Coronavirus în România: Numărul deceselor a ajuns la 26. Ultimul pacient decedat, un bărbat de 65 de ani, din Timiș

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 27 martie 2020, 20:25 Actualitate | Coronavirus


Test coronavirus
Foto: pixabay.com
​Numărul deceselor din cauza coronavirusului a ajuns în România la 26, după ce un bărbat de 65 de ani din județul Timiș a murit la la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara.

Potrivit unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică, acesta era „cunoscut cu afecțiuni cardiovasculare”.

Bărbatul s-a internat în 10 martie la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, iar din data de 25 martie era intubat în secția de ATI.

În data de 27 martie a fost confirmat pozitiv la COVID-19, zi în care a și murit.

Și în acest caz s-a declanșat ancheta epidemiologică pentru a fi instituite măsurile necesare.

Primul deces

Pacient din Filiași, întors din Franța pe data de 6 martie (nu din zonă roșie). Pe 15 martie, medicii de la Compartimentul de Primiri Urgențe din Filiași au solicitat testarea pentru COVID-19, fiind refuzați de DSP Dolj: pacientul nu corespundea definiției de caz. A fost testat în urma insistențelor medicilor, pe 17 martie, și declarat pozitiv pe 18 martie. Decesul s-a produs duminică, 22 martie. 23 de cadre medicale din Filiași sunt în izolare.

Al doilea deces

Al doilea român ucis de coronavirus - bărbat de 74 de ani care făcea dializă la Spitalul Universitar. Lunea trecută, el s-a prezentat la Spitalul Universitar cu febră și tuse. Medicii au cerut testarea lui pentru coronavirus, dar au fost refuzați - "nu prezintă context epidemiologic" și "nu corespunde definiției de caz". Stă 4 zile internat în Spitalul Universitar București până când este testat și confirmat cu coronavirus, vineri. Este transferat apoi în stare gravă la Spitalul Victor Babeș, unde moare două zile mai târziu, duminică.

Al treilea deces


Al patrulea deces

Femeie în vârstă de 72 de ani, din Suceava, fără context epidemiologic (nu a călătorit în zonă roșie, nu a avut contact identificat cu pacient COVID-19 pozitiv). Nu corespundea definiției de caz pentru a fi testată.

Al cincilea deces

Bărbat de 71 de ani din Suceava, fără context epidemiologic (nu se încadra pentru a fi testat). Posibil contact al unei alte paciente COVID19 pozitivă, transferată anterior la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

Al șaselea deces

Bărbat de 64 de ani, din Arad. El a fost internat pe 20 martie, în stare gravă, la Spitalul Județean Arad, fiind intubat în secția de terapie-intensivă. Bărbatul a fost confirmat positiv cu coronavirus luni, în ziua decesului, dar autoritățile spun că a fost testat anterior. Potrivit surselor HotNews.ro, nici acest bărbat nu se încadra în definiția de caz pentru a fi testat de autorități. El a fost testat într-un târziu, la insistențele medicilor arădeni.

Al șaptelea deces

Bărbat în vârstă de 65 de ani internat la Spitalul Universitar București. El a fost internat în același salon cu bărbatul de 74 de ani care a murit duminică, după ce a fost transferat de la Spitalul Universitar de Urgență București la Spitalul Victor Babeș și care a așteptat 4 zile internat în Spitalul Universitar până să fie testat (al doilea deces provocat de coronavirus în România). Bărbatul a fost testat și confirmat pozitiv sâmbătă, la o zi după ce fusese testat și confirmat pozitiv colegul său de salon de la care se presupune că s-a infectat cu coronavirus. Cum al doilea român ucis de coronavirus, de la care se presupune că s-a infectat și al șaptelea, a fost testat abia după 4 zile de spitalizare, cel mai probabil și colegul său de la salon, care a luat virusul de la el, a fost testat cu întârziere.

Al optulea deces

Un bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova, confirmat cu coronavirus în 19 martie. Pacientul se întorsese în 7 martie din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest moment în autoizolare. Pacientul a fost internat în 19 martie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe secția ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.

Al nouălea deces

Un bărbat de 59 de ani, internat la Spitalul din Suceava, care a murit pe 22 martie, dar a cărei confirmare pozitivă la coronavirus a fost făcută a doua zi după deces, respectiv în 24 martie.

Al 10-lea deces

Femeie de 80 de ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere, caz raportat în 24 martie.

Al 11-lea deces
Femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava - secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat în 24 martie. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

Al 12-lea deces

Bărbat, 74 ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică. Deces confirmat în 24 martie.

Al 13-lea deces

O femeie de 72 de ani din județul Caras-Severin, care se întorsese din Spania și era izolată la domiciliu din 20 martie. Deces anunțat în 25 martie.

Al 14-lea deces

Un bărbat de 52 de ani internat la Spitalul Județean Suceava, unde au murit alte 5 persoane, iar peste 100 de cadre medicale au fost infectate. Este cel mai tânăr pacient infectat cu coronavirus și decedat în țara noastră. Bărbatul suferea de obezitate. Deces anunțat în 25 martie.

Al 15-lea deces


Al 16-lea deces


Al 17-lea deces


Al 18-lea deces

O femeie în vârstă de 76 ani, din județul Cluj, internată în 20 martie în Spitalul Huedin. Pacienta a fost transferată în 22 martie în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Cluj, după ce a fost confirmată cu COVID-19. Deces înregistrat în 26 martie.

Al 19-lea deces

Un bărbat de 56 de ani din județul Dâmbovița, hemodializat la un centru de dializă și internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca. A fost transferat în 23 martie, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș - ATI. Deces anunțat în 26 martie.

Al 20-lea deces

Un bărbat de 49 de ani din județul Timiș, neinternat. El s-a prezentat în 20 martie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Timișoara, unde a fost diagnosticat cu pneumonie acută (clinic si radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la Spitalul de boli infecțioase. În 21 martie s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat, diagnosticat cu pneumonie acută. În 24 martie, adică în urmă cu două zile, starea bărbatului s-a deteriorat, iar acesta a solicitat ambulanța. I s-a recoltat exudat pentru COVID și a fost lăsat la domiciliu. El a fost confirmat cu coronavirus în 26 martie, când a și murit. Pacientul avea boli cronice preexistente ( poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială), iar GCS spunea că, potrivit declarațiilor acestuia, nu ar fi călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. Deces anunțat în 26 martie.

Al 21-lea deces

O femeie de 70 de ani, din județul Neamț, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamt-Nefrologie, pentru hemodializă. Starea i s-a agravat din 25 martie, când se suspectează infecție cu coronavirus și se recoltează probe. Ea a murit miercuri, iar rezultatul testului a sosit joi, fiind pozitiv pentru coronavirus. Deces anunțat în 26 martie.

Al 22-lea deces

Un bărbat de 45 ani din județul Arad, confirmat în 25 martie și decedat tot în 25 martie în ambulanță, în timpul transferului la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Deces anunțat în 26 martie.

Al 23-lea deces


Al 24-lea deces

Este vorba despre o femeie de 80 ani din județul Bacău internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, în secția ATI. A fost confirmată în data 25.03.2020, decedată în 26.03.2020. Comorbidități: insuficiență cardiacă, fibrilație atrială.

Al 25-lea deces

Este vorba despre un bărbat în vârstă de de 81 ani, din București, internat prin Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului SF IOAN în 26.03.2020, ulterior transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, acolo unde s- a înregistrat în data de 27.03.2020 decesul în secția de ATI.

Al 26-lea deces

Bărbatul s-a internat în 10 martie la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, iar din data de 25 martie era intubat în secția de ATI. În data de 27 martie a fost confirmat pozitiv la COVID-19, zi în care a și murit.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

27662 vizualizari

 • -9 (19 voturi)    
  RIP... (Vineri, 27 martie 2020, 20:30)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  ... mai era putin si venea pensiuara.
  • +9 (11 voturi)    
   Dacă n-a urât munca. (Vineri, 27 martie 2020, 21:26)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   Se făcea milițian sau apevist și avea pensie de acum douăzeci de ani.
   • -6 (12 voturi)    
    900 mii morți vor fi în Romania. Asta e media! (Vineri, 27 martie 2020, 22:58)

    simplex1 [utilizator] i-a raspuns lui prec

    In lume sunt azi 26 939 decedați de coronavirus și 590 038 infectați, ceea ce înseamnă ca, după contaminarea tuturor romanilor care este inevitabila, se vor înregistra 0.91 milioane morți.

    20 mil. loc. Romania * (26 939 decedați total / 590 038 infectați) = 0.91 milioane morți

    Sursa: https://www.worldometers.info/coronavirus/
    • -1 (1 vot)    
     cam p'acolo... (Sâmbătă, 28 martie 2020, 7:07)

     Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

     ... dar calculul nu va fi asa liniar cum il faci tu.. va fi cu varfuri.
     oricum, ideea e ca vor mierli multi dintre pensionari sau chiar persoane mai tinere care au si alte complicatii.
     cred ca imi deschid firma de pompe funebre si imbalsamari.
    • -3 (3 voturi)    
     Vezi ca-n italia (Sâmbătă, 28 martie 2020, 7:39)

     mihaipricop [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

     s-a depasit 10% rata deceselor ei avand al 2-lea sistem medical din lume dupa franta, la noi cu al 99-lea sistem medical din lume cat crezi ca va fi rata deceselor ?
    • +2 (2 voturi)    
     Admir optimismul! (Sâmbătă, 28 martie 2020, 7:42)

     Jegul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

     Dar nu pot sa il impartasesc: rata mortalitatii variaza muult in functie de sanatatea generala a populatiei, si de calitatea sistemului medical.
     La noi ambele sunt foarte proaste, asa ca se poate foarte bine ca cifra mentionata de tine sa fie mult prea optimista!
   • 0 (2 voturi)    
    probabil era pensionat pe caz de boala.. (Sâmbătă, 28 martie 2020, 7:08)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui prec

    ... inca de acum 15 ani. asa-s multi la noi. daca nu, e chiar tragic.. sa fi muncit omu' serios toata viata lui, si sa nu apuce mai nimic.
  • +1 (3 voturi)    
   Nici macar traditionalul (Sâmbătă, 28 martie 2020, 7:18)

   mihaipricop [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   ne-a luat prin surprindere nu sta in picioare in conditiile in care acum 2 luni virusul facea ravagii in china iar desteptii din europa si america faceau glume, unii chiar numarau cu satisfactie mortii chinezi, in loc sa ia masuri de prevenire a raspandirii asa cum au facut-o cei din vietnam care au trimis armata la granite si nu au permis nimanui din afara sa intre in tara pana nu a stat in carantina pazita. Intotdeuna prostia si infatuarea se platesc deja numaram zeci de mii de morti iar cifra e in crestere galopanta in conditiile in care autoritatile au scapat complet situatia de sub control atat in europa cat si in america.
 • +6 (12 voturi)    
  Adrian Streinu-Cercel (Vineri, 27 martie 2020, 20:53)

  robyzs [utilizator]

  Adrian Streinu-Cercel ne asigura ca nu vom avea Coronavirus in Romania si ca va fi mai slab ca o Gripa, ne recomanda sa bem apa pentru ca are clor si moare virusul iar Spirtul este Inutil, de ce il mai tine PNL in functie?
  • 0 (6 voturi)    
   Dă și o legătură (Vineri, 27 martie 2020, 22:11)

   trotuar [utilizator] i-a raspuns lui robyzs

   la declarația în care spunea că va fi mai slab ca o gripă.
   Tot ce am găsit în referințele la apa de robine clorinată era faptul că e bună de băut iar clorul omoară bacteriile. Ai un link ceva mai bun?
   • 0 (4 voturi)    
    Cercel zicea ca noul coronavirus este de x10 ori (Sâmbătă, 28 martie 2020, 3:06)

    Random721 [utilizator] i-a raspuns lui trotuar

    Cauta pe google:
    streinu-cercel-coronavirusul-de-10-ori-mai-slab-decat-virusul-gripal-trebuie-sa-ne-spalam-cu-apa-si-sapun-pe-maini-1267382

    "Noi avem pe teritoriul României cel puțin patru coronavirusuri, altele decât noul coronavirus care dau infecții de tip respirator sau digestiv, fără niciun fel de problemă, în timpul anului. Deci nu se pune problema că nu știm de coronavirus și că nu ar fi în România."

    Dobitocul nu trebuia sa minimalizeze ca sunt in Romania cel putin patru coronavirusurui, cand noi atunci abia aveam 1 singur caz, pt ca se intelege ca si cand am avea 4 tulpini din acest SARS-CoV-2.
    Cel mult trebuia sa precizeze ca virusurile din familia Coronavirus sunt la animale de regula, avand si in tara noastra virusuri din aceeasi familie de multi ani, care dau forme usoare si nu foarte grave la oameni.
    Insa acest nou virus SARS-CoV-2 care da boala COVID-19, este un virus nou, nemaintalnit pana acum, care spre deosebire de toate celelalte virusuri din familia coronavirusurilor - care nu se raspandeau de la om la om ci doar rareori de la animal la om ... acest nou virus se raspandeste de la om la om si nu doar atat, ci foarte usor, de x2-3 ori mai usor ca virusul gripal sezonier.
  • +2 (6 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 27 martie 2020, 22:48)

   [anonim] i-a raspuns lui robyzs

  • +1 (5 voturi)    
   Nu e doar streinu-cercel (Sâmbătă, 28 martie 2020, 7:45)

   mihaipricop [utilizator] i-a raspuns lui robyzs

   in lumea asta, multi specialisti avertizau inca de acum 2 luni ca epidemia se va raspandi peste tot in lume insa desteptii din europa si america in frunte cu klaus-werner faceau glume, unii chiar numarau cu satisfactie mortii chinezi in loc sa se ia masuri de stopare a raspandirii asa cum au facut-o cei din vietnam care au trimis armata la granita si n-a intrat nimeni din afara in tara fara sa stea 14 zile in carantina pazita.
 • -6 (24 voturi)    
  Cat ne mai tineti in arest la domiciliu? (Vineri, 27 martie 2020, 21:21)

  galeo [utilizator]

  Vom ajunge sa murim de foame inainte sa murim de coronavirus.
  • -4 (12 voturi)    
   Credeti (Vineri, 27 martie 2020, 21:49)

   Alexa.99. [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   ca le pasa? Le pasa oare ca murim, indiferent din ce cauza? Cui are posibilitati sa stea in izolare si un an, nu-i pasa de cei care mor.
  • -2 (8 voturi)    
   pina (Vineri, 27 martie 2020, 23:31)

   costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   trece carcalacul, nu ai cash? ghinion nu ai nici rezerve? esti praf tata, vexi ca da guvernul galben ajutoare
  • +1 (5 voturi)    
   Rata e foarte mica (Sâmbătă, 28 martie 2020, 0:17)

   johnny2 [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Approximativ 270.000 / 365 zile = 740 /zi din cu totul alte cauze. Din cauza COVID sunt 26 / 30 zile !
 • -2 (4 voturi)    
  tocmai a trecut o ambulanta prin fata geamului (Vineri, 27 martie 2020, 22:33)

  dessik [utilizator]

  Cu luminitele aprinse. N-am mai vazut niciodata ambulante pe straduta asta. (E drept nici nu prea am bagat de seama). Nasol...
 • +5 (5 voturi)    
  problema (Sâmbătă, 28 martie 2020, 3:42)

  traiang [utilizator]

  Inseamna ca a luat-o in spital iar acum la cati contacti a avut si sectia asta este terminata


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by