in culoarea verde. Hai Onoare Muncii!
  Amadeus
 • 0 (0 voturi)    
  Serios? (Luni, 27 iunie 2011, 22:54)

  Lilith [anonim]

  Cred ca este exagerat sa dam vina pe profesori pentru faptul ca elevii nu invata. Hai sa fim seriosi, nimeni nu le poate baga informatiile cu forta in cap. Din contra, ar trebui luate masuri mai drastice impotriva celor care incearca sa copieze sau sa dea mita.
  • 0 (0 voturi)    
   ba da (Marţi, 28 iunie 2011, 10:31)

   gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Lilith

   daca profesorii nu ar fi acceptat spagi de la elevi pt a-i trece clasa elevii ar fi fost nevoiti sa invete, ar fi inteles ca nu poti trece prin scoala cu furturi si spagi.
 • 0 (0 voturi)    
  Bac 2011 (Marţi, 28 iunie 2011, 14:52)

  mimi [anonim]

  Ce drac de curatenie se face fratilor? Cei care au bani nu-si fac griji pentru odraslele lor, se merge pina la a schimba total lucrarea pentru coplilul lu X sau Y, este praf aruncat in ochi. Sint curios daca o sa vedeti vreo stire gen" fiul senatorului X a picat la bacalaureat", vise, tata, vise.
  Dormiti linistit, un ministru lucreaza pentru cei de sus.
 • 0 (0 voturi)    
  bac (Marţi, 28 iunie 2011, 17:10)

  relu [anonim]

  destul de tarziu si asa situatia asta...cate diplome de bac nu s`au cumparat??? cate permise de conducere ?? ....dar asta e primul semn bun totusi din 89` incoace :) in INVATAMANT !!
 • 0 (0 voturi)    
  FUNeriu (Miercuri, 29 iunie 2011, 10:24)

  KMS [utilizator]

  Adica asta care spunea ieri la microfon ca substantivul "colegi" este de gen neutru?
 • 0 (0 voturi)    
  aaaaaa (Marţi, 5 iulie 2011, 18:59)

  SILVIU [anonim]

  bravo funeriu?cred ca glumiti...nenorocitul ...nici macar nu stie sa vorbeasca corect limba romana si vine el cu mari reforme.sunt de acord cu camerele,dar nu sunt de acord cu subiectele,care au fost aproape de olimpiade:(eu sunt parte vatamata dupa acest bac....am luat la matematica 3.1,la romana 8.3 si la biologie 10....toate impreuna ar da media 6...de ce nu se face media indiferent de ce note ai?daca da 6 ai promovat,nu?sa nu spun ca unii au copiat,unii nu...stiti din ce categorie fac eu parte....deci:domnule funeriu,daca faceti mari reforme,faceti-le in toate orasele,in toate salile de examinare si inca ceva,mai pune si dumneata mana pe o carte de limba romana(stii de ce)...ma intreb dumneata cum ti-ai luat bacul,dar ministru cum ai ajuns?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by