13 noi decese în România din cauza coronavirusului, toate din Suceava / Bilanțul morților a ajuns la 65

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 30 martie 2020, 22:11 Actualitate | Coronavirus


Testare coronavirus
Foto: Agerpres
Bilanțul morților în România din cauza coronavirusului a ajuns luni seară la 65, după ce au fost anunțate 13 noi decese. Toate cele 13 persoane, cu vârste cuprinse între 40 și 80 de ani, au fost internate la Spitalul de Urgență din Suceava.

Potrivit informării transmise luni seara de Grupul de Comunicare Strategică, au fost raportate alte 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul corinavirus.

„Toate cele 13 persoane, cu vârsta cuprinsă între 40 și 80 de ani, au fost internate în Spitalul Judetean de Urgență Suceava, în mai multe sectii, după cum urmează: nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie”, se arată în informare.

Potrivit sursei citate, decesele au fost înregistrate în perioada 22-29 martie 2020.

De asemenea, data în care au fost confirmate rezultatele pozitive ale testelor la Covid-19 de către INSP este luni, 30 martie 2020.


De menționat că noul manager al Spitalului Județean Suceava, dr. Florin Filip, a afirmat luni că la această unitate medicală s-ar fi înregistrat de fapt 20 de decese cauzate de Covid-19, deși, de la debutul pandemiei, Grupul de Comunicare Strategică a indicat doar 10 decese în Suceava din cauza noului coronavirus.

În același timp, noua directoare a Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Manuela Trifan, afirmă că spitalul nu a transmis lista actualizată a deceselor înregistrate la SJU începând cu data de 25 martie.

De asemenea, potrivit raportărilor către INSP din teritoriu, în România erau 285 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, a anunțat luni Grupul de comunicare strategică. 181 dintre acestea sunt de la Suceava - 43 medici, 70 asistente, 20 infirmiere, 7 îngrijitoare, 41 personal auxiliar.


Decese din cauza COVID-19 în România:Primul deces

Pacient din Filiași, întors din Franța pe data de 6 martie (nu din zonă roșie). Pe 15 martie, medicii de la Compartimentul de Primiri Urgențe din Filiași au solicitat testarea pentru COVID-19, fiind refuzați de DSP Dolj: pacientul nu corespundea definiției de caz. A fost testat în urma insistențelor medicilor, pe 17 martie, și declarat pozitiv pe 18 martie. Decesul s-a produs duminică, 22 martie. 23 de cadre medicale din Filiași sunt în izolare.

Al doilea deces

Al doilea român ucis de coronavirus - bărbat de 74 de ani care făcea dializă la Spitalul Universitar. Lunea trecută, el s-a prezentat la Spitalul Universitar cu febră și tuse. Medicii au cerut testarea lui pentru coronavirus, dar au fost refuzați - "nu prezintă context epidemiologic" și "nu corespunde definiției de caz". Stă 4 zile internat în Spitalul Universitar București până când este testat și confirmat cu coronavirus, vineri. Este transferat apoi în stare gravă la Spitalul Victor Babeș, unde moare două zile mai târziu, duminică.

Al treilea deces


Al patrulea deces

Femeie în vârstă de 72 de ani, din Suceava, fără context epidemiologic (nu a călătorit în zonă roșie, nu a avut contact identificat cu pacient COVID-19 pozitiv). Nu corespundea definiției de caz pentru a fi testată.

Al cincilea deces

Bărbat de 71 de ani din Suceava, fără context epidemiologic (nu se încadra pentru a fi testat). Posibil contact al unei alte paciente COVID19 pozitivă, transferată anterior la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

Al șaselea deces

Bărbat de 64 de ani, din Arad. El a fost internat pe 20 martie, în stare gravă, la Spitalul Județean Arad, fiind intubat în secția de terapie-intensivă. Bărbatul a fost confirmat positiv cu coronavirus luni, în ziua decesului, dar autoritățile spun că a fost testat anterior. Potrivit surselor HotNews.ro, nici acest bărbat nu se încadra în definiția de caz pentru a fi testat de autorități. El a fost testat într-un târziu, la insistențele medicilor arădeni.

Al șaptelea deces

Bărbat în vârstă de 65 de ani internat la Spitalul Universitar București. El a fost internat în același salon cu bărbatul de 74 de ani care a murit duminică, după ce a fost transferat de la Spitalul Universitar de Urgență București la Spitalul Victor Babeș și care a așteptat 4 zile internat în Spitalul Universitar până să fie testat (al doilea deces provocat de coronavirus în România). Bărbatul a fost testat și confirmat pozitiv sâmbătă, la o zi după ce fusese testat și confirmat pozitiv colegul său de salon de la care se presupune că s-a infectat cu coronavirus. Cum al doilea român ucis de coronavirus, de la care se presupune că s-a infectat și al șaptelea, a fost testat abia după 4 zile de spitalizare, cel mai probabil și colegul său de la salon, care a luat virusul de la el, a fost testat cu întârziere.

Al optulea deces

Un bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova, confirmat cu coronavirus în 19 martie. Pacientul se întorsese în 7 martie din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest moment în autoizolare. Pacientul a fost internat în 19 martie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe secția ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.

Al nouălea deces

Un bărbat de 59 de ani, internat la Spitalul din Suceava, care a murit pe 22 martie, dar a cărei confirmare pozitivă la coronavirus a fost făcută a doua zi după deces, respectiv în 24 martie.

Al 10-lea deces

Femeie de 80 de ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere, caz raportat în 24 martie.

Al 11-lea deces

Femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava - secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat în 24 martie. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

Al 12-lea deces

Bărbat, 74 ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică. Deces confirmat în 24 martie.

Al 13-lea deces

O femeie de 72 de ani din județul Caras-Severin, care se întorsese din Spania și era izolată la domiciliu din 20 martie. Deces anunțat în 25 martie.

Al 14-lea deces

Un bărbat de 52 de ani internat la Spitalul Județean Suceava, unde au murit alte 5 persoane, iar peste 100 de cadre medicale au fost infectate. Este cel mai tânăr pacient infectat cu coronavirus și decedat în țara noastră. Bărbatul suferea de obezitate. Deces anunțat în 25 martie.

Al 15-lea deces


Al 16-lea deces


Al 17-lea deces


Al 18-lea deces

O femeie în vârstă de 76 ani, din județul Cluj, internată în 20 martie în Spitalul Huedin. Pacienta a fost transferată în 22 martie în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Cluj, după ce a fost confirmată cu COVID-19. Deces înregistrat în 26 martie.

Al 19-lea deces

Un bărbat de 56 de ani din județul Dâmbovița, hemodializat la un centru de dializă și internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca. A fost transferat în 23 martie, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș - ATI. Deces anunțat în 26 martie.

Al 20-lea deces

Un bărbat de 49 de ani din județul Timiș, neinternat. El s-a prezentat în 20 martie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Timișoara, unde a fost diagnosticat cu pneumonie acută (clinic si radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la Spitalul de boli infecțioase. În 21 martie s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat, diagnosticat cu pneumonie acută. În 24 martie, adică în urmă cu două zile, starea bărbatului s-a deteriorat, iar acesta a solicitat ambulanța. I s-a recoltat exudat pentru COVID și a fost lăsat la domiciliu. El a fost confirmat cu coronavirus în 26 martie, când a și murit. Pacientul avea boli cronice preexistente ( poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială), iar GCS spunea că, potrivit declarațiilor acestuia, nu ar fi călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. Deces anunțat în 26 martie.

Al 21-lea deces

O femeie de 70 de ani, din județul Neamț, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamt-Nefrologie, pentru hemodializă. Starea i s-a agravat din 25 martie, când se suspectează infecție cu coronavirus și se recoltează probe. Ea a murit miercuri, iar rezultatul testului a sosit joi, fiind pozitiv pentru coronavirus. Deces anunțat în 26 martie.

Al 22-lea deces

Un bărbat de 45 ani din județul Arad, confirmat în 25 martie și decedat tot în 25 martie în ambulanță, în timpul transferului la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Deces anunțat în 26 martie.

Al 23-lea deces


Al 24-lea deces

O femeie de 80 ani din județul Bacău internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, în secția ATI. A fost confirmată în data 25.03.2020, decedată în 26.03.2020. Comorbidități: insuficiență cardiacă, fibrilație atrială.

Al 25-lea deces

Un bărbat în vârstă de 81 ani, din București, internat prin Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului SF IOAN în 26.03.2020, ulterior transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, acolo unde s- a înregistrat în data de 27.03.2020 decesul în secția de ATI.

Al 26-lea deces

Bărbatul s-a internat în 10 martie la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, iar din data de 25 martie era intubat în secția de ATI. În data de 27 martie a fost confirmat pozitiv la COVID-19, zi în care a și murit.

Al 27-lea deces

O femeie de 71 ani din Arad,cunoscută cu diabet zaharat. S-a internat la Spitalul Județean, secția Boli Infecțioase prin Unitatea de Primiri Urgențe, în data de 25.03.2020. Din data de 27.03.2020 a fost transferată în secția de ATI, unde a decedat în aceeasi zi. La internare prezenta insuficienta respiratorie acuta.

Al 28-lea deces

O femeie de 74 ani , jud. Arad internată în 18.03. 2020 în Clinica de Diabet si Boli de Nutritie a SJU Arad. În 25.03.2020 i s-au recoltat probe pentru COVID-19. Rezultat pozitiv în data de 27.03.2020. Din 26.03.2020 transferată in ATI, unde a decedat pe 26.03.2020.

Al 29-lea deces

O femeie de 60 ani, din județul Arad, este a 29-a victimă înregistrată sâmbătă, 29 martie, internată în secția de boli infecțioase Arad din data de 25.03.2020, apoi transferată în ATI in aceiasi zi. Recoltarea pentru COVID-19 a fost făcută în data de 25.03.2020, rezultat pozitivfiind confirmat în 26.03.2020. A decedat în 26.03.2020.

Al 30-lea deces

Este vorba despre un bărbat de 74 ani, din județul Hunedoara, internat în secția de Oncologie a Spitalului Județean Deva cu neoplasm în stadiul terminal.

Probele pentru COVID 19 au fost recoltate în data de 26 martie, în ziua în care bărbatul a murit. Astfel, rezultatul pozitiv a venit abia în data de 28 martie, după decesul pacientului.

Al 31-lea deces

Un bărbat de 43 de ani care a fost tranferat de la Spitalul Județean din Suceava la Spitalul de Arși din București unde a fost operat, dar a decedat pe 28 martie.

Al 32-lea deces

O femeie de 61 ani, din județul Hunedoara, este o altă victimă. Ea a fost internată în ATI Spitalul Județean Deva. Ea a murit pe 23 martie, însă confirmarea cu COVID 19 a venit cinci zile mai târziu, mai exact pe 28 martie.

Al 33-lea deces

Un alt pacient decedat este un Bărbat de 65 de ani, din județul Arad, internat pe 22 martie la Spitalul Județean și transferat trei zile mai târziu la Spitalul de Boli Infecțioase V Babeș Timișoara. A decedat după alte trei zile.

Al 34-lea deces

Un bărbat de 67 ani, din județul Constanța, este o altă victimă raportată sâmbătă seară. El a fost internat din 25 martie în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, unde a decedat trei zile mai târziu.

Decesele 35-37

Au fost raportate în Ialomița. Este vorba despre un bărbat de 39 de ani, decedat la 26 martie, al cărui rezultat la testul COVID 19 a venit pe 28 martie. Nu avea boli asociate cunoscute. De asemenea, doi bărbați de 60 și 77 de ani au decedat la domiciliu pe 25 martie, rezultatul pozitiv fiind dat în urma unor probe recoltate de medicina legală. Niciunul dintre cei decedați în Ialomița nu a avut istoric de călătorie și nici contact cunoscut cu caz confirmat.

Al 38-lea deces

Un bărbat de 66 de ani din județul Timiș, contact cu un membru al familiei revenit din Germania. Deces anunțat în 29 martie.

Al 39-lea deces

Un bărbat de 71 de ani din județul Suceava (contact cu o persoană care a revenit din Austria). A murit în 29 martie la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, Secția ATI. Patologie preexistentă: tumora neuroendocrină, HTA, anevrism de aortă.

Al 40-lea deces

Tânără de 27 ani din județul Botoșani
. Tânăra a murit în 29 martie. Patologie preexistentă: diabet zaharat tip I decompensat.

Al 41-lea deces

Femeie, 75 ani, jud. Hunedoara. Femeia a murit în data de 26 martie, la Spitalul Municipal Hunedoara, Secția ATI.Patologie preexistentă: Bronhopneumopatie cronica obstructivă.

Al 42-lea deces

Bărbat, 82 ani, jud. Hunedoara. Bărbatul a murit în 25 martie, la Spitalul Municipal Hunedoara, Secția ATI. Patologie preexistentă: Neoplasm digestiv stadiul III. Hemoragie digestiva superioara.

Al 43-lea deces

Un bărbat de 72 de ani din Arad, care nu a călătorit și nu a intrat în contact cu vreo persoană infectată. El a murit în 29 martie la Spital Boli Infecțioase Arad. Patologie preexistentă: bronhopneumonie, insuficiență cardiacă.

Al 44-lea deces

Un bărbat de 74 de ani care a murit în 30 martie la Spitalul de Boli Infecțioase Satu Mare. Patologie preexistentă: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II insulino -dependent.

Al 45-lea deces

Decesul numărul 45 este al unui bărbat de 57 de ani, jud. Timiș, care avea și cardiopatie și TBC. El a fost contact al unei persoane din Germania. Deces produs pe 29 martie și raportat pe 30 martie

Al 46-lea deces

Al 46-lea deces din cauza coronavirusului este al unui bărbat de 70 de ani din Timiș, care suferea și de cardiopatie și diabet zaharat tip II. Deces produs pe 29 martie și raportat pe 30 martie.

Al 47-lea deces

Un bărbat de 77 de ani din Hunedoara. A murit în 30 martie la Spitalul Municipal Hunedoara. GCS precizează că bărbatul nu ar fi intrat în contact cu vreo persoană infectată.

Al 48-lea deces

Barbat de 59 de ani din județul Bacău. În 26 martie i s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au fost testate la Spitalul Clinic Boli Infecțioase Iași. Rezultatul a fost confirmat pozitiv în 27 martie. Pacientul a murit în 30 martie la Spital Judetean de Urgență Bacău – secția Boli Infecțioase. Patologie preexistenta: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II decompensat.

Al 49-lea deces

Bărbat de 74 de ani din județul Hunedoara. Fusese internat în 19 martie în Secția de oncologie Deva. În 27 martie s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au fost testate la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara. Bărbatul a murit în 27 martie, iar în 30 martie s-au confirmat că era infectat cu coronavirus. Patologie preexistentă: adenocarcinom gastric stadiul IV, carcinomatoza peritoneala

Al 50-lea deces

Femeie de 60 de ani din județul Hunedoara. În 26 martie s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au fost testate la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara. Femeia a murit în 29 martie la Spitalul Municipal Hunedoara - Sectia ATI, iar confirmarea pentru coronavirus a venit o zi mai târziu, în 30 martie. Pacienta fusese transferată din Institutul Cardiovascular Timișoara în 26 martie, fiind în același salin cu un caz confirmat. Patologie preexistentă: cardiopatie, insuficienta cardiacă.

Al 51-lea deces

Femeie de 65 de ani din județul Sibiu. Internată în 27 martie la SCJU Sibiu – ATI. În aceeași zi s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, probe care au fost testate la Spitalul Regina Maria București. Data confirmării: 28 martie, data decesului: 30.03.2020. Patologie preexistentă: boală cardiovasculară

Al 52-lea deces

Bărbat de 52 de ani din județul Ialomița. S- a prezentat la UPU Slobozia în 29 martie, s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 care au fost testate la Institutul Matei Balș. Pacientul a murit în 29 martie, iar confirmarea pentru COVID a venit în 30 martie. GCS precizează că pacientul nu are medic de familie și nici apartinatori, iar din acest motiv nu se cunosc antecedentele patologice ale bolnavului.

Decesele 53-65

Toate cele 13 persoane, cu vârste cuprinse între 40 și 80 de ani, au fost internate la Spitalul Judetean de Urgență Suceava, in mai multe sectii, după cum urmează: nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie. Decesele au fost înregistrate în perioada 22-29 martie 2020. Data confirmării rezultatelor pozitive de către INSP este 30 martie 2020.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

32518 vizualizari

 • -5 (25 voturi)    
  Așadar (Luni, 30 martie 2020, 22:20)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  se minte se minte se minte se minte se minte se minte se minte se minte se minte se minte... tovarasul „liberal” Fluture se minte Fluture se minte Fluture se minte băsist vopsit liberal se minte se minte „liberal” Fluture se minte

  Cine a numit pe acei incompetenti carieristi sa conduca spitale, pe ce criterii politruc Fluture `liberal` ticălos?
  • +7 (11 voturi)    
   N-ai inteles... (Marţi, 31 martie 2020, 0:00)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   ...mortii aia 13 au primit rezultatele la testul de covid abia azi. Ca de, astea-s testele pe care le avem, dureaza 7 zile pana vine rezultatul. Plus ca exista o capacitate de prelucrare a testelor extrem de limitata. Si cum nu se stia daca au covid, nu puteau fi declarati decese covid.
   • +2 (2 voturi)    
    are putina dreptate... (Marţi, 31 martie 2020, 11:23)

    Eu_ [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    am AVUT o cunostinta care a murit pe 26.03.2020 si a fost ingropata pe data de 26.03.2020 si se confirmase in timpul zilei din ce am inteles ca are covid-19 si pana ieri nu era declarat ca si decedat!!!

    Am tot urmarit sa vad cand il adauga si pe el in lista dar nimic!

    Am citit un articol pe internet ca Spitalul din Suceava nu a trimis catre DSP lista de persoane... ceea ce din punctul meu de vedere este foarte grav!

    Articol: https://www.ziardesuceava.ro/spitalul-judetean-suceava-nu-raporteaza-la-dsp-persoanele-care-au-decedat-din-cauza-coronavirusului-pastorul-candreanu-de-la-ipotesti-nu-apare-pe-nicio-lista-desi-e-ingropat-de-joi?fbclid=IwAR0ntmjhgE3tWE3esKvg3Ajs5UMCKAqg5ZwBp6FgBarmI7gXsd9MZorrCZw
    • 0 (0 voturi)    
     posibil (Marţi, 31 martie 2020, 13:28)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Eu_

     Poate toti astia au fost raportati pe 30. Oricum la Suceava e de mult un stat in stat la spitalul municipal.
   • +1 (1 vot)    
    si inca ceva (Marţi, 31 martie 2020, 11:31)

    Eu_ [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    Cum de la cei din data de 29 s-a aflat rezutatul in 1-2 zile si la cei din 22-23 s-a aflat pe 30... nu crezi ca ceva e putred...

    zic si eu...
    • 0 (0 voturi)    
     Nu stiu (Marţi, 31 martie 2020, 14:53)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Eu_

     Posibil... Comunicarea e dezastruasa oricum. Poate au fost adunate mai multe si trimise la Iasi toate, poate unele au fost trecute pe teste rapide, habar n-am.
 • +2 (16 voturi)    
  si ce alte boli mai aveau? in afara de gripa (Luni, 30 martie 2020, 22:20)

  Boham [utilizator]

  au murit de gripa dar in fara de asta ce metastaze aveau?
  • +9 (9 voturi)    
   hehe (Marţi, 31 martie 2020, 0:01)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Boham

   Alea de care au murit, ca erau bolnavi internati in spital. Poate daca boul de dirctor nu chema tot corpul medical la testare si nu-i infecta pe toti, mare parte din mortii aia ar fi fost vii acum.
  • +1 (11 voturi)    
   bine mah... (Marţi, 31 martie 2020, 1:06)

   Foxcrawl.com [utilizator] i-a raspuns lui Boham

   or mai fi avut si alte boli dar asta nu inseamna ca erau in faza terminala. Fiecare dintre noi mai are cate ceva in neregula dpdv al sanatatii, dar asta nu inseamna ca tre s-o mierlim musai din cauza unui virus care pana mai alaltaieri toti o dadeau ca e doar cauza unei banale raceli. Corona le-a pus capacul alora de la SV. Deci mai terminati-o cu "ce alte boli mai aveau", ca in felul asta nici SIDA nu ar exista.
  • 0 (4 voturi)    
   erau pensionari.. (Marţi, 31 martie 2020, 7:57)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Boham

   ... se pare ca virusul asta are ceva personal cu ei.
 • +13 (17 voturi)    
  Abatorul de la Suceava (Luni, 30 martie 2020, 22:21)

  clint [utilizator]

  functioneaza cu motoarele la maxim.
 • -5 (29 voturi)    
  PNL trebuie să răspundă pentru genocid (Luni, 30 martie 2020, 22:24)

  Nyk1 [utilizator]

  După ce situația se va fi calmat.

  Vă reamintesc că fostul manager al Spitalului Județean Suceava, cel care i-a chemat la datorie inclusiv pe medicii infectați cu SARS-COV-2 (cu încălcarea legii, așadar!), este membru PNL și a chiar fost în cărți pentru a fi nominalizat ministru al Sănătății înaintea lui Costache.
  • +8 (10 voturi)    
   exagerezi... (Marţi, 31 martie 2020, 0:05)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   ... asha gasesti in fiecare partid cate-un membru di asta... Nu poti acuza un partid pentru un bou. PNL trebuie sa plateasca pentru balbele pe care le face, dar nu pentru Suceava.

   Asta ca sa nu mai spun ca daca ne imaginam cum ar fi fost administrata criza asta de guvernul Dancila, cred ca totusi avem noroc ca si popor...
  • +7 (9 voturi)    
   Fake News (Marţi, 31 martie 2020, 2:45)

   kiko123 [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   ADEVARUL este ca : procurorii au deschis un dosar penal in rem la Spitalul Județean Suceava, după scandalul în care DIRECTORUL MEDICAL dr Mircea Macovei nu Vasile Rîmbu managerul spitalului cum dezinformezi tu, a chemat cadrele medicale confirmate cu Covid-19 la serviciu.
 • +16 (18 voturi)    
  Realitatea e putin diferita (Luni, 30 martie 2020, 22:27)

  Din_viitor [utilizator]

  În tanatogeneză (fenomenele și cauzele care determină moartea) cauzalitatea poate fi directă, indirectă sau concuratoare. În această pandemie, regula este: dacă testul este pozitiv, atunci a murit din cauza noului coronavirus. Nimeni nu mai stă să analizeze dacă a murit cu coronavirus sau de coronavirus.
 • +20 (24 voturi)    
  Daca ne uitam la datele astea (Luni, 30 martie 2020, 22:38)

  justin puscasu [utilizator]

  rezulta ca procedura e cam asa:
  -Cand vine un pacient suspect de Covid-19 i se iau probe si se trimit undeva pentru testare.
  - Apoi este abandonat pe un pat si nu se mai apropie nimeni de el de frica.
  - Dupa 2-3 zile pacientul moare de inima, de diabet, de sete sau de cancer.
  - Dupa ce moare, vine si rezultatul testului.
  • -2 (6 voturi)    
   gresit.. (Marţi, 31 martie 2020, 7:49)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui justin puscasu

   ... rezultatul testului vine cu 15 minute inainte sa mierleasca.
 • -9 (21 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 30 martie 2020, 22:44)

  [anonim]

  • +4 (6 voturi)    
   iar o dati de gard.. (Marţi, 31 martie 2020, 7:50)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui

   ... cu politica voastra?
 • +6 (12 voturi)    
  haos , descrie cel mai bine (Luni, 30 martie 2020, 22:44)

  falcoind [utilizator]

  ceea ce se întâmpla in sistemul medical.

  pentru medici de la Orăștie dacă cereați demisia managerului in 24 h sau va dădeați voi demisia aveam tot respectu. Asa ministru sănătăți (dacă merita sa fie ministru sănătăți) trebui sa va dea un ultimatum de 12h sa va prezentați la munca in caz contrar vi se retrage dreptul de practica pt totdeauna.
 • +12 (12 voturi)    
  au murit cu zile (Luni, 30 martie 2020, 22:45)

  mihai.n [utilizator]

  victime ale pafaristilor pe functii ocupate politic, care au inventat definitiile de caz dupa care cineva este testat sau nu.
  din pacate, acum, incompetenta si balbele se traduc in pierderi directe de vieti omenesti.

  asteptam sa se reprofileze baietii destepti de la borduri si panselute pe echipamente de protectie si teste Covid. poate asa o sa cumpere si Statul ceva.
 • -5 (7 voturi)    
  doamne (Luni, 30 martie 2020, 22:56)

  murangura [utilizator]

  care-i faza cu suceava?
  chiar nu fac nimic doctorii din acest judet, sau e altceva?
 • +4 (8 voturi)    
  cati pacienti mai sunt la Suceava? (Luni, 30 martie 2020, 22:58)

  MG [utilizator]

  se pare că la Suceava mai mult se moare..
  • +5 (5 voturi)    
   cateva zeci de mii... (Marţi, 31 martie 2020, 7:52)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui MG

   ... daca li s-au intors 20% din valori acasa, la ce te asteptai?
 • +10 (14 voturi)    
  22-29 martie? (Luni, 30 martie 2020, 23:00)

  lokkos [utilizator]

  Ce au facut, au tinut cazurile sub pres pana acum ???
  Daca nu rasufla in massmedia, era totul roz.
  Probabil asa ein toata tara, zeci de cazuri neraportate
  sa dea bine la raport....
  • -4 (16 voturi)    
   Noi vom fi un caz unicat in lume (Luni, 30 martie 2020, 23:13)

   mihaipricop [utilizator] i-a raspuns lui lokkos

   vom avea mai multi morti decat infectati din dorinta lui iohanis,mandolina et comp de ascunde numarul real de cazuri ii vor ajunge din urma mortii.
 • +9 (13 voturi)    
  Daca aveti vreo boala, (Luni, 30 martie 2020, 23:19)

  Alexa.99. [utilizator]

  stati acasa, ca in spital cred ca veti cam muri. Luati foarte in serios indemnul de zilele astea.
  Te duci sa te tratezi si pleci mort. Nu e suficient ca era plin cu streptococi, stafilococi, a venit si coronavirus, sa dea o mana de ajutor.
  • +3 (3 voturi)    
   Nu asa (Marţi, 31 martie 2020, 0:12)

   POMPIERUL [utilizator] i-a raspuns lui Alexa.99.

   Corect este :
   Te duci sa te tratezi de o boala si te trezesti mort....
   • +1 (3 voturi)    
    Nici asa (Marţi, 31 martie 2020, 7:53)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui POMPIERUL

    Si mai corect este:
    Te duci mort si te intorci si mai mort....
 • +6 (10 voturi)    
  Nou nivel de cenzura (Luni, 30 martie 2020, 23:24)

  AureliusM [utilizator]

  MUSAMALIZARE!

  Acum nu mai spunem detalii despre fiecare mort in parte?
  Vrem pentru fiecare din ei detalii, cand au fost internati, femeie barbat, daca mai aveau si altele etc.

  In curand o sa ni se spuna ca-n bancul ala "5":
  "ce 5", "ce cati?"

  Si mai ales vrem sa stim, de ce se anunta 13 morti cu aceasta intarziere?

  Fostul manager a fost pus sub acuzare pentru "zadarnicirea combaterii bolilor" fiindca a mintit si a chemat la servici tot personalul?
  Sau e scutit ca i-a dat rezerva buna imbuibatului aluia de Flutur?
 • +9 (11 voturi)    
  ... (Luni, 30 martie 2020, 23:40)

  cartograful [utilizator]

  Si totusi nu se gaseste nimeni sa faca putina ordine la Suceava? Aaa...nu cumva, alaturi de Maramures, e si judetul ala unde se taie lemn in disperare? "Coruptia ucide" e doar o figura de stil...
 • +8 (12 voturi)    
  Ar trebui linsati (Luni, 30 martie 2020, 23:48)

  POMPIERUL [utilizator]

  - Managerul spitalului si politicienii care au intarziat testarea medicilor . Erau in izolare si tot i-a chemat la munca, pe când in parlament i-a verificat pe toti dupa doar o suspiciune de imbolnavire. In vremurile acestea cind medicii si asistentele sunt cei mai importanti in lupta cu acest virus, nesimtirea politicienilor atinge paroxismul. Mai apare si Chirica sa se laude ca el face testul in fiecare saptamana...
  • +3 (3 voturi)    
   dar capsunarii care au raspandit virusul? (Marţi, 31 martie 2020, 7:54)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui POMPIERUL

   ... la aia ce sa le facem, ca n-au vrut sa stea in carantina?
 • -2 (6 voturi)    
  Deschideti ochii oameni buni (Marţi, 31 martie 2020, 0:08)

  POMPIERUL [utilizator]

  -Franta 600 de medici dau in judecata ministrul sanatatii si pe prim ministru, pentru ca le-au pus viata in pericol
  -din Islanda, Norvegia, Danemarca, Suedia,Germania.. oameni de rand dau in judecata politicienii austrieci ca desi stiau de virus si nu au luat masurile necesare
  -Spitalele in Romania sunt sub orice critica, cadrele medicale obligate sa munceasca fara protectie, pe când politicienii isi asigura materialul necesar testarii, mintind gloata ca vor face si vor drege.
  • -1 (1 vot)    
   Saracii medici (Marţi, 31 martie 2020, 14:19)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui POMPIERUL

   Abia acum au observat in ce stare jalnica sun! Pâna acum au tăcut chitic. Veneau la vizita, chemau 2-3 pacienti, luau spaga si mergeau sa o cheltuiasca impreuna cu salariul dublat.

   Aici au ramas numai Beurani, Borceani, Pintea si multi alti spagari. Medicii buni si corecti sunt in strainatate. Aici ministerul e condus de doi politruci, slugoi, descalificati profesional, carieristi (Modlovan, Tataru) plus pupincuristul Arafat.
 • -4 (4 voturi)    
  Cei mai multi din Suceava (Marţi, 31 martie 2020, 0:28)

  John_Re [utilizator]

  cu siguranta s-au infectat in spital.

  medicilor de acolo ar trebui sa li se retraga licenta, sa nu mai poata lucra ca medic in viata lor.
 • 0 (8 voturi)    
  mi se par incredibile (Marţi, 31 martie 2020, 8:50)

  hanu [utilizator]

  atacurile la adresa medicilor. Nici nu e de mirare ca au plecat atatia in ultimii ani, decat cu asa o natie mai bine printre "straini".
  • -2 (4 voturi)    
   Cel mai grav atac asupra medicilor (Marţi, 31 martie 2020, 10:34)

   justin puscasu [utilizator] i-a raspuns lui hanu

   este sa-i trimiti fara echipament de protectie sa ingrijeasca bolnavi contaminati cu virusul COV2.
   Cum spunea cineva, e ca si cum ai obliga un electrician sa lucreze la instalatii aflate sub tensiune cu mainile goale.
  • +2 (2 voturi)    
   nu-s incredibile de loc (Marţi, 31 martie 2020, 12:21)

   John_Re [utilizator] i-a raspuns lui hanu

   medicii spagari si cei slab profesional au ramas in RO,
   cei care nu au avut loc de primii au plecat.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by