Numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns joi la 12.170.742, potrivit datelor centralizate de platforma worldometers.info. Dintre acestea, 7.070.188 sunt pacienți vindecați, în vreme ce 552.114 de oameni și-au pierdut viața.

Miting Trump TulsaFoto: Captura video

Citește ultimele informații LIVETEXT pe HOTNEWS:

22:54Italia interzice accesul persoanelor care sosesc din 13 țări, între care Republica Moldova

22:41Trump continuă să vadă hidroxiclorochina ca pe un tratament promițător împotriva Covid-19 - Casa Albă

22.00:Creta a pregătit trei hoteluri pentru turiștii depistați cu Covid-19

20.00: OMS: Coronavirusul se poate răspândi prin aerosoli la restaurante și în timpul intubării pacientului, dar trebuie investigat cât de frecvent

19:205 milioane de australieni au golit magazinele după ce au trebuit să reintre în izolare pentru 6 săptămâni

18.26Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), aspru criticată pentru reacţia sa iniţială la pandemia de COVID-19, a anunţat joi că a înfiinţat un comitet independent de experţi, al cărui obiectiv este acela de a realiza „o evaluare onestă” a felului în care această organizaţie a gestionat criza sanitară şi care ar trebui să permită „prevenirea unor astfel de tragedii în viitor”

17.58 Autoritățile din Moscova au anunțat redeschiderea școlilor și a universităților începând de săptămâna viitoare după ce numărul de noi infecții cu coronavirusul a scăzut joi la 568

16.51 Slovacia a raportat joi 53 de noi infecții cu coronavirusul, cel mai mare număr de la sfârșitul lunii aprilie. Numărul infecțiilor rămâne relativ scăzut dar cazurile raportate zilnic au urcat la două cifre pentru a șaptea zi la rând

15.36„Nici măcar un țânțar”: Laboratorul de virusologie din Wuhan neagă că ar fi sursa coronavirusului

14.54 Un singur purtător de anticorpi COVID-19 coronavirusul a fost depistat după 3000 de teste în cadrul unui studiu din Coreea de Sud, au anunţat joi autorităţile sanitare de la Seul, rezultatul arătând gradul redus de răspândire a coronavirusului în comunitate

13.53 Bulgaria revine la restricții: cluburile de noapte și discotecile din spațiile închise nu vor mai funcționa, evenimentele sportive nu se vor mai desfășura cu spectatatori, iar adunările publice vor fi limitate la 30 de persoane, a anunțat joi ministrul Sănătății Kiril Ananiev, în contextul creșterii numărului de îmbolnăviri, relatează Reuters.

Cluburile de noapte și discotecile vor putea funcționa doar în aer liber și doar la o capacitate de 50%, cu respectarea normelor de distanțare socială.

13.36Guvernul de la Budapesta ar urma să revizuiască regulile de la trecerea frontierelor pentru statele vecine care au o rată ridicată de răspândire a noului coronavirus, a anunțat joi șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, citat de Reuters.

ntr-o conferință de presă, șeful cancelariei premierului Gergely Gulyas a menționat Serbia, Croația, Slovenia, Slovacia, Austria și România referindu-se la statele vecine în care s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri în ultimele două săptămâni.

13.04 Situația cazurilor de COVID-19 în țările vecine României

12.39 Indonezia a raportat joi 2.657 de noi infecții cu coronavirusul în 24 de ore, un nou record zilnic, bilanțul total al cazurilor de COVID ajungând în țara asiatică la 70.736

11.51Finlanda a anunţat miercuri redeschiderea frontierelor sale pentru călătorii din 17 state cu rată mică de infectare cu noul coronavirus, o listă care nu include România sau Franţa. În schimb, Slovenia, Slovacia și Ungaria au primit undă verde.

La 13 iulie, măsurile impuse la frontiere vor fi ridicate pentru ţările unde rata de infectare în cursul ultimelor 14 zile a fost mai mică de 8 la 100.000 de locuitori, a declarat guvernul de la Helsinki, potrivit France Presse.

10.49 Autoritățile japoneze au raportat joi 224 de noi infecții cu coronavirusul în Tokyo, un nou record zilnic. Cel mai mare număr de cazuri înregistrat anterior în 24 de ore a fost de 206, acesta fiind raportat în capitala japoneză în 17 aprilie

09.37 Jurnaliștii brazilieni au anunțat că îl vor da în judecată pe președintele Jair Bolsonaro, recent testat pozitiv pentru Covid 19, după ce acesta și-a dat jos masca și nu a păstrat distanța socială la o conferință de presă, expunându-i riscului de a fi contaminați, relatează CNN.

SUA, cele mai afectate de pandemia de coronavirus, au depășit pragul de 3 milioane de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore. Nu mai puțin de 55.000 de noi cazuri au fost confirmate, la nivel național, în ultima zi.

Mitingul electoral organizat de președintele Donald Trump la Tulsa, la finalul lunii iunie, ar fi facilitat creșterea numărului de îmbolnăviri, potrivit Guardian care citează autoritățile medicale locale.

Tulsa a raportat 261 de noi cazuri luni și 206 marți, ceea ce reprezintă un record local. Prin comparație, înaintea mitingului electoral, media cazurilor confirmate zilnic era de 76-96 de cazuri.

Statul australian Victoria, unul dintre cele mai dens populate state din Australia, a înregistrat 165 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, bilanțul total ajungând la 3.098 de îmbolnăviri. Capitala Melbourne, al doilea oraș ca mărime din Australia, a intrat în carantină.