Combinatul Azomures a inregistrat pierderi de 2,2 milioane de euro in primul trimestru al acestui an. Cauza principala o reprezinta marirea continua a preturilor la gazul furnizat de compania Romgaz.

Cu toate acestea, conducerea combinatului de ingrasaminte chimice a reusit sa reduca pierderile cu 38 la suta, comparativ cu primul trimestru al anului 2006. De asemenea, cifra de afaceri a societatii a crescut cu 42 la suta, la 59 de milioane de euro.

In acest moment, datoriile Azomures au ajuns la 58,3 milioane de euro. Conducerea companiei estimeaza ca va incheia anul cu un profit de 1,43 milioane de euro, dupa ce anul trecut a suferit pierderi de 0,68 de milioane de euro.

Azomures a ajuns intr-o situatie economica delicata din pricina maririi constante a pretului la gaz metan, principala materie prima folosita de societate. Anul trecut, combinatul a avut de suferit si din pricina furnizorilor.

Din pricina gerului, care a dus la cresterea puternica a consumului casnic, cantitatea de gaz furnizata peste iarna catre Azomures a scazut. Instalatiile combinatului au fost oprite din aceasta pricina, lucru care a agravat pierderile societatii.