Procentul de promovare la examenul de Bacalaureat in urma rezolvarii contestatiilor a crescut la nivelul judetului Vaslui cu 1,02 puncte procentuale, de la 43,27% la 44,29%. Din primele date ale Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, cele mai multe cresteri de nota s-au inregistrat la limba romana, iar cele mai multe scaderi, la matematica si biologie, transmite Agerpres.

Potrivit oficialilor Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, in cazul notelor la limba romana a fost demarata deja o analiza, iar rezultatul acesteia va fi trimis cat mai curand la Ministerul Educatiei. "Au existat situatii in care lucrarile initiale au fost supraevaluate, iar altele subevaluate, cum e cazul la limba romana sau psihologie. La limba romana intervine uneori subiectivismul. Spre exemplu, elevii pot primi sau nu 1,20 puncte doar la stil. Unii profesori pot sa le acorde, altii nu. Cu aceste exceptii, rezultatele la contestatii sunt normale", a declarat pentru Agerpres Vasile Ursanu, inspectorul scolar general al ISJ Vaslui..

Potrivit acestuia, "procentul judetean de promovare a crescut cu 1,02%. Pana in prezent am numarat 11 lucrari la limba romana cu diferente mai mari de 1,50 puncte intre media initiala si cea finala. La aceasta materie am demarat deja o serie de analize urmand sa procedam la fel cu celelalte, imediat cand terminam cu organizarea examenului de titularizare. Vom lua masuri acolo unde este cazul, conform metodologiei".

La mai multe licee din municipiul Vaslui, unii elevi au promovat proba la care au contestat dupa ce initial au luat note sub 5,00. Spre exemplu, un elev de la Colegiul Economic 'Anghel Rugina' Vaslui a luat 3,90 la limba romana, iar dupa contestatie a primit nota 5,00. La fel s-a intamplat cu un elev de la Grupul Scolar Industrial 'Stefan Procopiu' Vaslui, care a luat 4,00 la limba romana, iar la contestatie a primit 5,00.

Citeste si: