Procentul de promovabilitate la Bacalaureat a crescut in Hunedoara cu 0,22 puncte procentuale, de la 38,5% la 38,72%. Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, arata ca 810 note au fost modificate in urma solutionarii contestatiilor, in Hunedoara. Dintre acestea, 265 de note au crescut, potrivit Mediafax.

Inspectoratul scolar general din judetul Hunedoara, Alexandru Lautaru, a declarat ca in judet s-au inregistrat 2.010 contestatii la examenul de bacalaureat, iar in urma solutionarii acestora un numar de 1.200 de note au ramas nemodificate.

"Dintre cele 810 note care s-au modificat in urma solutionarii contestatiilor, doar 265 s-au modificat pozitiv, iar restul s-au modificat negativ. Nu au existat diferente mari intre notele dinainte si cele din urma contestatiilor. Sunt doua sau trei lucrari unde diferenta a fost de 1,5 puncte, insa in rest nu avem diferente notabile. Ce pot sa va spun este ca avem cazuri in care elevul a luat nota peste 5 si a fost declarat admis, daca media a fost peste 6, iar in urma contestatiei nota a scazut si a ajuns abia peste 4 si a fost declarat respins", a declarat Alexandru Lautaru, citat de Mediafax.

Citeste si: