Violeta Alexandru, propusa de Dacian Ciolos pentru a prelua functia de ministru delegat pentru consultare publica si dialog social in noul Guvern, este in prezent directorul ONG-ului Institutul pentru Politici Publice (IPP). Violeta Alexandru are 40 de ani si a absolvit Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti.

HotNews.roFoto: Hotnews

Institutul pentru Politici Publice, condus de Violeta Alexandru, este unul dintre cele mai active ONG-uri ce militeaza pentru cresterea calitatii proceselor de elaborare a politicilor publice in Romania.

IPP desfasoara activitati de cercetare, de advocacy si de promovare in domenii precum: reforma administratiei publice, transparenta institutiilor, integritatea alesilor si a functionarilor, IPP este una dintre cele mai obiective dar si incisive organizatii din Romania, fiind recunoscuta ca o autoritate in domeniile sale de excelenta, potrivit prezentarii postate pe site-ul organizatiei.

Alaturi de departamentele de cercetare in domeniile sale de referinta, in cadrul IPP s-au dezvoltat, pornind de la expertiza interna, doua divizii specializate care ofera astazi servicii beneficiarilor si clientilor din sectorul public (autoritati publice centrale si locale - ministere, primarii, consilii judetene) dar si privat (camere de comert, companii, organizatii interne si internationale).

Citeste si: