Borc a fost consilier – coordonator al premierului Radu Vasile intre 1998 si 1999.
Dupa experienta guvernamentala, Borc a activat in domeniul privat. A fost director general al operatiunilor Lafarge din Serbia. Din septembrie 2013 a ocupat functia de CEO al grupului Lafarge Romania.
Costin Grigore Borc a absolvit Politehnica din Bucureşti, fiind licentiate în Inginerie Energetică (1989). Are un doctorat la Universitatea din Wiscounsin Madison (1997 şi 2001). Tot aici a fost şi asistent universitar pentru o perioadă de cinci ani, între 1995 şi 2000.
Costin Borc, managerul producătorului de ciment Lafarge, a facut un diagnostic de tara într-un interviu pentru wall-street.ro publicat in aprilie 2015, afirmand că, in cazul Romaniei „s-a pierdut respectul pentru banul muncit din greu". “Noi am devenit prea bogaţi mult prea repede. Când nu aveam nimic, în 1990, deodată învârtim nişte sume uriaşe, ca să nu mai spunem că în 2007 nu mai puteam număra câte Porsche Cayenne erau pe străzile din Bucureşti. S-a pierdut respectul pentru banul muncit din greu, pentru lucrul bine făcut, pentru lucrurile care trebuie făcute să reziste.
Citeste si:
O mare gaura in CV-ul sau este urmatoare informatie: "Are un doctorat la Universitatea din Wiscounsin Madison (1997 şi 2001). Tot aici a fost şi asistent universitar pentru o perioadă de cinci ani, între 1995 şi 2000."
Conform informatiei de mai sus omul a devenit assistant professor inainte sa obtina PhD-ul..nu se leaga...caci iun USA nu poti sa aplici pentru o pozitie de assistan professor decit daca ai un PhD (esceptind ca ai deja un MD).
Nu stiu cit de exact este CV-ul lui...dar merita sa ii puneti niste intrebari...
Dancu nu-i decat un palavragiu.
http://energie.gov.ro/files/download/4437c07915f2c4c
daca nici asta nu e conflict de interese, ....dar asta explica de fapt cum a reusit fondul proprieteatea sa-si impuna vointa in acest AGA din pozitita de actionar minoritar.
Si eu am in portofoliu FP (de cateva ori mai multe decat domnul ministru) si nu m-as simti motivat sa ajut FP in nicio situatie.
Asta pentru ca:
- FP e o companie listata. Multi dintre actionari nu au nicio treaba directa cu management-ul, luam actiuni doar pentru diversificarea portofoliului.
- numarul de acituni emis este foarte mare (11 miliarde), ceea ce inseamna ca noi, actionarii mici, nu am beneficia mai deloc de orice ajutor adus FP.
Nu am nicio parere despre domnul respectiv legat de competente, dar pozitia financiara nu e deloc de conflict de interese (trebuie sa fie ceva material semnificativ).
Remus Borza are o parere pozitiva despre respectivul, iar asta cred ca ar trebui sa cantareasca mai mult decat opiniile noastre, ale celor care comentam pe diverse site-uri. Nu de alta, dar Borza chiar cunoaste compania, a avut rezultate impresionate acolo si a lucrat cu respectivul.