Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, dupa solutionarea contestatiilor, arata ca promovabilitatea a crescut cu 1,18 puncte procentuale, de la 41,9% la 43,08%. Totodata, recorectarea lucrarilor a mai adus o medie de 10 la Bacalaureat. Astfel, numarul elevilor din judet care au terminat BAC-ul cu 10 este de 13, potrivit Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, citat de Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISJ Iasi, Sabina Manea, cea de a 13-a nota de 10 a fost obtinuta de o absolventa a Colegiului 'Costache Negruzzi' din Iasi. Celelalte medii de 10 au fost obtinute de elevi de la Colegiul ''Emil Racovita'', Colegiul ''Costache Negruzzi'', Colegiul National si de la un liceu din Pascani.

Cea de a 13-a nota de 10 situeaza Colegiul ''Costache Negruzzi'' din Iasi in fruntea clasamentului liceelor din judet. Camelia Gavrila, directorul Colegiului 'Costache Negruzzi', a declarat pentru Agerpres ca eleva a contestat nota obtinuta la proba de Matematica, la care a obtinut initial 9,60.

Si aceasta eleva va fi premiata de primarul Gheorghe Nichita, intr-o ceremonie ce se va desfasura saptamana viitoare. Conform reprezentantilor ISJ Iasi, 191 de note au fost scazute si 438 de note au crescut, insa doar 73 de candidati au promovat dupa recorectarea lucrarilor contestate.

In judetul Iasi au fost prezenti in examenul de Bacalaureat 6.326 de candidati, dintre care 2.652 au fost declarati admisi inainte de contestatii.

Citeste si: