​​România dispune în acest moment de 1.361 de aparate de ventilare mecanică, vitale în cazul complicațiilor cauzate de coronavirus.

Rezidentii ajuta medicii in criza coronavirusuluiFoto: Agerpres

Pe 20 martie, ministrul Sănătății declara că în această săptămână ar trebui să ajungă în România 1.000 de ventilatoare care sunt esențiale în tratarea cazurilor grave de coronavirus.

De asemenea, la nivelul spitalelor sunt 2.653 de paturi de terapie intensivă, potrivit Grupului de Comunicare strategică.

Bilanțul infectărilor cu coronavirus în România a ajuns, la 23 martie, la 576, cu alte 143 de cazuri noi, potrivit raportării oficiale de luni de la ora 13.00. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri anunțate într-o zi de la apariția COVID-19 în România. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 5 ani și 76 de ani. Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 15 pacienți, din care 7 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.