In judetul Dambovita 28 de elevi au promovat Bacalaureatul in urma rezolvarii celor peste 1.250 de contestatii depuse, iar rata de promovare in judet a crescut cu doar 0,5%, de la 35% la 35,5%.

In urma contestatiilor, la nivelul judetului Dambovita, 731 de elevi au obtinut note mai mici, in timp ce 733 s-au ales cu nota marita. Dintre acestia insa doar 28 au reusit sa atinga pragul de promovare, informeaza Agerpres.

"Faptul ca am crescut cu doar 0,5% denota ca profesorii nostri si-au facut bine treaba in centrele de examinare si au fost corecti. Cei mai multi dintre elevii care au promovat aveau note initiale apropiate de 6,00 si aveau nevoie de cateva sutimi pentru a promova. In urma rezultatelor finale s-a modificat si ierarhia pe licee. Pe primul loc a urcat si Liceu Carabela, la egalitate cu Liceul de Arte Balasa Doamna", a declarat inspectorul scolar general al ISJ Dambovita, Elena Manolescu.

In urma procesului de recorectare, situatia de la Liceul Auto din Targoviste, acolo niciun candidat nu a reusit initial sa promoveze, a ramas neschimbata.

Citeste si: