Un absolvent de liceu din Targu-Jiu a iesit din examenul scris de Limba romana si a sunat la 112, sesizand faptul ca un coleg copiaza, iar profesorii supraveghetori nu iau masuri. Este vorba despre un elev de la Liceul Sportiv din Targu-Jiu, potrivit Gorjexclusiv.ro. Inspectorul scolar general adjunct din Gorj, Gheorghe Mitescu, a declarat pentru HotNews.ro ca politia a ajuns la liceu pentru a verifica situatia prezentata de elev. "Lucrurile pe care elevul le-a spus nu au fost confirmate, insa, nici de profesorii supraveghetori si nici de comisia de examen. Vom verifica oricum imaginile captate de camera de supraveghere", a explicat Mitescu.

Inspectorul scolar general adjunct a declarat pentru HotNews.ro ca "elevul a scris doua randuri pe foaia de examen si a iesit atunci cand metodologia i-a permis-o". "El a sunat apoi la 112 unde a spus ca un coleg de-al lui copiaza. Lucrurile pe care elevul le-a spus nu au fost confirmate, insa, nici de profesorii supraveghetori si nici de comisia de examen. Vom verifica oricum imaginile captate de camera de supraveghere", a explicat Gheorghe Mitescu.

Potrivit acestuia, politia a ajuns la fata locului, a constatat ca informatia anuntata la serviciul unic de urgenta nu se confirma, iar elevul risca sa fie sanctionat de oamenii legii.

Absolventii de liceu au sustinut luni, 29 august, prima proba scrisa din cadrul sesiunii de toamna a Bacalaureatului 2011: examenul la Limba si literatura romana. Subiectele au fost transmise in conditii de securitate catre toate centrele de examinare, iar examenul a inceput la ora 9:00 in conditii normale. 62.348 de candidati s-au inscris pentru prima proba scrisa a Bac-ului, sesiunea august-septembrie.

Citeste si: