UPDATE Bilanțul deceselor de coronvirus a ajuns la 37 / Printre pacienți, un bărbat de 39 de ani fără alte afecțiuni

de C.D.     HotNews.ro
Sâmbătă, 28 martie 2020, 22:27 Actualitate | Coronavirus


Test coronavirus
Foto: facebook
Alte șapte decese din cauza coronavirusului au fost raportate sâmbătă seară, bilanțul ajungând la 37, potrivit unei informări a Grupului de comunicare strategică.
  Este vorba de pacienți cu vârste între 39 și 77 de ani, din Arad, Constanța, Suceava, Hunedoara și Ialomița .

  Cel mai tânăr dintre ei este un bărbat de 43 de ani care a fost tranferat de la Spitalul Județean din Suceava la Spitalul de Arși din București unde a fost operat, dar a decedat pe 28 martie.

  O femeie de 61 ani, din județul Hunedoara, este o altă victimă. Ea a fost internată în ATI Spitalul Județean Deva. Ea a murit pe 23 martie, însă confirmarea cu COVID 19 a venit cinci zile mai târziu, mai exact pe 28 martie.

  Un alt pacient decedat este un bărbat de 65 de ani, din județul Arad, internat pe 22 martie la Spitalul Județean și tranferat trei zile mai târziu la Spitalul de Boli Infecțioase V Babeș Timișoara. A decedat după alte trei zile.

  Un bărbat de 67 ani, din județul Constanța, este o altă victimă raportată sâmbătă seară. El a fost internat din 25 martie în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, unde a decedat trei zile mai târziu.

  Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, pacienții decedați prezentau comorbidități constând în hipertensiune arterială, diabet sau boli cardiovasculare.

  Alte trei decese au fost raportate în Ialomița. Este vorba despre un bărbat de 39 de ani, decedat la 26 martie, al cărui rezultat la testul COVID-19 a venit pe 28 martie. Nu avea boli asociate cunoscute. De asemenea, doi bărbați de 60 și 77 de ani au decedat la domiciliu pe 25 martie, rezultatul pozitiv fiind dat în urma unor probe recoltate de medicina legală. Niciunul dintre cei decedați în Ialomița nu a avut istoric de călătorie și nici contact cunoscut cu caz confirmat.  Decese din cauza COVID-19 în România:

  Primul deces

  Pacient din Filiași, întors din Franța pe data de 6 martie (nu din zonă roșie). Pe 15 martie, medicii de la Compartimentul de Primiri Urgențe din Filiași au solicitat testarea pentru COVID-19, fiind refuzați de DSP Dolj: pacientul nu corespundea definiției de caz. A fost testat în urma insistențelor medicilor, pe 17 martie, și declarat pozitiv pe 18 martie. Decesul s-a produs duminică, 22 martie. 23 de cadre medicale din Filiași sunt în izolare.

  Al doilea deces

  Al doilea român ucis de coronavirus - bărbat de 74 de ani care făcea dializă la Spitalul Universitar. Lunea trecută, el s-a prezentat la Spitalul Universitar cu febră și tuse. Medicii au cerut testarea lui pentru coronavirus, dar au fost refuzați - "nu prezintă context epidemiologic" și "nu corespunde definiției de caz". Stă 4 zile internat în Spitalul Universitar București până când este testat și confirmat cu coronavirus, vineri. Este transferat apoi în stare gravă la Spitalul Victor Babeș, unde moare două zile mai târziu, duminică.

  Al treilea deces


  Al patrulea deces

  Femeie în vârstă de 72 de ani, din Suceava, fără context epidemiologic (nu a călătorit în zonă roșie, nu a avut contact identificat cu pacient COVID-19 pozitiv). Nu corespundea definiției de caz pentru a fi testată.

  Al cincilea deces

  Bărbat de 71 de ani din Suceava, fără context epidemiologic (nu se încadra pentru a fi testat). Posibil contact al unei alte paciente COVID19 pozitivă, transferată anterior la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

  Al șaselea deces

  Bărbat de 64 de ani, din Arad. El a fost internat pe 20 martie, în stare gravă, la Spitalul Județean Arad, fiind intubat în secția de terapie-intensivă. Bărbatul a fost confirmat positiv cu coronavirus luni, în ziua decesului, dar autoritățile spun că a fost testat anterior. Potrivit surselor HotNews.ro, nici acest bărbat nu se încadra în definiția de caz pentru a fi testat de autorități. El a fost testat într-un târziu, la insistențele medicilor arădeni.

  Al șaptelea deces

  Bărbat în vârstă de 65 de ani internat la Spitalul Universitar București. El a fost internat în același salon cu bărbatul de 74 de ani care a murit duminică, după ce a fost transferat de la Spitalul Universitar de Urgență București la Spitalul Victor Babeș și care a așteptat 4 zile internat în Spitalul Universitar până să fie testat (al doilea deces provocat de coronavirus în România). Bărbatul a fost testat și confirmat pozitiv sâmbătă, la o zi după ce fusese testat și confirmat pozitiv colegul său de salon de la care se presupune că s-a infectat cu coronavirus. Cum al doilea român ucis de coronavirus, de la care se presupune că s-a infectat și al șaptelea, a fost testat abia după 4 zile de spitalizare, cel mai probabil și colegul său de la salon, care a luat virusul de la el, a fost testat cu întârziere.

  Al optulea deces

  Un bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova, confirmat cu coronavirus în 19 martie. Pacientul se întorsese în 7 martie din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest moment în autoizolare. Pacientul a fost internat în 19 martie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe secția ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.

  Al nouălea deces

  Un bărbat de 59 de ani, internat la Spitalul din Suceava, care a murit pe 22 martie, dar a cărei confirmare pozitivă la coronavirus a fost făcută a doua zi după deces, respectiv în 24 martie.

  Al 10-lea deces

  Femeie de 80 de ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere, caz raportat în 24 martie.

  Al 11-lea deces
  Femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava - secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat în 24 martie. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

  Al 12-lea deces

  Bărbat, 74 ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică. Deces confirmat în 24 martie.

  Al 13-lea deces

  O femeie de 72 de ani din județul Caras-Severin, care se întorsese din Spania și era izolată la domiciliu din 20 martie. Deces anunțat în 25 martie.

  Al 14-lea deces

  Un bărbat de 52 de ani internat la Spitalul Județean Suceava, unde au murit alte 5 persoane, iar peste 100 de cadre medicale au fost infectate. Este cel mai tânăr pacient infectat cu coronavirus și decedat în țara noastră. Bărbatul suferea de obezitate. Deces anunțat în 25 martie.

  Al 15-lea deces


  Al 16-lea deces


  Al 17-lea deces


  Al 18-lea deces

  O femeie în vârstă de 76 ani, din județul Cluj, internată în 20 martie în Spitalul Huedin. Pacienta a fost transferată în 22 martie în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Cluj, după ce a fost confirmată cu COVID-19. Deces înregistrat în 26 martie.

  Al 19-lea deces

  Un bărbat de 56 de ani din județul Dâmbovița, hemodializat la un centru de dializă și internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca. A fost transferat în 23 martie, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș - ATI. Deces anunțat în 26 martie.

  Al 20-lea deces

  Un bărbat de 49 de ani din județul Timiș, neinternat. El s-a prezentat în 20 martie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Timișoara, unde a fost diagnosticat cu pneumonie acută (clinic si radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la Spitalul de boli infecțioase. În 21 martie s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat, diagnosticat cu pneumonie acută. În 24 martie, adică în urmă cu două zile, starea bărbatului s-a deteriorat, iar acesta a solicitat ambulanța. I s-a recoltat exudat pentru COVID și a fost lăsat la domiciliu. El a fost confirmat cu coronavirus în 26 martie, când a și murit. Pacientul avea boli cronice preexistente ( poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială), iar GCS spunea că, potrivit declarațiilor acestuia, nu ar fi călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. Deces anunțat în 26 martie.

  Al 21-lea deces

  O femeie de 70 de ani, din județul Neamț, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamt-Nefrologie, pentru hemodializă. Starea i s-a agravat din 25 martie, când se suspectează infecție cu coronavirus și se recoltează probe. Ea a murit miercuri, iar rezultatul testului a sosit joi, fiind pozitiv pentru coronavirus. Deces anunțat în 26 martie.

  Al 22-lea deces

  Un bărbat de 45 ani din județul Arad, confirmat în 25 martie și decedat tot în 25 martie în ambulanță, în timpul transferului la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Deces anunțat în 26 martie.

  Al 23-lea deces


  Al 24-lea deces

  Este vorba despre o femeie de 80 ani din județul Bacău internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, în secția ATI. A fost confirmată în data 25.03.2020, decedată în 26.03.2020. Comorbidități: insuficiență cardiacă, fibrilație atrială.

  Al 25-lea deces

  Este vorba despre un bărbat în vârstă de de 81 ani, din București, internat prin Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului SF IOAN în 26.03.2020, ulterior transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, acolo unde s- a înregistrat în data de 27.03.2020 decesul în secția de ATI.

  Al 26-lea deces

  Bărbatul s-a internat în 10 martie la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, iar din data de 25 martie era intubat în secția de ATI. În data de 27 martie a fost confirmat pozitiv la COVID-19, zi în care a și murit.

  Al 27-lea deces

  Este vorba este o femeie de 71 ani din Arad,cunoscută cu diabet zaharat. S-a internat la Spitalul Județean, secția Boli Infecțioase prin Unitatea de Primiri Urgențe, în data de 25.03.2020. Din data de 27.03.2020 a fost transferată în secția de ATI, unde a decedat în aceeasi zi. La internare prezenta insuficienta respiratorie acuta.

  Al 28-lea deces

  Victima confirmată sâmbătă dimineața este o femeie de 74 ani , jud. Arad internată în 18.03. 2020 în Clinica de Diabet si Boli de Nutritie a SJU Arad. În 25.03.2020 i s-au recoltat probe pentru COVID-19. Rezultat pozitiv în data de 27.03.2020. Din 26.03.2020 transferată in ATI, unde a decedat pe 26.03.2020.

  Al 29-lea deces

  O femeie de 60 ani, din județul Arad, este a 29-a victimă înregistrată sâmbătă, 29 martie, internată în secția de boli infecțioase Arad din data de 25.03.2020, apoi transferată în ATI in aceiasi zi. Recoltarea pentru COVID-19 a fost făcută în data de 25.03.2020, rezultat pozitivfiind confirmat în 26.03.2020. A decedat în 26.03.2020.

  Al 30-lea deces

  Este vorba despre un bărbat de 74 ani, din județul Hunedoara, internat în secția de Oncologie a Spitalului Județean Deva cu neoplasm în stadiul terminal.

  Probele pentru COVID 19 au fost recoltate în data de 26 martie, în ziua în care bărbatul a murit. Astfel, rezultatul pozitiv a venit abia în data de 28 martie, după decesul pacientului.

  Al 31-lea deces

  Un bărbat de 43 de ani care a fost tranferat de la Spitalul Județean din Suceava la Spitalul de Arși din București unde a fost operat, dar a decedat pe 28 martie.

  Al 32-lea deces

  O femeie de 61 ani, din județul Hunedoara, este o altă victimă. Ea a fost internată în ATI Spitalul Județean Deva. Ea a murit pe 23 martie, însă confirmarea cu confirmata cu COVID 19 a venit cinci zile mai târziu, mai exact pe 28 martie.

  Al 33-lea deces

  Un alt pacient decedat este un Bărbat de 65 de ani, din județul arad, internat pe 22 martie la Spitalul Județean și tranferat trei zile mai târziu la Spitalul de Boli Infecțioase V Babeș Timișoara. A decedat după alte trei zile.

  Al 34-lea deces

  Un bărbatde 67 ani,din județul Constanța, este o altă victimă raporatată sâmbătă seară. El a fost internat din 25 martie în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, unde a decedat trei zile mai târziu.

  Decesele 35-37

  Au fost raportate în Ialomița. Este vorba despre un bărbat de 39 de ani, decedat la 26 martie, al cărui rezultat la testul COVID 19 a venit pe 28 martie. Nu avea boli asociate cunoscute. De asemenea, doi bărbați de 60 și 77 de ani au decedat la domiciliu pe 25 martie, rezultatul pozitiv fiind dat în urma unor probe recoltate de medicina legală. Niciunul dintre cei decedați în Ialomița nu a avut istoric de călătorie și nici contact cunoscut cu caz confirmat.


  Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

  51288 vizualizari

  • +4 (24 voturi)    
   Scopul guvernului (Sâmbătă, 28 martie 2020, 22:46)

   CezarN [utilizator]

   Scopul guvernului, al oricarui guvern, este sa se mentina la putere. Punct!

   Binele poporului si prosperitatea tarii sunt doar unul dintre mijoacele de a-si atinge scopul insa, din pacate pentru noi, poolimea, este cel mai anevoios. Aaa, ca se mai gaseste din cand in cand cate un politician patriot, dedicat, de bunacredinta care sa si creada ce a promis in campania electorala, se poate, nu zic nu, insa, iarasi, nu am avut noi norocul asta in ultimii 30 de ani. Iar un asemenea politician va fi eliminat rapid de insisi colegii sai pentru ca, prin comparatia pe care lumea o face, le arata lor nimicnicia. Vezi cazul primarului din Ciugud aruncat de PSD ca pe o masea stricata.

   Cel mai facil mijloc de a ramane la putere a fost si este, din pacate, minciuna, manipularea, jumatatile si sferturile de adevar. Propaganda. De aceea o informatie venita de la un organism guvernamental nu poate fi privita ca fiind adevarata fara a fi verificata din mai multe surse. Ea va fi prezentata publicului in functie de interesele de moment al celor din guvern si din spatele lor. Or, domnii guvernanti chiar informarea din mai multe surse au interzis atunci cand si-au arogat dreptul de a fi ei si doar ei, centralizat, singura entitate care raporteza cazurile de covid, mortii si vindecatii.
   Pacat!
   • 0 (6 voturi)    
    Mor tineri (Duminică, 29 martie 2020, 8:38)

    mihaipricop [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

    de 39 si 45 de ani fara alte boli care nu-s testati pt ca testele se consuma pe politicieni care nu au nici un simptom cum au fost orban, violeta alexandru, velea....
  • -12 (36 voturi)    
   Iohanis mai e o raceala banala ? (Sâmbătă, 28 martie 2020, 22:57)

   mihaipricop [utilizator]

   Citat din 12.03.2020, Presedintele Romaniei:
   ”Am două veşti care mi s-au părut bune despre criza generată de coronavirus: M-am interesat de starea celor declaraţi bolnavi şi am constatat că starea lor este bună, mulţi dintre ei nu au niciun simptom. Unii au simptome de răceală, unii de gripă. Până şi persoanele în vârstă au o stare acceptabilă. Asta ca să demitizăm boala, fiindcă am citit câteva articole unde se vorbea despre un virus ucigaș într-o manieră foarte apocaliptică. La noi avem noroc şi cei găsiţi cu coronavirus au o stare mai bună decât s-au aşteptat unii”
   • 0 (16 voturi)    
    normal ca e.. (Sâmbătă, 28 martie 2020, 23:04)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

    ... doar daca nu esti pensionar sau alte probleme grave.
    • +1 (5 voturi)    
     Pensionar (Duminică, 29 martie 2020, 4:36)

     Captain Obvious [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

     La 39 de ani
    • +2 (10 voturi)    
     Spune-i tanarului de 39 de ani (Duminică, 29 martie 2020, 8:11)

     mihaipricop [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

     care nici macar n-a fost testat pt ca testele s-au consumat pe smecheri: orban,flutur, violeta alexandru,chitac,,,,unii dintre ei nefiind bolnavi si neavand nici un simptom.
   • +9 (19 voturi)    
    .... (Sâmbătă, 28 martie 2020, 23:49)

    tirolez [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

    scrie-le si lui Boris, Merkel, Trump, olandezului. Astia pe cand noi opream scolile inca se dadeau viteji.
  • +3 (27 voturi)    
   astia mint de rup (Sâmbătă, 28 martie 2020, 23:12)

   vangall [utilizator]

   se pare ca toti care mor de covid-19 au comorbiditati. eu sincer nu cred, daca este asa toti avem cite ceva: o tensiune usor marita - esti hipertensiv, daca ai cu 5 kg peste greutatea medie esti obez, daca nu ai par suferi de prostata, daca ai ficat marit: ciroza... cum naiba mor toti la 2 zile dupa ce ii interneaza? alti sunt depistati cu covid dupa 5 zile de la deces...
   • +17 (17 voturi)    
    .... (Sâmbătă, 28 martie 2020, 23:51)

    tirolez [utilizator] i-a raspuns lui vangall

    pentru ca e transmitere comunitara si deja ajung tarziu. Pana acum, cat i-au prins din lista de contacti, nu aveau unii nici simptome si a fost mai simplu.
    Acum dupa ce zaci 4-5 zile acasa, mai ai si alte boli, greu.
    Vor fi multi din astia de-acum, in special de la tara, ca ei ajung greu la medic.
   • +1 (7 voturi)    
    raspuns (Duminică, 29 martie 2020, 2:16)

    AlexandraMarinescu1 [anonim] i-a raspuns lui vangall

    Pai tu ce crezi????... un copac tanar rezista la furtuna mai bine decat un copac de 70 de ani ???? .............cel tanar este mai flexibil se indoaie la vijelie dar nu se rupe ,pe cand acela de 60-70 de ani pica la prima rafala mai violenta ............cam asa functioneaza covidul nu e nimic de mirare ......
   • 0 (4 voturi)    
    39 de ani (Duminică, 29 martie 2020, 4:37)

    Captain Obvious [utilizator] i-a raspuns lui vangall

    Sau nu știi să citești
    • +1 (1 vot)    
     Se moare si la 16 ani (Duminică, 29 martie 2020, 13:34)

     Torquemada13 [utilizator] i-a raspuns lui Captain Obvious

     https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/o-adolescenta-de-16-ani-cea-mai-tanara-persoana-din-franta-care-a-fost-ucisa-de-coronavirus-a-avut-doar-o-tuse-usoara-1282323
   • -2 (2 voturi)    
    Se declară (Duminică, 29 martie 2020, 10:25)

    fdaniel [utilizator] i-a raspuns lui vangall

    Și se înregistrează la CoVid orice deces care e și infectat cu SARS-CoV2.
    Probabil și dacă ți-a căzut o cărămidă în cap.
    Cazurile de deces numai din CoVid sunt foarte puține!
  • -1 (29 voturi)    
   Medicina cea de taina (Sâmbătă, 28 martie 2020, 23:18)

   ww [utilizator]

   Ce suflete bune aveau, au murit bietii fara cheltuiala pentru voievodatul lui Klaus si fara sa ia macar o portie din tratamentul miraculos gatit dupa retetarul dlui Cercel (dusmanu' spirtului). Cum era sa primeasca tratament adecvat cand rezultatele au venit dupa deces pentru 90% dintre ei? In strategia Grupului de comunicare ... strategica totul e secret: pana si rezultatele testelor COVID ti se comunica de-abia dupa ce mori.
   • -4 (14 voturi)    
    Zau (Sâmbătă, 28 martie 2020, 23:56)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui ww

    Ca n am inteles ce mesaj abscons ai
  • +1 (1 vot)    
   constatare (Duminică, 29 martie 2020, 10:34)

   traiang [utilizator]

   Statistica este defectuoasa una este sa vezi decesele din grupul cu coronavirus diagnosticat si tratat la timp si alta si cu altii care nu au fost tratati si eventual diagnosticati postmortem.Cred ca este o problema cu testarile astea cu criteriile de selectie pentru teste Impresia generala este de o mare carpeala de la dotare pana la teste si tratament
  • 0 (0 voturi)    
   Doamne fereste (Duminică, 29 martie 2020, 11:06)

   panda_rosu [utilizator]

   In italia mor numai cei peste 70 de ani si noi cred ca avem cea mai mica medie de varsta la mortalitatea din cauza coronavirusului din lume. Ba 39, ba 45, ba 49. E grava rau situatia :(.
  • +1 (1 vot)    
   Alternativele: masti sau sicrie (Duminică, 29 martie 2020, 11:22)

   justin puscasu [utilizator]

   Carantina singura nu rezolva nimic - vezi statisticile de peste tot.
   Solutia este masti+manusi+dezinfectant.
   Daca Dl Vela nu cumpara rapid milioane de masti (China a reluat productie) ar trebui sa comande sicrie in cantitate suficienta, pentru ca nimic altceva nu va opri boala.


  Abonare la comentarii cu RSS
  Întâlniri on-line | #deladistanță

  Top 10 articole cele mai ...  Hotnews
  Agenţii de ştiri
  Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.  powered by
  developed by