Șapte decese din cauza coronavirusului s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în România. Primele trei decese în țara noastră s-au înregistrat duminică, iar luni au murit alți patru pacienți. Doi dintre ei erau internați la Spitalul Județean Suceava, unde peste 50 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus. Tot luni, în România s-a ajuns la un număr record de noi cazuri - 143 -, astfel că bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 576, potrivit ultimelor informații transmise la ora 13.00.

HotNews.roFoto: Hotnews

LIVE evoluția situației generate de coronavirus în România:

21.15De la ora 22.00, intră în vigoare restricțiile de circulație în afara locuinței

20.27 Maramureș, primul județ care interzice circulația persoanelor în afara locuințelor / Care sunt excepțiile

20.10 Al șaptelea deces în România din cauza coronavirusului - un bărbat de 65 de ani, coleg de salon cu pacientul decedat duminică la Spitalul Universitar din București

18.30 Cum a fost chemat tot personalul medical de la Spitalul din Suceava la lucru, indiferent dacă erau infectați cu coronavirus sau în izolare

18.44 Al șaselea deces în România din cauza coronavirusului - un bărbat de 64 de ani din Arad

16.45 România va testa mai mulți suspecți de coronavirus: Cum se schimbă criteriile de testare

16.11Aproape 47.000 de români au intrat în țară în ultimele zile pe la granița cu Ungaria, după crearea unui culoar special

16.05 Câte teste pentru diagnosticarea coronavirus sunt disponibile în spitalele din România?

15.32Câte ventilatoare mecanice sunt în spitalele din România

14.51 Situație gravă la Suceava: 52 de cadre medicale infectate cu coronavirus. Spitalul Județean, închis și dezinfectat. Va trata doar cazuri de COVID-19 / Sunt trimiși medici din alte județe

14.48 Klaus Iohannis: Nu ne vom opri și vom lua măsuri chiar mai dure în momentul când vor deveni absolut obligatorii

13.54Klaus Iohannis: Țara noastră se confruntă cu situația tragică a primelor decese/ Urmează săptămâni critice care vor pune la grea încercare toate capacitățile statului

..................

Ultima victimă - bărbatul de 71 de ani - fusese internat la Spitalul Județean Suceava în 21 martie și confirmat pozitiv în 23 martie. El a fost internat anterior în secția de cardiologie, unde este posibil contact al pacientei transferate la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, conform Grupului de comunicare strategică.

Tot luni și tot la Spitalul Județean Suceava a murit o femeie în vârstă de 72 ani, internată în 21 martie, care avea afecțiuni cronice asociate. Conform autorităților, ea nu a călătorit și nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv.

La Spitalul Județean Suceava sunt infectate cu coronavirus peste 50 de medici și asistenți.

Bilanțul infectărilor cu coronavirus în România a ajuns la 576, cu alte 143 de cazuri noi, potrivit raportării oficiale de luni de la ora 13.00. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri anunțate într-o zi de la apariția COVID-19 în România. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 5 ani și 76 de ani.

Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 15 pacienți, din care 7 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Primul deces al unui pacient infectat cu coronavirus a fost confirmat în România duminică dimineață. Este vorba despre un pacient care suferea și de cancer și care se întorsese din Franța în 6 martie. "A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 în 18 martie, la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova. Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer)", a anunțat Grupul de comunicare strategică.

Cel de al doilea pacient cu COVID-19 care a decedat este un bărbat de 74 de ani din București internat la la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş". Potrivit Ministerului Sănătății, nu se știe în acest moment cum s-a infectat cu coronavirus pacientul și este în curs ancheta epidemiologică.

Al treilea deces a fost confirmat duminică seară în România. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț și transferat la Iași. Conform autorităților, el avea afecțiuni cronice și în urma anchetei epidemiologice s-a constatat că nu a călătorit în afara țării și nici nu a fost în contact cu o persoană infectată. Este vorba despre Vasile Ouatu, patron al unui complex comercial și al echipei de volei feminin, dar și fost viceprimar al orașului Piatra-Neamț.