Presedintele PSD Bistrita-Nasaud, deputatul Viorel Pupeza, a anuntat ca in opinia sa, Adrian Nastase poate sa revina in fruntea partidului dupa ce isi rezolva problemele juridice.

Parlamentarul, care a participat atat la intrunirea convocata de fostul presedinte al Camerei Deputatilor, cat si la cea organizata de Viorel Hrebenciuc, a afirmat ca "din postura de lider al filialei bistritene, nu pot sa-mi permit sa refuz sa particip la intruniri convocate de persoane cu functii importante in conducerea partidului".

"Chiar si dupa congres, in PSD au ramas trei grupari care nu au reusit sa se armonizeze si lupta inca pentru putere. Este un curent al fondatorilor PSD, in frunte cu Ion Iliescu, este un curent al celor care au facut parte din Guvernul Adrian Nastase si au participat la guvernare si, al treilea, care sustine o schimbare mai rapida si care este promovat de grupul de tineri.

Daca dupa congres cele trei grupari se armonizau, era foarte bine, dar nu-i tarziu nici acum, iar din acest motiv consider ca este necesar sa avem o sedinta a Consiliului National al PSD si acesta sa stabileasca data congresului extraordinar si ordinea de zi", a mai spus Pupeza.

Totodata, liderul filialei bistritene a mentionat ca, personal, face parte din gruparea Adrian Nastase, fiindca in timpul guvernarii PSD a fost prefect al judetului. De asemenea, Pupeza a afirmat ca ii poarta un respect deosebit lui Ion Iliescu, insa nu se considera ca facand parte din gruparea acestuia.

Intrebat daca la congresul extraordinar crede ca cele trei grupari ar trebui sa se regaseasca si la nivelul structurilor de conducere ale partidului, deputatul a raspuns ca Iliescu si-a exprimat deja pozitia si a spus ca nu doreste sa revina in functii de conducere, iar Adrian Nastase ar putea si el sa adopte o pozitie similara, asa cum l-au sfatuit unii parlamentari la intrunirea de marti cu fostul presedinte al Camerei Deputatilor.

"Nu punem problema la aceasta data intr-o maniera transanta de a schimba presedintele Consiliului National al PSD. Un congres extraordinar are sens in ideea ca ne stabilim foarte clar care este pozitia partidului in etapa istorica pe care o parcurgem.

Nu am stabilit-o la congresul trecut, ca daca am fi stabilit-o, poate nu aparea aceasta stare de tensiune fata de congres", a mai declarat Viorel Pupeza.

Liderii organizatiilor locale ale PSD Bistrita-Nasaud au fost convocati, sambata, la o intrunire interna de partid in care se va discuta despre problemele actuale din partid. Liderul filialei a mai declarat ca le va cere acordul colegilor sai sa sustina, la Bucuresti, ideea organizarii unui congres extraordinar.

O parte dintre liderii marcanti ai PSD Bistrita-Nasaud, printre care si vicepresedintele Gheorghe Marinescu (presedintele Consiliului Judetean) s-au pronuntat, insa, impotriva organizarii unui congres extraordinar, considerand ca acesta ar putea acutiza criza actuala din PSD. "Adrian Nastase nu poate fi dat la o parte cu un sut in fund, fiindca a strans 4,5 milioane de voturi.

El trebuie sa fie recuperat intr-un fel sau altul, dar acum nu este oportun sa convocam un nou congres extraordinar", a spus Marinescu.