Petre Toba este inspector general al Politiei Romane, functie cu rang de secretar de stat din mai 2012, numele sau aparand in 2014 intr-un scandal in care au fost implicati Victor Ponta si baronul de Mehedinti Adrian Duicu.

Petre TobaFoto: Agerpres

Dacian Ciolos l-a prezentat ca propunere la MAI subliniind cariera sa indelungata in domeniu, lucru aratat si de CV-ul lui Petre Toba.

Anterior (martie-mai 2012) a fost secretar de stat in MAI, sef al Departamentului Ordine si Siguranta Publica, iar intre martie 2011 si martie 2012 a fost secretar general adjunct al MAI, se arata in CV-ul ublicat pe site-ul Politiei.

El a mai fost Inspector general intre 2009 si 2010 si adjunct al sefului Politiei Romane in perioada 2007-2009. Intre 2003 si 2007 a ocupat functii de conducere in directia de politie a Capitalei.

Potrivit CV-ului este Doctor in Stiinte militare si Informatii al Universitatii Nationale de Aparare “Carol I”.

In 1989 a absolvit Facultatea de Masini si Utilaje pentru Constructii iar in 2000 a terminat facultatea de drept din Academia de politie “A.I. Cuza."

Numele lui Petre Toba a fost implicat, in iunie 2014, intr-un scandal privind faptul ca seful politiei romane a fost convocat la Guvern, la chemarea lui Victor Ponta, pentru a discuta cu baronul de Mehedinti Adrian Duicu.

Intr-un referat DNA se mentiona, printre altele, "declaratia martorului Toba Petre, inspectorul general al Politiei Romane, din care rezulta faptul ca s-a intalnit cu inculpatul Duicu Ioan-Adrian in sediul Guvernului, prilej cu care acesta din urma a facut 'aprecieri pozitive' la adresa inculpatului Ponea Constantin Stefan (fostul sef al Politiei Mehedinti, n.r.)”.

"Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Stefan, transmitandu-i ca la premier se afla ministrul afacerilor interne. Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian i-a transmis lui Ponea Constantin Stefan un SMS, transmitandu-i ca prim-ministrul l-a chemat pe Toba Petre la Guvern. La solicitarea prim-ministrului, numitul Toba Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a intalnit cu numitul Duicu Ioan-Adrian, care i-a solicitat mentinerea temporara a numitului Ponea Constantin Stefan in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei Ordine Publica, solicitare cu care numitul Toba Petre s-a aratat de acord", se arata in referatul procurorilor.

Citeste si: