Un al doilea deces din cauza coronavirusului a fost confirmat duminică, fiind vorba despre un pacient de 74 de ani din București internat la la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş". Potrivit Ministerului Sănătății, nu se știe în acest moment cum s-a infectat cu coronavirus pacientul și este în curs ancheta epidemiologică.

HotNews.roFoto: Hotnews

Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani, era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

În cazul celui de-al doilea deces, nu se știe în acest moment cum s-a infectat cu coronavirus pacientul din București care a murit astăzi. Ancheta epidemiologică este în curs, au precizat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Primul deces din cauza coronavirusului a fost înregistrat tot duminică. Este vorba despre un pacient în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 în 18 martie la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova. Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Bilanțul infectărilor cu coronavirus în România a ajuns la 433, raportarea oficială de duminică anunțând alte 66 de noi cazuri. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri raportate într-o zi de la apariția COVID-19 în România.

Conform Grupului de comunicare strategică, la terapie intensivă sunt internați în acest moment 14 pacienți, din care 3 în stare gravă, în timp ce starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară. De la apariția COVID-19 în România, 64 de persoane au fost declarate vindecate și externate.