Cluburile de noapte și discotecile din spațiile închise nu mai vor funcționa, evenimentele sportive nu se vor mai desfășura cu spectatori, iar adunările publice vor fi limitate la 30 de persoane, a anunțat joi ministrul Sănătății Kiril Ananiev, în contextul creșterii numărului de îmbolnăviri, relatează Reuters.

Coronavirus BulgariaFoto: NIKOLAY DOYCHINOV / AFP / Profimedia

Cluburile de noapte și discotecile vor putea funcționa doar în aer liber și doar la o capacitate de 50%, cu respectarea normelor de distanțare socială.

Nunțile, balurile școlare și alte adunări publice vor fi limitate la 30 de persoane, atât în spațiile închise, cât și în aer liber.

Țara balcanică cu 7 milioane de locuitori, Bulgaria a înregistrat în total 6.342 de cazuri și 259 de decese. Numărul cazurilor de îmbolnăviri a crescut însă în ultimele săptămâni, pe măsură ce măsurile restrictive au fost revocate.

Doar joi, autoritățile au confirmat 240 de cazuri noi, un record pentru această țară. Ministrul a precizat că se așteaptă ca numărul să continue trendul ascendent în zilele următoare.