Vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat marti ca premierul trebuie sa fie, din punctul sau de vedere, un om politic si a mentionat ca, in lumea politica moderna, seful de partid este si prim-ministru, de obicei, transmite Agerpres.

"Nu stiu ce analize stau la baza unor asemenea preocupari, dar eu cred ca e important pentru mine ca partidul sa fie sus si premierul, presedintele partidului, sa-l duca sus. In general, in lumea politica moderna, seful de partid este si prim-ministru de obicei", a declarat Cezar Preda, la Palatul Parlamentului, intrebat daca prefera o departajare intre functia de lider al partidului si cea de premier.

In ceea ce priveste subiectul unui prim-ministru independent, Cezar Preda a afirmat: "Uniunea Europeana nu prea are chestiuni cu premieri independenti, dar daca asta este vreo analiza in partid, se face asta, particip si eu la dezbaterea asta si-mi spun punctul de vedere".

"Parerea mea este ca premierul trebuie sa fie politic, sa raspunda politic", a punctat democrat-liberalul.

Cezar Preda a mai spus ca, deocamdata, nu are "asemenea aplecari de analiza", intrebat daca personal il vede pe premierul Boc ramanand la guvern sau in partid.

"Pe mine nu ma intereseaza asemenea lucruri acum. Eu am un presedinte si un premier", a afirmat Cezar Preda.

Potrivit acestuia, premierul Boc incepe "sa duca in sus partidul", PDL inregistrand o crestere in sondaje, in ultimele trei luni, de la 13% la 18-20%.