Bilanțul deceselor în România a ajuns la 40 / Unul dintre pacienți este o tânără de 27 de ani, fiind cel mai tânăr român decedat din cauza COVID-19

de I.H.     HotNews.ro
Duminică, 29 martie 2020, 13:46 Actualitate | Coronavirus


Test coronavirus
Foto: pixabay.com
Alți doi pacienți au murit din cauza coronavirusului, astfel că bilanțul deceselor în România a ajuns duminică la 40. Este vorba despre o tânără de 27 de ani din Botoșani și despre un bărbat de 71 de ani.
Conform Grupului de comunicare strategică, ultimii doi pacienți decedați sunt un bărbata de 71 de ani și o tânără de 27 de ani.

Bărbatul de 71 de ani era din județul Suceava (contact cu o persoană care a revenit din Austria). În 25 martie s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca. Rezultatul testării a fost pozitiv. El a murit în 29 martie la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, Secția ATI. Patologie preexistentă: tumora neuroendocrină, HTA, anevrism de aortă.

Tânăra de 27 ani avea domiciliul în județul Botoșani. În 22 martie s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19, care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iași. Rezultatul testării din 23 martie a fost pozitiv. Tânăra a murit în 29 martie. Patologie preexistentă: diabet zaharat tip I decompensat.

Bilanțul deceselor în România din cauza COVID-19 a ajuns astfel la 40.

Alte 308 noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în România, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 1.760, potrivit informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, duminică, la ora 13.00. Este cel mai mare număr de cazuri înregistrat într-o zi de la apariția COVID-19 în țara noastră.

Decese din cauza COVID-19 în România:

Primul deces

Pacient din Filiași, întors din Franța pe data de 6 martie (nu din zonă roșie). Pe 15 martie, medicii de la Compartimentul de Primiri Urgențe din Filiași au solicitat testarea pentru COVID-19, fiind refuzați de DSP Dolj: pacientul nu corespundea definiției de caz. A fost testat în urma insistențelor medicilor, pe 17 martie, și declarat pozitiv pe 18 martie. Decesul s-a produs duminică, 22 martie. 23 de cadre medicale din Filiași sunt în izolare.

Al doilea deces

Al doilea român ucis de coronavirus - bărbat de 74 de ani care făcea dializă la Spitalul Universitar. Lunea trecută, el s-a prezentat la Spitalul Universitar cu febră și tuse. Medicii au cerut testarea lui pentru coronavirus, dar au fost refuzați - "nu prezintă context epidemiologic" și "nu corespunde definiției de caz". Stă 4 zile internat în Spitalul Universitar București până când este testat și confirmat cu coronavirus, vineri. Este transferat apoi în stare gravă la Spitalul Victor Babeș, unde moare două zile mai târziu, duminică.

Al treilea deces


Al patrulea deces

Femeie în vârstă de 72 de ani, din Suceava, fără context epidemiologic (nu a călătorit în zonă roșie, nu a avut contact identificat cu pacient COVID-19 pozitiv). Nu corespundea definiției de caz pentru a fi testată.

Al cincilea deces

Bărbat de 71 de ani din Suceava, fără context epidemiologic (nu se încadra pentru a fi testat). Posibil contact al unei alte paciente COVID19 pozitivă, transferată anterior la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

Al șaselea deces

Bărbat de 64 de ani, din Arad. El a fost internat pe 20 martie, în stare gravă, la Spitalul Județean Arad, fiind intubat în secția de terapie-intensivă. Bărbatul a fost confirmat positiv cu coronavirus luni, în ziua decesului, dar autoritățile spun că a fost testat anterior. Potrivit surselor HotNews.ro, nici acest bărbat nu se încadra în definiția de caz pentru a fi testat de autorități. El a fost testat într-un târziu, la insistențele medicilor arădeni.

Al șaptelea deces

Bărbat în vârstă de 65 de ani internat la Spitalul Universitar București. El a fost internat în același salon cu bărbatul de 74 de ani care a murit duminică, după ce a fost transferat de la Spitalul Universitar de Urgență București la Spitalul Victor Babeș și care a așteptat 4 zile internat în Spitalul Universitar până să fie testat (al doilea deces provocat de coronavirus în România). Bărbatul a fost testat și confirmat pozitiv sâmbătă, la o zi după ce fusese testat și confirmat pozitiv colegul său de salon de la care se presupune că s-a infectat cu coronavirus. Cum al doilea român ucis de coronavirus, de la care se presupune că s-a infectat și al șaptelea, a fost testat abia după 4 zile de spitalizare, cel mai probabil și colegul său de la salon, care a luat virusul de la el, a fost testat cu întârziere.

Al optulea deces

Un bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova, confirmat cu coronavirus în 19 martie. Pacientul se întorsese în 7 martie din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest moment în autoizolare. Pacientul a fost internat în 19 martie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe secția ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.

Al nouălea deces

Un bărbat de 59 de ani, internat la Spitalul din Suceava, care a murit pe 22 martie, dar a cărei confirmare pozitivă la coronavirus a fost făcută a doua zi după deces, respectiv în 24 martie.

Al 10-lea deces

Femeie de 80 de ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere, caz raportat în 24 martie.

Al 11-lea deces

Femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava - secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat în 24 martie. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

Al 12-lea deces

Bărbat, 74 ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică. Deces confirmat în 24 martie.

Al 13-lea deces

O femeie de 72 de ani din județul Caras-Severin, care se întorsese din Spania și era izolată la domiciliu din 20 martie. Deces anunțat în 25 martie.

Al 14-lea deces

Un bărbat de 52 de ani internat la Spitalul Județean Suceava, unde au murit alte 5 persoane, iar peste 100 de cadre medicale au fost infectate. Este cel mai tânăr pacient infectat cu coronavirus și decedat în țara noastră. Bărbatul suferea de obezitate. Deces anunțat în 25 martie.

Al 15-lea deces


Al 16-lea deces


Al 17-lea deces


Al 18-lea deces

O femeie în vârstă de 76 ani, din județul Cluj, internată în 20 martie în Spitalul Huedin. Pacienta a fost transferată în 22 martie în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Cluj, după ce a fost confirmată cu COVID-19. Deces înregistrat în 26 martie.

Al 19-lea deces

Un bărbat de 56 de ani din județul Dâmbovița, hemodializat la un centru de dializă și internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca. A fost transferat în 23 martie, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș - ATI. Deces anunțat în 26 martie.

Al 20-lea deces

Un bărbat de 49 de ani din județul Timiș, neinternat. El s-a prezentat în 20 martie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Timișoara, unde a fost diagnosticat cu pneumonie acută (clinic si radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la Spitalul de boli infecțioase. În 21 martie s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat, diagnosticat cu pneumonie acută. În 24 martie, adică în urmă cu două zile, starea bărbatului s-a deteriorat, iar acesta a solicitat ambulanța. I s-a recoltat exudat pentru COVID și a fost lăsat la domiciliu. El a fost confirmat cu coronavirus în 26 martie, când a și murit. Pacientul avea boli cronice preexistente ( poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială), iar GCS spunea că, potrivit declarațiilor acestuia, nu ar fi călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. Deces anunțat în 26 martie.

Al 21-lea deces

O femeie de 70 de ani, din județul Neamț, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamt-Nefrologie, pentru hemodializă. Starea i s-a agravat din 25 martie, când se suspectează infecție cu coronavirus și se recoltează probe. Ea a murit miercuri, iar rezultatul testului a sosit joi, fiind pozitiv pentru coronavirus. Deces anunțat în 26 martie.

Al 22-lea deces

Un bărbat de 45 ani din județul Arad, confirmat în 25 martie și decedat tot în 25 martie în ambulanță, în timpul transferului la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Deces anunțat în 26 martie.

Al 23-lea deces


Al 24-lea deces

Este vorba despre o femeie de 80 ani din județul Bacău internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, în secția ATI. A fost confirmată în data 25.03.2020, decedată în 26.03.2020. Comorbidități: insuficiență cardiacă, fibrilație atrială.

Al 25-lea deces

Este vorba despre un bărbat în vârstă de de 81 ani, din București, internat prin Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului SF IOAN în 26.03.2020, ulterior transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, acolo unde s- a înregistrat în data de 27.03.2020 decesul în secția de ATI.

Al 26-lea deces

Bărbatul s-a internat în 10 martie la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, iar din data de 25 martie era intubat în secția de ATI. În data de 27 martie a fost confirmat pozitiv la COVID-19, zi în care a și murit.

Al 27-lea deces

Este vorba este o femeie de 71 ani din Arad,cunoscută cu diabet zaharat. S-a internat la Spitalul Județean, secția Boli Infecțioase prin Unitatea de Primiri Urgențe, în data de 25.03.2020. Din data de 27.03.2020 a fost transferată în secția de ATI, unde a decedat în aceeasi zi. La internare prezenta insuficienta respiratorie acuta.

Al 28-lea deces

Victima confirmată sâmbătă dimineața este o femeie de 74 ani , jud. Arad internată în 18.03. 2020 în Clinica de Diabet si Boli de Nutritie a SJU Arad. În 25.03.2020 i s-au recoltat probe pentru COVID-19. Rezultat pozitiv în data de 27.03.2020. Din 26.03.2020 transferată in ATI, unde a decedat pe 26.03.2020.

Al 29-lea deces

O femeie de 60 ani, din județul Arad, este a 29-a victimă înregistrată sâmbătă, 29 martie, internată în secția de boli infecțioase Arad din data de 25.03.2020, apoi transferată în ATI in aceiasi zi. Recoltarea pentru COVID-19 a fost făcută în data de 25.03.2020, rezultat pozitivfiind confirmat în 26.03.2020. A decedat în 26.03.2020.

Al 30-lea deces

Este vorba despre un bărbat de 74 ani, din județul Hunedoara, internat în secția de Oncologie a Spitalului Județean Deva cu neoplasm în stadiul terminal.

Probele pentru COVID 19 au fost recoltate în data de 26 martie, în ziua în care bărbatul a murit. Astfel, rezultatul pozitiv a venit abia în data de 28 martie, după decesul pacientului.

Al 31-lea deces

Un bărbat de 43 de ani care a fost tranferat de la Spitalul Județean din Suceava la Spitalul de Arși din București unde a fost operat, dar a decedat pe 28 martie.

Al 32-lea deces

O femeie de 61 ani, din județul Hunedoara, este o altă victimă. Ea a fost internată în ATI Spitalul Județean Deva. Ea a murit pe 23 martie, însă confirmarea cu COVID 19 a venit cinci zile mai târziu, mai exact pe 28 martie.

Al 33-lea deces

Un alt pacient decedat este un Bărbat de 65 de ani, din județul Arad, internat pe 22 martie la Spitalul Județean și transferat trei zile mai târziu la Spitalul de Boli Infecțioase V Babeș Timișoara. A decedat după alte trei zile.

Al 34-lea deces

Un bărbat de 67 ani, din județul Constanța, este o altă victimă raportată sâmbătă seară. El a fost internat din 25 martie în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, unde a decedat trei zile mai târziu.

Decesele 35-37

Au fost raportate în Ialomița. Este vorba despre un bărbat de 39 de ani, decedat la 26 martie, al cărui rezultat la testul COVID 19 a venit pe 28 martie. Nu avea boli asociate cunoscute. De asemenea, doi bărbați de 60 și 77 de ani au decedat la domiciliu pe 25 martie, rezultatul pozitiv fiind dat în urma unor probe recoltate de medicina legală. Niciunul dintre cei decedați în Ialomița nu a avut istoric de călătorie și nici contact cunoscut cu caz confirmat.

Al 38-lea deces

Un bărbat de 66 de ani din județul Timiș, contact cu un membru al familiei revenit din Germania. Deces anunțat în 29 martie.

Al 39-lea deces

Un bărbatul de 71 de ani din județul Suceava (contact cu o persoană care a revenit din Austria). A murit în 29 martie la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, Secția ATI. Patologie preexistentă: tumora neuroendocrină, HTA, anevrism de aortă.

Al 40-lea deces

Tânăra de 27 ani din județul Botoșani. Tânăra a murit în 29 martie. Patologie preexistentă: diabet zaharat tip I decompensat.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

84046 vizualizari

 • 0 (20 voturi)    
  pentru (Duminică, 29 martie 2020, 13:56)

  costelo999 [utilizator]

  cei sceptici mor si tineri așa ca feriți-vă toți ca luați virusu ăsta de nici nu știți de unde mai ales ai tineri ca dați si ai bătrâni
  • +9 (9 voturi)    
   Cine spune asta ? (Duminică, 29 martie 2020, 16:59)

   krysme [utilizator] i-a raspuns lui costelo999

   A spus careva ca tinerii nu mor ? Sau ca absolut toti batranii care fac Covid-19 mor ?

   Ce s-a spus si se spune in continuare (si cifrele o arata), dar unii se prefac ca nu inteleg, e ca sansele sa faci o forma grava a bolii sunt mult mai mici daca esti tanar si relativ sanatos.

   La fel cum si daca esti varstnic si sanatos ai sanse mai mari sa faci tot o forma mai usoara.

   Eu nu am vazut nicaieri expusa ideea ca tinerii sunt imuni.
  • -3 (3 voturi)    
   Pensii Speciale (Duminică, 29 martie 2020, 17:37)

   robyzs [utilizator] i-a raspuns lui costelo999

   PNL a promis eliminarea sau impozitarea Pensiilor Speciale inainte de alegeri, acum in Stare de Urgenta acesti bani pot fi folositi de Spitale, ce asteapta Ludovic Orban si Klaus Iohannis? De ce sacrifica un popor intreg?
  • +8 (8 voturi)    
   Mor cei tineri care au COMA DIABETICA (Duminică, 29 martie 2020, 17:38)

   Boham [utilizator] i-a raspuns lui costelo999

   'o tânără de 27 de ani' care a ajuns intr-un spital de mana a 3-a din Romania in stare GRAVA, in COMA DIABETICA

   si mai era si saraca pe deasupra asa ca niciun medic nu s-a inghesuit sa o ajute
  • +1 (1 vot)    
   COMA DIABETICA = aproape mort (Duminică, 29 martie 2020, 18:23)

   Boham [utilizator] i-a raspuns lui costelo999

   coma diabetica e ca si cum ai fi mort doar ca inca nu te-au declarat aia, medicii
   • -4 (4 voturi)    
    fata (Duminică, 29 martie 2020, 19:48)

    costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui Boham

    a murit de covid așa au spus medicii ce o tot dai cu diabetu și coma diabetica cee nu intelegi nu am cum sa îți desenez ca sa pricepi a luat covidu de la fratii ei din uk simplu
    • +2 (2 voturi)    
     eu zic sa cauti pe goolge ce e aia coma diabetica (Duminică, 29 martie 2020, 20:22)

     Boham [utilizator] i-a raspuns lui costelo999

     Complicații

     Dacă sunt lăsate netratate, complicațiile care rezultă din coma diabetică pot include:

     - Leziuni cerebrale permanente

     - Moarte
     • -2 (2 voturi)    
      iti (Duminică, 29 martie 2020, 22:04)

      costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui Boham

      mai spun odata a murit din cauza covid asa au zis medicii nu imi mai pierd timpul cu un nihilist ca tine
      • +1 (1 vot)    
       ba tu esti turs?! (Duminică, 29 martie 2020, 22:59)

       liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui costelo999

       da ma a murit de covid dar a murit PENTRU CA AVEA CONDITII PEEXISTENTE (GRAVE)!!!
       ce e neclar?! ai uitat limba romana?!

       era o persoana foarte bolnava care a avut ghinionu sa ia si covid...
 • +11 (19 voturi)    
  Cum adica contact al unei persoane intoarse din.. (Duminică, 29 martie 2020, 14:12)

  Dodel540 [utilizator]

  Eu nu inteleg cazurile astea cu "a luat virusul de la o persoana care s-a intors din tara X" ??
  Astia nu trebuiau sa stea in autoizolare sau in carantina 14 zile ??? Asta e genocid!
  • -10 (16 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Duminică, 29 martie 2020, 15:14)

   [anonim] i-a raspuns lui Dodel540

   • +2 (12 voturi)    
    Care armată? Care generali? (Duminică, 29 martie 2020, 16:01)

    Shaolin [utilizator] i-a raspuns lui

    Aia română?

    Pff... Prietene nu pot exista instituții competente în țări incompetente. Astea sunt vise. Speranțele unor oameni ajunși în pragul disperării.

    Tu crezi că generalul Oprea e mai competent decât premierul Orban?

    Tu crezi că rachetele expirate cumpărate la suprapreț de Coronaficus ne protejează de viruși?
   • +5 (9 voturi)    
    Sa vina dl Gral Gabriel Oprea (Duminică, 29 martie 2020, 16:04)

    justin puscasu [utilizator] i-a raspuns lui

    cu girofar si motociclisti! Sa vedeti cum fuge virusul!
  • +3 (13 voturi)    
   au fugit repede (Duminică, 29 martie 2020, 15:42)

   alex34 [utilizator] i-a raspuns lui Dodel540

   din tarile afectate sa nu cumva sa se imbolnaveasca si odata ajunsi in Ro au inceput sa ia la misto avertismentele si regulile, romanul cand se intoarce in tara se decivilizeaza instant, ca deh aici e tara lu' lasa ba' ca merge s'asa..hai pa' la rude sa le povestim
  • +1 (5 voturi)    
   Daca vin 500 pe zi unde ii tii??? (Duminică, 29 martie 2020, 16:30)

   Boham [utilizator] i-a raspuns lui Dodel540

   Ba da voi nun ganditi inainte sa aberati?

   In fiecare zi intra in tara peste 500 poate chiar 2000 de romani, unde ii tii in carantina 14 pe 500 x 14 ???

   sin cand vin 200.000 de pste in tara unde tii tu 200.000 ROMANI IN CARANTINA ???
   • 0 (0 voturi)    
    Pentru romanii inconstienti trebuie lege adecvata (Duminică, 29 martie 2020, 18:08)

    Maia1 [utilizator] i-a raspuns lui Boham

    Cum gandeste un venit din Scotia:Noi primim lunar de la guvernul Scotian un ajutor de somaj pe perioada cand nu avem de lucru dar am venit acasa si dupa 14 zile de izolare incep sa mai fac ceva pe acasa.
   • 0 (0 voturi)    
    nu mai conteaza (Duminică, 29 martie 2020, 18:10)

    #SCHIMBARE [utilizator] i-a raspuns lui Boham

    ar trebui sa inteleaga lumea ca pana vin aia noi..deja cei care au venit (si e normal asa!) deja demult au dat mai departe..si ceilati tot asha...de vreo luna si jumate deja):d tre sa fii.... ca sa nu iti dai seama de asta :d ...cati stau fricosi de mor cu cratita in cap.si isi spala chi cu clor .si ei is deja imuni ca au avut acum o luna o tuse de 3 sec si a curs nasul un pic sau care nici nu au stiut ca au avut:D ...si or sa steaaaaa asa:D ...pana o sa i se faca cuiva mila sa ii verifice anticorpii :D ..poate Dna Firea ar putea porni acest program imediat ce va apare acest test ultraspecific (fff curand)...va lua voturi cat nu o tin tocurile sa le tina pe toate:D
 • +8 (14 voturi)    
  Vrabia malai visează... (Duminică, 29 martie 2020, 14:14)

  spirache [utilizator]

  Deci mâine, luni intrăm în scenariul 4, guvernul scoate sacoșa cu bani pentru toate firmele, inclusiv alea care în toată activitatea lor au fost pe pierdere pentru a nu plăti impozite, datoria publică explodează, lanțurile de aprovizionare a magazinelor alimentare se șubrezesc, dat în continuare agenții imobiliari ne spun doct și tacticos că piața imobiliară va prospera in continuare cu jdemii de euro pe metru pătrat. Ce sa mai înțelegem?
  • +4 (10 voturi)    
   iti zic io... (Duminică, 29 martie 2020, 14:26)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui spirache

   tine banii pentru spagi la spitale, nu mai dati iama in magazine sa cumparati haina si malai.
  • -1 (3 voturi)    
   Înțelegem că retorica din mass-media (Duminică, 29 martie 2020, 15:41)

   Shaolin [utilizator] i-a raspuns lui spirache

   E complet dictată de diverse mafii cu interese politice și financiare.

   Și fraierii (sau românii cum le zic unii) nu trebuie să afle niciodată adevărul.
  • +3 (5 voturi)    
   sa nu asculti niciodata (Duminică, 29 martie 2020, 15:54)

   alex34 [utilizator] i-a raspuns lui spirache

   ce zic agentii imobiliari, mie imi zicea unul la fiecare bloc pe care il vizionam ca acolo si-a luat si el apart si ca e cel mai bun, iar pretul acus acus se duce in sus "ia fraere acu"
   situatia reala e ca peste 6luni-1an sa vezi recesiune in Ro, cand se vor pierde o gramada de joburi, falimente, inflatie, euro va creste intr-o veselie... bancile n-o sa mai dea 1leu... trai..
 • +6 (10 voturi)    
  aoleo... (Duminică, 29 martie 2020, 14:17)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  .. trebuie sa scadem varsta de pensionare la 30 de ani. revenim in preistoric.
  • +1 (7 voturi)    
   Normal (Duminică, 29 martie 2020, 14:55)

   Torquemada13 [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   Revenim in preistoric ? Normal ! Am fost oare plecati de acolo ? Ceva tehnologie nu a schimbat mintea omului care este nascuta si profund ancorata in tenebrele protopreistoriei. Nu credeti ? Dupa atatea milenii de existenta omul decapiteaza, impusca, spanzura, fura, insala, isi bate joc de semeni. Uitati-va la Romania: ce nenorociti de doi bani ne "conduc" de 30 de ani si cat de parjolita arata tara asta !
 • +5 (11 voturi)    
  Cu ce - daca- a fost tratat fiecare? (Duminică, 29 martie 2020, 14:25)

  D-or [utilizator]

  Li s-au administrat imediat antibiotice, asa cum este obligatoriu in absolut orice pneumonie?

  Ar fi extrem de util de precizat ce medicamente si cit de rapid le-au fost administrate.

  Lipsa sau confirmarea virusului nu insemna ca nu trebuiau tratati cu nimic, sau ca tratamentul clasic poate fi intirziat.

  Nerozia antiantibiotice pare ca a splalat creierele si constiintele doctorilor.
  • +1 (5 voturi)    
   boss... (Duminică, 29 martie 2020, 16:05)

   florin4u [utilizator] i-a raspuns lui D-or

   antibioticele sunt pentru bacterii nu virusi!!!!
   • +3 (5 voturi)    
    Virozele se suprainfecteaza si in plus (Duminică, 29 martie 2020, 16:57)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui florin4u

    antibioticele au si efecte neexplicate.
    Astfel, claritromicina reface celulele pulmonare, azitromicina are si efect antiinflamator, penicilinele si doxiciclina in doze mari au avut efect in cazul cancerelor terminale, etc.

    Dar, logic, inginereste, sistemul imunitar nu poate lupta concomitent si cu bacteriile si cu virusii si cu parazitii.
    Asa ca, omorind bacteriile si parazitii, imunitatea astfel degrevata poate lupta cu virusul.
    Cred ca asta e principiul asocierii dintre clorochina (un antiparazitar) cu azitroxul (antibiotic cu spectru larg) sau cu orice alta penicilina.
 • +7 (19 voturi)    
  Este ca si cum ati zice ca.... (Duminică, 29 martie 2020, 14:27)

  ggiiggii [utilizator]

  Victima unui accident auto a fost depistata pozitiv cu COVID19, prin urmare se adauga bilantului deceselor pentru persoane infectate cu COVID19
  • +2 (10 voturi)    
   Victoma unui accident auto a avut diabet (Duminică, 29 martie 2020, 15:46)

   Mica Sirena a lui Vasile Roaita [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

   Se adauga asadar bilantului celor morti de diabet?
   • +8 (10 voturi)    
    Presa nu este interesata de diabet (Duminică, 29 martie 2020, 15:54)

    ggiiggii [utilizator] i-a raspuns lui Mica Sirena a lui Vasile Roaita

    Ai COVID esti vedeta.
    Nu vedeti ca, presa si televiziunile, trag de numarul asta in sus prin orice mijloace.
    Cu cat mai multi morti( nu conteaza ce boli avea, nu conteaza ce a facut....daca avea COVID este vedeta), cu atat se uita lumea mai mult in gura lor, cu atat pot manipula populatia mai usor( credeti ca toate imaginile alea cu rafturile goale din Italia au fost la intamplare...sau au fost comandate?)
    • +3 (3 voturi)    
     Latrina trei ii experta (Duminică, 29 martie 2020, 19:49)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

     In rafturi goale la Constanta

     https://campaniamea.declic.ro/petitions/stop-publicitatii-pe-televiziunile-mincinoase
  • +3 (5 voturi)    
   Sau dezgropam morti (Duminică, 29 martie 2020, 17:38)

   copci [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

   Imediat o sa incepem sa dezgropam morti, ca sa mai adaugam la statistica. Deja ieri au fost primii doi decedati testati pentru COVID dupa moarte!
  • +2 (2 voturi)    
   corect (Duminică, 29 martie 2020, 18:03)

   #SCHIMBARE [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

   si is probabil nspe cazuri asha,...se parae ca Italia si Spania practica aceasta tactica....atat la cazurile evidente din avion cat si la cele care mor de o boala care chiar le omoara atunci si fara simptome covid ii gasesc pormortem cu virus ..si is trecuti acolo:d ...dar la un moment dat..se va vedea chestia pe statistici comparative cu cei corecti ... si nu vorbesc de medici care stiu sa dea diagnosticul...ci de cei care numara (ca intotdeauna nu?) ... e mai usor asa:d
 • -2 (16 voturi)    
  ... (Duminică, 29 martie 2020, 14:42)

  Claudiu81 [utilizator]

  Unde sunt idiotii care spun ca decesele nu sunt cauzate de covid19 co de cancer, afectiuni preexistente, etc ?..
  • +6 (12 voturi)    
   pai daca o persoana are cancer cu metastaze (Duminică, 29 martie 2020, 16:08)

   florin4u [utilizator] i-a raspuns lui Claudiu81

   ce anume l-a omorat virusul sau cancerul?Eu cred ca amandoua dar in orice caz nu poti insinua ca virusul e de vina!
   • 0 (2 voturi)    
    Evident ca poti (Duminică, 29 martie 2020, 18:46)

    AliB [utilizator] i-a raspuns lui florin4u

    Cand cancerul cu metastaze te omoara fara ajutorul altei boli mori de cancer cu metastaze. Ai cancer la plamani si si metastaze la creier si mori din cauza unui atac cerebral - cauza mortii e cancer metastazat. Ai cancer la plamani cu metastaze la creier si mori de pneumonie - cauza mortii e pneumonie. Cat despre diabetici - ei au probleme mari sa-si mentina glicemia in paramatrii normali daca au o infectie. Rezultatul - coma diabetica. Cauza - infectie. Mi-ar place si mie sa numar din 4 in 5 - dar nu se poate. Afurisita biologia asta!!
 • +15 (23 voturi)    
  Diabet tip I decompensat (Duminică, 29 martie 2020, 14:45)

  mihai2015 [utilizator]

  Inseamna o patologie grava in care nivelul de zahar din sange nu mai poate fi scazut nici chiar cu injectii de insulina, si produce distrugeri in aproape toate organele corpului,
  Dumnezeu sa o ierte
  la o asa boala nu prea conteaza varsta, orice infectie se vindeca mult mai greu ca la un om normal
  nu mai panicati populatia, ambele cazuri sint predispozitii de risc maxim la orice infectie virala sau bacteriana
 • +11 (19 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 29 martie 2020, 14:45)

  [anonim]

  • -1 (9 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Duminică, 29 martie 2020, 15:00)

   [anonim] i-a raspuns lui

  • +4 (8 voturi)    
   Citeste ce a scris @mihai2015 (Duminică, 29 martie 2020, 15:21)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui

   Este relevant, apoi te poti avanta sa Emiti Pareri
   • -2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 29 martie 2020, 19:38)

    [anonim] i-a raspuns lui un domn

  • +11 (13 voturi)    
   Bine zis isteria. (Duminică, 29 martie 2020, 16:05)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui

   Isteria COVID a băgat frica în personalul medical încât orice boală,chiar ușor tratabilă a devenit mortală,pentru-că la aflarea veștii că a luat și COVID-19,pacientul nu a mai fost tratat,ci a fost izolat și lăsat să moară(sau să scape dacă avea organismul rezistent.Trist dar adevărat.Sunt uimit de slaba pregătire a cadrelor medicale,privind igiena,pentru-că protecția la COVID-19 ține mai mult de igienă.
 • +11 (17 voturi)    
  diabet (Duminică, 29 martie 2020, 14:47)

  TrickyWicky [utilizator]

  Izolam oamenii in case care mor din cauza stresului si sedentarismului.
  Ii bagam la corona sa dea statisticile bine???
  • 0 (12 voturi)    
   ... (Duminică, 29 martie 2020, 15:03)

   samuraijack [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

   Nu mori din cauza stresului sau a sedentarismului dacă stai în casă câteva saptămâni. Însă în schimb ajuți să oprești răspândirea bolii care i-ar putea afecta pe alții mult mai mult.

   Cine te oprește să faci mișcare în casă? Există o grămadă de exerciții care le poți face în casă. Și de ce ai fi stresat în casă? Ia o carte și citește...
   • +5 (7 voturi)    
    wow (Duminică, 29 martie 2020, 16:00)

    TrickyWicky [utilizator] i-a raspuns lui samuraijack

    Statul care vrea sa aiba grija de mine . Imi da panica si ma forteaza sa stau in caza in timp ce 1 din 3 sufera de diabet???
    Sunteti destul de cinici. Mai ales ca mortalitatea este f mare pt cazurile de inima depasind astronomic cifrele pandemiei asteia
   • +1 (3 voturi)    
    Poate doi ani (Duminică, 29 martie 2020, 17:41)

    copci [utilizator] i-a raspuns lui samuraijack

    Pandemiile au durat tot timpul un-doi. Deci, care e planul, stam doi ani inchisi in casa?
  • -1 (7 voturi)    
   ... (Duminică, 29 martie 2020, 15:27)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

   Cine te opreste sa faci miscare? ajuta si la stress.
   • 0 (2 voturi)    
    Statul ma opreste (Duminică, 29 martie 2020, 17:24)

    TrickyWicky [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    Nu toti avem case cu gradina.
    Apoi multi primari au inceput sa pulverizeze hipoclorit de sodiu in aer ca na e avizat de Minister.
 • +2 (6 voturi)    
  Informatii (Duminică, 29 martie 2020, 15:04)

  Karnaval [utilizator]

  Cred ca unul din cei mai importanti factori in analiza deceselor este faputul daca erau sa nu fumatori. Incercand sa dati vina pe oameni intorsi din afara nu creeaza decat xenofobie. Virusul va veni la vecinul tau sau ruda ta intr-o forma sau alta. Spera doar sa fii intre cei 98% care trec de el.
  • 0 (4 voturi)    
   Fumat OMS (Duminică, 29 martie 2020, 16:11)

   _Un stelist_ [utilizator] i-a raspuns lui Karnaval

   https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-on-smoking-and-covid-19


   Fumatul nu prea are legătură cu riscul de deces la Covid (cel puțin are la fel de mult cu orice alt risc ca lipsa igienei mâinilor etc), observă cum formulează OMS: likely, may, also etc.
  • +1 (1 vot)    
   scuze dar misleading (Duminică, 29 martie 2020, 17:57)

   #SCHIMBARE [utilizator] i-a raspuns lui Karnaval

   la calculul cu 98% ce ai luat in calcul...ceea ce prostimea si Case Fatality Rate de 2 % care este prezentat de toate televiziunile ca fiind mortalitate de 2% de crede lumea ca 2% din populatie va muri?..is vai de mama lor...CFR inseamna decese/NUMAR TESTATI SI DOVEDITI INFECTATI ...iar MORTALITATE EFECTIVA = nr total decese/ TOATA populatia Romaniei (daca vrem sa calculam mortalitatea pe tara noastra) ...ca exemplu ajutator...daca am 50 persoane pe care le testez si le gasesc infectate si din ei mor 2 persoane inseamna un CFR de 4% ..cel care va fraieresc astia prin media ca ar fi mortalitate ...dar daca am alte 50 persoane care NU au avut simptome/usoare pe care nu le-ai testat ca sa le confirmi pt ca nu ai avut de ce atunci de fapt ai un grup de 100 persoane care au fost cu virusul...si 2 decese..deci 1% MORTALITATE EFECTIVA - calculele simularilor actuale indica ca ar fi in jur de 0,5-0,6 % dar se modifica tot timpul p ca momentan testam doar infectatii si cei carantinati (partial) si nu populatia generala - din care maaare parte cf statisticilor este in randul celor 75+ in Italia si China ..dar la noi va fi cam 65+ din cauza ca suntem mai bolnavi ... datele mai sunt foarte tare influentate se pare la momentul acesta de interpretrilor care se dau ce inseamna pacient care moare DIN cauza COVID - daca Italia si Spania se pare ca trec la decedati la gramada si acei pacienti care mureau din cauza unor boli ale lor, gen cancer terminal si murea din aceasta cauza dar la testare postmortem avea virusul in corp, ca zilioane de alte virusuri, in alte tari tactica este sa declare in mod corect pe simptomatologie si nu pe prezenta virusului ... oamenii care is purtatori asimptomatici mai si mor din alte cauze; se pare ca si la noi ii baga la gramada . chiar incepand cu primul caz care era stadiul terminal si doar era testata, posibil si tanara de 27 ani care era internata cu 1 saptamana inainte deja in coma diabetica fiind decompensata si posibil doar purtatoare etc
 • +2 (10 voturi)    
  Cui ne-ai lasat dragne, cui ? (Duminică, 29 martie 2020, 15:46)

  ruskimushki [utilizator]

  vino dragne, sa vezi ce-a mai ramas din spitalele tale.
  Haoleoooo...
 • 0 (8 voturi)    
  Culturi diferite (Duminică, 29 martie 2020, 15:50)

  spirache [utilizator]

  La noi in Romania nu va fi la fel de grav precum.in orice stat occidental cu o populație similară pentru că suntem săraci. In Europa de Vest rata de infectare a fost mare( zic a fost că acum presupun că stau in case majoritatea și nu prea se mai infectează) pentru nici măcar omleta nu știu să își facă, mâncând doar in restaurante. Saracii români nu mănâncă la restaurant. Eventual lucrează la restaurantul vestic, dar au fost carantinati. Deci, daca ar fi ceva mai multa rigoarea in respectarea măsurilor, nu vom ajunge la sute de cazuri/zi că în Italia sau Spania sau SUA. La noi babele și moșii abia trăiesc de pe o zi pe alta, au fost la restaurantul contaminant doar când erau tineri și mergeau la vreo nunta, pe când in aceste tari bucătăriile sunt strict de decor. Daca Spania/ Italia are 750 de decese /zi noi ar trebui sa avem peste vreo săptămână maxim ( că tot s-a răspândit pana acum, dar nu au apărut simptome) cam 250 având în vedere Nr populației, dar nu va fi așa. Vor fi 10-15 zi, atât.
  • -1 (7 voturi)    
   Vise frumoase (Duminică, 29 martie 2020, 16:14)

   Shaolin [utilizator] i-a raspuns lui spirache

   Rezultatele subfinanțării sistemului medical, a cercetării și educației se văd și se vor vedea cât se poate de clar în viitorul apropiat.

   E bine că avem totuși armate de securiști, milițieni și soldați care ne păzesc de viruși cu pușca. Ăștia nu duc lipsă de finanțe și pensionări anticipate.
  • -1 (7 voturi)    
   ce te faci cand (Duminică, 29 martie 2020, 16:15)

   John_Re [utilizator] i-a raspuns lui spirache

   romanul este certat cu apa si sapunul?

   mergi cu autobuzul sau cu trenul si trebuie sa te tii de nas pentru ca nici macar hainele nu le spala sau schimba prea des.
 • +3 (7 voturi)    
  raportari inselatoare (Duminică, 29 martie 2020, 17:40)

  #SCHIMBARE [utilizator]

  tanara de 27 ani era insulino-dependenta si fusese internata in coma diabetica in sambata dinainte (cf stire hotnews recenta) si era PURTATOARE cel mai probabil a virusului, decesul putand fi cel ami probabil de la situatia medicala si nu a fost influentata de covid ...sunt cel putin 3 cazuri clare de decese care nu au avut legatura cu covid direct dar sunt raportate ca decese CAUZATE de covid. avand in vedere ca 85%- 90 % nu au simptome /simptome usoare sau medii , si avand in vedere ca cel de la Gerota a raspandit virusul in 2 saptamani la zeci (el direct sau prin contacti - inclusiv 22 de medici de la gerota in 5 zile de spitalizare ---ceea ce e aberant....mai probabil o mare parte erau deja cu virusul de la alti pacienti care fusesera pe acolo)...extrapoland la nr de romani care au intrat in tara in ultimele 2 luni (sute de mii??) si la faptul ca au fost testati doar 5-10 % din ei si s-au gasit cam cateva sute de cazuri de pacienti cu virus ... legand toate aceste date...poate cine il duce capul pricepe cam la ce ordin ar fi acum numarul celor care AU FOST DEJA infectati cu covid si is imuni :), cati SUNT in momentul de fata :) ... si ca acum apar ca decese doar varfurile numarului (pe care va las sa il apreciati :)) acestor persoane:D...cine are cunostinte cat de cat matematice..poate face o aproximare relativa :)...si ii mai dau un ajutor... cate zile un pacient da la alta persoana virusul e estimat acum la 4 zile, si R0 (la cate persoane in medie da un purtator ) estimat la 2,4 pe faza initiala de infectare.:D surprize, surprize:D ... bine macar ca dupa asta nu o sa mai avem la ce joburi sa ne intoarcem si vom sta poate cu totii acasa:D


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by