Cinci milioane de oameni din Melbourne, al doilea oraș ca mărime din Australia, au fost din nou băgați în izolare joi, din cauza reizbucnirii epidemiei de coronavirus, care se răspândește încă la nivel mondial, cu peste 12 milioane de persoane afectate, potrivit AFP.

Coronavirus AustraliaFoto: Profimedia Images/Paul Lovelace/Alamy

Deși departe de numărul mare din țări precum Statele Unite și Brazilia, Australia - care are aproximativ 9.000 de cazuri și 106 morți - înregistrează o creștere a cazurilor în Melbourne (sud-est), cu peste o sută de noi infecții zilnice.

Locuitorii au primit ordin să rămână acasă timp de șase săptămâni. Ei pot ieși doar din motive profesionale, pot face exerciții fizice, pot merge la medic sau pot face cumpărături de bază. Astfel de măsuri au fost ridicate recent.

Statul Victoria, unde se află Melbourne, și-a închis miercuri toate granițele pentru a proteja restul Australiei.

În general, locuitorii par să aprobe aceste noi măsuri. "Închiderea era necesară, altfel numărul cazurilor nu ar fi scăzut", a declarat Vani Kumar pentru AFP.

În așteptarea carantinei, rafturile supermarketurilor au fost golite miercuri, forțând lanțul principal al țării să restabilească limitele achizițiilor.