Maria Basescu l-a insotit pe presedintele tarii in periplul sau prin Cluj si Maramures, la finele saptamanii trecute. Inca de la aterizarea pe Aeroportul International Cluj-Napoca, dupa ce presedintele s-a indreptat spre intalnirea cu primarii, sotia sa a pornit la o plimbare prin centrul orasului.

Insotita de presedintele Organizatiei Judetene a Femeilor din PD, Steluta Cataniciu, si de sotia primarului, Oana Boc, doamna Basescu a intrat, in primul rand, prin magazine.

Complexul Galeriile Ferdinand de pe strada Gheorghe Doja a fost o tinta, doamna Basescu fiind interesata sa-i cumpere presedintelui o pereche de manusi din piele. Pentru ca nu a gasit aici chiar ceea ce cauta, Maria Basescu a mai cercetat cateva magazine si a reusit, in final, sa obtina ceea ce-si dorea: clasicele manusi negre de piele. Si inca la un pret accesibil. Cele trei doamne s-au mai orientat apoi putin prin oras.

Un scurt sumar al celor mai importante cladiri din centru-Palatul Administrativ, Teatrul National, Regionala CFR, Tribunalul etc - si de abia apoi a urmat cockteilul de la Opera Plaza. Dupa aproximativ doua ore, avionul ii purta pe sotii Basescu in judetul Maramures, la Sighetu Marmatiei, unde Basescu a avut din nou o intalnire cu reprezentantii PD.

Week-end-ul alaturi de sot avea sa-i mai aduca primei doamne si o vizita de reculegere la Manastirea Rohia.