Un cunoscut profesor universitar de origine italiana, de la Facultatea de Muzica din Timisoara, protagonist al unui scandal de proportii, a fost pus, oficial, sub acuzare, pentru coruptie sexuala.

Purtatorul de cuvant al IPJ, comisarul Serban Pittner, a confirmat, ieri, ca impotriva profesorului universitar Enrico Canata a fost inceputa, cu avizul procurorilor de la Parchetul local, urmarirea penala pentru infractiunea de "perversiuni sexuale". Dosarul se afla in atentia Politiei Judiciare, iar pana in prezent impotriva strainului au fost depuse patru plangeri penale.

Scandalul sexual de la Universitatea de Vest Timisoara (UVT) a izbucnit in luna ianuarie, dupa ce mai multi studenti si cadre didactice de la Facultatea de Muzica din cadrul acestei institutii de invatamant superior s-au decis sa rupa tacerea si sa denunte comportamentul deviant al profesorului italian de flaut Enrico Canata. "Sordida" poveste a impartit lumea academica din oras in doua.

Pe de o parte, mai multi studenti sau absolventi ai Facultatii de Muzica, impreuna cu sefa sectiei de limba italiana de la UVT, lector universitar Viorica Balteanu, l-au acuzat public pe italian de hartuire sexuala si pedagogie obsecena.

Pe de alta parte, alti studenti au sarit in apararea profesorului, acuzand ca acesta ar fi, de fapt, o victima a unor jocuri de culise, avand ca miza sefia unei institutii culturale timisorene.

Studentii "anti-Canata" au povestit cum, in diverse imprejurari, profesorul de flaut exercita presiuni sexuale asupra lor, concretizate in gesturi si jocuri erotice explicite. Unul dintre denuntatori a afirmat ca multi tineri au "cedat" acestor avansuri sexuale pe motiv ca un refuz le-ar fi spulberat orice sansa de a-si construi o cariera in domeniu.

De altfel, Enrico Canata este un nume important in domeniu, fiind un muzician cu mare trecere in randul comunitatii de afaceri italiene din Timisoara, care sponsorizeaza multe dintre concertele si concursurile facultatii.