Un numar de 661 de elevi au fost eliminati de la toate probele scrise, in cadrul sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului 2011. Acestia au fost dati afara din examene pentru frauda sau tentativa de frauda, au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii Ministerului Educatiei. Numarul elevilor eliminati in aceasta sesiune este dublu fata de cel inregistrat anul trecut, tot in sesiunea iunie-iulie. Vineri, 1 iulie, la ultimul examen din aceasta sesiune a BAC-ului, au fost eliminati de la proba scrisa la alegere a profilului si specializarii 155 de elevi.

La proba de vineri, 1 iulie, cei mai multi eliminati sunt din Bucuresti - 38, Neamt - 12 si Arad - 10.

Miercuri, 29 iunie, au fost dati afara din examenele de Matematica si de Istorie - 268 de elevi, dupa ce au fost prinsi copiind sau cu telefoane mobile. Numai la un liceu din Hunedoara au fost eliminati 111 elevi. La aceasta proba, in Capitala au fost eliminati 37 de candidati. In Valcea, un elev a fost eliminat. Patru elevi au fost eliminati in Alba - trei la Blaj si unul la Cimpeni. In Buzau, un elev de la Liceul pedagogic a fost eliminat, dupa ce a fost prins in timp ce copia, transmite Agerpres.

Marti, 28 iunie, au fost eliminati 5 elevi din examenele de proba scrisa la Limba si literatura materna din cadrul Bacalaureatului 2011.

Luni, 27 iunie, la nivelul intregii tari au fost eliminati 233 de candidati din examenul de Limba si literatura romana, pentru tentativa de copiere sau pentru ca au intrat cu telefoane mobile in sala de examinare. Unele cazuri de tentativa de copiere au fost semnalate la linia Tel Verde special creata pe durata examenului de bacalaureat de catre MECTS. Cei mai multi eliminati au fost in Mehedinti - 33, in Bucuresti - 29 si in Constanta - 19.

Citeste si: