Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat pentru HotNews.ro ca Romania ar fi aratat altfel "cu 15-20 de generatii dezobisnuite cu frauda". "E o acuzatie directa la adresa celor care, din aceeasi pozitie pe care eu o ocup astazi, nu au miscat un deget pentru a face Romania mai corecta", a precizat Funeriu, dupa ce Ministerul a anuntat ca 233 de elevi au fost eliminati de la prima proba scrisa a Bacalaureatului, adica aproape dublu fata de anul trecut.

"Regret ca lucurile nu au fost facute asa de acum 15-20 de ani, pentru ca am fi avut 15-20 de generatii de oameni care ar fi fost invatati ca nu se poate frauda. Imaginati-va cum ar fi aratat Romania cu 15-20 de generatii dezobisnuite cu frauda. Este o acuzatie directa la adresa celor care, din aceeasi pozitie pe care eu o ocup astazi, nu au miscat un deget pentru a face Romania mai corecta", a declarat Funeriu.

Ministrul a anuntat ca spera "ca in continuare Bacalaureatul sa se desfasoare ca aceasta prima proba", pe care o priveste ca "o separare a celor buni de cei mai putin buni, care ne ajuta sa-l clasam pe fiecare acolo unde ii este locul pe o scara valorica".

22 de elevi de la un singur liceu au fost dati afara din sala de examen, luni, 27 iunie, dupa ce au fost prinsi copiind la proba scrisa de Limba si literatura romana din cadrul Bacalaureatului 2011. Acestia sunt absolventi ai Liceului de constructii 'Lorin Salagean' din Drobeta-Turnu Severin si nu vor mai putea da Bacalaureatul urmatoarele doua sesiuni, potrivit Agerpres. La nivelul intregii tari, au fost eliminati 233 de candidati din examenul de Limba si literatura romana, adica aproape dublu fata de numarul de elevi eliminati anul trecut pentru tentativa de copiere sau pentru ca au intrat cu telefoane mobile in sala de examinare. Cei mai multi eliminati au fost in Mehedinti - 33, in Bucuresti - 29 si in Constanta - 19.

Citeste si: