Deputatul PSD Miron Mitrea isi va anunta, luni, demisia din Camera Deputatilor, dar va candida din nou, la alegerile din toamna, pentru un mandat de senator, in judetul Vrancea. Pana atunci, Miron Mitrea se va ocupa de coordonarea campaniei nationale a social-democratilor.

"Imi dau demisia pentru ca procurorii sa poata incepe urmarirea penala. (...) Asta nu inseamna ca eu renunt la viata politica si de maine ma duc la manastire. Nici nu ma gandesc la asa ceva", a declarat Miron Mitrea.

El a precizat ca demisia sa este "o chestiune de onoare": "Fac acest gest doar pentru a-mi apara onoarea, dar nu am niciun fel de incredere in procurorii politici de la DNA. Am fost doi ani de zile anchetat si stiu foarte bine cum respecta ei legea", a spus Mitrea, adaugand ca "o parte dintre procurori nu pot sa faca fata presiunilor la care sunt supusi de sefii lor".

Deputatul PSD a afirmat ca nu ii este frica de ancheta DNA, dar demisia sa poate fi privita si ca un semnal de alarma despre "ce se poate intampla cu un om normal din Romania daca intra pe mana unor procurori rau-voitori".

"Daca oameni care au o anumita pozitie in stat, cum sunt eu, Adrian Nastase si altii au atatea dificultati, care nu se leaga de faptele noastre, ci de comenzi, ma gandesc cu ingrijorare la ce patesc oamenii simpli", a spus Mitrea.

Miron Mitrea isi va prezenta demisia in sedinta de plen de luni. Potrivit regulamentului, demisia intra in vigoare in momentul in care este anuntata, a adaugat el.

Camera Deputatilor a votat, in luna august, impotriva inceperii urmaririi penale in dosarele Adrian Nastase si Miron Mitrea. Dupa votul din Camera, Mitrea a afirmat ca isi va prezenta demisia, pentru a se pune la dispozitia organelor de cercetare penala.

Miron Mitrea si-a prezentat demisia din Camera Deputatilor

Miron Mitrea si-a prezenta luni demisia din functia de deputat, la inceputul sesiunii de toamna a Camerei Deputatilor.

"Eu cred, prin educatie si prin modul in care am activat, ca sunt cuvinte precum 'onoare' si 'cuvant dat' care fac parte si care definesc orice barbat. (...) Eu cred in ele, motiv pentru care va prezint demisia mea", a spus Miron Mitrea.

Postul de vicepresedinte al Camerei, detinut de Miron Mitrea, va fi preluat de finul sau, Eugen Nicolicea, in timp ce fotoliul de deputat ii va reveni lui Giani Balan, potrivit unor surse social-democrat.