Încă 4 decese în România din cauza coronavirusului. Bilanțul: 22 / Printre pacienți, un bărbat de 45 de ani mort în ambulanță / Un alt bărbat a mers de două ori la spital

de I.H     HotNews.ro
Joi, 26 martie 2020, 20:01 Actualitate | Coronavirus


Izolare de coronavirus in Romania
Foto: Profimedia Images
Încă patru decese din cauza coronavirusului s-au înregistrat joi seară în România. Pacienții sunt din Dâmbovița, Timișoara, Arad și Neamț și au 45, 49, 56 și 70 de ani. Printre pacienți se află un bărbat de 45 de ani care a murit în ambulanță, în timp ce era tranportat la spital, și un alt bărbat de 49 de ani din Timișoara. El a mers atât la Spitalul Județean, dar și la Boli Infecțioase și a fost diagnosticat cu pneumonie încă din 20 martie, fără a fi însă internat. A solicitat ambulanța cu două zile în urmă, dar nici atunci nu a fost spitalizat, fiindu-i doar recoltat exudat pentru testul COVID.

Conform Grupului de comunicare strategică, persoanele decedate sunt:
 • Un bărbat de 56 de ani din judetul Dâmbovița, hemodializat la un centru de dializă și internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca. A fost transferat în 23 martie, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul corinavirus, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș - ATI.
 • Un bărbat de 49 de ani din judetul Timiș, neinternat. El s-a prezentat în 20 martie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Timișoara, unde a fost diagnosticat cu pneumonie acută (clinc si radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la Spitalul de boli infecțioase. În 21 martie s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat, diagnosticat cu pneumonie acută. În 24 martie, adică în urmă cu două zile, starea bărbatului s-a deteriorat, iar acesta a solicitat ambulanța. I s-a recoltat exudat pentru COVID și a fost lăsat la domiciliu. El a fost confirmat cu coronavirus în 26 martie, când a și murit. Pacientul avea boli cronice preexistente ( poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială), iar GCS spune că, potrivit pacientului, acesta nu ar fi călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive.

 • O femeie de 70 de ani, din judetul Neamt, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamt-Nefrologie, pentru hemodializă. Starea i s-a agravat din 25 martie, când se suspecteaza infecție cu coronavirus și se recoltează probe. Ea a murit miercuri, iar rezultatul testului a sosit joi, fiind pozitiv pentru coronavirus.

 • Un bărbat de 45 ani din judetul Arad, confirmat în 25 martie și decedat tot în 25 martie în ambulanță, în timpul transferului la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.
Întrebați despre cazul bărbatului din Timișoara care a mers la două spitale diferite și a fost diagnosticat cu pneumonie, dar nu a fost internat, el fiind lăsat acasă inclusiv după ce a chmeat ambulanța, 3 zile mai târziu, reprezezentanții Grupului de comunicare strategică au precizat: "Situația se află în acest moment în verificarea Ministerului Sănătății pentru a clarifica mai multe detalii ale cazului".

Bilanțul deceselor în România din cauza COVID-19 a ajuns astfel la 22.

Decesele provocate de coronavirus înregistrate în România începând de duminică, 22 martie:

Primul deces

Pacient din Filiași, întors din Franța pe data de 6 martie (nu din zonă roșie). Pe 15 martie, medicii de la Compartimentul de Primiri Urgențe din Filiași au solicitat testarea pentru COVID-19, fiind refuzați de DSP Dolj: pacientul nu corespundea definiției de caz. A fost testat în urma insistențelor medicilor, pe 17 martie, și declarat pozitiv pe 18 martie. Decesul s-a produs duminică, 22 martie. 23 de cadre medicale din Filiași sunt în izolare.

Al doilea deces

Al doilea român ucis de coronavirus - bărbat de 74 de ani care făcea dializă la Spitalul Universitar. Lunea trecută, el s-a prezentat la Spitalul Universitar cu febră și tuse. Medicii au cerut testarea lui pentru coronavirus, dar au fost refuzați - "nu prezintă context epidemiologic" și "nu corespunde definiției de caz". Stă 4 zile internat în Spitalul Universitar București până când este testat și confirmat cu coronavirus, vineri. Este transferat apoi în stare gravă la Spitalul Victor Babeș, unde moare două zile mai târziu, duminică.

Al treilea deces


Al patrulea deces

Femeie în vârstă de 72 de ani, din Suceava, fără context epidemiologic (nu a călătorit în zonă roșie, nu a avut contact identificat cu pacient COVID-19 pozitiv). Nu corespundea definiției de caz pentru a fi testată.

Al cincilea deces

Bărbat de 71 de ani din Suceava, fără context epidemiologic (nu se încadra pentru a fi testat). Posibil contact al unei alte paciente COVID19 pozitivă, transferată anterior la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

Al șaselea deces

Bărbat de 64 de ani, din Arad. El a fost internat pe 20 martie, în stare gravă, la Spitalul Județean Arad, fiind intubat în secția de terapie-intensivă. Bărbatul a fost confirmat positiv cu coronavirus luni, în ziua decesului, dar autoritățile spun că a fost testat anterior. Potrivit surselor HotNews.ro, nici acest bărbat nu se încadra în definiția de caz pentru a fi testat de autorități. El a fost testat într-un târziu, la insistențele medicilor arădeni.

Al șaptelea deces

Bărbat în vârstă de 65 de ani internat la Spitalul Universitar București. El a fost internat în același salon cu bărbatul de 74 de ani care a murit duminică, după ce a fost transferat de la Spitalul Universitar de Urgență București la Spitalul Victor Babeș și care a așteptat 4 zile internat în Spitalul Universitar până să fie testat (al doilea deces provocat de coronavirus în România). Bărbatul a fost testat și confirmat pozitiv sâmbătă, la o zi după ce fusese testat și confirmat pozitiv colegul său de salon de la care se presupune că s-a infectat cu coronavirus. Cum al doilea român ucis de coronavirus, de la care se presupune că s-a infectat și al șaptelea, a fost testat abia după 4 zile de spitalizare, cel mai probabil și colegul său de la salon, care a luat virusul de la el, a fost testat cu întârziere.

Al optulea deces

Un bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova, confirmat cu coronavirus în 19 martie. Pacientul se întorsese în 7 martie din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest moment în autoizolare. Pacientul a fost internat în 19 martie la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe sectia ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.

Al nouălea deces

Un bărbat de 59 de ani, internat la Spitalul din Suceava, care a murit pe 22 martie, dar a cărei confirmare pozitivă la coronavirus a fost făcută a doua zi după deces, respectiv în 24 martie.

Al zecelea deces

Femeie de 80 de ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere, caz raportat în 24 martie.

Al unsprezecelea deces

Femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava - secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat în 24 martie. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

Al douăsprezecelea deces

Bărbat, 74 ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică. Deces confirmat în 24 martie.

Al treisprezecelea deces

O femeie de 72 de ani din județul Caras-Severin, care se întorsese din Spania și era izolată la domiciliu din 20 martie. Deces anunțat în 25 martie.

Al paisprezecelea deces

Un bărbat de 52 de ani internat la Spitalul Județean Suceava, unde au murit alte 5 persoane, iar peste 100 de cadre medicale au fost infectate. Este cel mai tânăr pacient infectat cu coronavirus și decedat în țara noastră. Bărbatul suferea de obezitate. Deces anunțat în 25 martie.

Al cincisprezecelea deces


Al șaisprezecelea deces


Al șaptesprezecelea deces


Al optsprezecelea deces

O femeie în vârstă de 76 ani, din judetul Cluj, internată în 20 martie în Spitalul Huedin. Pacienta a fost transferată în 22 martie în secția ATI a Spitalului de Boli Infectioase Cluj, după ce a fost confirmată cu COVID-19. Deces înregistrat în 26 martie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

42470 vizualizari

 • +6 (18 voturi)    
  Pai săptămâna asta (Joi, 26 martie 2020, 20:12)

  Captain Obvious [utilizator]

  Trece peste numărul celor decedați de gripa. Ii mai auzim comentând?
 • +23 (31 voturi)    
  am zis si repet!!! (Joi, 26 martie 2020, 20:12)

  cristi_an [utilizator]

  sistemul de sanatate din Romanistan e un mare JEG!!! o INSULTA!! ABATOARE!!!
  cineva trebuie sa raspunda PENAL epntru cum a fost tratat cazul barbatului de 49 de ani!!!
  • -1 (7 voturi)    
   Praf in ochi (Joi, 26 martie 2020, 22:59)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

   Armata pe strazi, cu tanchete si pusti NU POATE TINE LOC DE MASTI, TESTE, BIOCIDE si nici locul medicilor care se imbolnavesc rând pe rând. Doar prostii pot crede ca actuala guvernare a facut ceva scotând armata pe strazi. E doar praf in ochi si imagini de propaganda la teveurile aservite pnl. SISTEMUL DE SANATATE E IN COLAPS, total nepregatit, dupa ce guvernul Orban 1,2 a jucat Hora Anticipatelor vreme de 3 luni si apoi spa bazt pe ministri infractori (Pintea), incompetenti (Costache) sau politruci de genul pupindosului Arafat, Cercel-Latrina 3 sau Tataru.
 • +15 (19 voturi)    
  Abia acum (Joi, 26 martie 2020, 20:12)

  comentatordiletant [utilizator]

  Începe cu adevărat...

  Dumnezeu să-i ierte!
 • +28 (30 voturi)    
  Pneumonie (Joi, 26 martie 2020, 20:14)

  copci [utilizator]

  Au lasat neinternat un pacient cu pneumonie? Asta da sistem medical...
  • +4 (8 voturi)    
   ... (Joi, 26 martie 2020, 20:25)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui copci

   pastrau paturi pentru pacientii cu COVID. In curand pacienti cu apendicita, colica renala etc. Spitalele au fost eliberate pentru pacientii cu covid.
   • +1 (1 vot)    
    Important e sa nu ne imbolnavim de coronavirus? (Vineri, 27 martie 2020, 12:32)

    copci [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    Sa inteleg ca daca murim din alte cauze, nu conteaza, important e sa nu avem coronavirus. Si acum tin paturile din spital goale, astept pacienti cu COVID asimptomatici?
  • +11 (17 voturi)    
   Ba eu zic ca el e vinovat (Joi, 26 martie 2020, 20:45)

   ww [utilizator] i-a raspuns lui copci

   Probabil s-a dus la doctor fara cascaval. Nu stia ca, pentru a beneficia de tratament, "eroii" si "martirii" in halate albe trebuie unsi nitel? Chiar, mai sunt printre noi multi care cred ca pandemia a schimbat cu ceva mentalitatea medicilor romani?
 • +8 (22 voturi)    
  E revoltator ce se intampla (Joi, 26 martie 2020, 20:17)

  banel [utilizator]

  Mor oameni pentru ca nu li se acorda ingrijiri. Unii intr-o sare avansata de infectare iar Flutur se relaxeaza in rezerva.
  • +1 (9 voturi)    
   cum vine asta (Joi, 26 martie 2020, 20:25)

   Alelu [utilizator] i-a raspuns lui banel

   Banele, imi explici si mie cum vine "Unii intr-o sare avansata de infectare"

   Fie esti infectat cu corona, fie nu esti. Erau intr-o stare avansata a pneumoniei, boala care rezulta din corona in cazurile mai grave. E un fel de coada la gripa corona.
   • +1 (1 vot)    
    Gravitatea bolii depinde și de încărcătura virală (Vineri, 27 martie 2020, 12:59)

    Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui Alelu

    Care la doctori este semnificativ mai mare. Când tot acumulezi viruși de la bolnavi de COVID-19, ajungi repede în punctul în care tot organismul ți-e infectat. Sistemul imunitar are nevoie de timp pentru a identifica agresorul, fiind vorba de un patogen nou, iar dacă acest lucru nu se produce în timp util riști să ajungi ca doctorul chinez de nici 30 de ani care a tras semnalul de alarmă.
 • +10 (14 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 26 martie 2020, 20:24)

  [anonim]

 • +2 (8 voturi)    
  Dezastru... (Joi, 26 martie 2020, 20:31)

  Stef_and [utilizator]

  Din astia mor intr-una si in alte locuri din tara si din lume...
 • +16 (18 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 26 martie 2020, 20:43)

  [anonim]

 • -1 (19 voturi)    
  Va mai spune iohanis (Joi, 26 martie 2020, 20:43)

  mihaipricop [utilizator]

  ca e doar o raceala banala dupa ce vom depasi 10% rata mortalitatii la fel ca-n italia ?

  Citat din 12.03.2020, Presedintele Romaniei:
  ”Am două veşti care mi s-au părut bune despre criza generată de coronavirus: M-am interesat de starea celor declaraţi bolnavi şi am constatat că starea lor este bună, mulţi dintre ei nu au niciun simptom. Unii au simptome de răceală, unii de gripă. Până şi persoanele în vârstă au o stare acceptabilă. Asta ca să demitizăm boala, fiindcă am citit câteva articole unde se vorbea despre un virus ucigaș într-o manieră foarte apocaliptică. La noi avem noroc şi cei găsiţi cu coronavirus au o stare mai bună decât s-au aşteptat unii”
 • +9 (11 voturi)    
  30 (Joi, 26 martie 2020, 20:47)

  Coco_papagal [utilizator]

  de ani de nepasare si lasa ca merge si asa! Ro este o cocina la propriu plina de nespalati, needucati, hoti si avocati. Acum se va vedea cat de verzi sunt romanii. In aprilie vor fi cel putin 1500 de decese pe zi + o infractionalitate nemaivazuta.
 • +11 (11 voturi)    
  criminala indiferenta in fata celui refuzat (Joi, 26 martie 2020, 21:35)

  ..13 [utilizator]

  Sa fie internat.

  Imi aduc perfect aminte cand am avut o infectie grava si cand amica mea speriata mi-a spus ca trebuie musai sa chem salvarea - a venit, am asteptat 2 ore pana mi-a venit randul, au vrut sa ma trimita inapoi acasa dar generalista a vazut ca abia ma taram si au chemat chirurgul care a intervenit pe loc.

  Mi-a salvat viata el si generalista de la camera de garda - medicul specialist o loaza, dar era nevasta chirurgului care a intervenit pe loc si m-a salvat. Am avut mare noroc. Dr. Kolosvari - Arad.

  Nu cred ca medicina trebuie sa depinda de norocul sau ghinionul fiecaruia - se aude dl. Presedinte??? se aude domnule Orban???

  Avem nevoie de competenti pe toate palierele guvernului si nu de loaze cum este nelutzu si Orban.

  Vreau o tara condusa de oameni competenti care pot sa stapaneasca si sa conduca destinele unei tari in stare de criza.
 • 0 (4 voturi)    
  Stam in casa (Joi, 26 martie 2020, 22:35)

  buxy [utilizator]

  Izolarea ne mai poate ajuta acum,in conditiile unui sistem de sanatate in colaps.Pe cei neinfectati,desigur.
 • +4 (4 voturi)    
  Daca (Joi, 26 martie 2020, 22:50)

  Alexa.99. [utilizator]

  a fost plimbat pe la 2 spitale diferite, prin salvare, fara sa fi fost diagnosticat cu coronavirus, va dati seama pe cati a imbolnavit?
  Am fost convinsa ca la noi vor fi un haos si o lipsa uriasa de pregatire la venirea acestui virus dar chiar in halul asta, n-as fi crezut.
  Spitale intregi contaminate, doctori in carantina, oameni bolnavi plimbati de colo-colo. Nu se poate asa ceva...
  Cand le spuneam prietenilor mei ca in Romania doar sistemul imunitar te apara de coronavirus, nu ma credeau.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by