Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, arata ca promovabilitatea a crescut in Mures cu 0,75 puncte procentuale, de la 45,56% la 46,31%. In aceste conditii, 40 de elevi din judetul Mures au reusit sa promoveze examenul urma solutionarii contestatiilor. La Grupul Scolar din Band promovabilitatea a ramas zero, potrivit Mediafax.

Inspectorul scolar general al judetului Mures, Dumitru Matei, a declarat pentru Mediafax ca a discutat cu o parte dintre directorii celor noua scoli unde s-a inregistrat o rata de promovabilitate scazuta, sub zece la suta, inclusiv cu cel de la Grupul Scolar din Band, unde niciun elev nu a promovat examenul, nici macar dupa contestatii, si ca nu crede ca se impun masuri de genul demiterii acestora.

"Noi cunoastem si factorul uman. Dupa aceste rezultate, la Band, directorul a luat masura organizarii unor cursuri suplimentare. Din cei 17 elevi, un numar de opt au promovat una-doua probe, e posibil sa ia bacalaureatul in toamna. Eu nu demit, ci inlocuiesc directori atunci cand in urma analizei consider ca nu si-au facut treaba. Chiar daca domnul director de la Band si-ar da demisia, as analiza foarte atent, pentru ca, pe langa incarcatura de raspundere, complexitatea activitatii dintr-o scoala, elevii au promovat probele la disciplina pe care o preda, biologie. Daca-i demit pe acesti directori, nu se rezolva problema, cauzele care au dus la aceste rezultate sunt mult mai complexe", a declarat Dumitru Matei.

Citeste si: