Presedintele executiv al Partidului Miscarea Populara, deputatul Eugen Tomac, ii solicita premierului Mihai Tudose sa il demita pe ministrul Educatiei, Liviu Pop, pentru revocarea sefilor unor inspectorate scolare judetene.

Eugen TomacFoto: Agerpres

"La mai putin de o luna pana la inceperea anului scolar, Liviu Pop a transformat educatia intr-un teatru de razboi, revocand din functii prin fax 13 sefi de inspectorate scolare judetene. Preocupat doar de politizarea sistemului de invatamant si de afacerea manualelor (de sport si dirigentie), acesta a devenit o adevarata amenintare la adresa viitorului Romaniei. Ii cer premierului Tudose sa il demita de urgenta pe ministrul Educatiei - o catastrofa nationala", afirma Eugen Tomac, potrivit unui comunicat al PMP, citat de Agerpres.

Eugen Tomac spune ca persoane care au responsabilitatea pregatirii noului an scolar sunt inlocuite "fara nicio explicatie plauzibila": "Istoria se repeta! Oameni care au responsabilitatea pregatirii noului an scolar ce bate la usa, care nu au fost numiti politic in functii, sunt inlocuiti fara nicio explicatie plauzibila, noaptea, ca hotii! Nu poti demite oameni la intamplare, fara o motivare serioasa, in lipsa unei anchete sau cercetari administrative. Ceea ce face Liviu Pop, recunoscut in mediul academic ca ministrul educatiei fizice, este inadmisibil."

Eugen Tomac adauga ca "din 2012, de cand PSD guverneaza Romania, educatia a batut pasul pe loc, ba chiar din anumite perspective a facut pasi inapoi. (...) Haosul creat de schimbarile fara noima, lipsa proiectelor europene pentru educatie, momirea profesorilor cu mariri de salarii amanate la nesfarsit, toate acestea sunt nereguli care poarta marca PSD. Nu este insa de mirare ca s-a ajuns aici daca educatia este condusa de personaje precum acest Liviu Pop, consacrat pentru incurajarea doctoratelor copy-paste."

Presedintele executiv al PMP mai spune ca demiterea ministrului Educatiei va scuti PSD de urmatoarea motiune de cenzura impotriva propriului Guvern: "Domnule prim-ministru, va rog sa aplicati si dumneavoastra aceeasi metoda si sa il demiteti de urgenta pe Liviu Pop, o catastrofa nationala, prin fax. Va veti scuti partidul de urmatoarea motiune de cenzura, pe tema dezastrului din educatie, impotriva propriului guvern."