HARTA BAC 2011 S-au afisat rezultatele contestatiilor. Vezi cum s-au schimbat ratele de promovabilitate pe judete

de Raluca Pantazi, Victor Cozmei     HotNews.ro
Vineri, 8 iulie 2011, 14:18 Actualitate | Esenţial


Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, au inceput sa fie afisate la avizierele scolilor unde elevii au sustinut BAC-ul. In cursul serii, notele complete obtinute de elevi dupa solutionarea contestatiilor vor fi afisate online si de Ministerul Educatiei. Vezi in articol cum a modificat solutionarea contestatiilor - procentul de promovabilitate a examenului, pe judete.

Citeste si:
Harta este actualizata pe masura ce apar informatii.Nota: Procentele marcate in paranteze reprezinta rata de promovabilitate inregistrata inainte de solutionarea contestatiilor

Alba: Promovabilitatea a crescut cu 1,33 puncte procentuale

In urma rezolvarii contestatiilor la examenul de Bacalaureat in judetul Alba, promovabilitatea a crescut de la 38,45% la 39,78%. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar al Judetului Alba, aproape 60 de elevi au promovat examenul de Bacalaureat dupa solutionarea contestatiilor, informeaza Agerpres.

Arges: Promovabilitatea a crescut cu mai putin de un procent dupa verificarea contestatiilor

Promovabilitatea a crescut de la 36,41 la 37,14%, potrivit inspectorului scolar general al ISJ Arges, profesor Gabriel Bratu, citat de Mediafax.

"In 103 cazuri notele au crescut de la mai putin de 5 la peste 5, in 25 de cazuri notele au scazut sub 5, iar dintre cei aproape 300 de elevi de la unitatile scolare din Stefanesti, Stalpeni, Costesti si Pitesti, cu promovabilitate ￯zero￯ o parte au facut contestatii, cei cu medii mai apropiate de cea de trecere, dar niciunul nu a fost declarat promovat dupa contestatii. Pe judet, promovabilitatea la bacalaureat a crescut cu 0,73 la suta dupa verificarea lucrarilor contestate, care s-a realizat intr-un centru de evaluare din Valcea", a declarat seful ISJ Arges.

Bihor: Promovabilitatea a crescut cu 1,7 puncte procentuale

Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, au condus la majorarea promovabilitatii in judetul Bihor cu 1,7 puncte procentuale. Dupa solutionarea contestatiilor, rata de promovabilitate in Bihor a crescut la 52,08%, de la 50,38, potrivit Mediafax.

Bistrita-Nasaud: Promovabilitatea la Bacalaureat a crescut cu 2,44 puncte procentuale, dupa contestatii

Solutionarea contestatiilor la Bacalaureat 2011, in sesiunea iunie-iulie, a dus la majorarea procentului de promovabilitate cu 2,44 puncte procentuale, in Bistrita-Nasaud. Rezultatele examenelor de BAC aratau o promovabilitate de 41,92%, inainte de depunerea contestatiilor. Dupa rezolvarea acestora, rezultatele finale arata o promovabilitate de 44,36%, potrivit Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Bistrita-Nasaud, Anamaria Leuca, a anuntat ca au fost depuse in total 1.553 de contestatii. Din acestea, in cazul a 197 de lucrari au fost modificate notele acordate initial de comisiile de examinare.

Braila: Promovabilitatea a crescut cu mai putin de jumatate de procent ajungand la 56,34%

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut, in judetul Braila, cu mai putin de jumatate de procent, dupa rezolvarea contestatiilor, ajungand la 56,34 la suta.

Potrivit inspectorului scolar general adjunct al Insectoratului Scolar Judetean (ISJ) Braila, Romeo Mocanu, in judet s-au afisat rezultatele contestatiilor, diferenta dintre procentul de promovabilitate initial si cel final, fiind foarte mica, de doar 0,33 la suta, informeaza Mediafax.

Buzau: Promovabilitate mai mare cu 1,08 puncte procentuale, dupa rezolvarea contestatiilor

Procentul de promovabilitate a crescut in judetul Buzau cu 1,08, dupa rezolvarea contestatiilor. Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Buzau, Mariana Davidescu, a declarat pentru Agerpres ca "procentul de promovabilitate a crescut de la 53,20%, la 54,28%", dupa rezolvarea contestatiilor.

Este "un procent multumitor, avand in vedere exigentele examenelor din acest an'', a precizat Mariana Davidescu. Potrivit acesteia, peste 40 de absolventi au primit note de promovare dupa rezolvarea contestatiilor, dar peste 1.700 de elevi urmeaza sa se prezinte la examenele din luna august.

Caras-Severin: Promovabilitatea a crescut cu 1,38 puncte procentuale dupa contestatii

Promovabilitatea la examenul de Bacalaureat a crescut in judetul Caras-Severin cu 1,38 puncte procentuale, in urma solutionarii celor peste 900 de contestatii. Dupa recorectarea lucrarilor, procentul celor care au fost declarati admisi a crescut la 26,2%, de la 24,82%, potrivit Agerpres.

Cluj: Promovabilitatea a crescut cu 0,84 puncte procentuale, dupa contestatii

Un numar de 773 de contestatii au fost solutionate prin majorarea notei la Bacalaureat, din totalul celor 2.354 depuse in judetul Cluj. In urma analizarii contestatiilor, promovabilitatea din judet a crescut cu 0,84 puncte procentuale, de la 54,07% la 54,91%, potrivit Agerpres.

Constanta: Promovabilitatea la Bacalaureat a crescut cu 0,4 puncte procentuale

Gradul de promovare la examenul de Bacalaureat a crescut, in judetul Constanta, de la 57,6% la 58% dupa solutionarea contestatiilor. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean, Gabriela Costea, a declarat pentru Agerpres ca rezultatele vor fi afisate la centrele de examinare in aceasta dupa-amiaza.

Aproape 3.000 de contestatii au fost depuse dupa rezultatele obtinute la Bacalaureat, in judetul Constanta, iar cei mai multi dintre elevi au fost nemultumiti de notele obtinute la limba si literatura romana si la matematica.

Covasna: Promovabilitatea a crescut cu 1,63 puncte procentuale

Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, arata dupa solutionarea contestatiilor ca procentul de promovabilitate a crescut in judetul Covasna cu 1,63 puncte procentuale, de la 44,29% la 45,92%. Doar 32 din cele 866 de contestatii depuse de elevii covasneni care au picat Bacalaureatul au fost admise de comisia de reexaminare, transmite Agerpres.

Examenul de bacalaureat a fost sustinut de 1.977 de elevi, dintre care au fost declarati admisi 908. Dupa rezolvarea contestatiilor, alti 32 de elevi au fost declarati admisi. Elevii de la liceele cu predare in limba maghiara au obtinut note mai bune decat cei de la liceele cu predare in romana, potrivit Agerpres.

In ansamblu, promovabilitatea la liceele teoretice a fost de aproape 80%, in timp ce la grupurile scolare a fost de circa 17%, fiind scoli la care au trecut examenele de bac doar unul sau doi candidati.

Dambovita: Promovabilitatea in judet a crescut cu 0,5% la 35,5% / Inca 28 de elevi au promovat examenul

In judetul Dambovita 28 de elevi au promovat Bacalaureatul in urma rezolvarii celor peste 1.250 de contestatii depuse, iar rata de promovare in judet a crescut cu doar 0,5%, de la 35% la 35,5%. In urma contestatiilor, la nivelul judetului Dambovita, 731 de elevi au obtinut note mai mici, in timp ce 733 s-au ales cu nota marita. Dintre acestia insa doar 28 au reusit sa atinga pragul de promovare, informeaza Agerpres.

In urma procesului de recorectare, situatia de la Liceul Auto din Targoviste, acolo niciun candidat nu a reusit initial sa promoveze, a ramas neschimbata.

Dolj: Promovabilitatea a ajuns la 40,84%

Un numar de 75 de elevi din judetul Dolj, care au contestat notele pe care le-au obtinut la probele scrise ale bacalaureatului, au reusi sa promoveze examenul dupa recorectarea lucrarilor, in timp ce 71 de absolventi au primit note mai mici. Procentul promovabilitatii in judetul Dolj a crescut de la 39,74 la 40,84 la suta, informeaza Mediafax.

Din cele 444 de note modificate, 71 au fost in minus, iar 373 au fost pe plus. Dintre cele 373 pe plus numai 75 de elevi au reusit sa promoveze Bac-ul dupa recorectare", a declarat Cerasela Cremene.

Gorj: Promovabilitatea a crescut cu 0,86 puncte procentuale

Rezolvarea contestatiilor la sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2011 a adus 47 de medii de trecere, in Gorj. Procentul de promovabilitate la nivelul judetului Gorj a crescut cu 0,86 puncte procentuale, de la 34,95% inainte de rezolvarea contestatiilor, la 35,81% - rezultat final al examenelor de Bacalaureat 2011 in acest judet, transmite Gorj Exclusiv.

Solutionarea contestatiilor a lasat neschimbata situatia la Grupul Scolar din comuna Bustuchin, unde in continuare niciun elev nu a promovat examenele de Bacalaureat 2011 in sesiunea iunie-iulie.

Harghita: Procentul de promovabilitate a crescut cu peste 3% pana la 67,41%

Dupa rezolvarea contestatiilor examenului de Bacalaureat, procentul de promovabilitate a crescut, in judetul Harghita, de la 64,03% la 67,41%. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Harghita, au fost contestate 1.295 de lucrari si in urma recorectarii nota a ramas neschimbata la 852 dintre ele si s-a modificat la 443 de lucrari.

Totodata, in cazul a 73 de lucrari notele au scazut, iar la 370 au crescut. Au fost elevi care, initial, nu au promovat Bacalaureatul, dar care au obtinut note de trecere, dupa recorectare, insa reprezentantii Inspectoratului Scolar nu au putut preciza numarul acestora, informeaza Agerpres.

Hunedoara: Promovabilitatea a crescut cu 0,22 puncte procentuale

Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, arata ca 810 note au fost modificate in urma solutionarii contestatiilor, in Hunedoara. Dintre acestea, 265 de note au crescut, potrivit Mediafax. Inspectoratul scolar general din judetul Hunedoara, Alexandru Lautaru, a declarat ca in judet s-au inregistrat 2.010 contestatii la examenul de bacalaureat, iar in urma solutionarii acestora un numar de 1.200 de note au ramas nemodificate. Procentul de promovabilitate la Bacalaureat a crescut in Hunedoara cu 0,22 puncte procentuale, de la 38,5% la 38,72%.

Ialomita: Promovabilitatea la examen a crescut cu aproape un procent la 41,09%

Promovabilitatea la Bacalaureat in judetul Ialomita, dupa rezolvarea contestatiilor, a crescut cu 0,91%, de la 40,18% la 41,09%. Desi aproape o mie de elevi au contestat rezultatul obtinut la examen, in urma reevaluarii lucrarilor au fost admisi doar 22 de candidati, noteaza Agerpres.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean Ialomita, la sesiunea din aceasta vara s-au inscris 2.673 de elevi, prezentandu-se la examen 2.429, noua dintre ei fiind eliminati. Dintre cei 2.420 de elevi ramasi in examen, doar 976 au fost admisi in prima sesiune a Bacalaureatului.

Iasi: A 13-a medie de 10, dupa recorectarea lucrarilor / Promovabilitatea a crescut cu 1,18 puncte procentuale

Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, dupa solutionarea contestatiilor, arata ca promovabilitatea a crescut cu 1,18 puncte procentuale, de la 41,9% la 43,08%. Totodata, recorectarea lucrarilor a mai adus o medie de 10 la Bacalaureat. Astfel, numarul elevilor din judet care au terminat BAC-ul cu 10 este de 13, potrivit Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, citat de Agerpres.

Cea de a 13-a nota de 10 situeaza Colegiul ''Costache Negruzzi'' din Iasi in fruntea clasamentului liceelor din judet. Camelia Gavrila, directorul Colegiului 'Costache Negruzzi', a declarat pentru Agerpres ca eleva a contestat nota obtinuta la proba de Matematica, la care a obtinut initial 9,60.

In judetul Iasi au fost prezenti in examenul de Bacalaureat 6.326 de candidati, dintre care 2.652 au fost declarati admisi inainte de contestatii.

Mures: Promovabilitatea a crescut cu 0,75 puncte procentuale

Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, arata ca promovabilitatea a crescut in Mures cu 0,75 puncte procentuale, de la 45,56% la 46,31%. In aceste conditii, 40 de elevi din judetul Mures au reusit sa promoveze examenul urma solutionarii contestatiilor. La Grupul Scolar din Band promovabilitatea a ramas zero, potrivit Mediafax.

Inspectorul scolar general al judetului Mures, Dumitru Matei, a declarat pentru Mediafax ca a discutat cu o parte dintre directorii celor noua scoli unde s-a inregistrat o rata de promovabilitate scazuta, sub zece la suta, inclusiv cu cel de la Grupul Scolar din Band, unde niciun elev nu a promovat examenul, nici macar dupa contestatii, si ca nu crede ca se impun masuri de genul demiterii acestora.

Olt: Promovabilitate mai mare cu aproape un punct procentual

Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, au adus o promovabilitate mai amre cu un procent in judetul Olt. Inspectorul scolar general din judetul Olt, Mariana Gheorghe, a declarat pentru Agerpres ca promovabilitatea la examenul de Bacalaureat a crescut de la 54,26% la peste 55%.

Prahova: Promovabilitatea a crescut cu 0,35 puncte procentuale dupa contestatii

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2011, sesiunea iunie-iulie, arata ca procentul de promovabilitate a crescut cu 0,35 puncte procentuale, in judetul Prahova. In cadrul solutionarii contestatiilor, 354 de lucrari dintre cele 3.449 de teze supuse procesului de reverificare au fost admise, a declarat inspectorul scolar general Gheorghe Borovina, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, promovabilitatea din judetul Prahova a ajuns astfel la 45%, de la 44,65% cat era inainte de recorectarea lucrarilor. Dintre cele peste 3.000 de lucrari care au fost recorectate de comisii din Bucuresti, 1.126 au fost la Limba romana, 1.263 la Matematica, 493 la Biologie, 120 la Fizica, 164 la Geografie, 107 la Chimie si 91 la Istorie.

Salaj: Promovabilitate majorata cu 0,36 puncte procentuale

Noua elevi care nu obtinusera initial medie de trecere la Bacalaureat 2011, in sesiunea iunie-iulie, au promovat examenul dupa solutionarea contestatiilor. Inspectorul general scolar din Salaj, Ioan Abrudan, a declarat ca promovabilitatea a crescut de la 58,66% la 59,02%, transmite Agerpres.

Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, "au fost admise 192 de contestatii dintr-un total de 659. Ca urmare a solutionarii contestatiilor, noua elevi au promovat examenul, iar restul au obtinut note mai mari sau mai mici decat cele initiale".

Sibiu: Promovabilitate mai mare cu 0,22 puncte procentuale

Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, au adus dupa solutionarea contestatiilor o majorare a promovabilitatii in judetul Sibiu de 0,22 puncte procentuale. 19 elevi au reusit sa promoveze examenul, dupa contestatii, procentul de promovabilitate crescand de la 53,1 la 53,32, potrivit inspectorului scolar general al judetului Sibiu, Constantin Gorun, citat de Mediafax.

Tulcea: Rata de promovabilitate a examenului a crescut de la 37,18% la 38%


Doar 16 absolventi de clasa a XII-a din judetul Tulcea au promovat Bacalaureatul dupa ce au contestat notele obtinute in urma examenului. Inspectorul general scolar Doru Caprita a declarat vineri pentru Agerpres ca in aceste conditii rata de promovabilitate a examenului a crescut de la 37,18% la 38%.

Valcea: Promovabilitatea a crescut cu 3,33 puncte procentuale

Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, au dus la majorarea promovabilitatii in judetul Valcea cu 3,33 de puncte procentuale. Dupa solutionarea contestatiilor, promovabilitatea a crescut de la 55,88 la 59,21%, potrivit Mediafax.

Vaslui: Promovabilitatea a crescut cu 1,02 puncte procentuale, dupa contestatii

Procentul de promovare la examenul de Bacalaureat in urma rezolvarii contestatiilor a crescut la nivelul judetului Vaslui cu 1,02 puncte procentuale, de la 43,27% la 44,29%. Din primele date ale Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, cele mai multe cresteri de nota s-au inregistrat la limba romana, iar cele mai multe scaderi, la matematica si biologie, transmite Agerpres.

Din cele peste 1.300 de contestatii depuse, in urma recorectarii, care s-a efectuat la Cluj, au fost inregistrate modificari ale notelor, atat in plus, cat si in minus, la un numar total de 432 de lucrari. Astfel, 300 de note au crescut, iar pentru 132 de contestatii au fost date note mai mici decat cele acordate initial.

Vrancea: Promovabilitatea a crescut cu 1,17 puncte procentuale

Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, au dus la o majorare a promovabilitatii in judetul Vrancea cu 1,17 puncte procentuale. Astfel, dupa rezolvarea contestatiilor, promovabilitatea la BAC a crescut de la 38,73% la 39.9%, potrivit Mediafax.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

33345 vizualizari

 • +4 (4 voturi)    
  macar de s-ar pastra (Vineri, 8 iulie 2011, 15:07)

  scepticu [utilizator]

  interdictia la copiat.
  Insasi acest fapt ar fi o reforma importanta ( e drept involuntara) a invatamantului.
  Una din probleme este lipsa motivatiei elevilor pentru invatat - reusita in viata nu depinde de cumostinte , ci de cat de smecher esti.
  Dar daca stii ca nu iei bac-ul daca nu inveti ceva (si ajungi cel mult mulgator de capre), parca ai totusi un motiv sa mai deschizi cartea.
  Ca la romani - lucrurile bune se fac absolut intamplator!
  • 0 (6 voturi)    
   Sugestie pt Hotnews: pe verde acolo unde e >50% (Vineri, 8 iulie 2011, 17:00)

   Tara e in galben [anonim] i-a raspuns lui scepticu

   De obicei, intr-un grafic ca al dvs, daca o majoritate trece BAC-ul intr-un judet, acel judet ar trebui sa figureze in verde.
   Oricum, ar fi doar 12 judete in verde, dar ar fi echitabil si ceva mai aproape de realitatea diferentelor reale.

   In galben sa ramana judetele sub 50%, dar cu peste o treime din elevi promovati.

   In rosu ar trebui, cred eu, sa marcati judetele unde nici macar o treime (33%) din elevi n-au promovat. Ar fi 3 judete.
  • 0 (0 voturi)    
   Sistemu nu "performeaza". (Sâmbătă, 9 iulie 2011, 19:59)

   Ildiko [anonim] i-a raspuns lui scepticu

   Pe vremea lui Ceasca, se dadea bac diferentiat, si era admitere pe bune, cu smecherii pe ici pe colo .
   A venit tranzitia: se ia media anilor de studiu, se dau examene grila, te inscrii cu dosaru, se ofera diploma doar cu buletinu, se experimenteaza examene de capacitati, simulari, emulari, almanhe, ejaculari....

   Smecheria asta cu media generala e bomba cu ceas, care a facut fisss.
   Conditia ca sa primesti nota 10 este doar sa-ti deschizi gura. Notele de 10++ se obtin doar daca faci consultatii.

   Lasati lucrurile asa cum sunt , fiindca tot Basescu e de vina.
  • -1 (1 vot)    
   Am descoperit niste TRUCURI in CV-ul lui FUNERIU (Sâmbătă, 9 iulie 2011, 20:28)

   petre [anonim] i-a raspuns lui scepticu

   Daniel Funeriu este un mincinos si laudaros notoriu.
   Citind CV-ul sau, sar in evidenta imediat niste trucuri evidente cum ar fi:
   1) "Olimpiade Nationale de Chimie: Mai multe premii nationale intre 1984 si 1988"
   Cum putea Funeriu sa ia premiu la nationala de chimie din 1984 cind el era atunci in clasa 7-a, an pentru care nu se organizeaza olimpiade de chimie. Doar de la a 8-a in sus ai dreptul sa participi.
   2) "1998-1999 : Conferentiar, College de France, Paris, Franta."
   Cum putea fi Funeriu Conferentiar in 1998 cind el si-a terminat doctoratul in 1999?
   3) "Publicatii Stiintifice majore
   - Funeriu, Eppinger, ... Determination of
   Inhibition Constants Based on Affinity-Label Detection of Enzymatic Activity. Nature Biotechnology 2005.
   - Eppinger, Funeriu, ... On-Chip Determination of
   Inhibition Constants Based on Affinity-Label Detection of Enzymatic Activity. Angew. Chem. 2004"
   ACELASI ARTICOL CU AUTORII INVERSATI ESTE PUBLICAT DE DOUA ORI IN DOUA REVISTE DIFERITE. ASTA SE NUMESTE FRAUDA. Funeriu incearca sa-si umfle numarul de publicatii. Oricum nu are decit 4 cu el ca autor principal, ultima din 2001. Ce savant mare!
   4) Funeriu pretinde ca a dat Bacul la Strasbourg in 1989 si l-a luat. Totusi din CV rezulta ca a mers la facultate, in acelasi oras, incepind cu 1991 deci cel mai probabil a luat bacalaureatul in 1991.

   CONSULTATI CV DANIEL FUNERIU la adresa
   presidency. ro upload Daniel Funeriu (Cautati pe net)
   • +1 (1 vot)    
    Cirari ISI prim autor http://apps.isiknowledge.com (Luni, 11 iulie 2011, 10:48)

    PSD-erbedeul [utilizator] i-a raspuns lui petre

    5. Title: Enzyme family-specific and activity-based screening of chemical libraries using enzyme microarrays (vol 23, pg 622, 2005)
    Author(s): Funeriu, DP; Eppinger, J; Denizot, L, et al.
    Source: CHEMBIOCHEM Volume: 7 Issue: 7 Pages: 1004-1004 Published: JUL 2006
    Times Cited: 0

    8. Title: A feast of supramolecular chemistry
    Author(s): Funeriu, DP
    Source: ANGEWANDTE CHEMIE-INTERNATIONAL EDITION Volume: 44 Issue: 40 Pages: 6442-6444 Published: 2005
    Times Cited: 1

    9. Title: Enzyme family-specific and activity-based screening of chemical libraries using enzyme microarrays
    Author(s): Funeriu, DP; Eppinger, J; Denizot, L, et al.
    Source: NATURE BIOTECHNOLOGY Volume: 23 Issue: 5 Pages: 622-627 Published: 2005
    Times Cited: 37
    18. Title: Dominant/recessive behavior in the expression of molecular information: Self-assembly of inorganic macrocyclic architectures containing coordinatively unsaturated ligands
    Author(s): Funeriu, DP; Rissanen, K; Lehn, JMP
    Source: PROCEEDINGS OF THE NATIONAL ACADEMY OF SCIENCES OF THE UNITED STATES OF AMERICA Volume: 98 Issue: 19 Pages: 10546-10551 Published: 2001
    Times Cited: 20

    19. Title: Multiple expression of molecular information: Enforced generation of different supramolecular inorganic architectures by processing of the same ligand information through specific coordination algorithms
    Author(s): Funeriu, DP; Lehn, JM; Fromm, KM, et al.
    Source: CHEMISTRY-A EUROPEAN JOURNAL Volume: 6 Issue: 12 Pages: 2103-2111 Published: 2000
    Times Cited: 71    22. Title: Double subroutine self-assembly; Spontaneous generation of a nanocyclic dodecanuclear Cu-I inorganic architecture
    Author(s): Funeriu, DP; Lehn, JM; Baum, G, et al.
    Source: CHEMISTRY-A EUROPEAN JOURNAL Volume: 3 Issue: 1 Pages: 99-104 Published: JAN 1997
    Times Cited: 117
 • -3 (15 voturi)    
  Mult zgomot pentru nimic (Vineri, 8 iulie 2011, 15:10)

  cib3k [utilizator]

  Ca fost elev eminent, premiant si olimpic, pot spune ca liceul a fost cea mai mare pierdere de timp din viata mea. Atata stress si agitatie ca sa acumulezi niste note, fara sa inveti mare lucru care sa te ajute in viata. Cum spunea si scriitorul Stephen King, cand esti in liceu ai impresia ca este cel mai important lucru prin care vei trece vreodata. Abia dupa cativa ani incepi sa iti dai seama cat de absurda si fara rost a fost toata agitatia asta. E trist ca unii ajung sa se sinucida pentru ca cei din jur le-au bagat in cap ideea ca bacalaureatul e esential in viata. Scoala ar trebui in primul rand sa te invete cum sa te documentezi, cum sa te informezi, nu sa te forteze sa retii niste cunostinte care nu or sa-ti foloseasca niciodata. Eu cele mai importante lucruri le-am invatat singur, din bibilioteca sau de pe Internet. Scoala a insemnat ani pierduti, alergatura dupa note si niste fantasme care s-au dovedit a nu avea nici-o legatura cu viata reala si ce inseamna a avea un job. Mult zgomot pentru nimic.
  • +9 (9 voturi)    
   Ajuta la ceva (Vineri, 8 iulie 2011, 16:03)

   SebyS [anonim] i-a raspuns lui cib3k

   Si anume sa nu se atrofieze de tot creierul... Cand alergi dupa cunostintele alea fortate, cand inveti pentru o materie care nu-ti place si nu te va ajuta delor, se mai flexeaza oleaca creierul si mai face cateva circumvolutiuni, cateva sinapse care pe viitor te vor ajuta sa gandesti cat de cat.
   Ca tu si altii sunteti autodidacti iar scoala nu prea v-a ajutat este altceva. Insa majoritatea, daca nu ar fi oarecum fortati sa mearga la cursuri, si-ar pierde timpul distrandu-se sau facand nimic care sa le creasca un pic IQ-ul.
   Apoi ceea ce inveti in timpul scolii nu este neaprata pentru ca tot iti va folosi pentru mai tarziu, ci pentru a vedea care sunt variantele din care poti alege, pentru a vedea la ce anume te-ai descurca mai bine pe viitor si a alege calea ta mai departe. Din nou, vorbesc la modul general, nu de acei cativa care s-au trezit mai destepti si si-au dat seama la 7 ani ce cale vor sa urmeze.
   Scoala poate nu prea face ceea ce ar trebui sa faca, insa nici degeaba nu este.
  • +5 (7 voturi)    
   corect (Vineri, 8 iulie 2011, 16:16)

   samka [anonim] i-a raspuns lui cib3k

   dragul meu premiant si olimpic, ma bucur ca te-ai prins cum stau lucrurile, si ca studiul pe cont propriu e baza. ai grija insa cu gramatica: nici o si nicio sunt formele acceptate. asta pentru viitor, pe care il ai, evident, in fata :)
  • -6 (6 voturi)    
   Dupa 4-5 ani (Vineri, 8 iulie 2011, 18:24)

   The Special One [utilizator] i-a raspuns lui cib3k

   Ai sa zici la fel si despre facultate, mai ales daca o faci in tara. Cam asta e nivelul, nu te invata mai nimic....

   Putinele informatii utile care le capeti prin facultate nu merita 4-5 ani pierduti.
   • +9 (9 voturi)    
    deschide gură, căci altfel nu intră știința ;) (Vineri, 8 iulie 2011, 21:30)

    cel care a învățat la facultate [anonim] i-a raspuns lui The Special One

    Tinere, la facultate nu mai este ca la clasa I-a. Acolo nimeni nu te învață nimic, în schimbi TU trebuie să înveți, de la profesori, din cărți etc. S-ar putea întâmpla, ca să nu ai de la cine învăța (mai ales în așa-zise facultăți), dar totdeauna există un profesor excelent: CARTEA.

    Hai fă-ți un calcul, cu excepția cursurilor și seminarelor, în timpul zilei (8-20) cât timp ai stat la bibliotecă studiind ? Și vei găsi răspunsul, la cât ai învățat la facultate. Pentru cunoștințe trebuie să și faci un efort, căci știința nu-ți intră de sine în cap.

    Ceea mai mare problemă a acestei țări este această mentalitate de TREBUIE CINEVA SĂ FACĂ CEVA PENTRU MINE. Tu ce ai făcut pentru tine, ca să ști mai mult? Mai nimic, nu?
  • +4 (4 voturi)    
   nemuritor si rece (Vineri, 8 iulie 2011, 19:08)

   radu [anonim] i-a raspuns lui cib3k

   Exact asa imi suna commentul tau. Dar ca si geniul lui Eminescu, nu faci altceva decat sa te inalti prea sus ca sa mai vezi ceva pe pamant. EU nu am fost eminent, dar am fost premiant si olimpic. Nu pentru ca am muncit foarte mult si doar pentru ca am stiu ce si unde si cat sa deschid ochii si sa faci o selectie. Pentru multi bac-ul a fost, este si va ramane primul examen important. Nu este cel mai important, niciun examen nu as zice ca este "cel mai important". Ptr ca stiinta si cunoasterea adevarata nu ti-o poate atesta nici proful de la catedra, nici inspectorii nici Funeriu ci societatea. Dar atata vreme cat traim in aceasta societate, ce are niste reguli si trebuiesc respectate, bac-ul de anul acesta refelecta in mare masura ce se intampla in tara. Criza economica, criza politica acum si criza intelectuala.
 • -5 (5 voturi)    
  FRUNCEA (Vineri, 8 iulie 2011, 15:32)

  ics [anonim]

  Banatu-i fruncea! :)
  • +7 (7 voturi)    
   Legea lui Funeriu face ravagii in mentalitate ! (Vineri, 8 iulie 2011, 16:55)

   Dramatic: Generatia Google nu mai poate copia ! [anonim] i-a raspuns lui ics

   Stoparea copiatului in scoala romaneasca produce efecte de jos pana sus. Dupa dezastrul de la bacalaureat, iata ca si licentele dar si examenele de titularizare date de profesori intra in soc: se pica pe capete, iar foarte multi abandoneaza din start, vazand ca nu mai pot copia.

   Nu stim cum a reusit acest miracol actuala conducere a Ministerului Educatiei, cert este ca profesorii supraveghetori au devenit cu adevarat intransigenti. Asa se face ca si studentii care isi dau acum examenele sunt supravegheati mult mai strict. Unde nu sunt camere indreptate spre ei, sunt profesorii neiertatori, iar rezultatele reflecta mult mai corect realitatea.

   De exemplu, la examenul de licenta de la Facultatea de Drept, Universitatea Transilvania din Brasov, s-a picat pe capete. Peste 80 de studenti din 183 au obtinut note de 2 sau 3 si au cazut la examen.

   "Sunt colegi de-ai nostri care au fost sefi de promotie si sunt picati. Anul trecut au fost 2, 3, 4, acum 80", a declarat un student, precizand ca cea mai mare medie a fost doar 7,75.

   Profesorii au o explicatie: anul acesta nu s-a putut copia. E drept ca nu au fost camere de supraveghere, dar nimeni n-a putut intra cu telefonul mobil si, ca sa nu se inspire unii de la altii, au fost asezati cu cel putin un loc liber intre ei.

   Si cum nu ar fi de ajuns, par sa apara probleme si la examenele de titularizare. La Oradea, de exemplu, membrii comisiei spun ca multi candidati, afland ca vor fi camere de supraveghere in sali, exact ca la bacalaureat, si-au retras fisele de inscriere.
  • +2 (2 voturi)    
   Fruncea.... cui? (Vineri, 8 iulie 2011, 17:27)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui ics

   Vaz ca sunteti... timizi rau de tot!
   Rosu, precum avertizarea de canicula!
 • +4 (4 voturi)    
  ce inseamna "promovabilitate"? (Vineri, 8 iulie 2011, 17:58)

  atreus [anonim]

  calitatea de a fi promovabil. Promovabil inseamna ca cineva poate fi promovat! Dar aceste rezultate sunt obtinute DUPA examen deci nu mai vorbim de promovabilitate ci de procent de promovati!
  My two cents...
 • 0 (0 voturi)    
  Cine poate sa ma lamureasca despre diploma de Bac (Vineri, 8 iulie 2011, 18:52)

  hfgvhfgvgvgfvg [anonim]

  Care este perioada de eliberare a diplomelor de Bac si a foilor matricole ?
  Intreb asta pentru ca in localitatea mea un liceu refuza sa elibereze diplomele de studii pana pe 12 iulie iar inscrierea la facultate incepe pe 11 iulie si tine pana pe 15 iar daca mai am de facut un drum de cateva sute de Km pana la centrul de Universitar nu prea mai este timp, mai ales ca trebuie si legalizate unele acte.
  Este corect cum fac ei?
  • 0 (0 voturi)    
   diploma (Vineri, 8 iulie 2011, 23:49)

   cris [anonim] i-a raspuns lui hfgvhfgvgvgfvg

   nu se poate eliberaatat de repede, in schimb poti cere o adeverinta ca ai promovat examenul, pentru inscrierea la facultate. Diploma o vei depune ulterior (septembrie?)
  • 0 (0 voturi)    
   diplomele (Sâmbătă, 9 iulie 2011, 0:01)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui hfgvhfgvgvgfvg

   de bacalaureat nu se elibereaza atat de repede. In schimb, poti obtine de la secretariatul liceului o adeverinta cum ca ai promovat examenul, care sa-ti serveasca la inscrierea la facultate. Diploma in original o vei depune mai tarziu (septembrie/octombrie), dar nu inainte de a-ti face niste copii dupa ea.
 • 0 (0 voturi)    
  nu numai Rumania ci si invatamantul ruinat (Vineri, 8 iulie 2011, 19:43)

  canada [anonim]

  un esec,,BATAL SAL BATA,, din toate partile !

  a unei tari infestate in care si efectele sociale ale perplexitatii intelectuale nu sunt mai putin tragice decat resipirea energiilor contestare,in actiuni fara semnificatii.

  o tara macinata de comunism si dictatura in care invatamantul a fost unul de minciuna ,propaganda si de ura trecand la altul de religie,religie ortodoxi staliniste comuniste !

  romanii,buni la cersit si la intins mana !
 • -1 (3 voturi)    
  ...... (Vineri, 8 iulie 2011, 20:54)

  florin [anonim]

  Tot auzeam de aerele de superioritate ale "vesticilor"; sunt curios ce o sa mai spuna acum, cand sunt sub Moldova sau Muntenia. Tot Banatu-i fruncea?
  • 0 (0 voturi)    
   da (Sâmbătă, 9 iulie 2011, 15:53)

   hatru [utilizator] i-a raspuns lui florin

   "Fruncea" care bate buricul miticilor.
 • +1 (1 vot)    
  Rata de promovare (Vineri, 8 iulie 2011, 22:23)

  Andrei [anonim]

  Draga Hotnews, cu prestigiul de care te bucuri poate reusesti sa impui treptat termenul corect "rata de promovare", in locul termenului idiot "rata de promovabilitate". In limba romana corecta, pe care o mai stim cei care am facut scoala mai demult, rata de promovabilitate inseamna procentul sau rata celor care ar putea, repet, ar putea promova un examen, si nicidecum procentul celor efectiv promovati!!
 • 0 (0 voturi)    
  Acum pasul urmator. (Sâmbătă, 9 iulie 2011, 10:11)

  andrei [anonim]

  Cred ca acum trebuie vazut la nivelul liceelor, daca in unele clase a fost promovabilitate foarte mica la una sau 2 materii, si dati afara pe capete profesorii. Altfel nu are nici un rost.
  Cine nu e bun sa plece, sa vina altii.
  • 0 (0 voturi)    
   DA (Duminică, 10 iulie 2011, 0:15)

   paul [anonim] i-a raspuns lui andrei

   Dar ar trebui inceput cu inceputul. De exemplu cu parintii. Ce facem cu ei? Ei sunt principalii corijenti: lipsa de interes pentru viitorul adevarat al copiilor, sustinerea furaciunii - las ca se descurca plodu, stau eu de vorba cu dna si se aranjeaza...samd.
   Apropo stii cam cati elevi dintr-o clasa de 20-30 vin la pregatirile cu profesorul (gratuite)? - 2-5.
   Daca ii pui si pe cei care mai au ceva drag de munca- dai peste cifra de promovabilitate (reala - nu cea de pe unde n-au fost camere).
   Daca dai afara putinii profesori (adevarati cu scoala) care mai sunt, cu cine o sa faca fitu?
 • +1 (1 vot)    
  mica greseala (Sâmbătă, 9 iulie 2011, 17:39)

  claudiu [anonim]

  ILFOV trebuia colorat cu rosu;


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by