Un numar de 14 candidati la prima sesiune a examenului de Bacalaureat au fost eliminati pentru tentativa de frauda de la proba scrisa la Limba si literatura romana in Capitala. Anuntul a fost facut de inspectorul general Cristian Alexandrescu, care a precizat ca in prima jumatate a probei scrise au fost eliminati patru candidati, transmite Agerpres. Candidatii eliminati nu vor mai putea sustine examenul de bacalaureat in urmatoarele doua sesiuni.

Dintre primii patru elevi eliminati din examenul de Bacalaureat, in Bucuresti, doi candidati au fost eliminati pentru incercarea de a copia si ceilalti doi pentru detinere de telefoane mobile. In Bucuresti pentru proba scrisa la limba si literatura romana la examenul de bacalaureat s-au inscris aproximativ 22.000 de absolventi de clasa a XII-a.

In cursul diminetii, surse din cadrul Inspectoratului Scolar Bucuresti au declarat pentru HotNews.ro ca a fost demarata o razie de supraverificari in mai multe licee din Bucuresti, imediat dupa inceperea probei scrise de Limba si Literatura romana din cadrul Bacalaureatului.

Incepand din acest an, elevii care sunt prinsi copiind la vreuna dintre probe nu vor mai putea da BAC-ul in urmatoarele doua sesiuni, iar candidatii au dreptul sa sustina examenul, fara taxa, de cel mult doua ori. Cu o luna inainte de inceperea BAC-ului, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, anunta ca "au fost intarite toate masurile care vizeaza politica ministerului de toleranta zero fata de frauda". "Ce ati vazut in vami veti vedea si in Educatie", avertiza ministrul Educatiei, precizand ca examenul este aproape identic cu cel de anul trecut, modificarile fiind minore si vizand prevenirea fraudei.

Politia Romana a anuntat ca politistii vor asigura masurile de ordine si siguranta publica la cele 1.422 de unitati de invatamant din intreaga tara in care va avea loc examenul. In acest sens, peste 2.600 de de politisti (2.143 de la structurile de ordine publica, 466 de la structurile de politie rutiera, alaturi de 77 de specialisti din cadrul structurilor de investigatii criminale) vor fi mobilizati in preajma scolilor unde se sustin examenele.

Citeste si: