Alte 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus au fost raportate în marți seară. este vorba de trei pacienți internați la Spitalul Județean din Suceava. Numărul de pacienți decedați, care au fost internați la Spitalul Suceava este, în acest moment de cinci.

Prelevare probe coronavirusFoto: Agerpres

Primul caz de deces raportat marți seară este al unui bărbat de 59 de ani, care a murit pe 22 martie, dar a cărei confirmare pozitivă la coronavirus a fost făcută a doua zi după deces.

A doua victimă este o femeie, 80 ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere.

A treia victimă este o femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava - secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat astăzi. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

Toți cei trei pacienți aveau afecțiuni medicale cronice pre- existente - boli cardiovasculare, diabet.

Potrivit Grupului de comunicare strategică, decesele au fost raportate la INSP marți seară.

Cele trei decese raportate marți seară la Spitalul Județean Suceava se aduagă altor două care au fost raportate luni în aceeași unitate spitalicească. Astfel, până în acest moment în acest spital au murit 5 persoane infectate cu coronavirus.

Situația de la Spitalul Județean din Suceava este extrem de gravă. Până în acest moment au fost confirmați cu coronavirus 27 de medici, 30 de asistenți medicali și 13 infirmieri.

Notă: Dintr-o eroare de raportare a Grupului de comunicare strategică, decesul anterior comunicat cu numărul 11, al unui barbat de 71 de ani, a fost deja raportat ca decesul cu numărul 5, în cursul zilei de ieri, 23 martie a.c.