- Este cel mai scazut procent de promovabilitate al examenului de Bacalaureat
- Din anul 2000, rata de promovabilitate la BAC nu a coborat la nivel national sub pragul de 75%
- VEZI AICI Rezultatele de la Bacalaureat pe Judete - Listele complete cu note
- HARTA BAC 2011 Rata de promovabilitate la Bacalaureat defacalta pe judete - Vezi care sunt extremele in tara
Bucuresti: promovabilitate de aproximativ 40%
Promovabilitatea de la examenul de bacalaureat in Capitala inainte de depunerea contestatiilor este de aproximativ 40%, informeaza Agerpres. In 2010, promovabilitatea la nivelul Capitalei a fost de 59%, cu 17 procente mai mica decat in 2009.
Arad: Promovabilitate de 36,43%
Promovabilitatea in judetul Arad, inainte de solutionarea contestatiilor, este de 36,43%, in acest an existand licee cu un singur candidat promovat. In 2010, promovabilitatea a fost de 86,38%, potrivit Mediafax. Conducerea ISJ Arad afirma ca acest rezultat este cel mai slab inregistrat vreodata in judet. In aceasta sesiune a bacalaureatului, 23 candidati din Arad care au copiat sau care au fost prinsi cu telefoane mobile au fost eliminati din examene.
Arges: Promovabilitate de 36,42% / In patru licee niciun candidat nu a trecut
Promovabilitatea la examenul de bacalaureat este de 36,42% in judetul Arges, iar la patru unitati de invatamant niciun candidat nu a obtinut medii de trecere. Inspectorul scolar general, Gabriel Bratu, a declarat ca din cele 43 de unitati de invatamant din judet, 25 inregistreaza promovabilitate sub zece la suta, potrivit Mediafax. In 2010, promovabilitatea in jdetul Arges la examenul de bacalaureat a fost de 61,6 la suta.
"Unitatile de invatamant unde s-a inregistrat promovabilitate zero sunt Grupul Scolar din orasul Stefanesti, unde s-au prezentat 77 de elevi la bacalaureat, toti fiind respinsi, Grupul Scolar Stalpeni, cu 107 elevi respinsi, Grupul Scolar Agricol din orasul Costesti, cu 110 elevi respinsi, si Liceul Tehnic de Protectie a Mediului din Pitesti, o unitate de invatamant particulara unde s-au prezentat 21 de absolventi, toti fiind respinsi. La Grupul Scolar Stefanesti nu este o surpriza in conditiile in care anul trecut a avut promovabilitate la bacalaureat 0,9 la suta, iar acum are zero", a declarat profesor Gabriel Bratu.
Bistrita-Nasaud: Mai putin de 42% dintre elevi au promovat bacalaureatul
Mai putin de 42% dintre elevii care au sustinut anul acesta examenul de Bacalaureat in judetul Bistrita-Nasaud au reusit sa obtina medii peste 6, potrivit datelor comunicate de catre Inspectoratul Scolar Judetean. Astfel, din cei 3.447 de elevi prezenti la Bacalaureat, doar 1.445 au fost declarati reusiti, ceea ce reprezinta un procent de 41,92%. Mai mult, 50% dintre candidati au avut medii sub 5.
Cei mai multi elevi care au promovat, si anume 931, au medii intre 6 si 7,99, alti 335 au obtinut intre 8 si 8,99, iar restul de 179 au medii intre 9 si 9,99, nefiind inregistrata nicio medie de 10.
Statistica pe licee arata ca sase dintre aceste unitati de invatamant au avut o rata de promovare de sub 10% - Grupul scolar de servicii Bistrita (3,13%), Grupul scolar Feldru (3,86%), Grupul scolar 'Henri Coanda' Beclean (4,41%), Grupul scolar agricol Bistrita (6,06%), Grupul scolar forestier Bistrita (6,84%), Grupul scolar Telciu (8,59%).
Cea mai mare rata de promovare s-a inregistrat la Colegiul national 'Liviu Rebreanu' Bistrita - 97,71%, urmat de Liceul de arte plastice Bistrita - 90,74% si Colegiul national 'George Cosbuc' Nasaud - 90,23%. La examenul de bacalaureat din acest an s-au inregistrat 120 de absente si patru elevi care au fost eliminati pentru tentativa de copiere.
Bihor: Promovabilitate de 50,38%
Promovabilitatea la examenul de bacalaureat este de 50,38% in Bihor. In judet nu a fost obtinuta nicio medie 10. Dintre candidatii care s-au prezentat la examen in judetul Bihor, au fost eliminati 13, pentru frauda sau tentativa de frauda, potrivit Mediafax. La singurul liceu particular din Oradea, "Henri Coanda", promovabilitatea a fost de doar 15,69 la suta. Promovabilitatea pe judet in 2010 a fost de 87,48% si in 2009 a fost de 87,60%.
Botosani: Promovabilitate de 56%
Doar unul dintre cele 28 de licee din judetul Botosani a inregistrat o rata de promovabilitate de 100% la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, potrivit datelor prezentate de Inspecoratul Scolar Judetean. Statisticile arata ca toti cei 20 de elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox 'Sfantul Ioan Iacob' Dorohoi au fost declarati admisi, transmite Agerpres.
Pe locul al doilea in clasamentul ratei promovabilitatii se afla Colegiul National 'Mihai Eminescu', ai carui elevi au promovat in procent de 99,53% bacalaureatul. Singurul care a fost respins este un elev care a fost prins copiind si a fost eliminat din examen. Pe locul al treilea s-a situat Colegiul A.T. Laurian cu o promovabilitate de 96,55%.
La popul opus, cea mai scazuta rata de admitere, 6,32%, a fost inregistrata la Grupul Scolar de Industrie Usoara, unde din totalul celor 295 de elevi inscrisi la examen doar 18 au fost declarati admisi. La Grupul Scolar 'Petru Rares' doar patru din cei 63 de absolventi de clasa a XII-a au trecut bacalaureatul, ceea ce sa facut ca procentul de promovabilitate sa fie de doar 6,56%.
La nivelul judetului Botosani, promovabilitatea a fost de 56%. In 2010, promovabilitatea la nivel judetean a fost de 82%, iar in 2009 de 97%.
"Procentul este mult sub asteptarile noastre. Ne-am fi dorit ca nivelul de pregatire al elevilor sa fie mai bun, dar acestea sunt adevarurile dureroase ale unui examen corect. Putem pune rezultatele pe seama trecerii prin liceu intr-un mod superficial", a declarat seful ISJ, Alexandrina Ada Macovei, citata de Agerpres. Aceasta sustine ca si familia, dar si sistemul de invatamant au partea de responsabilitate pentru promovabilitatea scazuta la bacalaureat.
Brasov: Promovabilitate de 45,89%
Promovabilitatea din judetul Brasov este de 45,89%, inainte de contestatii. Pe parcursul probelor scrise ale examenului de bacalaureat, opt candidati au fost eliminati pentru ca au fost prinsi cu telefoane mobile sau cu copiute, potrivit Mediafax.
Buzau: Peste 1.800 de absolventi, respinsi la examenul de bacalaureat
In judetul Buzau, 53,20% din cei 4.148 de absolventi au luat examenul de bacalaureat, cu 15 la suta mai putini decat anul trecut. "1.836 de absolventi au fost respinsi din cei 4.148 inscrisi, sase au fost eliminati, iar 212 nu s-au prezentat", a declarat pentru Agerpres inspectorul general al Inspectoratului scolar judetean Buzau, Florina Stoian.
Potrivit sursei citate, "anul trecut procentul de promovabilitate a fost de 68%, dar anul acesta, datorita celor 118 camere web instalate in circa o treime din salile centrelor de examen, posibilitatile de fraudare au fost mult mai reduse".
Cluj: Promovabilitatea la Bacalaureat este de 54,07%
Promovabilitatea la examenele sustinute de elevi in sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2011 este 54,07% in Cluj, inainte de depunerea si solutionarea contestatiilor. Procentul este cu aproximativ 10% mai mic in sesiunea iunie-iulie 2011, comparativ cu anul trecut, potrivit CityNews.ro.
Constanta: promovabilitate de 57,6%
Gradul de promovabilitate la BAC in judetul Constanta este de 57,6%, inainte de solutionarea contestatiilor. In 2010, acesta a fost de aproape 79%, potrivit Agerpres. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Gabriela Costea, a anuntat ca, la cele 26 de centre de examinare din judet, promovabilitatea variaza intre 0%, situatie inregistrata la Grupul Scolar Ostrov, unde circa 130 de elevi nu au luat examenul, si 100%, Colegiul National Mircea cel Batran Constanta fiind singurul centru unde toti absolventii de liceu au obtinut note de trecere.
Covasna: Promovabilitate de 44,29%
Procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat este, in judetul Covasna, de 44,29%, inainte de contestatii. La sesiunea din vara anului trecut, examenul era promovat de 72,12% dintre candidati, transmite Mediafax. Potrivit sefului Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, cele mai mari procente de promovabilitate - 91,59, respectiv 89,91 - s-au inregistrat la Liceul Teoretic "Mikes Kelemen" si la Liceul Teoretic "Szekely Miko" din Sfantu Gheorghe, iar cele mai mici - 0,99, respectiv 1,25 - la Grupul Scolar Agricol si de Industrie Alimentara "Gaman Janos" si la Grupul Scolar "Puskas Tivadar", tot din Sfantu Gheorghe.
Dolj: Promovabilitate de 39,74%
39,74% dintre elevii din judetul Dolj inscrisi la bacalaureat au promovat examenul. Anul trecut, promovabilitatea a fost de 67%, potrivit datelor oferite de Inspectoratul Scolar Judetean. Cele mai bune rezultate s-au inregistrat la Colegiul National "Carol I", Colegiul National "Fratii Buzesti" si Colegiul National "Elena Cuza", toate din Craiova. La polul opus se situeaza Colegiul Tehnic "Stefan Milcu" Calafat, Grupul Scolar Industrial "C.N.Plopsor" din Plenita si Centrul Scolar "Beethoven" din Craiova.
Galati: Promovabilitate de aproximativ 30%
Aproximativ 30% dintre cei peste 5.200 de candidati inscrisi in concurs au promovat examenul de bacalaureat, dupa afisarea primelor rezultate oficiale.
Potrivit statisticii privind promovabilitatea pe licee, postata de Inspectoratul Scolar Judetean Galati, in niciunul dintre cele 35 de licee sau grupuri scolare nu s-a inregistrat o promovabilitate de 100% si in nici una din aceste unitati de invatamant nu a existat un grad de promovabilitate zero.
Cele mai slabe procente la gradul de promovabilitate s-au inregistrat la Grupul Scolar Ovid Caledoniu, 1,11% si Liceul Particular Concord, 1,12%, ambele din Tecuci, in conditiile in care in 2010 obtinusera 25,64%, respectiv 30%.
Gorj: Promovabilitate de 34,94%
Niciun elev care au sustinut bacalaureatul la Grupul Scolar din comuna Bustuchin nu a promovat aceasta sesiune a examenului. Potrivit Agerpres, la nivelul judetului Gorj procentul de promovabilitate al bacalaureatului este de 34,94%, mai mic cu circa 19 procente comparativ cu datele inregistrate la sesiunea din vara a anului trecut. Cel mai mare procentaj al promovabilitatii a fost obtinut la Colegiul National 'Ecaterina Teodoroiu' din Targu-Jiu (97,13%), iar cele mai slabe au fost inregistrate la centrele din Tismana (2,67%), Barsesti (3,16%) si Pestisani (3,6%).
Harghita: Rezultatele la bacalaureat sunt reale si echilibrate, spune seful ISJ
Procentul de promovabilitate la Bacalaureat in Harghita este de 64.03%. Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), Ferencz Salamon Alpar, a declarat pentru Agerpres ca rezultatele sunt corecte si echilibrate. Datele statistice arata ca in Harghita s-au inscris la bacalauareat 3484 de candidati si s-au prezentat la examen 3434, din care doi au fost eliminati pentru ca au fost prinsi copiind.
2199 dintre candidatii harghiteni au fost declarati admisi, iar 1233 nu au reusit sa obtina medie de trecere, procentul de promovabilitate fiind de 64.03 la suta, fata de 72.08 la suta, cat a fost anul trecut. Ferencz Salamon Alpar a declarat, duminica, pentru AGERPRES, ca elevii harghiteni au intampinat probleme mai mari la limba romana si la fizica, unde mediile sunt mai mici.
Hunedoara: Promovabilitate de 39 % la examenul de Bacalaureat
Doar 39 % dintre elevii hunedoreni au promovat, in sesiunea din vara, bacalaureatul, potrivit rezultatelor preliminare centralizate duminica de Inspectoratul Scolar Judetean Hunedoara. La Colegiul Tehnic Agricol 'Alexandru Borza', din orasul Geoagiu, au reusit sa obtina note de trecere numai 6 candidati, dupa ce 111 dintre cei 159 de elevi au fost eliminati din examen pentru ca ar fi copiat la proba de Matematica.
La examenul de Bacalaureat din acest an s-au inscris 5.200 de absolventi de liceu, probele fiind sustinute de 5.050 dintre acestia. Anul trecut, examenul de Bacalaureat a fost promovat de 85 % dintre candidatii din judetul Hunedoara, potrivit Agerpres.
Ialomita: Procentul de promovabilitate la bacalaureat este de 40,2%
Procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat in judetul Ialomita este de 40,2%, a declarat pentru Agerpres inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Ialomita, prof. Ilie Stavar. "Acesta este rezultatul comunicat inainte de contestatii. Este un rezultat real. Ne apropiem de realitate", a spus acesta.
Iasi: Peste 60% din elevi nu au promovat BAC-ul
La nivelul judetului Iasi, procentul de promovabilitate inainte de depunerea contestatiilor este de 41,9%. In aceasta sesiune a examinarii de vara a bacalaureatului s-au inscris peste 5.400 de absolventi de liceu, sapte dintre ei fiind dati afara de la examen pentru tentativa de frauda, a declarat pentru Agerpres Sabina Manea, purtatorul de cuvant al ISJ Iasi.
La nivelul judetului Iasi au fost obtinute 12 note de zece, cele mai bune rezultate fiind la Colegiul Emil Racovita, Colegiul Costache Negruzzi si Colegiul National. La Colegiul Emil Racovita din Iasi au fost patru elevi care au obtinut nota 10, in timp ce la Colegiul National din Iasi doar o eleva a obtinut o astfel de nota.
Mehedinti: Elevii de la doua licee din Drobeta Turnu Severin nu au promovat; grad de promovabilitate: 27,5%
Niciunul din cei aproape 300 de elevi de la Liceul agricol Halanga si Colegiul tehnic de transporturi auto din Drobeta Turnu Severin nu a promovat examenul de bacalaureat, a declarat duminica inspectorul general al Inspectoratului Scolar Mehedinti, Emil Mirica. Acestia nu au obtinut o medie de trecere, lucrarile lor fiind evaluate cu note cuprinse intre 1 si 3.
"Gradul de promovabilitate in judetul Mehedinti este de 27,5 %, spre deosebire de anul trecut cand am inregistrat 82,76 %", a precizat Mirica.
Printre unitatile de invatamant cu numarul cel mai mare de elevi promovati se numara Colegiul National Traian - 97,39% si Colegiul National Gh. Titeica - 94,82%.
Mures: Promovabilitate de doar 45,56%
Promovabilitatea la bacalaureat in judetul Mures este de doar 45,56%. La noua unitati scolare, promovabilitatea a fost sub zece procente, potrivit Mediafax. La liceul din localitatea Band, niciun elev nu a luat examenul. Cele mai dificile probe s-au dovedit cele de matematica - peste 50 la suta din candidati respinsi - si limba romana.
Neamt: Liceu cu promovabilitate zero la bacalaureat
Niciun absolvent al Grupului Solar 'Ion Ionescu de la Brad' din Horia nu a promovat examenul de bacalaureat. Luminita Georgeta Varlan, inspector scolar general al judetului Neamt, a declarat pentru Agerpres ca o echipa de inspectori va declansa o ancheta la unitatea de invatamant pentru a constata cauzele care au condus la aceasta situatie.
"Va fi o verificare a activitatii manageriale si o verificare, la inceputul anului scolar, cu privire la continutul actului didactic. Vom vedea si care este media cu care s-a intrat in liceu, pentru ca nu se justifica activitatea unor oameni timp de patru ani de zile. Statul a platit inutil niste oameni, cel putin asa pare", a declarat inspectorul scolar general Luminita Georgeta Varlan.
Procentul de promovare a examenului de bacalaureat in judetul Neamt este, anul acesta, de 44,5 la suta, aproape la jumatate fata de anii trecuti, potrivit sursei citate. "Toleranta noastra in raport cu frauda a fost zero. Doi ani de zile am incercat sa daram un asa-zis sistem performant. Ministerul a dat semnalul foarte clar de toleranta zero. Si a fost o explozie la nivel national. Este clar ca sistemul acesta care isi dovedise in timp eficienta pentru candidati si unii colegi nu mai putea fi daramat prin implozie, ci prin explozie", a adaugat inspectorul scolar general al judetului Neamt.
La examenul de Bacalaureat s-au inscris aproape 4.900 de candidati, din care au fost eliminati, pe parcursul probelor, din cauza fraudarii, 24 de candidati. Daca anul trecut promovabilitatea a fost de aproape 80 la suta, anul acesta au promovat bacalaureatul doar 44,5 la suta dintre candidati.
Olt: Promovabilitate de 54,26%, mai multi candidati respinsi la liceele tehnice
Promovabilitatea la examenul de bacalaureat in judetul Olt este de 54,26%, potrivit inspectorului scolar general adjunct al ISJ Olt, Geanina Parvu, care considera rezultatele de anul acesta fiind determinate si de vigilenta crescuta a supraveghetorilor.
Inspectorul scolar Geanina Parvu a afirmat ca rezultatele sunt mult mai slabe decat anul precedent, dar ele reflecta si faptul ca elevii nu au mai fost tentati sa copieze din cauza sanctiunilor drastice, iar cadrele didactice care au supravegheat desfasurarea examenelor au fost foarte vigilente, in conditiile in care in judet nu au fost camere video de supravegehere in sali.
Cele mai slabe rezultate au fost, conform reprezentantului ISJ Olt, la unitatile de invatamant cu profil tehnic si cele mai bune rezultate s-au inregistrat la liceele teoretice.
In judet nu sunt unitati de invatamant unde niciun elev sa nu fi promovat examenul, dar nici licee cu proportie de promovabilitate de 100%. In toate unitatile proportia de promovabilitate a fost mai mare de 10%.
In 2010 promovabilitatea la bacalaureat a fost de aproape 80 de procente, iar in 2009 au promovat bacalaureatul din prima sesiune circa 90% dintre candidati.
Suceava: Promovabilitate de 65,03%
Promovabilitatea la BAC in judetul Suceava este de 65,03%, cu aproape 20 de procente mai putin comparativ cu sesiunea din vara anului trecut (87,39% in 2010). Potrivit statisticilor intocmite de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Suceava si citate de Mediafax, la examenul de bacalaureat din acest an s-au inscris 7.342 de candidati si s-au prezentat 7.147, din care cinci au fost eliminati pentru frauda la proba scrisa de limba si literatura romana.
Din totalul candidatilor care au promovat examenul de bacalaureat, 30,25 la suta au obtinut note intre 6 si 6,99, 30,9 la suta - note intre 7 si 7,99, 27,62 la suta - note intre 8 si 8,99, iar 11,23 la suta au luat note intre 9 si 9,99. Niciun candidat din judet nu a promovat examenul cu nota 10.
Teleorman: Promovabilitate de 46%
46% din cei aproximativ 3.200 de candidati din judetul Teleorman au promovat examenul de bacalaureat, in comparatie cu nivelul de 67% inregistrat in vara anului trecut. Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Teleorman, Constantin Amarie, a declarat pentru Agerpres ca "promovabilitatea este la cota asteptarilor, exprimand interesul scazut al absolventilor de liceu fata de un asemenea examen deosebit din viata lor".
Ca si in anii trecuti, rezultate foarte slabe s-au inregistrat la licee cu profil tehnic sau din mediul rural. De pilda, la Grupul Scolar Auto din Rosiorii de Vede un singur candidat din circa 100 a obtinut nota de trecere, in timp ce la Olteni si Draganesti Vlasca sunt cate zece elevi admisi.
Valcea: 54,41% promovabilitatea la examenul de Bacalaureat
Procentul de promovabilitate in sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2011 este, in judetul Valcea, de 54,41%. "Din cei 4.749 de elevi care au sustinut probele, au reusit sa promoveze examenul 2.584 de candidati, corespunzand unui procent de 54,41%. Asa cum prognozasem, procentul va fi de sub 60% in acest an pe judet", a declarat inspectorul general al ISJ Valcea, prof. Gabriela Ene, pentru Agerpres.
Vaslui: Promovabilitate de 43,27% la Bacalaureat
Procentul de promovabilitate in sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2011 este, la nivel judetului Vaslui, de 43,27%. Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, primele trei pozitii in topul celor mai bune rezultate obtinute in aceasta sesiune sunt ocupate de: Colegiul National 'Gh. Rosca Codreanu' Barlad, cu o promovabilitate de 97, 59%, Seminarul Teologic Husi - 94, 12% si Liceul Mihail Kogalniceanu Vaslui - 92, 57%, transmite Agerpres.
Vrancea: Promovabilitate de 38,73%
38,73% dintre absolventii de liceu din judetul Vrancea au promovat BAC-ul din acest an, comparativ 64,1%, procentul inregistrat anul trecut. "Consideram ca intr-o analiza simpla a cauzelor care au condus la aceasta situatie, putem enumera slaba motivatie a invatarii, neimplicarea familiei, lipsa locurilor de munca, grupurile sociale defavorabile dezvoltarii armonioase a personalitatii, diminuarea autoritatii cadrelor didactice, salarizarea neatractiva, schimbarea modelului cultural, abandonarea valorilor traditionale", a declarat profesoara Maria Lupu, inspector scolar general adjunct, citata de Agerpres.
Citeste si:
In 2010, promovabilitatea la prima sesiune a Bacalaureatului a fost de 67,4%, cea mai slaba din ultimul deceniu. Din anul 2000, rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat nu a coborat la nivel national sub pragul de 75%.
In 2009, peste 78% dintre elevii care au sustinut examenul de bacalaureat au promovat, dupa solutionarea contestatiilor depuse de candidati. In 2008, procentul exact al candidatilor care au obtinut media minima de promovare, adica 6, a fost de 78,26%, fata de 80,78%, in 2007.
Reamintim ca un numar de 661 de elevi au fost eliminati de la toate probele scrise, in cadrul sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului 2011. Acestia au fost dati afara din examene pentru frauda sau tentativa de frauda, au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii Ministerului Educatiei. Numarul elevilor eliminati in aceasta sesiune este dublu fata de cel inregistrat anul trecut, tot in sesiunea iunie-iulie.
Sambata, 127 de lucrari de la bacalaureat ale unor elevi din Caras Severin au fost anulate. Este vorba de lucrari apartinand unor elevi de la Grupul Scolar Auto si Liceul Forestier. S-a dovedit ca lucrarile erau identice. Politia a demarat o ancheta in acest caz.
Tot sambata, 98 de lucrari la proba scrisa de Limba si literatura romana din cadrul sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului 2011 au fost anulate. Candidatii eliminati din BAC au sustinut probele la centrul de examen "Romulus Paraschivoiu" din localitatea Lovrin, judetul Timis.
RUSINE sa iti fie si tie si unora ca tine!
"Dacă aş putea să o iau de la capăt, nu aş da examenul de bacalaureat mai devreme de 27 de ani. În același sistem și în același context, eu mi-am dorit să fiu independent față de familia mea. Noi eram patru frați acasă și m-am dus la o școală profesională și mi-am făcut liceul la seral. Tocmai ca să fiu independent, să am banii mei. Eu provin dintr-o familie modestă. În aceleași condiții, din nou m-aș duce la o școală profesională și mi-aș face un liceu la seral. Pentru că am imaginea colegilor mei care și-au terminat facultățile cu repartițiile. Pe vremea aia erau unii care au primit tot felul de repartiții aiurea. Și ei șase ani la medicină, noi șase ani bani de diverse. Și când ești tânăr, ai nevoie și de bani. Și la 2.000-2.400 de lei cât câștigam noi atunci, copii fiind, era ceva, era o șmecherie. (...) Eu la 27 de ani mi-am luat diploma de bacalaureat, pe urmă am făcut și eu dreptul după zece ani și după 20 de ani mi-am luat și licența", a spus Silviu Prigoană.
POAE ASTA SI BASESCU SUNT IDEALURILE VOASTRE!!!
- parintii (carora nu le pasa de proprii lor copii, lasandu-i de capul lor);
- elevii (care nu invata si nu sunt mai deloc preocupati de scoala, preferand sa-si petreaca timpul prin baruri, discoteci, pe la terase si pe la colturile blocurilor band, fumand si chiar drogandu-se);
- profesorii (unii dintre ei);
- scoala;
P.S. Felicitari ministrului Funeriu! Acesta este anul in care s-a dat masura aproape exacta a submediocritatii elevilor de liceu!
Eu consider ca este absolut necesara reintroducerea examenului de admitere in facultati. Numai asa elevii vor putea deveni ceva mai preocupati de soarta si viitorul lor. Si vor pune mult mai serios mana pe carte.
Va imaginati cu cine vor vota acesti paria ai invatamantului romanesc care au esuat la examenul de Bacalaureat? Cu USL. Fac pariu. Motivul? Funeriu nu i-a mai lasat sa copieze.
- invatamantul terminat
- politia / militarii vor fi si ei reformati
- sanatatea "reformata"
Mumtumim din inim Partidului!
Noroc ca excelem la relatii internationale , in special cu Franta si Rusia avem niste relatii extraordinare!
Sfatul meu pentru tinerii care au patit dezamagirea de a nu fi trecut bacul este sa se autonomizeze cit mai mult, sa isi vada de interesele lor si de proiectul personal fara sa se uite in stinga si in dreapta. Sa-l ignore pe Basescu in grobianismul si nimicnicia lui, pe Boc in slugarnicia si relativismul sau moral, pe anasatase cu hotia ei, pe boagiu sau funeriu cu agramatismul lor, pe udrea cu ipocrizia si traseismul sau, pe ponta cu demagogia, pe antonescu cu indolenta, pe profesorii care-si masoara profesia dupa sporuri, pe toti, pe toti... Sa priveasca la sansele lor de a se construi pe sine singuri sau impreuna cu familia lor .
hai, zi tot, fii corecta cu toti :)
Probabil ca este si membra a clubului mamicilor dezamagite ca sarmanii copilasi nu sunt lasati sa copieze in liniste.
Sunt aproape sigur ca cineva ne-a vrut prosti. Cine oare? Si de ce?
Pentru ca asa au invatat ei la Stefan Gheorghiu.
Gradul e eficienta al manipularilor este invers proportional cu gradul de cultura si educatie al cetatenilor cu drept de vot.
Cu cat nivelul de educatie ar fi fost mai mare cu atit sansa lor de a ne fraieri ar fi fost mai mica.
Pacat ca la anul ministrul Funeriu va fi schimbat si ne vom intorce la glorioasele vermuri cand PSD era la guvernare si curgea lapte si miere in casa fiecarui roman si cu totii eram destepti si frumosi , evident mai putin Basescu si Boc.
si sa se poata primi mai departe fonduri de la statul roman, pentru bonusurile profesorilor, pentru a cumpara calculatoare performante, care nu sunt folosite nici la 10% din pontialul lor, pentru licentele unor programe care vor fi folosite de cateva ori, desi sunt program open-source echivalente...
sper sa intre si in asta si sa se aleaga graul de neghina deoarece sunt familii intregi care sunt centre de influenta, si intotdeauna cei din familie vor avea acces la fonduri si la oportunitati inaintea altora ce nu fac parte din familie....
In alta ordine de idei rezultatele a 20 de ani de ignoranta in invatamant se vad...
Singurii vinovati sunt profesorii si parintii: copii sunt prea tineri sa isi dea seama ce se intampla
Daca vrei sa avem o scoala buna cu maxime salariale ale profesorilor de 2000 de lei, inseamna ca ai probleme la mansarda. Pentru 2000 de lei, oricare dintre noi, se preface ca lucreaza, nimeni nu lucreaza cu adevarat.
dar nu te mai vaita. daca ai putea, ai munci pe bani mai multi. dar nu poti. asa ca nu te mai lamenta.
alternative sunt atat in tara, cat si in strainatate.
din contra, imi trebuiau note mari ca sa iau bursa - asa mi-am luat primul calculator 486.
poate tu erai paralel cu invatatul.
Un copil invata atunci cand se duce cu placere la scoala.
Trebuie sa invatam la fel, daca ne face sau nu placere. Caci foamea vine mincind.
Toti fac pe desteptii, normal dupa ce au dat bacul anii trecuti... sa nu intram in detalii..
Macar taceti dracului de inapti, tot faceti pe desteptii, sa va vad cum faceti o varianta la matematica MT1... legati la ochi cum am facut'o noi, pentru ca "varianta" s'a ales inainte de inceperea examenului... unde? intr'o baie.. cine? basescu, funeriu si udrea.
Parca am jucat poker, in timp ce voi ati jucat septica anii trecuti... se poate spune si asa, ca doar putini sunt foarte buni la poker, dar mai sunt si care nu doar stau in casa si invata...
Eu, in cretinitatea mea, mi-am luat bacul cand tu erai la gradinita. Nu am copiat pentru ca in primul rand NU AM FOST LASATI. Am invatat pentru BAC! Si si daca am fi fost lasati nu conta pentru facultate pentru ca acolo am dat examen. Din 2 probe!
Pe de alta parte e grav ca tu, si majoritatea picatilor va considerati nedreptatiti. Eu am vazut subiectele la matematica si le pot rezolva de trecere si ACUM!
E ingrozitor ca de fapt peste jumatate din promovatii din anii trecuti nu erau capabili de trecut. Si va intreb retoric unde au ajuns ei angajati daca nu majoritatea in sistemul de stat, pe pile si spaga, unde la randul lor intretin ROMANISMUL!
Din pacate, in viata reala este mult mai greu decat se vede de pe bancile scolii si cei nepregatiti ajung niste ratati. Crezi ca daca ai o problema la serviciu iti acorda cineva 2-3 zile sa inveti cum se rezolva ?! Nu stii o data, nu stii de doua ori, preaviz, concediere !
Cine fura la examenul asta isi fura singur caciula, pentru ca nu e ca un examen de admitere in care trebuie sa castigi in detrimentul altora (si se poate spune ca scopul scuza mijloacele), ci este un examen personal, o autoevaluare care sa spuna daca poti incerca sa mergi mai departe cu studiile sau e cazul sa te opresti...
Dar poate eu am facut parte din generatiile alea fraiere care chiar a invatat carte...
vezi-ti de problemele tale, nu esti in masura sa dai lectii nimanui.
Subiectul I(BAC mate M1)
1) Pentru ca numerele alea sa fie in progresie aritmetica cel din mijloc e media aritmetica a vecinilor. Daca scrii relatia asta obtii o ecuatie de gradul 1 in x...care sper ca stii cum se rezolva..sper...
2) f(5)=0 deci tot carnatul ala de produs este egal cu 0
3) Ridici la patrat egalitatea si rezolvi ecuatia de gradul 2.
4)7 la patrat=49
5) Aplici teorema lui Pitagora generalizata :
NP^2=MN^2+MP^2+2*MN*MP*cos(M)
In relatia cunosti tot mai putin cos(M) pe care trebuie sa-l calculezi.
Subiectul II
1.
a) banal - operatii cu matrici(inmultiri , adunari etc.)
b) Calculezi membrul drept, apoi membrul stang si ajungi la acelasi lucru q.e.d.
c) Calculezi determinantul lui X(a) si demontrezi ca e diferit de 0
2.
a)Aplici primele doua relatii ale lui Viete si relatia asta
x1^2+x2^2+x3^2=(x1+x2+x3)^2 - 2*(x1x2+x2x3+x1x3)
b) Calculezi membrul drept(folosind relatiile lui Viete), apoi membrul stang(tot Viete) si ajungi la acelasi lucru q.e.d.
c) Scrii expresia determinantului ala si grupezi termenii astfel incat sa-i poti calcula cu relatiile lui Viete. Vei obtine o suma de cuburi pe-acolo care e mai tricky de calculat si nu-mi ajung caracterele sa o explic.
Subiectul III
1.
a) Se rezolva cu l'Hospital...iese imediat
b) Inlocuiesti expresia lui f(x) in inegalitatea aia si obtii ceva gen x*exp(x)>1 care se demonstreaza usor.
c) f(x) nu admite asimptota la +infinit pentru ca limita ei la +infinit este +infinit
2.
a) Volumul ala se calculeaza cu o formula care trebuie stiuta pe de rost macar inainte de BAC. Formula aia se rezuma la calculul integralei de la 0 la 3 a lui x^2+10 si inmultirea rezultatului cu pi...simplu nu?
b) asta e cel mai tricky subiect. Multi ar fi tentati sa calculeze primitiva F a lui f dar F'(x)=f(x) iar f(x)>=0 si daca derivata unei functii este mai mare sau egala cu zero atunci functia aia e crescatoare...un rand de scris
De mi-ar fi picat si mie subiectele astea la BAC acum 7 ani
vino sa-ti arat cum se invata, frustratule, ca nu stii.
unii dintre cei mai buni matematicieni au fost buni jucatori de carti, da' tu de unde sa ai habar daca te cultivi doar la teveu.
(si cum se fac pe urma banii gramada, profitind de 'prostiile' pe care 'esti obligat' sa le inveti in scoala)
Prostia se vede doar din comentariile de pe site-uri de genul asta..."retardati", "prosti", "needucati"(sper ca ai notat cum se scrie). Nu prea am inteles de ce va tot excludeti in tot ce se intampla in tara asta...voi nu faceti parte din ea? Tu nu crezi ca ai contribuit la cresterea generatiei de "retardati"?
Ca sa iti mai tai din aripi, uite un exemplu: "de ce va tot excludeti in tot ce se intampla". Te excluzi din ceva, nu in ceva. Mi-ai demonstrat ca am pus o diacritica prost, in schimb te lasa logica....
Si acum la fond: eu nu contribui la cresterea generatiei de retardati! Ceea ce am scris in comentariu reprezinta si felul cum gandesc si interactionez cu cei din jur, si este un mesaj pe care il transmit nu doar in comenturi pe pagini de stiri. Eu imi cresc acum copii, inca nu au ajuns la scoala si mi-i cresc invatandu-i sa fie corecti.
Demonstratia ta privind lipsa de logica este binevenita.
Pe scurt, nu ai cu cine.
Amicul, este pe langa problema.
Nu poti rezolva ceva cand pleci din premise gresite si vrei sa iti impui punctul de vedere, fara argumente solide.
Succes, flo!
--> Problema e ca sunt si absolventi de facultate care nu stiu sa scrie corect (iar altii au trei facultati dar le lipsesc cei sapte ani de acasa);
--> Sistemul de invatamant romanesc este la pamant, asta e clar, Funeriu a inceput sa opereze buboiul, dar trebuie urmat un tratament serios;
--> Fara un sistem de valori sanatos societatea romaneasca se duce de rapa in cativa ani ! Numai cu spaga, relatii si copy-paste nu mai merge.
Ce nota ar fi obtinut EBA la romana?
Dar Funeriu la toate probele?
elevii nostri nu mai invata pentru ca stiu ca se pot"desurca " dand mita . asa au fost deprinsi de ani buni si asa a mers.
de aceea si atitudinea lor dispretuitoatre fata de profesori si de sistem
FELICITARI , DOMNULE MINISTRU , CA AI REUSIT
SA FACI DREPTATE !!!!!!!!!!!!!!
Desigur elevii trebuie sa invete dar nu o vor face decat daca sunt motivati in vreun fel sau altul de catre parinti in primul rand si de profesori in al doilea rand
sau poate nu?
Revenind la bacalaureat, vreau sa vad care sunt masurile luate impotriva profesorilor si directorilor de licee, acolo unde au fost cele mai mari probleme. Pentru ca oamenii aia au luat niste bani degeaba, si au invatat niste elevi ca merge si asa.
Chiar in actuala situatie cand evident rezultatul unui examen national (cum este bacalaureatul), de fapt este rezultatul unui proces educational extrem de prost.
Scoala evident are o mare vinovatie, insa si familia, mass media si societatea, care proveaza non valorile, reusita prin frauda sau ,,smecherie,, avem acum un rezultat ,,pe masura unei educatii prost croite,,.....
Dar acum trebuie sa privim lucrurile obiectiv si sa incercam corectarea aspectelor semnalate, daca dorim o societate normala!
Poate vom intelege.
Si inca ceva, rezultatele din anii trecuti nu sunt datorate unei competente mai mari dobindite de elevi ci datorita unor fraude generalizate si care anul acesta au fost mai limitate numeric prin niste masuri coercitive....
Si mai sunt parti bune ,, un dus rece pt elevi ii va trezi la realitate probabil nu pe toti .. dar sper ca pe cat mai multi!
zonele urbane vs zonele rurale.
licee teoretice vs de arte si meserii vs tehnice vs etc
media de elevi / cadru didatic / judet
Vad peste tot numai acuzatii, ca elevii nu citesc, ca nu invata, etc, etc. Se incearca o propagare a ideii ca a scazut inteligenta, preocuparea. Asta nu e posibil in 15 ani, sa fie schimbari ereditare asa de pronuntate. Am intalnit si romani de alte etnii, nu spun care pentru a nu crea comentarii, care desi absolvisera nu stiau nici 20 de cuvinte in romana. I-am intrebat ce au facut la scoala la limba romana. Raspunsul a fost ca vorbeau in limba lor si notele erau fictive.
Bun, au picat atatia. Ce e de facut? Se pun astia cu burta pe carte? Ei au probleme la acorduri si vor invata sa relateze un roman sau o drama? Au probleme la adunarea de baza si invata sa rezolve o problema de geometrie analitica?
Sa fim seriosi. Daca sunt dati de-o parte, nu vor sta cuminti si vor reveni pe alte parti. Vad ce frumos se lauda dom' ministru al invatamantului. I-am ciuruit. Ii transmit ca n-a facut astfel nimic, doar o palma la un rahat...
daca au picat multi, asta nu inseamna ca sunt copiii lenesi, e generatia facebook, tineretul cel neobrazat.. sunt copii buni care au picat pentru ca subiectele au fost neasteptat de grele iar sistemul este incredibil de prost organizat. elevii de mate-info trebuie sa stie programa de lb romana la fel de bine ca cei de la uman, in timp ce acestora din urma nu li se cere sa aiba nici cunostinte elementare de matematica, dupa clasa a 10a. si cand spun lb romana, nu ma refer la lucruri de bun-simt, ca gramatica sau vocabular, ci la capacitatea de creatie si interpretare, caracteristica, teoretic, celor de la uman..
si sa nu incercati sa comparati bacul din anii trecuti cu cel de acum.. intr-o vreme probele orale se adaugau la media finala, spre deosebire de anul asta...
Important e sa avem o masa cat mai mare de votanti si platitori de taxe.
Daca sansele pentru a reindustrializa tara sau a reface agricultura sunt foarte mici si necesita costuri imense e foarte bine ca se incearca macar,in ultimul ceas,redresarea sistemului de invatamant prin respingerea fenomenelor de coruptie (spaga pentru promovarea examenelor si note mari ) si furt (copiat) .
Singura sansa a Romaniei pentru un viitor mai bun o reprezinta o populatie cu un ridicat nivel de profesionalism si cultura.
E bine sa nu uitam lucrul asta!
Parintii care nu au stiut sa ii motiveze au si ei o parte de vina.
Societatea care nu le ofera nimic dupa absolvire si le serveste pe tava non-modele si non-valori, are si ea o parte de vina. Astfel loazele afla ca un intelectual castiga X lei / luna si Gica de la Valcea castiga X la puterea n lei pe weekend de cantat la nunti. Idem Gica, vezi si Floricica din Fratii Golanesti,la fel castiga din topless in pleiboi: X la puterea n lei pe shuting. Pai... doar se dezbraca nu face nimic altceva rau; deci daca ea da, eu de ce nu - Nu? Si apoi, daca pot sa castig dintr un simplu shuting X la puterea n lei, de ce sa mi sparg creierul sa ma fac de ex profesoara si sa castig x lei?
Apoi eu mai sunt socata si cand vad cum ies elevele din casa. Ma intreb doar atat: mamele lor nu le vad cand ies dezbracate pe strada? La scoala? Cum dau ele socoteala pentru banii de buzunar primiti? Cum justifica ele oare noptile pe care nu le petrec acasa?
Din pacate acest ministru va fi schimbat in 2012 si ne vom intorce la vechiul sistem in care o parte din profesori se vor face ca predau si o mare parte din elevi se vor face ca invata.
La cat de bine ne pricepem noi romanii sa ne furam caciula singuri , in urma acestor rezultate din acest an de la Bac vor ramane doar niste date contabilizate in statistici pentru ca in conformitate cu stitul nostru caracteristic ne vom multumi sa ascundem pentru a nu stiu cita oara gunoiiul sub pres.
Sper din tot sufletul sa ma insel.
Copiii sant singurii nevinovati si adevarate victime in acest caz.....Va trebui sa-si gasesca de lucru fara diploma de bacalaureat,un an de zile de acum inainte macar....
Poate acest semnal, tras de minister,ne va trezi la realitate in ultimul moment.....Competenta nu se cumpara in examene cum am fost obisnuiti in ultimii douazaci de ani...
Luati aminte profesori si parinti! Este responsabilitatea voastra.
Nu credeam ca o sa vad asa ceva la noi in tara, imi pierdusem speranta. Dar iata ca daca se vrea se poate. Acum sa urmeze universitatile si gimnaziul. Sunt atatea de facut si acolo....
Da' ce conteaza, cu Fune(b)riu-al-nostru n'frunte, veti avea succesuri multe, sa traiti bine Romani si tineti minte, iarna nu-i ca vara !
au creat o generatie de ignoranti care au impresia ca stiu si li se cuvine totul !
Ciudat e faptul ca unele licee nu au respectat noua regula, neavand camere de luat vederi (exemplu judetul Olt), culmea acolo nefiind un procent prea mic de nepromovabilitate....
Cum au reusit sa faca unii lucrari identice intr-un numar atat de mare? cu toate masurile de supraveghere de anul acesta???
Acolo unde s-a respectat legea in exces, la Hunedoara, au fost eliminati 111 elevi si se pare din ultimele stiri ca ar fi fost un abuz...in plus au fost anuntati prin telefonul "verde"...de catre cine?...elevii nu aveau telefoane in interiorul salii,iar profesorii care faceau frauda nu prea aveau interes
si uite asa,,,,daca se tine cont de notele din liceu si nota de la bac pt a intra la facultate, se fac o gramada de nereguli. SA SE DEA EXAMEN LA FACULATATE! si nu mai e nici un interes de de fraudare
Aplicarea regulilor este un soc dur pentru haimanalele obisnuite cu furatul si imbogatitul peste noapte. Ministrul actual nu poarta vina lipsei de interes a elevilor si a parintilor acestora.
Sper sa se inteleaga o data ca tara asta nu mai are nevoie de generatii de spagari analfabeti care ajung sa ne conduca.
Cred ca este nevoie de curaj pentru a-si asuma o asemenea masura. Sper ca ministrul sa continue cu aplicarea dura a legii.
Ce este de mirare ca peste 90% din liceeni au ajuns sa sustina examenul de bacalaureat !!! Aici intradevar este o problema foarte mare.
Cei de la ministerul invatamantului ar trebui sa se autosesizeze si sa compare mediile din timpul liceului la materiile de BAC cu notele obtinute la BAC si apoi sa ia masuri indreptate exclusiv asupra profesorilor in cazul in care se constata diferente majore.
Felicitari celor care au luat BAC-ul cu peste 8!
Acum se vad rezultatele!
Presupun ca in cazul dumneavoastra si daca vi-se strica televizorul tot Basescu este de vina.
Saraci profesori si elevi , s-au prostit din cauza lui Basescu nu din cauza indiferentei si a aderarii fara discernamant la principiul "lasa ca merge si asa" .
O gramada pun botul la aberatiile de pe A3 si RTV si habar nu au care sunt noile baze ale reformei invatamantului.
Probabil e mai simplu sa-ti serveasca alti pe tava concluzii decit sa tragi concluziile de unul singur citind si informandu-te cu obiectivitate.
Trebuia sa se inceapa odata s de undeva vindecarea invatamantului romanesc (si chiar a societatii)... Parerea mea este ca acesta este UN INCEPUT BUN!!!! Elevii care vor da bacalaureatul la anul vor sti ca pentru a promova trebuie sa SI invete, iar profesorii sa munceasca mai serios, altfel vor fi "monitirizati"....
Personal, consider ca subiectele a fost de nivel mediu, la materiile la care chiar ma pricep...Daca nici macar atat n-au fost in stare sa faca, acesti elevi (si ma refer aici doar la cei care n-au fost capabili sa obtina media 6!!!!!) CHIAR NU MERITA SA AIBA O DIPLOMA DE BACALAUREAT!!!!! Nu le mai plangeti de mila!!! Trebuie sa le oferim copiilor nostri o alta scara de valori, ALTFEL SUNTEM PIERDUTI!!!!
N.B. MULTUMIM, D-LE FUNERIU!!!! Ne dati sperante in viitor!
La matematica cunostinte generale de tipul:cat face 1+1?Atunci vor fi toate loazele ,,bacalaureati"si vom avea promovabilitate 100%.Dar mai sti?
- la Racovita - nici unul picat
- la Balcescu din 116 au picat 4
- la info din 84 au picat 4 si unul nu s-a prezentat
- la cosbuc din 129 a picat 1
- la Avram Iancu din 109 nu a picat niciunul
Cu toata parerea de rau pentru cei picati, sa mai puna mana pe carte. La liceele unde s-a facut scoala si au pus osul la treaba si elevii, rezultatele sunt foarte bune.
http://bacalaureat.edu.ro/2011/rapoarte/CJ/lista_unitati/index.html
ca profesorii nu ii invata pe elevi, ca elevii nu invata
ca parintii trebuie sa munceasca de dimineata pana seara( ca asa e la privat, nu ca la stat) si nu ii pot supraveghea
ca cei de la stat nu stiu ca cei de la privat muncesc cate 12 ore de le sar capacele( profesorii nu stiu, dar, ii judeca pe parinti....)
etc,etc
comisiile de la corectat sunt competente, cu note de 2 si3 ca si suplinitori nu stiu ce-i "Iona" sau "Jocul ieleler", si-0au batut joc de elevi.Elevi , de ex ;la limba si literatura romana nu scriu nimic la subiectul II si III si primesc note peste 7 si cei care au invatat, au luat si meditatii si au luat note de 5 si 6.Nu e de mirare cum e sistemul , incepand de la ministru in jos, daca COLEGI e genul NEUTRU, ce sa mai spunem
Cei care invata au note mici si cei care se fac ca invata au note mari
Asta e tara in care traim, ipotenti intelectuali in funcii de conducere, nu trebuie sa stii , important e sa faci politica sau sa ai pe cineva in functii politice.
RUSINE SISTEWMULUI, cadrelor didactice care nu stiu ei materie si dau note dupa ureche
asculta si tu de unu' trecut prin multe: stiinta din cap nu ti-o poate lua nimeni. invata de 10 si nu ai cum sa nu iei 10.