La patru licee din judetul Timis nu a promovat niciun elev, in sesiunea iunie-iulie a Bacalureatului 2011. Este vorba despre liceele CFR, UMT, Silvic si Agricol, unde mediile nu s-au ridicat peste 6, atat cat este nevoie pentru a promova examenul de Bacalaureat. La Liceul Energetic, un singur candidat a promovat BAC-ul, iar la Electrotimis doi elevi au obtinut nota finala peste 6, potrivit publicatiei Ziua de Vest.

"Dupa centralizarea rezultatelor din jumatate din centrele care au transmis raportarea, promovabilitatea este de 21%. Sunt unitati de invatamant cu promovabilitate zero. Un singur candidat a promovat la Energetic", a declarat pentru Ziua de Vest Marin Popescu, inspectorul scolar general de Timis.

Referitor la calitatea rezultatelor, acesta a precizat ca "trebuia sa ne asteptam la asa ceva, la un bacalaureeat dur. Le-am spus colegilor acest lucru. Dupa o analiza, vom face planul in parte pentru fiecare unitate de invatamant. Cauzele sunt gasite la toti partenerii educationali. Camerele web au condus la o mai buna desfasuarea a examenului si la un bacalaureat mai corect. Anii trecuti la bacalaureat a existat mult mai multa frauda".

Inspectorul scolar general a explicat ca "nu am centralizat liceele grele din oras, dar nici cele din zona Lugojului si Fagetului. Speram ca promovabilitatea sa ajunga macar la 30%".